Warhammer 40K: Space Marine

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

V43 1105
Melyik a favoritod ? : )

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

wedge31
Beállok én is abba a táborba akik elégedettek a demóval.
Egy apró dolog nem tetszik, hogy a HUD ronda és kitakarja a negyed képernyöt / konzolos örökség /

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Remélem, majd egy rendházban harcolhatunk 😊!

V43 1105
Köszönöm barátom!

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

felmész a space marine -nek a honlapjára .. bereggelsz, majd kérsz letöltõ kódot steamhoz .. ahol aktiválod .. és már indul is a letöltés...

V43 1105
HONNAN?

Lassan tölts, tovább érsz 😄 nah már töltöm én is :') nagyon kiváncsi vagyok :$

a steamrõl mikor lehet tölteni?

Renjike
50 bocsi nem 60 😊

A bizonyíték hiánya , nem a hiány bizonyítéka !

Renjike
játék eladás , spórolás , karácsony , PSP eladás 😄

wedge31
hogy jön össze az a 60 rugó?

Renjike
én hnap Xboxra meglesem remélem nem fogok beleesni mert akkor 60 ezret kell spórolnom õszre 😄

wedge31
Na végre a Honour Guard tagok is tölthetik a demót, bõ 1 óra múlva én is kiprobálhatom...<#eljen>

Csak akkor érdemes 50eu-ért megvenni a steamrõl, ha kell a Darksiders is, a g2play.net-en a Space Marine 25eu, persze csak akkor küldik le a kódot, ha a játék elérhetõ lesz.

wedge31
Régen rengeteget festettem koleszba idõmilliomos voltam de költözésnél muszáj volt lepasszolnom az egész pakkot helyhiány miatt.
Csak egy pár Blood Bowl csapat maradt meg mutatóba...

dronkZero
Borzalmas a kézügyességem, nem érzem magam képesnek és elég elszántnak arra, hogy akár egyetlen nyomorult modellt kifessek.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

V43 1105
Én szívesen elkezdeném, de se helyem, se idõm.. marad a virtuális csatatereken való pufogtattatás 😄

dronkZero
A speckó egységek miatt lehet, hogy végül nem tenném, de egyelõre úgy vagyok vele, hogy ha nekiállnék terepasztalozni, akkor tutira csinálnék magamnak egy saját rendházat. Alapvetõen ezek csak minták, hogy hogyan lehet õket kifesteni. 😊

Viszont ez a veszély egyelõre nem fenyeget, hogy nekiálljak ilyesminek. Majd esetleg ha nyugdíjas éveimben nagyon nem tudok majd magammal mit kezdeni... 😛

V43 1105
Szerintem a legeslegeslegjobbak<#vigyor> Még a Space Wolves is jól nézki, rengeteg rendház van, de azok amelyek például öltözékükben hordoznak valami kis extrát nagyon bejönnek <#eljen><#vigyor>

No Pity! No Remorse! No Fear ! <#vigyor1>

wedge31
Le se tagadhatnád, hogy Black Templar fan vagy...<#vigyor3>

Nálam inkább a CM jön be föleg a Word Bearers de SM oldalon már csak a melee centrikuságuk miatt is nekem is ök a legszinpatikusabbak.

V43 1105

Ilyesmik mint pl a jobb vállvédõ idomon levõ kis bizé rá tehetõk vajon majd a karakteremre? :-)

Szaruman
Coop sztem ilyen lesz.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

[NST]Cifu
<#eljen>

Az mondjuk bántó, hogy a társak megint nem érnek semmit. Én mindig azt szeretem, ha lehet érezni, hogy nem vagyunk félistenek, nem csak rajtunk múlik az egész, hanem lehet látni, érezni azt, hogy mi is csak egy fogaskerék vagyunk a gépezetben, egy katona (ûrgárdista) a sok közül.

Operation Flashpointban anno volt olyan küldi, ahol gyakorlatilag egyhelyben állva végignézhetjük a csatát, és gyõzhetünk (vagy veszthetünk). Az ilyesmi nekem nagyon bejön... 😊

Lesz egy csomó perk, azok lehet, hogy oldalspecifikusak lesznek. Ahogy láttam két csoportra lesz osztva, ability és weapon perkek, viszont arról fogalmam sincs, hogy pontosan mit fognak csinálni.

