1099
Warhammer 40K: Space Marine
  • [NST]Cifu
    Akkor az még cikibb, mintha valóban csináltak volna kombókat. Azt hittem a konzol miatt vannak ezek, de így...
  • lammaer
    "fasznak se hiányzik belőle a szintlépegetés."

Azért tegyük hozzá, az tud hozzátenni a játékmenethez ha van vmiféle "szintlépegetés" értsd: új kombók, új fegyverek, régiek upgrade-je egy ilyen jellegű játékban. Újrajátszási faktort is ad, plusz ad némi progress érzést.

Pl ezek nélkül a Prototype vagy a Darksiders közel se lett volna nálam egy olyan gyémánt mint ezekkel együtt.

Látatlanban én sem írnám le a játékot, de biztos hogy nem vált volna hátrányára némi ilyen extra. Mint a levesben a só. De majd kiderül ha meglesz.
  • KondorKhan
    de konzolon is csak egy gombot kell nyomatni az ütésekhez, ez mindenhol így van
  • Zero 7th
    Na akkor itt basztad el, előrendelés csak ahhoz kellett, hogy négy nappal korábban lehetett demóhoz jutni. Mármint azokhoz képest, akik nem rendelték elő. Steamről simán tölthető.

De akkor gratulálok, hogy látatlanban így leírtad a játékot. Maradjunk akkor annyiban, hogy épp elég ez az agyatlan gyaszat, fasznak se hiányzik belőle a szintlépegetés.
  • wedge31
    Honnan veszed ezeket az okosságokat nem tudom de a demó tölthetö a steamröl minden előrendelés nélkül. A játék hosszát meg a videók alapján megítélni lehetetlen.
  • [NST]Cifu
    Nem lesz medkit a tudomásom szerint, sem hasonló használható felszerelés sajnos.

Azon lehet vitatkozni, hogy jó-e ez így, de én azért korántsem rajongok ezért a megoldásért sem. Itt van "sarokban állok, hogy töltödjön az életerőm", csak az itt most valami pajzs-szerűség. Ennyi.

A nehézségi fokot meg szerintem ebből a szempontból tényleg egy kicsit eltúlozták, mert Normal szinten nekem sem sikerült a Lift előtti részt túlélnem (kivégezni nem nagyon tudtam sajnos). Easy nehézségi szinten viszont már túl könnyű lett.

Amúgy sajnos látványos, hogy nem PC-re, hanem konzolra fejlesztették, használható tárgyak nincsenek, viszont a közelharci kombók PC-n meg le vannak butítva (bondolom konzolon nem csak "üs-üs-üs" szintűek).
  • JethroHUN
    Nem játszottam a demoval, most azért nem rendelem elő steamen, vagy hol kell(kellett) hogy megkapjam a demot. Akkor elég nagy 0 lesz, kár.
  • Zero 7th
    Az a demóból már egyértelműen látszik, hogy hogyan kapjuk a felszerelést: drop podból, meg világító dobozkából. Nem lesz fejlődés, hentelős játék.
  • JethroHUN
    Szerintem úgyis jó lett volna mint a 2.ben, volt medkit, föl is lehetett szedni dobozokból. Amúgy itt h lesz a felszerelés? Ugyan úgy találjuk majd bossokból és kapjuk küldetésekért? és a fejlődési rendszer itt lesz? vagy az egész játék annyiból fog állni h mész "ozt henteljé" vég nélkül. Az eddigi videók alapján nagyon annak néz ki, akkor még hosszú sem lesz.
  • KondorKhan
    még másfél nap...XDXDXD
  • mascarun
    Én az első pár végigjátszásnál csak úgy töltöttem az életemet hogy amikor feltöltődött a Fury aktiváltam és az regenerált! Nem jöttem rá erre a kivégzős dologra. :) Szerintem azt már csak itt fórumon olvastam.
  • lammaer
    Ja, közben megtaláltam én is.. Captain Titus mindenhez ért :D
  • KondorKhan
    egyáltalán nem hülye megoldás, így a játék rákényszeríti az embert arra, hogy belevesse magát a csata közepébe....ha ezt a megoldást hülyeségnek vesszük, akkor az alternatívái ugyanennyire hülyeségek, hogy fedezékben gyógyulunk, vagy ha felveszünk egy kis dobozt máris egészségesek vagyunk... Nekem ez az új játékmenet nagyon tetszik, a SM-nél meg hogy is nézne ki, ha fedezékből figyelnék az eseményeket...:D
  • Szaruman
    Ezért van easy fokozat...
  • Shep
    Hát nem tudom de számomra rohadt nehéz ez a játék mediumon. Mikor a liftet kell várni simán lealáztak, ráadásul ez, hogy csak akkor gyógyulok ha valakit kivégzek irtó hülye megoldás.
  • wedge31
    Warhammer 40K Space Marine: 'Only War' Series - Chainsword.

