Warhammer 40K: Space Marine

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A SM-ek olyan ok mint a mai csapásmérõ erõk. sosem vesznek részt nagy erõkkel egy csatában sem ( ha 3-400 vesz részt egy hadmozdulatban az már nagyon sok ). A csaták nagy részét az Imerial Guardok vívják akik a mai hadsereg mefelelõi. SM-eket pl olyan esetben vetnek be ha meg kell törni egy erõd védelmét vagy gyorsan át kell törni valami vonalat vagy ha ugyebár a káosz erõi felbukkannak. Fanatikusok de imserik a taktikus harc csinját bínját. A "meghalunk a császárért" max olyan esetekben jöhet elõ amikor vesztett csatában nehéz a visszavonulás esetleg ha pár egység hátramarad védeni egy pontot.

A könyvekben elmondják hogy míg egy mai fanikus kezébe adsz egy AK-t aztán hajrá addig a SM-ekbe rengeteg pénzt ölnek. Vagy 20 csak a képzésük ami alatt olyan képzést és genetikai átalakítást kapnak hogy a galaxis lakosságának 99%- felé emelkednek. Azért ilyen katonákat nem szokás csak úgy feláldozni mert szép hosszú egy folyamat amíg új lesz helyettük.

Pl volt egy könyvben hogy xy -tz valami büntetésre ítélték mert példátlan módon 100+ SM esett el a vezetése alatt. Vagyis 100 harcostól fosztotta meg a rendet.
Persze, hiszen vannak akik büszkék arra, hogy "okosabbak" és "stratégábbak" mint más rendek.

De ork fegyver kézbe... inkább mennek puszta kézzel az ellennek, vagy a monopengével, ami ugye szériatartozék, mint valami ork tákolmánnyal 😊

No de, különbözõek vagyunk 😊

Én úgy tudom, hogy az Irakban, Afganisztánban szolgáló amcsi katonák (vagy egy részük) AK fegyverekre is kapnak egy rövid kiképzést. Biztos ami biztos alapon.

[NST]Cifu
Ez rendfüggõ, nem minden rend ennyire rugalmatlan. A Space Wolf vagy a Dark Angel például kifejezetten híres a szokatlan taktikától... 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

"Eszük meg nem sok van (a jóféle, agymosással felérõ hitük negatív oldala).."

Azért én nem nevezném az SM-eket butának. Az Ûrgárdista könyvben (jó lehet ez inkább a Császári öklökre jellemzõ) le van írva nem egyszer, hogy vak hit ide vagy oda, az eszüket is használják. Felmérés, tervezés, gondolkodás. A háborúhoz mindenképp értenek. És akármilyen dicsõséges a harc sûrûjében aprítani, a legfontosabb cél a háborúk megnyerése és az ellenségek legyõzése.

[NST]Cifu
Spec. egységek menetrend szerint teszik, sõt, sokszor élbõl olyan fegyvert használnak, mint az ellenség. Ugyanis így a fegyvereik hangja és torkolattüze pontosan olyan, mint az ellenfeleké, így nem lehet õket megkülönböztetni, kiszúrni olyan könnyen.

Irakban pedig nem egy katonánál láthattál AKM-et vagy valamilyen AK módosulatot, mert nem bíztak eléggé az M16-osaikban páran (igen, ez egy kisebbség, de ettõl létezõ esetekrõl beszélünk).

"Büszkén, de ostobán meghalni, eltékozolva a rend tulajdonát, vagy legyûrni a viszolygást, és az Orkok saját fegyverét fordítani ellenük."

Az SM rendek többsége vallási fanatikus, és a legdicsõbb dolognak tartja a Császár nevében meghalni. A haláluk amúgy sem nagy ügy, hiszen kikapják belõlük a progenoidot (vagy mi a szösz) és már mûtik is be a scoutokba, hogy SMé válhasanak, igy lényegében örök életünek tartják magukat. Amúgy is, hitviláguk szerint halálkor odakerülnek a császár trónja elé, plusz bekerülnek a rendház dicsõséges halállistájába 😊

Nem véletlen, hogy rengeteg esetben a visszavonulást egyenesen gyávaságnak és becstelenségnek tartják, még akkor is, ha logikusnak és ésszerûnek tûnik. Dicsõséggel meghalni számukra nagyobb erény mint akár csak egy picit is gyávának látszani.