A preview-ek és különféle fejlesztõi videók, megjegyzések alapján a perkek nem oldalspecifikusak. De persze lehet, hogy tévedek.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Meg is válaszoltad a kérdésed mert az valami eszméletlen munka lenne ha ez mind benne lenne egy ilyen tipusu játékban.

No offense, de most soroljam, hogy hány meg hány játékban vették a fáradtságot, és megcsinálták ilyen mélységben a dolgot. Igen, aláírom, hogy balance terén rémálom...

Igy is ha megkapjuk a coop-ot háromféle mod lesz a játékban amire te gondolsz azt max egy MMO-ban lehetne megvalósitani szerintem

Félreértés ne essék, ha csak Ultramarines és valamelyik kiválasztott CM rend lenne (World Eaters például) a multiban, akkor egy szót nem szólhatnék. Csakhogy a kusztomizációt belerakták, ahogy a különféle ûrgárdista és káoszgárdista rendeket is. Így meg viszont egy Ultramarine, egy Blood Angel vagy egy Space Wolf között a kinézetén túl semmi eltérés nem lesz (ugyanez igaz a CM rendekre). Engem ez zavar.

Csorog a nyálam...<#eljen>

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

dronkZero
Lesz egy csomó perk, azok lehet, hogy oldalspecifikusak lesznek. Ahogy láttam két csoportra lesz osztva, ability és weapon perkek, viszont arról fogalmam sincs, hogy pontosan mit fognak csinálni.
Az biztos, hogy a loadout része, mint a páncél, tehát oldalanként és kasztonként külön kell összeválogatni. Ebbõl kiindulva lehetséges még, hogy az SM és a CSM oldal különbözõ perkeket kap.

dronkZero
Hm, a fanságom nem éppen az objektivitás irányába tolja el a mércét... 😊 Azt a szar Firewarrior-t is végigjátszottam a múlt héten. 😛 Igaz, harmadik nekifutásra, kétszer feladtam, mert nagyon szar játék... 😄

Mindenesetre egyelõre teljesen meg vagyok elégedve azzal, hogy szeletelhetem az orkokat chainsworddel, meg pukkanthatom szét a fejüket bolterrel.
A hiányosságok, ha vannak, azok úgysem a demóból fognak kiderülni.

De akkor brikkentek nektek egy kisebb rivjút...

Irányítása kb olyan, mint ezeknek a TPS-eknek szokott lenni. Lehet konfigolni menübõl és van benne invert mouse, ami ma már jó pontnak számít.
Három gomb van a támadásra, az egyik lõ a kiválasztott lõfegyverrel, van egy sima közelharci ütés, meg egy bénítós. A "kombók" annyit tesznek, hogy hány sima támadás után nyomjuk meg a stun gombot. Egy ütés egy stun rúg, két ütéssel vállal elõrezúz, három ütéssel meg tapos egyet, ami körben szétszór mindenkit. Négy sima ütés meg egy területre ható izmos támadás.
Van egy töltõdõ fury meter, amivel aztán be lehet nyomni egy DoW jellegû battlecry-t, amivel minden ütés keményebb lesz, tölti az életet, és néha stunt is nyom, kb 6-8 másodpercig.
Enyhén különbözik a chainsword és a power axe, a balta mindenképp kicsit lassabb, a sebzésérõl még sokat egyelõre nem mondanék, nem sok különbséget vettem észre. De lehet, hogy teljesen rendben van, ork ellen nem is szabad látványos különbségnek lenni.
Ha az ellenség lebénult, akkor ki lehet végezni, ez tölti az életet. Nem olyan, mint a DoW-ok, hogy kivégzés közben sebezhetetlen, úgyhogy eléggé meg kell gondolni, hogy mikor használja az ember. Pillanatok alatt levernek, ha rosszkor nyomjuk. Nem annyira csata közben gyógyulós megoldás, inkább a végére érdemes hagyni egy-két hülyét, aztán azokon felgyógyulni.
Ezen felül van egy Halo-szerû, töltõdõ pajzs, elõször az fogy. Ez speciel nem egy szimpatikus dolog. Viszont az a hatása, mint az összes többi ilyennél, hogy idõnként vissza kell vonulni pihenni, hagyni a haverokat dolgozni, és így kevésbé rambó jellegû a játékmenet.

