1099
Warhammer 40K: Space Marine
  • Zero 7th
    Őszintén, a fedezék maga mi más, mint "úgy mozgunk egy tereptárgyat, mint fal, konténer, stb. a célpont és közénk kerül" ? Én ezt nevezném a fedezék definíciójának.

Igen, a Wolfenstein óta így használjuk a fedezéket. Beállunk valami mögé.

Az, hogy nincs guggolás, esetleg valóban hiányozhat, de szerintem egyébként pörgősebb játék ez annál, hogy valóban értelme legyen.
    Volt egyébként olyan szakasza a demónak, amikor úgy igazán hiányzott volna, hogy el tudj bújni?

Egyébként meg a jelek szerint nézőpont kérdése, mert szerintem meg az a butítás, hogy nem te döntöd el, hogy mennyire és hogyan akarsz a fedezék mögé állni, hanem megnyomod a gombot, aztán rátapadsz a fedezék csíkjára, ahol mozoghatsz jobbra meg balra. Ez kompletten egyet elvesz a szabadsági fokokból, egydimenzióssá téve a mozgást. Ha valami butítás, akkor ez az.
  • [NST]Cifu
    Upsz, és tényleg, félreolvastam. :)
  • Zero 7th
    Valamit benéztél, mert épp arról beszélnek, hogy túl sok a jump pack multiban, nem éri meg lövöldözni, csak a közelharc darabos a net miatt. Egyébként pont ettől féltem, szar lett a netkód, legalábbis a leírás alapján. Éljen.
  • KondorKhan
    CIFU, te miről beszélsz van jumo pack a multiban, az Assault Marine és a Raptor classnak :D
  • [NST]Cifu
    A fedezékhez tapadás a legnagyobb faszság, amit az akciójátékok fejlődése közben kitaláltak.

Sok marhaság van az akciójátékokban, kezdve a TPS nézettől kezdődően, de especiel a fedezékrendszer nem ilyen. Itt nem feltétlenül a fedezékhez tapadásról van szó, hanem a fedezékek normális kihasználásáról.

A Space Marine ezektől alapvetően mentes, az egyetlen "fedezékmegoldás", ha úgy mozgunk egy tereptárgyat, mint fal, konténer, stb. a célpont és közénk kerül. Hiába van előtted egy derékig érő láda, nem tudsz lehúzódni mögé. Ez az, ami "szar", ugyanis alapvetően butítja le a játékmenetet, megfosztva a játékost a taktikai helyzet kihasználásával. Nincs se guggolás, se térdelés, pláne nem lehasalás.

Nyilván a nagy tömegeknek ez túl bonyolult, és bőven beérik azzal, ha a "berontok-az-ellenfelek-közé-és-nyomkodom-a-közelharc-gombját", maximum egy-egy terepakadályt, mint oszlop felhasználhatnak arra, hogy ne érjenek el hozzájuk olyan gyorsan az ellenfelek. De ez aligha a fedezékrendszert minősíti. Pláne, hogy a fedezékrendszer megléte még nem kényszerít arra, hogy használd is ki.
  • Zero 7th
    Nem tudom, miről beszéltek. Ott a fal, beállsz mögé, oszt örű'sz a fedezékednek.

Tökömnek sem hiányzik a külön fedezék gomb. A fedezékhez tapadás a legnagyobb faszság, amit az akciójátékok fejlődése közben kitaláltak. Most játszom végig a Deus Ex 3-at, és a sarkokon kinézésre használom ezt a dolgot mindösszesen. Hányok tőle, ha egy FPS vagy TPS nem elég, hogy egy csőben küld végig, de még azt is lekorlátozza, hogy a csövön belül hogy mozogjak.

Nekem soha nem hiányzott, utálom, amióta létezik. Tökéletesen elégedett vagyok azzal, hogy ebben a játékban nincs ilyen szar.
  • lammaer
    "Fedezék meg minek ha te magad vagy egy jó 2-3 tonnás fedezék? "

Azért, mert nem mindegy hogy a páncélodat minden további nélkül átvivő melták meg bolterek esetleg a fedezékben akadnak el és nem benned :)
  • Prof William
    Egy bátor SM ilyenen nem akad fenn. :)

Fedezék meg minek ha te magad vagy egy jó 2-3 tonnás fedezék? CSaklegyen a singlenek jó viszonylag hosszú igazi W40K feelinget adó sztorija akkor nem érdekel hogy nem tudok pontot rakni a védelemre meg a lánckard használatra. :)
  • [NST]Cifu
    Hát lássuk be, azért a benne foglaltak egy részében bizony igazuk is van. Nincs lehetőség a csapattársaknak parancsokat osztogatni, nincs igazi döntési lehetőség, nincs fedezékhasználat (nem, nem érdekel, hogy itt félistenekkel kellene játszani, az asztali Wh40k játékban is ott van a lehetőség a fedezékek kihasználására), a nevetséges "kivégzem-az-ellent-oszt-gyógyulok", stb.