[NST]Cifu
Nem vagyok 100%-ig naprakész, de azért azon csodálkoznék, ha egy átlag Shuriken gun vagy Lasgun nem lõné át a Power Armour-t (mentõdobás, tudom). 😊

wedge31
Még szerencse, hogy ezt a félistenséget nem erõltetik itt, mert dög unalmas lenne egy halhatatlan SM ilyen tipusu játékban. Hardon már elég nehéz ha sokan körbevesznek és ez szerintem így van jól.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

egyébként meg fegyvereket a mai világban sem szednek fel a katonák, alakulatok, hogy miért? mert azt 100%-ra tudják, hogy a sajátjuk mennyire megbízható, és ha dicsõ mariskánk felvesz egy ellenséges rakétavetõt ami a pofájába robban? bár ezt minden játékra lehet mondani...

Nem nagyon jön át a játékból de egy SM teljes páncélban hagyományos fegyverekkel közel sebezhetetlen. Mozgó erõdként nyomul elõre miközben minden lepattog róla és csak hasonló bolterral lehet átlõni páncélját amit nem sok ellenfélnek ált csak a káosz SM-eknek. Persze koncentrált tûzzel minden átlõhetõ de ezt meg nem hagyják. Valamint hiába a böhöm páncél ha a gyorsasága meg a mozgékonysága így is felülmúlja egy sima emberét. Így neki jobban megéri odagyalogolni az orkhoz és felaprítani egy lánckardal mint elvenni a fegyverét.
egy xeno fegyver birtoklása/használata akkor is eretnekség és megbocsáthatatlan bûn a Császár szemében...

Sokat változott azóta (a régi jó 2nd edition óta) a világ háttere. Akkoriban az orkok is bolterrel rohangásztak és minden fegyverük a custom csodákon kívül a birodalmi standard volt. Ez azóta változott.

Már nincs autocannon-juk, heavy bolter-ük vagy bolterük. Helyette van hasonlóan kinézõ ork összegányolt cucc (slugga, shoota, big shoota, a looter-eknél van valami ami nagyon hasonlít az autocannon-ra de közel sem az legfeljebb csak hatásaiban) ami azért mûködik mert az ork erõsen hisz benne (legalábbis a háttér szerint ez meg a Waagh! ereje mûködteti a cuccokat), hogy mûködni fog.

Tehát nem a viszolygás hanem a használhatatlanság lesz az oka annak, hogy nem veszi fel és alkalmazza majd a mariska az ork fegyvert. Verekedni meg a kiürült bolterrel is lehet, plusz ugye amilyen emberfeletti az erejük és amilyen kemény a páncéljuk, a kiképzésük által az is fegyverré válik. 😉

Eszük meg nem sok van (a jóféle, agymosással felérõ hitük negatív oldala), szóval a saját sebezhetelenségükbe és erejükbe vetett hit bizony sok nehézségen és számtalan ellenfélen keresztülviheti õket (errõl szólnak a sztorijaik is). A monomolekuláris élû harci késük meg nem csak evõeszköznek jó (utalva itt az ûrgárdista címû mûre). Ha kellõen tökös és hû a birodalmi dicshimnuszokhoz akkor azzal is szíjjel hasítja a zõccségeket. <#eljen>

Persze ettõl még a játékban ez valóban lehetne normálisabban is kezelve (mondjuk lõszert guberál a mariska ha fegyvert nem is venne magához), nem úgy ahogy az itt olvasottakból lejön.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

[NST]Cifu
Még mielõtt valaki a gyóntató széket hozná, hogy arra térdepeljek, tehát...

Ha nincs már a standard fegyveréhez lõszer, akkor ugyan mi a jobb? Büszkén, de ostobán meghalni, eltékozolva a rend tulajdonát, vagy legyûrni a viszolygást, és az Orkok saját fegyverét fordítani ellenük. Az Ork Autocannon nem sokban különbözik a Birodalomban használtaktól (sõt, a második kiadásban egyenesen azonos volt a kettõ). Azért a sima Harci Késsel (Combat Knife) vagy ne adj isten ha van, akkor valami rendes közelharci fegyverrel áljon neki legyakni egy egész hadsereget az mégicsak erõs. Még egy SM-nek is. 😊

Abban mondjuk igazat adok Prof. William-nek, hogy a káosz által beszennyezett fegyvereket kellõ távolságtartással illik kezelni.