Közelharcból lövöldözésre vagy vissza váltás nagyon gyors, gyakorlatilag amelyik gombot megnyomjuk, szinte azonnal úgy támad a karakter, a fegyverváltási idõ minimális. (De azért némileg érezhetõ, hogy bolterre vagy bolt pistolra váltunk)

Az egérrel a kamerát irányítjuk illetve célzunk, wasd-dal a karaktert, közelharcban amerre nézünk, arra támad, szerencsére nincs semmiféle target lock vagy egyéb ilyen zavaró hülyeség. Simán lehet egyet ütni elõre, a következõt meg 180 fokban az ellenkezõ irányba.
A célzás korrekt, nincs autoaim, de a célkereszt jelzi, ha be van célozva valaki.

Az assault pack nagyon brutális, ugrással felszállunk, lenézve valamelyik melee gombra közéjük csapódunk, brutálisat sebezve, szétszórva mindenkit.
Ettõl egy kicsit tartok multiban, mert lehet olyat csinálni, hogy éppen csak elemelkedve a földrõl oda lehet baszni (az lehet, hogy így kisebbet sebez).

Ellenségek a szokásos 40k-sak, gretchin, slugga, shoota, nob, tankbusta. Az elsõ pálya végén néhány IG besegít. Aranyosak, ahogy világítanak a kis lézerpointereikkel... 😄

A társak halhatatlanok, vagy legalábbis nálam még soha nem rakták le egyiküket sem, de túl sok mindenre nem használhatók. Jönnek utánam, fedezgetnek, nem játsszák le helyettem a játékot.

Fegyverek:
Bolter: automata, közepes szórással, egész jó zoommal. Ha minden igaz 30-as tár van hozzá. Jól néz ki, ahogy kétszer fröccsen a vér egy találatnál. 😊 Két-három lövés egy ork, fejre egy elég.
Bolt pistol: végtelen lõszer van hozzá, de 8(10?) lövés után tárazni kell, ráadásul egy kézzel csinálja a karakter, ami lassú. Hatása érzésre ugyanolyan, mint a bolter. Egyes lövésben pontos, pumpálva a bal gombot félautomatán nagyon pontatlan. Ha ez van a kezünkben, nem rakja el a karakter a chainswordöt. Zoom szinte nincs, nagyon keveset segít. (Viszont egyben "aim mode" is, nemcsak zoom, pontosabb úgy)
Stalker pattern bolter: sniperbolter, 10-es tárral. Erõsebb, mint a sima bolter, viszont a zoom távcsöves, kitakarja a feketeség a képernyõ kétharmadát.
Gránátvetõ: na erre én sem jöttem rá, hogy lehet használni. Le lehet pakolni öt gránátot (plazmának tûnik) a földre/falra, a hatodik felrobbantja az elsõként lerakottat. Viszont hogy egyszerre hogy lehet felrobbantani õket, az rejtély. Az orkok is a legnagyobb nyugalommal sétálnak rajta keresztül, tehát nem "akna" jellegû a dolog. Passzolom a dolgot.

Az elsõ pálya egy ipari környék, el kell jutni egy titan manufactoriumhoz (de azt már csak kívülrõl látjuk). Vannak sluggaözönlõs, shootás, nobos meg gretchines részek, a végén meg három hullám mindenféle jön, a legvégén egyszerre két nobbal.
A másik pálya egy nagyon rövid assault packos szakasz, tankbustákkal meg sluggákkal. Ez tényleg kb öt perc, nagyon erõs a pakk. Elég körbeugrálni az ellenségeken, és vége is.

