1099
Warhammer 40K: Space Marine
-
SBT #659 Hát, tegnapi meccs nagyon frankó volt. Egy 10 perces Team Lobby beszélgetés volt az egész mert nem jutottunk be... -
wednes #658 Lenne egy laikus kérdésem. A Chaos SM-nek van utánpótlása? Újoncokra gondolok. Gondolom olyan nincs, mint SM-nek. Vagy csak akiket sikerül megrontaniuk azokkal tudnak bővülni?
-
KondorKhan #657 Nem Malice az ötödik isten? A lexicanumban a kisebb istenek között szerepel, mint renegát isten, aki az Anarchia és Terror "képviselője".
Lexicanum - Gods of Chaos -
SaGa Jr #656 Az sem kizárt hogy az a két rend teljesen megsemmisült míg tartott a felkelés és így törlésre kerültek, kerülhettek teljesen jogosan. A fennmaradt káoszisták csak azért nem törlődhettek a köztudatból, mert mind a mai napig lecsapnak a birodalmi területekre a maradványaik. -
SaGa Jr #655 Semmit nem lehet róluk tudni és ők is a heresy során tűntek el a köztudatból, nem utána. A heresy után már nem voltak légiók, csak rendek, előtte meg nem tűnt el egy légió sem és nem is történt kiátkozás sem (ami miatt a nevük és az emlékük is törlésre került).
Még a korai WH40K-s időkben arról mentek a pletykák hogy ők az 5. káosz istenséget követték aki oly kegyetlen volt hogy még a másik négy nagy káosz isten is gyűlölte és megvetette. A nevére nem emlékszem (Malar vagy Malik vagy valami hasonló M betűs volt talán). Utoljára erről infó a második kiadású WH40K stratégiai játék kapcsán volt még a 90-es évek első felében, azóta semmi.
Szóval a két teljesen törölt légió az tuljdonképpen mint ha nem is lett volna, de felfogható akár rejtett extra lehetőségként is amit majd be lehet vetni ha nagyon ellaposodna a WH40K sztorija.
Metontour:
Az ultramariskákba maximum rendet olvasztottak be, nem légiót. A légiók szétcincálásából jött létre a kezdeti számtalan rend, amik még tovább darabolódtk ha túlléptek egy bizonyos létszámot, így érve el a jelenlegi kb 1000 rendet a maga 1 milliómariskájával. -
Metontour #654 Én valami olyasmit olvastam róluk hogy az egyiket beolvasztották az Ultramarinekbe. -
#653 Én eddig csak hálózsákon olvastam Warhammer-t.
Link. -
Zero 7th #652 "(eredetileg 20 űrgárdista rend volt, a Horus lázadás után ezek egy része ugye megsemmisült/áruló lett, később a lojális űrgárdista rendek többségéből létrehoztak második "generációs" rendeket, amelyek többé-kevésbé a származtatott rend értékeit, szokásait vitték tovább)."
Mondhatni, hogy a végére értem a Horus Heresy sorozatnak, és van két légió, amiről semmit, de az égvilágon SEMMIT nem tudni, még a nevüket sem. A Word Bearersről szóló regényben lettek megemlítve, de csak úgy, hogy nem akarnak az ő sorsukra jutni.
Az a két légió fogalmam sincs, mit követhetett el, de már sem a primarchuk, sem a légiójuk nevét nem szabad kimondani, és az tuti, hogy nem a Horusos balhé kapcsán semmisültek meg, hanem jóval előtte.
Azokkal mi a helyzet? -
#651 Köszönet! -
#650 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ki hagytad hogy a kis fiatal takonynak azt mondja, hogy "YOU HAVE FAILED!"
-
#649 Kissé ittas állapotban vagyok, úgyhogy nem 100%-os. :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A fiatal Ultramarine űrgárdista társunk értesítette az Inkvizíciót, hogy a csatatestvére fura kapcsolatban van a Warp-al. Ezért egy inkvizítort küldenek azonnal ide, aki Black Templar (fekete templomos) űrgárdistákkal kísérve vonul a főhős elé, hogy márpedig ők kivizsgálják ezt a fura warp-kapcsolatot, és hogy emiatt most azonnal velük kell jönnie (ie.: esélyesen eretneknek bélyegzik, és kivégzik).