Kb ez igaz. A SM-ek mindenféle megszentelt fegyókkal harcolnak amelyek közül nem egyet 5-6 ezer éve gyártottak és ereklyeként szálnak harcosról harcosra a rendházban.

És ekkor vegye ki egy ork tárygás kezébõl azt a fegyvert amit ki tudja hogy gányoltak össze meg amúgy is beszennyezte egy nocskos xeno érintése?

Káosznál meg ez hatványozottan igaz pluszban még annyi hogy még a tisztátlanná válást is kockáztatja a delikvens...
NONPLUSZULTRA
Tedd "HARD"-ra és rájössz hamar, hogy bármit hajlandó lennél használni 😊

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

wedge31
Láttam én már szamurájt hashival harcolni...

NONPLUSZULTRA
Volt már példa rá, hogy egy SM pl ork choppával harcolt ill. egy másiknak Necron kezet mûtöttek be bionikus kéznek 😊 stb.
Bár egy Rokkit Launchával biztos nem próbálkoznék mert az Orkok sem tudnak rendesen lõni vele (deha betalál...)

Max káosznál meg orkoknál... egy SM az dicsõségesen harcol, nem ilyen shootabusta szarokkal 😉
Ez kb olyan lenne, mintha egy szamuráj mondjuk konyhakéssel menne harcolni, vagy egy festõmûvész nekiállna korongecsettel pingálni.

Meg vagyok döbbenve Cifu 😄

[NST]Cifu
Én más megközelítés szerint gondolkodnék: bármilyen eszköz felhasználható az Istencsászár ellenségei ellen. 😄

"ha kifogy a lõszered, akkor mi akadályoz meg abban, hogy felvedd az Orkok fegyvereit"

El tudod képzelni hogy egy SpaceMarine felvenne egy ORK "fegyvert" és azzal harcolna? Szerintem ez lenne akkora bûn mint az IstenCSászár káromlása... úristen, egyáltalán hogy lehet ilyet feltételezni?

NONPLUSZULTRA
Ez mind igaz de nekem az a lényeg, hogy 40K. A Space Marine Demo nem tûnik jobbnak a grafikát leszámítva persze. Itt is vannak bosszantó dolgok, egyik alapvetõ az, hogy itt is csõpályák vannak szó szerint korlátokkal terelgetnek - mi az, hogy itt nem lehet ugrani ill. átugrani valamit?? A hidakról nem lehet leesni.
A Space Marine "hibáin" ugyanúgy túlteszem megam mint anno a Fire Warrior hibáin. A Látvány és a hangulat már a tereppel és az épületekkel is maximálisan el van találva, a többi csak hab a tortán - remélem azért lesz egy kis változatosság, mert a Fire Warriorban volt bõven: Birodalmi bunkerrendszer, Börtönkomplexum, Tau ûrhajó, Birodalmi ûrhajó (rulez!), egy Forgeworld, stb. A SM azt hiszem ehhez képest eléggé födhözragadt lesz <#rolleyes>

[NST]Cifu
Hát, a Space Crusade-et még nem nevezném 40k játéknak. Oké, az alapok megvannak, vannak spacemarineok, genestealerek, orkok, meg egyebek, de nincs mögötte a világ. Nagyon elsõ kiadás még.

A világ alapjaiban megvolt, és Warhammer 40k-nak hívták. 😊
Most lehet azt mondani, hogy a második kiadástól forrott ki (igen, nekem is az a kedvencem), és hogy az 1993-as Space Marine novellától lehet kiforrotnak tekinteni a világot, de ettõl azért ez elõtt is létezett a Wh40k. 😊

Hát az orkok fegyvereit hiába is akarnád elvenni, azok nem mûködnek Waaagh nélkül. Ez a része a játéknak éppen teljesen összhangban van a lore-ral.

Valamirõl lemaradtam? Akkor az orkok looted Leman Russ / Demolisher harckocsijai sem mûködnek Waaghhh nélkül? 😊

Nem a Shoota-ról beszélek, hanem egy autocannon-ról, ami (legalábbis anno) ugyanúgy nézett ki az Orkok kezében, mint a Birodalomnál.

