10317
Hivatalos honlap | | Heroes Magyarország | | Dobozos vásárlás | | Digitális vásárlás | |
Lények | | Gépigény | | Hőstervező | | Manual |
-
korchuleta #8464 illetve van vmi új patch amit felrakjak???? -
korchuleta #8463 sziasztok
lenne egy nagy kérésem...nem eredeti...feltelepítem a játékot játszottam is vele kampányt.. volt h végig is vittem a pályát..de újból elindítom a játékot bejön a háttér és kiírja h bezárja a programot hiba üzenet....mi a baj????? -
Bigpigrib #8462 Egyébként szerintem nagy könnyebbséget jelent egy olyan sereg, amiben van gyógyító. (elsődlegesen a nekromanta sereget ajánlanám:) -
ArchDruid #8461 Szia!
Ez érdekes! A Broken Alliance, ha jól emlékszem az első pálya volt, amit közzé tettek, még tavaly júniusban a Bétateszten, én legalább három alkalommal végigjátszottam. És sikerült is végigcsinálni. A trükk az, hogy agresszíven kell menni, amint lehet, foglalni egy várat, hogy neked kettő legyen.
Úgy emlékszem, nálam úgy volt, hogy mire annyira megerősödtem, hogy a területeket elválasztó szörnyet meg tudtam verni, addigra a gépi ellenfelek már rég egymást ölték! Én tudtam nyerni ott, de valóban a gépnek nagyobb a serege, mint nekem. Azt csinálták, hogy egymást támadták és legyengültek, én meg elvertem őket egymás után. Ott csak úgy lehet nyerni, ha két-három várad van, amiből jönnek a lények, így hamar utoléred a számbeli fölényt. A lényeg, hogy amíg erősebb a gép, fuss el, menekülj, ha rád támad. Hagyd ott a váradat is, ha szükséges. Keress másikat! Nálam ez bevált. -
Bigpigrib #8460
Beállítod a legkönyebb fokozatot.
Szerzel dinasztiafegyvert, felszintezed és lehetőség szerint kiegészítő hősöket is használsz:)
ha mighthőssel nyomulsz akkor az Arachne lesz az ami megnyeri neked:)
-
chaoswar #8459 Skirmish-ben játszottam a(z új) Broken Alliance pályán, volt
4 ellenfelem, akik mind normal Ai-t kaptak, és a térkép nehézsége is
normal fokozatú.
Én az Erőd kaszt - ot választatottam, a többi pedig rendre mind más fajhoz
tartozott.
Nagyon boldog voltam mikor sikeresen foglaltam el egymás után a bányákat, ill. szereztem kincseket és artifact-eket, mígnem, rá nem bukkantam az első várra, az Inferno várára. Úgy kikaptam a csatában, hogy még most is rémálmaim vannak. És mindegy, hogy ott van e éppen a hős a saját várában vagy nincs, köv. körben mikor megtámadnám a várát, egyszerűen visszateleportál...
Azt nem tudom hogy csinálja, hogy sokkal nagyobb hadserege van és itt mind a 4 ellenfélre értem, tehát a lényeik jócskán számbeli fölényben vannak, így esélyem sincs ellenük csatát nyerni és előbb utóbb game over lesz...érdekesmód ugyanolyan, kb, 10-11- es szintű hőse volt mindkettőnknek...
Vereség után megvettem újra az elbukott 11-es szintű hősömet és gondoltam másfelé nyargalok...
Ráakadtam a Haven várra, mondani sem kell, ott is bukta volt... és hamarosan kikaptam...
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet számbeli fölényre a 6-ban szert tenni, hogyan lehet több egységet gyártani? Természetesen azért állítottam az Ai-t normal-ra, mert szeretem a kihívásokat... -
Pio #8458 Naja, ez az, hogy semmit, a Ubi a főnök és amíg bármilyen módon pénzt lát a franchise-ban, addig úgyse fogja olcsón eladni. -
#8457 Ha foglalkoztatná is, mit tudna tenni? -
#8456 Igen, valóban a New World Computing fejlesztette a Might & Magic és Heroes of Might & Magic játékokat, de gondolom, mint kiadó a 3DO volt a jogtulajdonos. Persze lehet, hogy tévedek.
