1099
Warhammer 40K: Space Marine
  • NovaTerra
    Túl értékes SM sperma, hogy csak úgy szórja. :) Gondolom ilyen cuccból kimászni, levenni se két perc.

A sisakhoz. Lehet, hogy így szokott lenni. De számomra akkor is fura. Nekem jobban tetszik a teljes páncél. Ráadásul totál logikus minél több dologgal védeni a fejet.
  • Zero 7th
    A fél órából a vetkőzés 20 perc, az aktus 15 sec, a félig felöltözés 10 perc. :P
  • lammaer
    Menj már, szerinted Farkasfog Bélának 30 perc kell egy átlag nőhöz?

Beindul az adrenalinfröccs meg a hormontenger, meg van sztem 15 sec alatt :D
  • Prof William
    Max valami győzelmi ünnepségen bírom elképzelni a dolgot amikor esetleg nőket ajánlanak fel nekik stb...

Asszem meg éppen az intróban mondják hogy STRATÉGIAI fontosságú a világ hiszen nem valami bumburnyák földművelők lakta mezőgazdasági világ hanem egy "Forge World" ahol fegyvereket titánokat meg egyéb létfontosságú cuccokat gyártanak a birodalom számára iszonyú mennyiségben szóval ilyen esetben sztem indokolt a bevetésük még ha egyszerű greenskinek ellen is.

Asszem ott megy hogy... Exterminatus? - Nem mert túl értékes a világ. IG? - Nem ér időben ide a sereg mert max 1-2 napra vagyunk a vereségtől.
    SM-? - Azok pont vannak a közelben. :)

Szóval azért kocsmai verekdésekhez nem őket szokták kihívni.

Mellesleg megnéznék egy jó kis IG-s FPS-t ilyen Modern Warfare stílusban.
  • Zero 7th
    Ki van zárva. Képzeld már el a szituációt, hogy jön a parancs, hogy na akkor csata megnyerve, mindenki vissza a Thunderbirdökhöz. Erre Farkasfog Béla késik fél órát, és futás közben rángatja vissza magára a powerarmort...

Na hagyjuk már a hülyeséget. :P
  • wedge31
    Az ilyesmire gondolom a csata után kerül sor akkor meg megteheti.
  • Zero 7th
    Elég nehezen elképzelhető számomra az a szituáció, ahogy egy SM a csatatér közepén ledobja magáról a power armort...
  • Metontour
    Elvileg a Space Wolves-okról van olyan pletyka hogy néha bolygó felszabadításnál tesznek magukévá nőket bár ők nem nagyon követik a Codexet ellenben az Ultrákkal.
  • V43 1105
    Igyekszem utána nézni.
  • Zero 7th
    Nincs róla hivatalos információnk(vagy tévedek?), úgyhogy a te tipped pont annyira pontos, mint az enyém. :)
  • V43 1105
    Nem igaz.
  • Zero 7th
    "Nem vetik be őket minden csetepatéban csak ahol komoly a helyzet."

Az intró első pár másodperce megadja ezt a fílinget, ahogy a bolygó védelmi erői számításba veszik a lehetőségeiket, és amikor semmi értelmeset nem találnak a közelben, akkor jön az, hogy "na jó, akkor jöjjenek az Ultramarínok" :)
  • Zero 7th
    Az SM-eknek leszárad a farkuk. :P
  • Prof William
    Ha most film lenne akkor láthanánk egy egy romantikus ágyjelnetet a végső harc előtt amiből hölgyemény 4-5 törött bordával, szilánkosra tört medencecsonttal és törött lábakkal kerül ki. hiába no aki SM-el flörtök készüljön fel a következményekre. :)