Na, nézzük, mekkora wall of text lett... 😛

V43 1105
Én DLC-ket és további kiegészítõket tudok elképzelni. :-)

wedge31
Meg is válaszoltad a kérdésed mert az valami eszméletlen munka lenne ha ez mind benne lenne egy ilyen tipusu játékban.
Igy is ha megkapjuk a coop-ot háromféle mod lesz a játékban amire te gondolsz azt max egy MMO-ban lehetne megvalósitani szerintem de most, hogy felsoroltad és belegondolok marha jó lenne.

[NST]Cifu
Én korántsem vagyok benne olyan biztos, hogy ez multiban is olyan jó lesz. Legyen akármilyen jó is amúgy a játék.

Hozzáteszem rögtön, ez a személyes hülyeségem, el is ismerem. De nekem magas a léc a számomra szimpatikus világokkal (Wh40k, Shadowrun, Cyperpunk 20xx, Battletech, stb.). Itt adott esetben az a problémám, hogy a multit úgy oldották meg ahogy, vagyis SM vs. CM. Nem vitatom el, hogy ez így korrekt és így nincs gond a balance-al.

Vagyis a fenéket nincs. Hogy fogják így belerakni a Noise Marine-okat? Hogy fogják így belerakni a specifikus Mark of Chaos-okat, vagy Gifteket? Hogy fogják belerakni a speciális Démon-fegyvereket, mint a DreadAxe vagy a Kai Gun? Hogy jelenítik meg az egymástól különbözõ Chaptereket, az eltérõ specifikációkat (Space Wolf vérengzés? Blood Angels vérgõz? stb.) Sehogy. Nem fér bele, túl sok plusz munka, túl sok balance probléma lenne vele. Pont azokat a dolgokat hagyják ki, ami olyan gyönyörû ebben a világban számomra. :S

Ettõl függetlenül lehet, hogy elcsábulok, és a kijövetel napján én is megveszem. Majd meglátjuk...

wedge31
Addig multizunk és ha jó lesz még utána is...<#vigyor3>

[NST]Cifu
Követem a topicot, de köszönöm. 😊
A megjegyzésem arra vonatkozott, hogy majd ha kijön a DLC, akkor megveszem a játékot. Addig meg elleszek a törttel.

V43 1105
Állítólag lesz DLC-ben COOP..

[NST]Cifu
Hmmm... csatlakozom FunnyHeady-hez, ha egy Wh40k fan is így ír róla, akkor már rossz nem lehet. Én csak azért nem rendelem elõ egybõl, mert Co-op nélkül féllábú óriás a játék... 😞

V43 1105
<#eljen>

El nem tudom mondani, hogy mennyire megkonnyebbultem ezt olvasva 😊

PSN/XboxLive Gamertag: FunnyMixer91 || Thrustmaster T300RS + T3PA + TH8A || iPad Mini 2 || Xiaomi Mi3

dronkZero
Le, le, nagyon jó. Csak egyetérteni tudok Eliphas barátommal, miszerint "Millenia pass, but ork slaying remains an unchanging pleasure."
Kb nyolcszor játszottam végig az értelmesebb pályát, és nagyon jó csinálni. Jó az irányítás, jó érzés kezelni a fegyvereket, nagyon jól sikerült a dolog szerintem.

V43 1105
Demót letöltötted? Milyen ?

dronkZero
Én is már elõrendeltem Steamen.

Szaruman
Nekem steames van.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

V43 1105
Steamrõl nekem se kéne.. 😄 amit mondtam 8 ropiér gameshopról lehet bevállalom, demo után döntök :-)

Zavviról rendeltem elo a CE-t xboxra 😊

wedge31
Az vagyok, de nem a steamrõl.

V43 1105
Elõrendelõ lesz köztetek ? :-)

Akkor hiába nyomkodtam Én is a demó letöltés gombot, nem baj letöltsük máshonnan... 😄DD

V43 1105
Csak elõrendelõknek lehet .....

grebber
Steamrõl ti tudjátok tölteni a demót?

Next PC upgrade: 2022

V43 1105
Videók alapján nagyon bejön! Black Templars rajongó is vagyok, hm.. 8k-ért nem sok!

wedge31
Majd nézd meg a demót és dönteni tudsz.

V43 1105
Érdemes elõrendelni? 7.990Ft,-ért találtam ..