Nagyon jó lenne egy igazi Might & Magic folytatás, vagy ha a Heroes of M&M szériát nem hanyagolnák el. :S -
Pio #8455 Igazából a kulcs a New World Computing lenne, de az a brigád is együtt halt a 3DOval és tudtommal a M&M univerzum atyját, Jon Van Caneghem-et már nem különösebben foglalkoztatja a dolog... :(
Akit érdekel a játék múltja az mindenképp olvassa el EZT a magyar nyelvű cikket. -
#8454 Az a probléma, hogy az eredeti tulajdonos becsődölt, már nem létezik. A 3DO volt a kiadója, és a Ubisoft a 3DO csődje után vásárolta fel a jogokat. -
Wootan #8453 Az lenne a legjobb, ha valahogy visszakerülnének a jogok az eredeti tulajhoz, és ő indítana egy kickstarter projectet belőle. Úgy talán a Might&magic rpg vonal is folytatódna. -
#8452 Sajnos egyre több nagy név ilyen sorsra jut :/ -
chaoswar #8451 Én nem hiszek abban sajnos, hogy kiegészítőt adnának ki ehhez a Heroes 6-hoz, főként úgy nem, hogy a Limbic Entertainment csinálná tovább, az oldalukon a játékoknál nem látni különösebb nagy referenciát.
Szerintem ez a sorozat is sajnos arra a sorsra jut, mint egykor a Master of Orion,, nagy név volt, jó játék, űrstratégia, de a 3. részt elszúrták és bukott a mutatvány. Azóta sem jelent meg újabb része, pedig korszakalkotó játék volt anno...
Az Infogrames megvásárolta a jogokat, és azt csinálhattak a Master of Orionnal, amit csak akartak, és nem sült el jól a dolog... -
#8450 Akkor talán nem kellett volna megvásárolnia a jogokat, mert ez így szégyen... -
#8449 "One important question is too hard or cannot be answered: Is overall aim for the future to be rpg/adventure or casual or strategy? What does ubi want? casual/adventure?"
Hát igen, az Ubi tényleg nem tudja eldönteni, hogy mit akar ettől a szériától... -
Petiknight #8448 Koszi a hirt. Szegyen hogy az UBI kepes ilyen gagyi fejlesztesekre penzt aldozni a huzocimet pedig ilyen meltatlanul hagyta sarba sullyedni :(.
Nalam az Ubisoft nagyon kiverte a biztositekot. Szebb napot mindenkinek.:) -
andorr1984 #8447 Én semmi szín alatt nem vennék Ubisoft játékot ezek után.
Kerülni fogom őket messziről. -
Pio #8446 Csak francia földről érhető el egyelőre a zárt béta, később bővítgetik majd. Pont, mint a Heroes Kingdoms esetében volt. Fejlesztő: Ubisoft Quebec. -
#8445 Pont ugyanilyesmi van Assassin Creed Recollection néven szintén az ubinál iphonera és ipadra, az jóféle játék. -
donatus13 #8444 Én nem tudok jelentkezni a bétára. -
Pio #8443 Félig-meddig OFF, a Ubi ma bejelentette a következő Might & Magic projektjét, mely egy ingyenesen játszható online gyűjtögetős kártyajáték lesz PCre és iPadre Duel of Champions címmel.
Honlap ITT, trailer:
-
#8442 Hát jah sajnos ez igaz :S -
[SiX] Boci #8441 Lefordítom tömörebben:
"Fingunk nincsen mikorra sikerül átlátni a programot és hogy mit tudunk rajta változtatni. Azt hittük könnyű lesz, de pofára estünk."