Warhammer 40K Space Marine: 'Only War' Series - Power Axe

• KondorKhan
    először az "F" betűvel kibillented őket az egyensúlyukból, majd hozzájuk mégy és lenyomod az "E" billentyűt, és láss csodát... :D
  • Prof William
    Libabőrös lettem annál a résznél amikor a sima IG-k letérdelnek a SM-ek előtt. Nagyon elkapták ott lényeget.
  • Shep
    Kipróbáltam a demot de sec perc alatt elintéztek a zöldbőrűek. Írja ugyan ,hogy végezzem ki az ellent és akkor töltődik az életem de hát hiába nyomkodtam a megjelölt gombot nem igazán sikerült semmi, ráadásul szinte átláthatatlan a rengeteg ellentől és a vérfelhőktől, hogy mi is történik éppen a képernyőn.
  • KondorKhan
    pedig régen volt, hogy egy-két új skint beraktak egy ipdatehez...
  • Zero 7th
    Régen ilyen egyáltalán nem is volt, sem ingyen, sem pénzért. Sok dolog kurvult a játékiparban, de azért képzelődni nem kéne.
  • KondorKhan
    a kiadók általában mindig azt a megoldást választják, ami több pénzt hozz, újonnan a THQ is ilyen lett, hisz nézd csak meg a DoW II kozmetikai DLC-it, az ilyeneket régen ingyen adták, ma meg 2-5 euró az ára, de sajnos egy ilyen világban élünk...
  • Badoutseven
    szerintem mind a kettőn.
  • wedge31
    Az hogy egy dlc ingyenes lesz az a kiadón /jelen esetben a THQ / vagy a fejlesztö csapaton múlik?
  • KondorKhan
    Egyébként a torrentek világában már kint van Xboxra, de flash még nincs rá az új boxos védelem miatt.

Mondjuk engem nem is érint, szerencsére pc-n már előrendeltem :D

Egyébként meg a Relictől megszokható ez a ingyenes DLC, a Dawn of War II-höz is ingyen adták annó a The Last Standet...
  • Zero 7th
    Konzolon.
  • wedge31
    De azért láttunk már olyat...
  • Szaruman
    Némileg pofátlanság lett volna pénzt kérni érte...
  • wedge31
    " Korábban pletyka formájában már napvilágra került, hogy lesz koop mód a Space Marine-ben is. Azonban akkor azt is hallhattuk, hogy ez a mód nem feltétlen lesz elérhető a játék megjelenésének pillanatában.

Most a THQ és a Relic megerősítette, hogy valóban lesz ilyen lehetőség a távoli jövőben játszódó TPS játékukban, és azt a hírt is alátámasztottak, hogy nem a jövőhéten esedékes megjelenéskor lesz elérhető. Maga a játék szeptember 9-én érkezik a boltokba, és a demó fogadtatása alapján nagy érdeklődésre számíthat. A koop mód, amit Exterminatus névre kereszteltek pedig októberben jelenik meg, viszont ingyenes lesz." -Gamepod

• wedge31
    Warhammer 40,000: Space Marine Insider Series: Defenders of Humanity.