Itt van egy kis eszmefuttatás a főhős és az ifjú csatatestvére között, utóbbi ugyanis szóról szóra követi a Codex Astarest (az űrgárdista rendek bibliája), abban pedig felhívják a figyelmet például a Warp-ra érzékeny csatatestvérekben rejtező veszélyről. Főhősünk itt visszavág neki, hogy a Codex Astarest nem szóról szóra kell követni, hanem egy irányadó mintának, egy példának. Mellékzönge/Magyarázat: Az Ultramarines a leghűbben követi a Codex Astarest, ez a legnevesebb és leglojálisabb űrgárdista rend, amely rengeteg második és harmadik generációs űrgárdista rend "atyja" (eredetileg 20 űrgárdista rend volt, a Horus lázadás után ezek egy része ugye megsemmisült/áruló lett, később a lojális űrgárdista rendek többségéből létrehoztak második "generációs" rendeket, amelyek többé-kevésbé a származtatott rend értékeit, szokásait vitték tovább). Ezáltal a helyzet az, hogy a főhősünk a véleményével egy kicsit kilóg az Ultramarines-ok világából...
Az inkvizítor megfenyegeti a hősünket, hogy ha nem veti alá magát az eljárásnak, akkor az egész egységét (századát) eretneknek bélyegezhetik (kivégzés/üldöztetés és megszégyenülés az űrgárdista rendnek), mindazokkal egyetemben, akikkel együtt harcoltak (ez a jelen lévő Imperial Guard hadnagynőnek szól). Itt a hősünk "megtörik", és aláveti magát az Inkvizíció döntésének. Úgyhogy az inkvizítor, a Black Templarok és az immár gyanúsítottként tetszelgő főhősünk (megj.: fegyverrel a kézben) együtt elindulnak az inkvizítor Thunderbolt dobóhajója felé. -
#648 Üdv!
Valaki leírná nekem privátban vagy spoiler-ben hogy az epilógusban pontosan mi is történt? Köszönet!
-
Zero 7th #647 Egyébként mit ne mondjak, elég érdekes a teambalansz rendszere. Tegnap toltuk úgy, hogy voltunk mi hárman összeteamelődve, meg még három magas szintű pléjer tímben (volt köztük maxos 41-es is). Már készültem rá, hogy kemény meccs lesz, meg kell majd küzdeni a buzikkal, erre egy csapatba összerakott minket, aztán a főbázisukig toltuk vissza az ellenséget.
Egyébként újabban egyre kevesebb az izgalmas, szoros meccs. Vagy mi alázunk, vagy minket. -
Zero 7th #646 Pont azért kéne nekünk is összegyűlni páran (konkrétan nyolcan), hogy ilyet tudjunk csinálni. Az egész ellenséges csapat egy team volt, aztán alázták a public népet.
Rohadt egy tahó dolog, ha nem mi csináljuk... :P -
SBT #645 Nah, este lehet kifogni a legprofibb playereket. 1000-0-ra vertek meg minket Seize Ground-ban... De zsinorban 10-szer vesztettünk, végül egy másik szerveren lett 3 győzelmünk. -
#644 Én csak vasárnaptól, én is otthon vagyok, és itt csak a notebookom van. -
KondorKhan #643 én sajna a hétvégét otthon töltöm, itt meg eléggé gyatra a net, szóval én max hétfőtől tudok majd menni.... -
SBT #642 Hát, míg letölti Steamről a játékot az sajnos nem fél perc. Akkor majd holnap ha meglesz a kulcs tolom veled, meg talán holnap is ráér Mlinarcsik. Valaki más aki tudna jönni ma? -
#641 Én ma még nem tuti hogy tudok menni, még nincs kulcsom , folyamatban van, de ha megvan Black Templarként szívesen jönnék -
SBT #640 Ma 8:30-kor játszanánk páran, már vagyunk ketten. Ki szeretne még jönni? -
SBT #639 Én a Battle Damaged armornál a karokhoz és lábakhoz szükséges "Ölj meg 3 embert miután meghaltál!"-nál néztem hogy: Na meg a nénikédde' szórakozzá'! Aztán véletlenül rájöttem hogyan kell csinálni. (Akit érdekel Assault-al rakja be a Final Vengeance perk-et, és máris meglesz.) -
Mlinarcsik #638 Szar volt az a machmaking meg a Dawn of War 2 ben is, szoval valoban erthetetlen volt.
Kilockolasrol meg annyit, hogy vannak lehetetlen dolgok, amiket sosem fogsz kilockolni, vagy kurva nagy szerencse kell hozza. Azokat lockoltam ki.
Mondjuk 15 fejloves a stukkerral, ami pld teljesen random. Az eleg kemeny. A randomot ugy ertem, hogy kozvetlen kozelemben all a barat akivel unlockoltam es onnan potyogtetem egyesevel kozvetlen kozelrol fejbe, es meg igy is volt, hogy nem adja meg a fejlovest. Plussz, hiaba lovod fejbe az ellent, ha nem abba a lovesbe hal bele, akkor nem kapod a pontot. Na hat sok szerencset egy bolterrel a ilyen fejloveshez. 30 adik szintig sikerult 4 et osszelono "normalisan" vajon a maradek 11 mikorra jott volna ossze? Mind1...