Lassan rádöbbennek, hogy elég rossz ötlet volt elvenni a Black Hole-tól a fejlesztést. Egy más cég által írt programot átlátni és tovább fejleszteni kb lehetetlen küldetés. De ugye mit tehet az ember, ha dilettánsok a döntéshozók. -
#8440 Én ebből a Q&A-ból semmi de az ég világon semmi jót nem tudok leszűrni, kicsit olyan mint mikor magyarázza a gyerek a bizonyítványát, hogy biza miért is lett átlagon aluli... Csak a nagy igyekezetben nehogy még azt is hazavágják ami jó :/
-
#8439 A játék további sorsával kapcsolatban:
HC Exclusive Q&A
Fordítás:
* Miért van ilyen csend a játék megjelenése óta?
Mint már tudjátok, többé nem a Black Hole dolgozik a Heroes VI-on. A M&M csapat és az Ubisoft a kezdetek óta elkötelezte magát amellett, hogy folytassa a játék továbbfejlesztését és javítását, a megjelenés után; kerestünk egy stúdiót, hogy dolgozzanak a patcheken. Ez olyan időszakhoz vezetett, ami alatt nem tudtunk kommunikálni, mert túl sok dolog bizonytalan volt, még számunkra is. Szerencsére a dolgok egyre jobbak és átláthatóbbak.
* Milyen jövője van a játéknak? Fogtok még dolgozni a Might & Magic szérián vagy a H6 egy olyan bukás, ami elbátortalanít a további részvételtől?
A Heroes VI alapvetően sikeres lett, bár abban egyetértünk, hogy messze van a tökéletestől. Ezért tervezzük, hogy folytatjuk a támogatását és a továbbfejlesztését a következő hónapokban. Elmondhatjuk, hogy életben fogjuk tartani a franchiset, és rengeteg hír fog jönni a közeljövőben. Nem mondhatunk többet, mert be nem jelentett projectek lesznek, és még nem spoilerezhetjük őket.
* A havonta megjelenő patchek bejelentése reményteljes, de a változtatások az 1.3-ban kevésnek tűnnek, túl kevésnek és túl későn. Hogy lehet megmenteni a játékot kis javításokkal? Meg fognak jelenni mostanában nagyobbak?
Nincs olyan, hogy "kis" patch vagy "nagyobb" patch. Egy patch által javított dolgok száma nem függ össze a komplexitásukkal. Ami számodra egy kis javításnak tűnik, az rengeteg munkát igényelhet, többet mint amire kezdetben számítottunk, amikor elsőkézből tapasztalatokat szereztünk az 1.3-as javításnál. Csak emlékeztetőül, nem egy kis programról beszélünk ami párszáz soros forráskóddal rendelkezik... hanem egy olyan játékról ami milliókat tartalmaz. A forráskód néhány sorának megváltoztatása bármikor lefagyaszthatja a játékot. Időnként tisztázatlan mellékhatások jelentkeznek, amik megjelenésének megértéséhez és kijavításához időre van szükségünk. Fontos dolog, hogy az 1.3-as nem az utolsó patch lesz és elhatároztuk, hogy folytatjuk a játék továbbfejlesztését ameddig csak lehetséges.
* Meg tudtok osztani velünk valamit a tervezett változtatások közül?
Miután szembenéztünk az 1.3 csúszásával, inkább csak akkor szeretnénk beszélni ezekről, miután már teljesen biztosak leszünk abban, hogy minden az irányításunk alatt zajlik.
* Miért nincsenek még mindig szimultán körök a játékban? Ez az egyik fő oka annak, hogy a H6 online része halott.
A Szimultán Körök egy nagyon összetett feature. Egy nagyon klassz kiegészítés lenne, és tudjuk, hogy az online közösség buzgón várja. Nem zártuk ki a lehetőségét, de a következő patchek nem fogják tartalmazni.