Az IG szerencsére már pl a Gaunt könyvekben sem impotens anyámasszony katonák gyülekezete hanem tulajdonképpen ők a nagybetűs SEREG ami alsó hangon is százmilliárdos haderőt képvisel a birodalomban. Jó látni (bár még csak a demó alapján) hogy azért nekik is vannak golyóik. Az SM inkább amolyan Speciális Egység szerepet játszik ebben a világban. Nem vetik be őket minden csetepatéban csak ahol komoly a helyzet.
  • V43 1105
    Engem érdekelne, hogy az öreg veterán barátunk arcával mi történhetett.. hm.. a másik meg az hogy, a játék elejétől érezhető hogy az IG hölgy Tituskába beleesett nem kicsit .. :DD
  • Metontour
    Ahogy kivettem a káósz SM-k is néha anyáznak minket hogy mocskos Ultramarine.
    Én lassan a vége felé járok de tetszik a játék.Az igazi fílinget akkor éreztem mikor megjelent a káosz.Bár a velük való harccal az a bajom hogy jojózik a szemem a sok zöld és lila lövedéktől.Meg szerintem is jó lett volna minimum gugolást belerakni vagy fedezékhez bújást de szerintem ezt azért nem tették bele hogy negyogy csak egy GoW klónnak legyen bélyegezve a játék.
    Azon csodálkoztam hogy Sidonius páncélja csicsásabb mint Titusé de ez gondolom a Veterén Őrmesterségből fakad.
    Az tetszett benne hogy az IG végre nem gyáva inkompetensek gyülekezetének van ábrázolva.Amúgy az IG-ben sem sok nő szolgál ha jól tudom de gondolom kellett bele valami nő.
  • KondorKhan
    Szerintem meg nagyon hangulatos az orkok kiabálása, én épphogy mindig meg mosolyogtam a Spáájsz Mauriiiin-en :D
  • lammaer
    Ja, mégvalami romboló: az orkok kiabálása hogy "Szpájsz Mariiiin"

Állandóan bevillan hogy Captain Titus mindjárt táncraperdül és elkezdi tolni hogy....

szpájsz mariiiiin
  • wednes
    Összességében jó játékot hoztak össze a készítők. Már az elejétől lehetett látni, hogy akció TPS játék készül, így már tudtam, hogy mire számítsak.

Persze én is örülnék egy jó kis FPS/TPS (lőfegyvereknél FPS nézet, közelharcra váltásnál TPS nézet) keverék W40k taktikai akciójátéknak, csak az már nem ez lenne, hanem egy teljesen más játék. :D

A közelharcból tényleg többet is ki lehetett volna hozni. Nem értem miért nem lehetett védekezést/hárítást beletenni. Meg változatosabb kombókat. Lehetne olyasmi, mint a Batman AA-ba csak itt fegyverekkel. Hárítás, pár végtag levágás, tömegbe lökés, feldöntés, egyszerre 2-3 ellenfél kivégzése stb. :)
  • V43 1105
    #493, #495
  • maniac001
    Ebből dobozos verzió nem is lesz? CD galaxisban semmi.
  • Szaruman
    Tuti lesz folytatás. Ilyen sablon storyzárás után kötelező :D
  • V43 1105
    A kis taknyos Leandros.. fúj de felidegesített.. de aztán Titus a végén, "You have failed...!" :-))))))
  • [NST]Cifu
    Nos az tény, hogy a tisztek a Wh40k-ban is sisak nélküliek általában. A lore szerint ilyenkor egy erőtér védi a fejüket (létezik egész testre ható erőtér is, ha jól rémlik). A fiatal csatatestvérnél pedig az elején ott látható, hogy megsérült a sisakja, azért nem viselte.
  • lammaer
    Mondjuk nekem mindig Kovács Lajos mosógépszerelő ugrik be a főhős arcáról. Vagy Tóth Imre öntődei munkás.

