Warhammer 40K: Space Marine

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Kissé ittas állapotban vagyok, úgyhogy nem 100%-os. 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A fiatal Ultramarine ûrgárdista társunk értesítette az Inkvizíciót, hogy a csatatestvére fura kapcsolatban van a Warp-al. Ezért egy inkvizítort küldenek azonnal ide, aki Black Templar (fekete templomos) ûrgárdistákkal kísérve vonul a fõhõs elé, hogy márpedig õk kivizsgálják ezt a fura warp-kapcsolatot, és hogy emiatt most azonnal velük kell jönnie (ie.: esélyesen eretneknek bélyegzik, és kivégzik).

Itt van egy kis eszmefuttatás a fõhõs és az ifjú csatatestvére között, utóbbi ugyanis szóról szóra követi a Codex Astarest (az ûrgárdista rendek bibliája), abban pedig felhívják a figyelmet például a Warp-ra érzékeny csatatestvérekben rejtezõ veszélyrõl. Fõhõsünk itt visszavág neki, hogy a Codex Astarest nem szóról szóra kell követni, hanem egy irányadó mintának, egy példának. Mellékzönge/Magyarázat: Az Ultramarines a leghûbben követi a Codex Astarest, ez a legnevesebb és leglojálisabb ûrgárdista rend, amely rengeteg második és harmadik generációs ûrgárdista rend "atyja" (eredetileg 20 ûrgárdista rend volt, a Horus lázadás után ezek egy része ugye megsemmisült/áruló lett, késõbb a lojális ûrgárdista rendek többségébõl létrehoztak második "generációs" rendeket, amelyek többé-kevésbé a származtatott rend értékeit, szokásait vitték tovább). Ezáltal a helyzet az, hogy a fõhõsünk a véleményével egy kicsit kilóg az Ultramarines-ok világából...

Az inkvizítor megfenyegeti a hõsünket, hogy ha nem veti alá magát az eljárásnak, akkor az egész egységét (századát) eretneknek bélyegezhetik (kivégzés/üldöztetés és megszégyenülés az ûrgárdista rendnek), mindazokkal egyetemben, akikkel együtt harcoltak (ez a jelen lévõ Imperial Guard hadnagynõnek szól). Itt a hõsünk "megtörik", és aláveti magát az Inkvizíció döntésének. Úgyhogy az inkvizítor, a Black Templarok és az immár gyanúsítottként tetszelgõ fõhõsünk (megj.: fegyverrel a kézben) együtt elindulnak az inkvizítor Thunderbolt dobóhajója felé.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

mascarun
Üdv!
Valaki leírná nekem privátban vagy spoiler-ben hogy az epilógusban pontosan mi is történt? Köszönet!

Egyébként mit ne mondjak, elég érdekes a teambalansz rendszere. Tegnap toltuk úgy, hogy voltunk mi hárman összeteamelõdve, meg még három magas szintû pléjer tímben (volt köztük maxos 41-es is). Már készültem rá, hogy kemény meccs lesz, meg kell majd küzdeni a buzikkal, erre egy csapatba összerakott minket, aztán a fõbázisukig toltuk vissza az ellenséget.

Egyébként újabban egyre kevesebb az izgalmas, szoros meccs. Vagy mi alázunk, vagy minket.

Pont azért kéne nekünk is összegyûlni páran (konkrétan nyolcan), hogy ilyet tudjunk csinálni. Az egész ellenséges csapat egy team volt, aztán alázták a public népet.

Rohadt egy tahó dolog, ha nem mi csináljuk... 😛

Nah, este lehet kifogni a legprofibb playereket. 1000-0-ra vertek meg minket Seize Ground-ban... De zsinorban 10-szer vesztettünk, végül egy másik szerveren lett 3 gyõzelmünk.
Szaruman
Én csak vasárnaptól, én is otthon vagyok, és itt csak a notebookom van.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

én sajna a hétvégét otthon töltöm, itt meg eléggé gyatra a net, szóval én max hétfõtõl tudok majd menni....

Hát, míg letölti Steamrõl a játékot az sajnos nem fél perc. <#shakehead> Akkor majd holnap ha meglesz a kulcs tolom veled, meg talán holnap is ráér Mlinarcsik. Valaki más aki tudna jönni ma?
V43 1105
Én ma még nem tuti hogy tudok menni, még nincs kulcsom , folyamatban van, de ha megvan Black Templarként szívesen jönnék <#miaz>

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Ma 8:30-kor játszanánk páran, már vagyunk ketten. Ki szeretne még jönni?
Én a Battle Damaged armornál a karokhoz és lábakhoz szükséges "Ölj meg 3 embert miután meghaltál!"-nál néztem hogy: Na meg a nénikédde' szórakozzá'! Aztán véletlenül rájöttem hogyan kell csinálni. (Akit érdekel Assault-al rakja be a Final Vengeance perk-et, és máris meglesz.)
Szar volt az a machmaking meg a Dawn of War 2 ben is, szoval valoban erthetetlen volt.