* A dinasztia fegyverek sokkal inkább egy egyszemélyes játékra fókuszált featurenek tűnnek. Csak akkor elérhetőek, ha online játszol, de ha megpróbálod többszemélyes módban használni őket, egy lehetetlen küldetés elé nézel. Nem mindenki számára elérhető az összes fegyver, a játék különböző verziói miatt (például a gyűjtői változat elemei), maximum szinten kezdhetik a pályát, ami előnyt biztosít azok számára, akik végigmentek a soulforgeon velük, akármikor kicserélheted őket, amíg fel vannak oldva a kampányokban, komoly előnyökhöz juttatva az olyan játékosokat akiknek megvan a legtöbb fegyverük, nem is említve, hogy jelentősen könnyebbé teszi a mászkálást. Erőforrások felhasználása hosszú tan leírásokra és egyedi képességekre egy kicsit pazarlásnak tűnik, ha nem lehet őket megfelelően használni többszemélyes módban, reménykedhetünk az online használatuk megváltozásában?
Fontos tisztában lenni azzal, hogy a Heroes játékosok legnagyobb többsége valójában csak egyszemélyes módban játszik és nem érdekli őket a többszemélyes mód, ami megmagyarázza, hogy némely tartalom miért elsődlegesen számukra készült.
* Ígéretet kaptunk egy felhasználóbarát és modolható pályaszerkesztőről, amit kaptunk nem teljesen olyan. Változhat a prioritásotok?
A pályaszerkesztő ténylegesen egy olyan eszköz, amit a fejlesztők használtak a játék elkészítéséhez. Nagyon erőteljes, azonban sajnos meg kellett szakítani a munkát hogy hozzáférhetőbb és felhasználóbarátabb legyen, hogy be lehessen fejezni a tényleges játékot. Mindamellett mindig tervezzük, hogy továbbfejlesszük a jövőben.
* A legtöbb fan egyetért abban, hogy a játék kezelőfelülete nem igazán felhasználóbarát. Példaképp, hogy nem kapunk egy megfelelő varázskönyvet, ablakos ellentétben a teljes képernyővel (hős/skill/város) nem is említve mennyire apró minden. Vannak valamilyen tervek a továbbfejlesztésre?
Az egyik kihívás amivel szembenéztünk a H6 készítésekor az egy olyan kezelőfelület elkészítése volt, ami képes működni 4:3-as és 16:9-es képarányban is, mivel mostmár egyre több és több játékos játszik szélesképernyős monitoron. A megoldás amivel mi és a Black Hole előálltunk (fix méretű ablakok a képernyő közepén) sikeres volt néhány tekintetben, és kevésbé más esetekben. A hozzáférhetőség és a felhasználóbarátság adott témájában megtett mérföldeid száma változhat. Páran közülünk nemrégiben játszottak újra néhány régebbi címet a szériából, és rájöttünk, hogy elfelejtettünk hozzáadni néhány interfész elemet a H6-hoz. Mostmár mindannyian egyetértünk abban, hogy a Heroes VI kezelőfelülete híján van annak a mágikus légkörnek, ami az előző játékokban volt használatos. Megpróbáljuk továbbfejleszteni ezt amint csak lehetséges, kezdve a teljesképernyős városokkal. Mindenesetre, ez a lecke teljes mértékben meg lett tanulva a jövőre nézve.
* Hol vannak a hosszú ideje beígért városnézetek? Tudtok mondani egy határidőt?
Magas felbontású kétdimenziós grafikák készítése hosszú folyamat. Meg kell találnod a jó grafikust, megtervezni az összes épületet, gondolkodni a GUI változtatásain, az előbbiekben említett 4:3/16:9 talány... Egy kis időt vett igénybe, mielőtt elindíthattuk a tényleges munkát. A jó hír az, hogy a munka jó úton halad, azonban még nem tudunk tényleges megjelenési dátumot adni neked (nem akarunk puskacső elé ugrani mégegyszer). Amit el tudunk mondani az az, hogy a Heroes III-as várképekhez fog hasonlítani, interaktívak lesznek, minden épület és fejlesztés látszódni fog rajtuk, és benne lesz egy jövőbeli javításban.