Hát az orkok fegyvereit hiába is akarnád elvenni, azok nem mûködnek Waaagh nélkül. Ez a része a játéknak éppen teljesen összhangban van a lore-ral.

Gránátvetõ van az IG-nek és a káosz kultistáknak, de az nem ilyen. Ez a fegyver "nem létezik". Kár volt szerintem is belebarmolni.

Azért a végén egy szál fire warriorként leölni egy lord of change-t... Hát elég meredek dolog. És akkor arról a néhány daemon princerõl még nem is esett szó. Oké, persze, látvány szempontjából hozza a fílinget, de a sztori az borzalmas. Ennek a tetejébe még FPSnek is elég gáz, klausztrofóbiás csõpályák, buta AI, fapados grafika, iszonyat irányítás.

Egyszer elment, de nem hiszem, hogy még egyszer elõ fogom venni.

Hát, a Space Crusade-et még nem nevezném 40k játéknak. Oké, az alapok megvannak, vannak spacemarineok, genestealerek, orkok, meg egyebek, de nincs mögötte a világ. Nagyon elsõ kiadás még.

NONPLUSZULTRA
Az Ork fegyvereket azért nem lehet felvenni, mert nem maradnak a pályán - az Ork hullák nagyon látványosak, de fegyverek sehol.

Itt egy kis ízelítõ a Multiplayerbõl:

[NST]Cifu
Nekem az lenne szimpatikus, ha a küldetés elõtt mi állíthatnánk össze a felszerelésünk, és utána max. menet közben lecserélhetjük, ha akarjuk. De már a két fegyver is necces. 330 lõszer a Bolterhez, ebbõl 300 külön tárakba, egy tár a fegyverben. 10 tár a Bolterhez elég komoly méret. Ezek mellett még maximum egy lánckardot és egy bolt pistol tudnék esetleg elképzelni, de inkább vagy-vagy helyzet lenne. Kár ezért így, akárhogy is.

Viszont a gránátvetõ és az autocannon... ha kifogy a lõszered, akkor mi akadályoz meg abban, hogy felvedd az Orkok fegyvereit? Ez nem csak itt, de sok más játékban is zavaró szvsz...

Az persze tény, hogy a Gránátvetõ így ebben a formában valóban nem jellemzõ - ott van a Rakétavetõ erre a célra, illetve a ha mindenképpen gránátvetõ kell, hát akkor kiegészítõ (csõ alatt) gránátvetõ (Auxiliary Grenade Launcher).

NONPLUSZULTRA
40K FPS volt még a Fire Warrior, amit bármikor szívesen elõveszek. Ott legalább csak 2 lõfegyver lehetett nálad és csak saját munícióval mûködtek, tehát megfelelõ fegyókat kellett keresni a terepen 😊 Azt a játékot az FPS gémerek nem dícsérték agyon, de aki 40K fílinget keres, ott megtalálja.
Ez a 3 lõfegyver + a pistol kissé zavar, annál is inkább mert a Mariskáknál sosem volt standard felszerelés a gránátvetõ (bár egy videóban Autocannon-al is láttam lõdözni hõsünket).

Ez a Demó kóstolónak éppen elég, ettõl még bármi lehet a végleges verzióban amit bizakodva várok 😉

RatBaG
a tps nézet és a nagy fov nem zárja ki egymás, lehetne sok-sok példát felhozni.
azt láttam, hogy a hivatalos fórumon is panaszkodnak rá...

Per Aspera Ad Inferi.

Az a baj, hogy VOLT és nem az, hogy lesz.

[NST]Cifu
Volt már olyan, nem is egy. A Space Crusade (C64/Amiga/PC, 1990), a Final Liberation (ez Wh40k Epic, 1997), a Chaos Gate (1998), és a Rites of War (1999).

Vagy legyen olyan körökre osztott mint a Jagged Alliance 2 vagy a Silent Storm. Nem igaz, hogy PSP-re tudtak ilyet csinálni pc-re meg kihagynak ekkora ziccert....

wedge31
Nekem a régi vágyam egy csapatalapú rpg ebbe a világban, mint mondjuk a DA😮.