Kilockolasrol meg annyit, hogy vannak lehetetlen dolgok, amiket sosem fogsz kilockolni, vagy kurva nagy szerencse kell hozza. Azokat lockoltam ki.
Mondjuk 15 fejloves a stukkerral, ami pld teljesen random. Az eleg kemeny. A randomot ugy ertem, hogy kozvetlen kozelemben all a barat akivel unlockoltam es onnan potyogtetem egyesevel kozvetlen kozelrol fejbe, es meg igy is volt, hogy nem adja meg a fejlovest. Plussz, hiaba lovod fejbe az ellent, ha nem abba a lovesbe hal bele, akkor nem kapod a pontot. Na hat sok szerencset egy bolterrel a ilyen fejloveshez. 30 adik szintig sikerult 4 et osszelono "normalisan" vajon a maradek 11 mikorra jott volna ossze? Mind1...

Koszi a linket, nezem is...
http://steamcommunity.com/groups/smhun Ez a group linkje. Egyébként a falon átlövésekkel énis szívok, de a Black Ops-hoz képest ez semmi... (Volt kétszer is ingyenes hétvége steamen, és kipróbáltam hogy tényleg mondhassam hogy szar...) Én nemszoktam laggolni, néha egy két csávó laggol de Storm Bolter-nél ez nem oszt nem szoroz. A Host is csak nagyon ritkán szakad meg, meg az hogy privátban unlockolja valaki a cuccokat mert túl béna (vagy türelmetlen, akkor megminek játszik?) hogy unlockolja õket rendes gameban. Én már Level 17-en vagyok, kb. 5-6 óra multival. (Lehet már több, kb. két napja nem játszottam mert Real Life...) Azt viszont én sem értem miért vették át ezt a cod-os lobby-s matchmaking-es izét...
"10-12 magyar szerintem összesen nem multizik ezzel... 😛" Pedig mar veletlenul akadtam ossze egy parral. Csak hallottam, hogy dumalnak voice chaten.

"Mindenesetre amit írsz, az csak félig igaz. Igen, lehet ilyen IS, ha valami tajvani köcsög lesz a host, egy konyhai robotgép teljesítményû PCrõl. Ha meg egy német, atomerõmûrõl, akkor meg jó."

Erdekes, mert a tipikus pelda az nem ezt mutatja. Boven megvan a gepem ami kell hozza, meg egy 20mbt/s-es kabelnet, es megis szar. Es mindenki panaszkodik. Forumokon is meg az online lobbyban is amikor a toltesre varsz. Meg jatek kozben is veszi a faradtsagot sok ember, hogy szidja a jatekot a lag miatt. Lefagy a host, kiakad, allandoan csak azt latni, hogy waiting for host. Ha tudsz jatszani abban sincs koszonet, mert a lag miatt keptelenseg celozni. Ellenfelek atlonek a falon, meg a sarokrol siman leszednek. Egy fos. Alairom, neha van olyan, hogy jo, de az altalaban ejszaka van, keson...

Az unlockolasrol meg annyit, hogy en egy barattal kb 2,5 ora alatt kilockoltam azt a 4 dolgot amit akartam. Lehet azt kurva okosan csinalni, kis trukkokkel. Meg a privat jatekban vannak beallitasok, mint negyed pancel, megy ilyesmi. Egyebkent ahogy eszrevettem, nem en vagyok az egyetlen aki ezt mar eszrevette. Amikor lvl 7-es jatekos lelo egy olyan perkkel, amihez 30 killstreaket kell megcsinalni az eleg hihetetlen 😊

Ezt a steames group linket hol talalom? Olvassak vissza a kommentek kozott?

Koszi a valaszt !!!!
NONPLUSZULTRA
Kicsit elsietve csatlakoztam én is a steam csapathoz, bár a játékom még nem jött meg de már meg van rendelve.
A gyûjtõit rendeltem úgyhogy nem valószínû, hogy villámgyorsan itt lesz de amint megjön jelzem 😊

ALL I WANT IS WORLD DOMINATION

10-12 magyar szerintem összesen nem multizik ezzel... 😛

Mindenesetre amit írsz, az csak félig igaz. Igen, lehet ilyen IS, ha valami tajvani köcsög lesz a host, egy konyhai robotgép teljesítményû PCrõl. Ha meg egy német, atomerõmûrõl, akkor meg jó.