Nem egy WH csákó, mint mondjuk az inkvizitor esetében :)
  • V43 1105
    A főhős minden más warhammeres játékban is sityak nélkül rohangált.. ez így feelinges.. :D
  • KondorKhan
    szerintem az idiótán nézett volna ki, hogy minden egyes cutscene előtt levesszük a sityakot, akár animáció formában, akár csak úgy simán eltűnik, kell, hogy legyen egy arca a hősnek, történet, de még marketing szempontjából is...
  • NovaTerra
    Nehézséghez annyit, hogy igen embere válogatja. Ezért is mondom inkább azt, hogy kellett volna még egy szint. Így mindenki belőheti magának a szintet. Nem azt mondom ,hogy könnyű volt hardon, de nem is nehéz. Én meg szeretem, ha kicsit szenvedni kell a továbbhaladásért. Az igaz, hogy gyárban mászkálunk. Raktárban vagy a frontvonalon elhelyezett cuccokat meg is értem, de mint írtad itt láthatóan nem az volt a cél, hanem minden nagyobb harc előtt választhattunk mivel akarunk harcolni. Az, hogy csőben megyünk tény és való. Valóban nem ártana egy kis összetettség az aprítás mellé. Illetve legalább kerülhessünk, és minket is bekerítsenek. Bár, ahhoz azért jóval jobb ai is kellene. Mert így lényegében annyiból áll, hogy ránk rontanak, aki lőfegyverrel operál, az pedig félre ugrik, ha lőjük. Még valami zavart, ami inkább csak design kérdése. A sisak hiánya. Ok, hogy arccal rendelkező hőseink vannak. De mégis fura nézni, hogy a legsebezhetőbb pontot hagyják védtelenül. Tehát lehet volna olyan, hogy sisakban harcolunk és párbeszédeknél, amikor védett helyen vagyunk, például amikor a hadnaggyal beszélünk, akkor levesszük.
  • [NST]Cifu
    Nehézség: izlések és pofonok, én a Demo után meg se próbáltam a Hard-ot, így is megszenvedek vele sokszor. :P

Túl sok a lőszer. Én másképpen fogalmaznék: nagyon ügyeltek arra, hogy ne nagyon fogyj ki a Bolter lőszerből. Azért a Melta / Lasgun esetén már könnyedén ki lehet fogyni. Viszont nagyon hasznosnak.

Taktika: Na az nincs. Sajnos a társak olyanok, amilyenek. Ez szerintem is nagyon gáz már 2011-ben.

Közelharc: Szerintem viszont nagyon gáz, hogy csak egyféle ütés plusz a Stun van. Nyugodtan meg lehetett volna csinálni, hogy legalább két féle ütés legyen, sőt, az N9-hez hasonlóan igazából három is lehetett volna (gyors/gyenge, lassú/erős és egy körkörös, minimálisat sebző, de "felszabadító" vágás).

Később pedig már némi túlzással minden sarkon van egy fejsze, kalapács, kard, válogathatunk. Én lekorlátoznám ezeket. Vagy csináljanak egy nehezebb fokozatot, ahol vannak ilyen megkötések is.

Pro és kontra is vannak érvek. Én is annak örültem volna, hogy ha legalábbis a főbb "pihenőidőben" összeállíthattunk volna egy felszerelést, és azzal megyünk. Az tényleg egy picit gáz, hogy úton-útfélen botlunk ritka és értékes fegyverekbe.

A másik oldalról nézve viszont ez mégis csak egy Forge world, egy gyárbolygó, ahol a birodalom számára mindenféle pusztító eszközöket gyártanak. Szóval azért az is érthető, hogy tele van mindenfelé lőszerkészletekkel és fegyverekkel. Persze a csatornarendszerben összehalmozott fegyverrakásra én is ferdén néztem.

Nem vagyok nagyon tájékozott a wh40k világában, de ez a történet már nekem is sablon, mégse bosszankodok, mert összességében tetszett.

Sablonos, sajnos ebben egyetértek. Sőt. De nyilván széles rétegnek kell megfelelni, ezért nem bonyolíthatják túl.