[NST]Cifu
Szerintem én (és még sok Wh40k fan, aki itt is topiclakó) nagyon jól elvoltam a Space Hulk 2-ben az FPS nézettel, és abszolut odaillõ volt... 😄

Badoutseven
szerintem nem illik a 40khoz az fps nézet.

Főállású Ninja

Nem lenne rossz, ha lõfegyvereknél FPS nézet lenne, közelharcira váltásnál már ugrana TPS nézetre. Na majd a következõ w40k lövöldözõs játékba. 😊

[NST]Cifu
Ez a TPS (nézd a hátam) nézetnek köszönhetõ szvsz. Sajnos a közelharcot ilyen nézetben lehet élvezni csak, ezt aláírom, de lõfegyvereknél nem bántam volna ha van FPS nézet... :S

RatBaG
ja megvan, 8:5 alatt. viszont baszik elmenteni a beállításokat.
hmm hát ez jó rövid volt, viszont überfasza. egyedül a fov tûnt zavaróan kicsinek.

Per Aspera Ad Inferi.

Szaruman
16:9ben nekem 1920x1080 volt.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

RatBaG
na gondoltam végre megnézem én is a demot, elindítom, egybõl options, erre nincs egy normális resolution.
eleve 16:10 nincs, 25:16 volt és 1600x1024 a legnagyobb amit ki tudtam csikarni belõle.
WTF? ez másnál is ilyen?

Per Aspera Ad Inferi.

Lehet tudni hány óra lesz? Egy olyan 10-13 órát minimum várok tõle.
Persze, igazad van, ezt most benéztem. 😊

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

NONPLUSZULTRA
Bocsesz. Nem fordított a sorrend csak én játszottam ebben a sorrendbeen.
Bár ha elõbb az Inquisitor-t nyomod végig akkor a Battlements csalódás lehet. Felvezetõnek jobb a Battlements annál is inkább mert tt 2. szintû a kari az Inquisitor-ban már 5. (legalábbis a wargearek unlockjához ezek kellenek.

A Collector's Edition-t INNEN fogom megrendelni, ha ismertek hazai forrást akkor osszátok meg légyszi 😊

ne a THQ-ba bízz, hanem a Relicben! 😄

A végeredményt foleg arra értettem természetesen, amit eddig láttam. Vagyis a single-re, az irányításra, az élményre. Azzal maximálisan meg vagyok elégedve. A multival lehetnek gondok, de én bízok a THQ-ban annyira, hogy nem aggódok. Sok múlik a játék fogadtatásán, nem akarnak baklovéseket csinálni.

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

Ja, még annyit, hogy oké, hogy a végeredmény tetszik, de a multit még nem láttuk. És annak a végeredménye nem biztos, hogy tetszeni fog.

16 pléjerre a peer-to-peer megoldás már eléggé halott dolog. Az úgy max 8 játékosig mûködik normálisan, és már akkor is olyan, hogy ha egy embernek szarul megy a játék, akkor mindenkinek szarul megy, a leggyengébb láncszemhez szinkronizál mindenkit a dolog(Lásd DoW). Az meg egy ilyen akciójátéknál borzalmasan szar.

Szerver-kliens rendszert szokás rakni az ilyen játékokba. Viszont egy szó nem volt dedikált szerverekrõl. Ettõl még lehet, hogy adnak ki ilyet, vagy még az is elképzelhetõ, hogy nem adják ki, de official dedikált szerverek lesznek.

Harmadik megoldás, hogy nincs dedikált szerver, de listen server igen, akkor meg a szervert indító pléjer netjétõl és gépétõl függ a multi lagossága, ami ugye zsákbamacska jellegû.

Attól meg, hogy a három megoldás közül melyiket fogja használni a játék, eléggé függ a multi élmény.

wedge31

http://www.vg247.com/2011/03/29/darksiders-developer-contributed-to-warhammer-40k-space-marine/

Ezt találtam róla. Úgy tûnik tényleg a Darksiders az alapja, de már elég messze áll tõle ahhoz, hogy külön engine-nek számítson. A wiki azt írja a Phoenixrõl, hogy a Space Marine az elsõ játék vele.

RatBaG
cd galaxisnál nyoma sincs a játéknak. WTF?

Per Aspera Ad Inferi.