* Az egyik fő hibája a H6-nak a skill rendszer volt. Nem csak, hogy rosszul lett megvalósítva és balanszolva, de a legtöbb választás szinte értelmetlen. Példa: Luck's Favoured I +2 szerencsét ad 2% plussz esélyért, hogy 50%-al több sebzést kapj. Assailant I +1 támadást ad nagyjából 2%-kal több sebzésért. Toughness +2% hpt ad a seregednek. Siege master +1 szerkezeti sebzést ad, mikor még csak célzottan se tudod támadni a falakat. Ezekhez hasonló skillek nem nagyon gyakorolnak hatást a játékra, így ezek nem túl megnyerő választások. Reménykedhetünk a rendszer átalakításában, vagy legalább abban, hogy a skillek hasonlóak lesznek hasznosság/jelentőség tekintetében?
A skill rendszer tisztázottan az egyik legnagyobb olyan terület, ahol továbbfejlesztéseket akarunk eszközölni, de még túl korai bármilyen specifikációról beszélni. Elmondhatjuk neked, hogy már dolgozunk a skillek átfogó balanszolásán, és ez egy olyan dolog, ami helyet fog kapni a jövőbeli patchekben.
* Minden might és magic osztály szinte azonos, kivéve a különböző osztályonként elérhető mágia iskolákat, illetve a 3. szintű magic és might skilleket. Mindegyik számára elérhetőek ugyanazok a might skillek és pontosan ugyanazok a varázslatok feltéve, hogy ugyanolyan mágia iskoláik vannak, ami eléggé távol helyezi a játékmenetet a változatostól... Tervezitek ennek megváltoztatását?
Megvizsgálunk számos lehetőséget, hogy támogassuk a különbségeket a Might és Magic hősök között, és a Frakciók között is. Ugyanakkor ez egy sokkal komplexebb terület és nem tudjuk megígérni, hogy ezek a részletes változtatások a bejelentett javítások részei lesznek.
* Amíg a gyógyítás állandóan használatba van véve és jóformán veszteségmentes játékot biztosít (mire találkozol az ellenfeleddel), a pusztító varázslatok meglehetősen gyengék maradnak. Mik a terveitek a helyzet orvoslására?
A gyógyító varázslatok legyengítése és a pusztító varázslatok felerősítése a céljaink között szerepel. Még mindig különféle lehetőségeket tekintünk át, hogy megfelelően csináljuk. -
NovaTerra #8438 Heroes 5-ben is van magyar nyelv. A fejlesztők oroszok voltak, a kiadó ugyanaz, mint most. -
Lokker #8437 Szerintem biztos, hogy lesz hozzá magyarítás. Hisz ha az alap játékhoz elérhető magyar nyelv akkor, hogy nézne ki, hogy az adott kiegészítőhöz pedig nem? Csak nem nézne már ki, hogy a játék 90%-a magyar elérhető a maradék 10% pedig nem. Persze az utolsó mondat csak kiegészítővel értendő. -
#8436 vajon ha lesznek egyáltalán kiegészítők, akkor azokhoz lesz hivatalos magyarítás, vagy az ubi most már nagy ívben tenni fog a magyar rajongókra és marad a ház barkács? -
#8435 Temetni nem temetem mert a maga módján nem rossz a game csak hát azért nem ezt vártuk :] a kommunikáció meg tényleg a 0-hoz konvergál :/ -
ArchDruid #8434 Azért én nem temetném még...
Igaz, a kommunikáció kritikán aluli, de most végre egy halvány reménysugár tört be a sötét alagútba... Már 1.3 a játék verziója, és kaptunk valami infót a Townscreen-ekről is. Július környékén 'talán' meg is kapjuk! }:) -
Andrews2007 #8433 Remélhetőleg a következőben már benne lesz a hang javítás. -
BladeW #8432 A kiadók sajnos megengedhetik maguknak, hogy egy félkész, bugos játékot adjanak ki. Hiszen úgy is megveszik. Valahol szerintem a játékos társadalomnak is ki kellene állnia magáért, hogy "3 percenként kivág főmenűbe?, Nem megy a conflux? Lehalt a játék SINGLE PLAYER része, mert az idióta DRM letiltotta a játékomat?"