Nekem egyébként továbbra is az a bajom, hogy nagyon-nagyon érződik az, hogy egy csőben haladunk, semmi választási lehetőség, semmi döntési lehetőség. Még csak a párbeszédeknél sem. Ez nekem nagyon nem tetszett... :(
  • [NST]Cifu
    Van, a Power Axe erősebb szerintem egy fokkal.
  • Metontour
    Singleben van különbség a lánckard és a balta sebzése között?
  • NovaTerra
    8-9 között volt kb. Ami elég standard egy ilyen játéknál mostanában. Lehetne hosszabb.
  • Khabbas
    Nekem hard-on 8 óra meg egy kis apró lett.
    Novaterra: azért nekem volt egy két harc amit rendesen megszenvedtem, de én is azt éreztem hogy a hard nem annyira nehéz.
  • Prof William
    Kb hány óra a Single?
  • NovaTerra
    Befejeztem tegnap a kampányt. Összességében tetszett. Nagyon hangulatos, jó játék. Néhány kritikai észrevételem van. Nehéz fokozaton se igazán nehéz a játék. Az egész játék alatt két rész volt, amikor többször meghalt a karakterem és el kellett gondolkoznom, hogyan menjek tovább. Túl sok a lőszer. Jó lenne, ha kicsit taktikusabb lenne. Maga a harcok tetszettek. Szerintem közelharcban is jól lehet irányítani. Ki lehet térni. Stun+kivégzés hp-t is ad, ami nagy segítség. Ami nem tetszik még, hogy megkapunk egy áldott, sokra tartott thunderhammert. Gondoltam magamban micsoda nagy érték. Később pedig már némi túlzással minden sarkon van egy fejsze, kalapács, kard, válogathatunk. Én lekorlátoznám ezeket. Vagy csináljanak egy nehezebb fokozatot, ahol vannak ilyen megkötések is. Nem vagyok nagyon tájékozott a wh40k világában, de ez a történet már nekem is sablon, mégse bosszankodok, mert összességében tetszett. Ha értékelnek a játékot, akkor 8/10-et adnék neki, viszont a hangulat az 10-es.
  • KondorKhan
    vagy pedig addig lövöd őket, amíg nem lesznek stunolva, majd közel mégy egy killing blowra :d
  • Prof William
    A igaz hogy nincs védekezés de a minibossoknál a demóban én azt használtam hogy stunnoltam őket ekkor hátratántorodtak így be tudtam vinni 1-2 ütést majd amikor magukhoz tértek ismét stunnoltam őket és így tovább.
  • lammaer
    No, én is belecsaptam a singlébe (a demót kihagytam).

A világ nagyon szépen meg van csinálva, grafikusok/animátorok remek munkát végeztek. Tényleg úgy néz ki ahogy az ember elképzel egy ilyen gotikus világot, marha jó mozgásban látni azt amit csak rajzokon/képeken láttam eddig.
    Pl amikor beértünk a Titánhoz, egy fél percet biztos csak azt nézegettem. Nagyon profi munka.

Tetszik a hogy különféle lőfegyverek lehetnek az embernél, és lehet velük taktikázni/váltogatni, szituációtól függően.

Amiről sokat vitatkoztunk, szintlépegetés/fejlődés nincs, de az új fegyverek adagolásával végülis van :)

Sztori is korrekt, ugyan elég szabvány warhammer történet, de talán pont ezért jó - amit sokat olvastunk, most mozgásban is látjuk.

Ami nem igazán jön be:
    - sok az üresjárat, amikor csak megyünk-megyünk, nyitogatjuk az ajtókat, és megyünk tovább, miközben semmi nem történik jó 2-3 percig. Nem tudom ez miért így, de néha már komolyan unalmas.

- közelharc: teljesen kontrollálhatatlan, a taktikázás/stratégiázás legkisebb lehetősége nincs meg (ahogy elnéztem még hárítani se lehet).
    Vad jobb gomb nyomogatás azt doszt. Az átlag orkok ellen még nem zavaró, de mini-bossoknál (amikor jönnek azok a nagy waaagh orditozó orkok) és kb azon múlik a győzelem, hogy mennyi HPn kezdődik a küzdelem. Nincs védekezés, még elugrani/elgurulni se nagyon lehet előlük. A kombók meg... mintha nem is lennének.

Hiányzik az ugrás, hogy tényleg az ember esetleg kicsit tudja irányítani hogy/ki ellen kerül harcba (a gurulás elég csirke).

Szóval végülis az a faramuci helyzet állt elő, hogy a lövöldözésbe több változatosság került és élvezetesebb, mint a közelharc - pedig a közelharcot általában sokkal jobban meg lehet csinálni, mint a sima lövöldét (lásd darksiders, prototype, starwars jedi játékok). Szerintem itt egy nagy ziccert kihagytak, egy kis plusszal sokkal-sokkal jobban meg lehetett volna ezt a részét csinálni.
  • ShaiHulud
    kurvajo a multija, en elvezem :) vegre unlockoltam a masodik perk slotot:D
  • Zero 7th
    Azért nem ölsz 15-20-at egy körben egy perkkel meg sima bolterrel.

De mindegy, már én is lvl30-as köcsög vagyok... :P