Pár új dolgot is említenek, nincs Jumppack multiban, és töltődik az életerő ott. Hát akkor a multi része kb. ennyi is volt (co-op meg ugye még egy jó hónapig nem lesz).

Rossz hír, hogy az egyjátékos történet szerint a játék előre haladtával az egyetlen 'fejlődés', hogy még több ellenfél ront rád egyszerre... :S
  • V43 1105
    Most b*szott meg a rendőr nem rég 8 ezerre, ezért fontolnám meg a megvételét ... feleslegesen nem akarok 8k-t kidobni ..
  • wedge31
    Egy bátor SM belevág az ismeretlenbe.
  • DarkSector
    Ennyit is érdemel. :P
  • TDC Geronimo
    Ott az onlive verzió 30 perces próbaköre. Se telepíteni, se installálni nem kell. Minősége persze nem olyan, mint a rendes verziónak, de jobb, mint a semmi
  • V43 1105
    It means ? : D
  • wedge31
    Pussy...
  • V43 1105
    Virágbolt verzsönt lát már valaki valahol? Vásárlás előtt szeretném kipróbálni ..
  • KondorKhan
    amúgy van a steamen magyar csoportunk?
  • Szaruman
    Eretnek
  • lammaer
    Nana. Nem eszünk meg mindent csak azért mert rajta van a logó :D
  • Szaruman
    Ez nekünk 0 jelentőséggel bír, mert mi mind wh40k fanok vagyunk. Úgyh a mi szemünkben 10/10es lesz a cucc.
  • Prof William
    A játékidőt már tudja valaki?
  • KondorKhan
    Szegény játékot eléggé lehúzták....

Eurogamer - Space Marine review 6/10
  • Zero 7th
    Ahogy nézem, nem sok esélye van a dolognak, sokan próbálkoztak a dollár-euro téma miatt proxyzni, ha az nem megy, ez sem fog.
  • KondorKhan
    mégsem működik nálam, decryptálás után visszaáll a play gomb pre-loadra :( szóval mégiscsak marad a péntek
  • KondorKhan
    nagyon lassan halad, most tart 69%-nál...de ez is jobb, mint a semmi :D
  • ratgab
    Hát nagy képzelőerő nem kell hozzá: lesz tuti vagy 3 féle ork boss, 3 chaos, meg valami egyéb (talán valami robot, vagy titán vagy valami).
  • KondorKhan
    Azt hiszem van egy megoldás, de eddig csak 67%ig decryptálta a fájlokat.

http://techpp.com/2009/07/09/top-5-free-vpn-clients/ - erről az oldalról a 9.et kell kipróbálni, a USA IP-t...
  • Szaruman
    Fasza. Dow2ben vagy pl magickában ott volt az összes achi, elég konkrét leírással. Onnan félig tudni lehetett, h mi lesz a játék vége. Itt legalább figyeltek erre.
  • KondorKhan
    az achievmentek nem térnek ki a sztorira....annyi van, hogy ha teljesítetted, vagy ha pl. egy pályán csak plasma pisztolyt használsz, semmi spoiler nincs bennük, a nagy részük meg a multira vonatkozik...még a kivégzed a játékot akkor is csak a hardra ad achievmentet :D
  • Szaruman
    Én speciel azért nem néztem meg az acsikat, mert fasza spoilerek vannak benne. Tuti jár acsi az összes bossért, és nem akarom tudni a megjelenés előtt már a sztorit^^
  • KondorKhan
    ja, a demóban is legalább 2x ennyit kaptam el :D
  • Szaruman
    Nekem első nap meglesz :P
  • KondorKhan
    ezt az achievmentet nézzétek :D

Kill 40,000 enemies in the game (all game modes combined).
  • Szaruman
    Haha, akkor nem maradok le semmiről.
    Egyébként kurva anyjukat.
  • KondorKhan
    szerintem ha visszaadná az accountodat, akkor meg visszaálna 9-re. Egyenlőre is keresek valamilyen megoldást a fórumokon, ha lesz valami szólok...
  • Zero 7th
    Hazaérek, kipróbálom, hogy átbaszható-e egy proxyval...

Ha nem, akkor még maradna az a megoldás, hogy valaki lépjen be az accountommal ott, ahol már megjelent. Csak ezzel az a baj, hogy nem igazán ismerek ott olyan embert, akinek meg merném adni az accountom belépési adatait. :P
  • KondorKhan
    szerintem IP alapján behatárolja az országot...
  • Zero 7th
    Én arra lennék kíváncsi, hogy milyen módszerrel ellenőrzi a Steam, hogy nekem melyik megjelenés alapján kell aktiválnia a játékot.

Nem hinném, hogy olyan rettentő bonyolult és átbaszhatatlan a rendszer.
  • KondorKhan
    gyááá....megjött a g2play.netről az aktivációs kódom, de így is csak 9én lehet játszani :(:(:(
  • Voltan
    Ezt ugatom én is...