Koszi a linket, nezem is... -
SBT #637 http://steamcommunity.com/groups/smhun Ez a group linkje. Egyébként a falon átlövésekkel énis szívok, de a Black Ops-hoz képest ez semmi... (Volt kétszer is ingyenes hétvége steamen, és kipróbáltam hogy tényleg mondhassam hogy szar...) Én nemszoktam laggolni, néha egy két csávó laggol de Storm Bolter-nél ez nem oszt nem szoroz. A Host is csak nagyon ritkán szakad meg, meg az hogy privátban unlockolja valaki a cuccokat mert túl béna (vagy türelmetlen, akkor megminek játszik?) hogy unlockolja őket rendes gameban. Én már Level 17-en vagyok, kb. 5-6 óra multival. (Lehet már több, kb. két napja nem játszottam mert Real Life...) Azt viszont én sem értem miért vették át ezt a cod-os lobby-s matchmaking-es izét... -
Mlinarcsik #636 "10-12 magyar szerintem összesen nem multizik ezzel... :P" Pedig mar veletlenul akadtam ossze egy parral. Csak hallottam, hogy dumalnak voice chaten.
"Mindenesetre amit írsz, az csak félig igaz. Igen, lehet ilyen IS, ha valami tajvani köcsög lesz a host, egy konyhai robotgép teljesítményű PCről. Ha meg egy német, atomerőműről, akkor meg jó."
Erdekes, mert a tipikus pelda az nem ezt mutatja. Boven megvan a gepem ami kell hozza, meg egy 20mbt/s-es kabelnet, es megis szar. Es mindenki panaszkodik. Forumokon is meg az online lobbyban is amikor a toltesre varsz. Meg jatek kozben is veszi a faradtsagot sok ember, hogy szidja a jatekot a lag miatt. Lefagy a host, kiakad, allandoan csak azt latni, hogy waiting for host. Ha tudsz jatszani abban sincs koszonet, mert a lag miatt keptelenseg celozni. Ellenfelek atlonek a falon, meg a sarokrol siman leszednek. Egy fos. Alairom, neha van olyan, hogy jo, de az altalaban ejszaka van, keson...
Az unlockolasrol meg annyit, hogy en egy barattal kb 2,5 ora alatt kilockoltam azt a 4 dolgot amit akartam. Lehet azt kurva okosan csinalni, kis trukkokkel. Meg a privat jatekban vannak beallitasok, mint negyed pancel, megy ilyesmi. Egyebkent ahogy eszrevettem, nem en vagyok az egyetlen aki ezt mar eszrevette. Amikor lvl 7-es jatekos lelo egy olyan perkkel, amihez 30 killstreaket kell megcsinalni az eleg hihetetlen :)
Ezt a steames group linket hol talalom? Olvassak vissza a kommentek kozott?
Koszi a valaszt !!!! -
#635 Kicsit elsietve csatlakoztam én is a steam csapathoz, bár a játékom még nem jött meg de már meg van rendelve.
A gyűjtőit rendeltem úgyhogy nem valószínű, hogy villámgyorsan itt lesz de amint megjön jelzem :) -
Zero 7th #634 10-12 magyar szerintem összesen nem multizik ezzel... :P
Mindenesetre amit írsz, az csak félig igaz. Igen, lehet ilyen IS, ha valami tajvani köcsög lesz a host, egy konyhai robotgép teljesítményű PCről. Ha meg egy német, atomerőműről, akkor meg jó.
Este 6 és 10 közt van európai csúcsidő, akkor érdemes játszani. Éjszaka már főleg amcsik vannak, dél körül meg távol-keletiek.
Mi nagyjából minden nap játszunk Szaruman kollegával, lépj be a lentebb linkelt magyar steames groupba, aztán vegyél fel friendlistbe.
Az unlockokról amit írsz, az igaz, de szerintem magában hordozza a büntetését is. Nekem eddig még nem gyűlt össze annyi türelmem, hogy mittudomén, 50szer lelövessem magam, órákat baszva el az értékes időmből, valaki más unlockja kedvéért. -
Mlinarcsik #633 Szevasztok
Nekem a tokom kivan a multiplayer resszel. Egy rakas f*s a halozatkezelese. Jatszhatatlan, szaggat, nem talal jatekosokat, lagzik, bugos, f*s.