Este 6 és 10 közt van európai csúcsidõ, akkor érdemes játszani. Éjszaka már fõleg amcsik vannak, dél körül meg távol-keletiek.

Mi nagyjából minden nap játszunk Szaruman kollegával, lépj be a lentebb linkelt magyar steames groupba, aztán vegyél fel friendlistbe.

Az unlockokról amit írsz, az igaz, de szerintem magában hordozza a büntetését is. Nekem eddig még nem gyûlt össze annyi türelmem, hogy mittudomén, 50szer lelövessem magam, órákat baszva el az értékes idõmbõl, valaki más unlockja kedvéért.

Szevasztok

Nekem a tokom kivan a multiplayer resszel. Egy rakas f*s a halozatkezelese. Jatszhatatlan, szaggat, nem talal jatekosokat, lagzik, bugos, f*s.
Valaki nem akarna privat gameket nyomni? Ha igen, akkor irjatok mar meg a steam neveteket a [email protected], legyszives.

Egyebkent egy kis exploit. Az osszes szintet, meg targyat ugyan ugy ki lehet unlockolni privat gameben, haverokkal, mint a publikban. Ket ember belogol, osztan lodosik lefele felvaltva egymast. Elegge el van b*sszintva, de mind1.

Szoval legyszi! Ha ossze tudnank szedni vagy 10-12 embert az mar jo lenne, a lagot meg meg lehet igy olni...
In the name of the Pony Emperor! (Ezt küldték nekem még mielött azt hinnétek hogy ilyeneket nézek.)
Nem így megy ez. Randomra bedob az egyik csapatba. Mindkettõ csapathoz megkell csinánlni a karaktered.
Na tényleg.. van e hiány káoszos játékosokban? A WH online topikban elég sokat agyaltunk rajta, sokak szerint tuit hogy az SMek sokkal többen lesznek mint a Chaos oldaliak...

Nah, Kondor, kösz a tegnapi játékot. Jó meccseket toltunk még Zero-val, de valami nagyon bénákkal kerültünk egy csapatra, volt olyan menet ahola Káosz 98-1000-re alázott meg minket Seize Ground-ban. Majd tolhatnánk megint.
amúgy van egy megoldásom a recsegõ hangra 😄 vegyetek le mindent 0-ra, majd tegyetek be valami jó muzsikát, és máris nem recseg 😄😄😄

multiban két csapat van, az egyik csak SM-ekbõl, a másik meg csak Káosz SM-ekbõl, nincsen értelmetlen keveredés 😄 Mindig az egyik fél harcol a másik ellen...

Egy NAGYON fontos kérdés mielõtt megvenném...
Multiban elõfordulhat olyan hogy SM-ként egy káosz SM a csapattársam és egy másik Sm az ellenfél csapatában van?
Szaruman
Nem tom, én elõtöltöttem.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

newszepiking
hali.
nektek is iszonyat lassan installálta fel a játékot?
de annyira, hogy mégsé-t nyomtam, mostmár többször is olyan 30 perc után.

COD4 nick: szepi MW2 nick: cromagnoni

Ezt én nem is vitattam. Csak az ottani magyarázattal ellentétben (mert profi, meg szerencséje van, meg csak), itt van ennek is háttere és ez jó. Szerintem sokat ad a játékélményhez is.<#smile>

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Sztem félreértettél... WH40k fan vagyok, orrba szájba olvasom a regényeket, angolul is.

Csak arról beszéltem, hogyha meglátja vki nem fan a játékot, nem fog azon megilletõdni, hogy a játékban miért tudja a kékpáncélos lovaggal halomra mészárolni az orkokat. Mivel bármely ilyen játékban amikor te vagy a fõhõs, halomra mészárolod az ellenséget.

Még egy viszonylag reális 2. világháborús FPSben is. Scifiben meg végképp.

Csakhogy nem ilyen egyszerû dolog ez.... Errõl szól dióhéjban, de a háttértörténet függvényében sokkal több dolog forog kockán és sokkal nagyobb jelentõssége van az itt történteknek.

És még van egy-két csavar is a dologban.<#awink> De ezt majd úgyis meglátod.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Ez így nem teljesen igaz! W40k-ban ez nem csak azért van így, mert Titus a fõhös, hanem ennek is külön részletekbe menõ magyarázata van (gyakorlatilag a space marine-ok genetikailag módosított szuperkatonák, évtizedes tapasztalattal, akár mechnanikus implantokkal, fejlesztett szervezettel, szervekkel.
Harcra teremtették õket!

Az orkoknak is megvan a miértjük (õk a harcnak élnek, idõnként egy-egy erõsebb Warboss zászlaja alatt elindulnak egy hadjáratra, amit waaaghnak neveznek... Gyakorlatilag minden gondolatuk ekörül forog.