Kérem vissza a pénzem!
Az üzleti életben elképzelhetetlen hogy egy cég félkész, béta állapotú szoftverrel dolgozzon. -
#8431 Mondták ezt már hónapokkal ezelőtt is :]...
Azért, hogy mióta van kint a játék és azóta mennyire "aktívan" jönnek a javítások enged következtetést levonni, hogy veszett fejsze nyele... sajnos :( -
axdnm #8430 Persze, tudom én, hogy volt ennél fontosabb javítandó dolog is, csak akkor is olyan kiábrándító...:) -
ArchDruid #8429 Valószínűleg a lényvinnyogás nincs benne az első 500 javítandó bugban, amire megoldást keresnek, így benne maradt. Idővel majd csak javul... hónapok kérdése.. :) -
#8428 Megtalaltam azota mar, de azert koszonom. -
Pio #8427 1.3 Patch Release Notes:
- Online features:
- Auto-matchmaking: let the game find an opponent for you.
- Friends: you’ll be able to invite players from your friend list directly in-game.
- Official Map Tags: highlight official maps released by Ubisoft and the others in the map selection screen.
Bugs fixes:
- Abilities/Gameplay/Campaign:
- Sanctuary - The "Challenge" ability has no functionality.
- Sanctuary - The "Trail of Clouds" will completely stop the movement of enemy units that attempt to cross its area of effect.
- Menu - The tooltips of the Reputation Abilities do not indicate the proper school which they belong to.
- Campaign -The primary quest "The Choice” will not complete when the user upgrades his reputation after visiting an Arena.
- Campaign - The hero cannot interact with a Dragon Nexus near the town of Nar-Heresh
- Campaign – In multiplayer, the resources spawn outside the island on Tree of Plenty map.
- Campaign - The user cannot select any hero for the Epilogue campaign after previously visiting the other campaign tabs
- The Unyelding trait the user receives for finishing the Sanctuary campaign does not work
- The Barbarian Hero trait the user receives for the Wormchopper achievement does not work as stated in the description.
- Create Hero panel's class specific ability name is not localized.
- Multiplayer:
- The player that is attacked during a Multiplayer session by another player can't complete any Combat Achievements during that battle
- During Siege, one of the player remains on the map if the other player exit the session.
- If the user is defeated by not completing the condition to re/capture a town or fort in 7 days - he will receive achievements completed by the AI
- There is no confirmation dialog when kicking another player from the lobby.
- Some of multiplayer map name is displayed to English
- A previously saved session cannot be finished after being reloaded, if not all the players rejoin the saved game.
- The user that does not join a loaded game will still have his assets in the game.
- The client remains on infinite loading screen if he joins any Multiplayer server after he lost his internet connection
- Conflux:
- The user cannot buy the newly unlocked items from the Altar of Wishes when reaching a new Dynasty rank, until he advances one more Dynasty level.
- The information provided when using "Compare" is incomplete
- The Online Profile displayed is the one of the previous selected friend, if changing the tab to Online Profile after choosing Compare achievements option from the Friends list.
- The Player statistics transfer from one player to another after using the "Compare" and "Details" .
- When selecting the "View online profile" option for a friend from the friends list, the achievements list shown remains the one of the user.
- The confirmation message received when trying to remove an active widget is not localized
- The user cannot see the details and compare the achievements with the other in "leaderboards" and "friends".
- After losing the connection to Conflux servers on the transition to the Main Menu, a debug text error is displayed and the Main Menu background disappears
- The user is unable to load any save while in game, after reconnecting to the Internet
- Various:
- None of the artifacts present in the Artifact Merchant menu has a description. -
hapi #8426 Várható volt, mondjuk az új fejlesztő sem győzött meg... -
#8425 Valami patch notes ?