Valaki nem akarna privat gameket nyomni? Ha igen, akkor irjatok mar meg a steam neveteket a [email protected], legyszives.
Egyebkent egy kis exploit. Az osszes szintet, meg targyat ugyan ugy ki lehet unlockolni privat gameben, haverokkal, mint a publikban. Ket ember belogol, osztan lodosik lefele felvaltva egymast. Elegge el van b*sszintva, de mind1.
Szoval legyszi! Ha ossze tudnank szedni vagy 10-12 embert az mar jo lenne, a lagot meg meg lehet igy olni... -
SBT #632 In the name of the Pony Emperor! (Ezt küldték nekem még mielött azt hinnétek hogy ilyeneket nézek.) -
SBT #631 Nem így megy ez. Randomra bedob az egyik csapatba. Mindkettő csapathoz megkell csinánlni a karaktered. -
lammaer #630 Na tényleg.. van e hiány káoszos játékosokban? A WH online topikban elég sokat agyaltunk rajta, sokak szerint tuit hogy az SMek sokkal többen lesznek mint a Chaos oldaliak... -
SBT #629 Nah, Kondor, kösz a tegnapi játékot. Jó meccseket toltunk még Zero-val, de valami nagyon bénákkal kerültünk egy csapatra, volt olyan menet ahola Káosz 98-1000-re alázott meg minket Seize Ground-ban. Majd tolhatnánk megint. -
KondorKhan #628 amúgy van egy megoldásom a recsegő hangra :D vegyetek le mindent 0-ra, majd tegyetek be valami jó muzsikát, és máris nem recseg :D:D:D -
KondorKhan #627 multiban két csapat van, az egyik csak SM-ekből, a másik meg csak Káosz SM-ekből, nincsen értelmetlen keveredés :D Mindig az egyik fél harcol a másik ellen... -
maniac001 #626 Egy NAGYON fontos kérdés mielőtt megvenném...
Multiban előfordulhat olyan hogy SM-ként egy káosz SM a csapattársam és egy másik Sm az ellenfél csapatában van? -
#625 Nem tom, én előtöltöttem. -
#624 hali.
nektek is iszonyat lassan installálta fel a játékot?
de annyira, hogy mégsé-t nyomtam, mostmár többször is olyan 30 perc után. -
ratgab #623 Ezt én nem is vitattam. Csak az ottani magyarázattal ellentétben (mert profi, meg szerencséje van, meg csak), itt van ennek is háttere és ez jó. Szerintem sokat ad a játékélményhez is. -
lammaer #622 Sztem félreértettél... WH40k fan vagyok, orrba szájba olvasom a regényeket, angolul is.
Csak arról beszéltem, hogyha meglátja vki nem fan a játékot, nem fog azon megilletődni, hogy a játékban miért tudja a kékpáncélos lovaggal halomra mészárolni az orkokat. Mivel bármely ilyen játékban amikor te vagy a főhős, halomra mészárolod az ellenséget.
Még egy viszonylag reális 2. világháborús FPSben is. Scifiben meg végképp. -
ratgab #621 Csakhogy nem ilyen egyszerű dolog ez.... Erről szól dióhéjban, de a háttértörténet függvényében sokkal több dolog forog kockán és sokkal nagyobb jelentőssége van az itt történteknek.
És még van egy-két csavar is a dologban. De ezt majd úgyis meglátod. -
ratgab #620 Ez így nem teljesen igaz! W40k-ban ez nem csak azért van így, mert Titus a főhös, hanem ennek is külön részletekbe menő magyarázata van (gyakorlatilag a space marine-ok genetikailag módosított szuperkatonák, évtizedes tapasztalattal, akár mechnanikus implantokkal, fejlesztett szervezettel, szervekkel.
Harcra teremtették őket!
Az orkoknak is megvan a miértjük (ők a harcnak élnek, időnként egy-egy erősebb Warboss zászlaja alatt elindulnak egy hadjáratra, amit waaaghnak neveznek... Gyakorlatilag minden gondolatuk ekörül forog.
Chaos meg a Space marinok ősi ellensége. Egykor ők is space marine-ok voltak, csak a gonosz káoszt istenek megrontották őket, így testvéreik ellen fordultak. A nagy lázadáskor egész rendházak váltak eretnekké... Természetesen a jófiúk valahogy győzedelmeskedtek és a káoszisták a Warpba menekültek, ahonnan rendszeresen indítanak támadásokat (kapukat nyitva a tér/időben).
Na ennyit röviden: Nagyon részletes leírások vannak erről, sőt a világ történelme is megtalálható. Ha kicsit is érdekel a dolog rengeteg leírást lehet találni.