Chaos meg a Space marinok õsi ellensége. Egykor õk is space marine-ok voltak, csak a gonosz káoszt istenek megrontották õket, így testvéreik ellen fordultak. A nagy lázadáskor egész rendházak váltak eretnekké... Természetesen a jófiúk valahogy gyõzedelmeskedtek és a káoszisták a Warpba menekültek, ahonnan rendszeresen indítanak támadásokat (kapukat nyitva a tér/idõben).

Na ennyit röviden: Nagyon részletes leírások vannak errõl, sõt a világ történelme is megtalálható. Ha kicsit is érdekel a dolog rengeteg leírást lehet találni.

DarkSector
😊
Amugy hová ment a játék?

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Értelek! Nincs ezzel baj, hogy nem ismered. A tiéd is egy reális véleménynek tûnik...

Na, itt még nem tartok 😄

Torzonborz
"de van egy szuperfegyver ami megfordíthatja az egészet."

<#vigyor>

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Hát ööö... ameddig én jutottam, szabvány scifi. Gonosz szörnyek, elözönölték az emgberek által lakott bolygót, de jövünk mi kalapáljuk õket. Vesztésre állunk, túl sokan vannak, de van egy szuperfegyver ami megfordíthatja az egészet.

DarkSector
Ez a legszomorúbb az egészben ha ez így van:

"Ha nem tudsz semmit a világról, akkor

1. a játék sztorija semmit nem mond"

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

"nem értesz semmit (például: miért bír 1 kék páncélba öltözött (mi ez a hülyeség már) fazon ennyi támadást és hogy tud lemészárolni ennyi ellent egymaga"

Menj már, minden játékban a föhõs kibír ennyit, még többet is. Nincs semmi rendkívüli itt.

De nyilván a fanok megfejésére készült a játék - a világ nélkül simán kuka lenne.

DarkSector
Ez is igaz. 😛

de tehetsz ellene 😄

DarkSector
Ezt nem is vitattam, de nem tudok mit tenni, nem tehetek róla hogy nem ismerem a játék elõzményét, világát. :S

Akinek van multja a W40K világában annak tuti másképp jön le a dolog.
Mert tudtommal ez RTS játék volt eddig. És biztos fasza lehet hogy amit eddig kis bolhának látott a játékos, most életnagyságban átélheti.

Helyesbítek: A harcrendszer nem a legjobb, de w40k miatt elviselhetõ!

Pedig ez a játék elsõsorban nekik készült. Ha nem tudsz semmit a világról, akkor

1. a játék sztorija semmit nem mond
2. nem értesz semmit (például: miért bír 1 kék páncélba öltözött (mi ez a hülyeség már) fazon ennyi támadást és hogy tud lemészárolni ennyi ellent egymaga
3.a harcrendszer tényleg nem fogja elvinni a játékot a vállán egy w40k-t nem ismerõ játékos esetében

DE

ha kicsit is ismered a space marine-okat, chaptereket, világokat, népcsoportokat, fegyvereket, akkor ez a játék baromira hozza majd azt a hangulatot, amit még a könyvekben olvastál (fegyverek, páncélok, népek, mentalitás, gondolkodásmód csillagos ötös és még látvány is remek)!

Most gördült le a credits és én összességében jól szórakoztam. Végsõ bossfájt nagyon jó volt ráadásul (pedig általában a játék fõbossánál már baromira szoktam unni a játékokat, de itt nem... külön pirospont)!

Nah beléptem a Group-ba, ott Darox a nevem.
Már várom Csata Testvér! <#violent>
Jóvanna TPS... nagy különbség nincs, kicsit nagyobb a látótér emiatt azt doszt.

wedge31
W40K fan vagyok pont ezért vagyok kritikus vele és nálam is 7.5 körül van a játék. Messze van a tökéletestöl, föleg a közelharcrendszer miatt.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

DarkSector
A W40K hangulat lehet de csak azoknak akik tudák a W40K elõéletét, egy új játékosnak ez kb 4/10.
Többnyire a felesleges ismétlések miatt ami unalmassá teszi a játékmenetet.
Nem vagyok W40K fan én más szemmel nézem.

Pedig a Warhammer 40k hangulat nagyon átjön a játékban! Jó lett!

szerintem meg tévedsz, nagyon pozitív értékeléseket kap. Még ezektõl a aprasztoktól is 7.6-ot kapott: http://www.gametrailers.com/video/review-hd-warhammer-40-000/720609

DarkSector
Hamar le lesz értékelve abban biztos vagyok.
Sajna nem lett nagy alkotás.