• lammaer
    Jóóó kis videjóóóóó... van még belőle? :)
  • wedge31
    Warhammer 40K Space Marine: 'Only War' Series - Thunder Hammer.

• NONPLUSZULTRA
    Már rég olvastam de ami élénken megmaradt az, hogy egy jelenet erejéig a kapitány felpattan a saját motorjára, és tök egyedül elindul a városban Orkokra vadászni, mikor meglát párat azonnal kilövik a motor kerekét a ka pitány szépen eltaknyol és a gyalogoan utána loholó Devastatorok fedezőtüze alatt vonul vissza. Ok, végülis lehet motorja de egész DOW-ban nincs egy sem (csak a TTRU Mod-ban). A regényben vannak még motorosok, de itt egyedül megy és azonnal kilövik a motor kerekét, a kapitány nyom egy bukfencet majd elfut - az egész nagyon szánalmas.

A második ami legalább annyira kiakasztott mint lentebb lammaert az ork fegyverek használata: 3 (!) Dreadnoughtot parancsoltak oda egy sziklaomlás eltakarítására és így is lassan haladtak. Egy Dread nem erre való, ezek a rendház mélyen tisztelt szent hősei - nem lapátosok. Pár rakétával is elvégezhették volna, nem okozott volna nagyobb zajt mint 3 Dreadnought kőfejtése.

Most ez ugrik be de nem állok újra neki, hogy felfrissítsem a memóriámat.
    Általában apró pici tüskék voltak az oldalamban mikor olvastam.
    A Magyar verzió meg tele van félreértelmezésekkel és félrefordításokkal is ráadásként.
    Sajna magyarul túl kevés könyv jelent meg de a félrefordítások miatt inkább eredetiben olvasom a regényeket - aki ezt nem teheti meg az be kell érje a magyar diétával ami eléggé beszűkült. PL a Gaunt Szellemei akkora siker lett, hogy bizonyos szóhasználatot és szlenget átültettek a hivatalos GW-s Imperial Guard kódexbe annyira ütős volt angolul. A Magyar verzióból sajnos nem jön át a 40K fíling, olyan mintha egy "normál" háborús könyvet olvasnánk ami akár Vietnámban akár a Világháborúban játszódik.
  • heady
    Tudnál mondani 1-2 ilyen pontatlanságoy Goto konyveiben? Én is olvastam oket, de annyira mélyen nem vagyok benne, hogy észrevegyek ilyeneket :)
  • KondorKhan
    de, hogy lehetne a Games Workshop leányvállalata a Games Workshop? a Black Libraryt még értem, de a Relic mindet közvetlenül GW-vel csinálta, ha jól tudom
  • KondorKhan
    Tudom, hogy a C.S.Goto által írt trilógia nem valami jó, első része egyenesen borzalmas, az csak a DoW I története egy az egyben, a 2. és 3. résznek a szereplőkön kívül semmi köze sincs hozzá, viszont a 2. és a 3. regényt már kedveltem, azok lényegében a Nekronok felébredéséről szól, mondjuk az viszont továbbra sem tetszett, hogy néhány részben együtt működött az Eldar a SM-ekkel.
  • NONPLUSZULTRA
    A GW nem ismer el hivatalosnak semmit ami a leányvállalataitól származik, ezért semmilyen Black Library kiadványt nem szabad alapul venni, pedig ez áll hozzájuk (és hozzánk) legközelebb. Azt mondják erre, ha valami bökkenőt találsz egy regényben, hogy az nem a GW, hanem az író szemszögéből van tálalva.
    A Dawn of War könyvek pont ebbe a kategóriába esnek például.
    Nem szoktam könyveket félbehagyni, de már az első rész felénél elegem lett abból a rengeteg baromságból. Egyébként C.S. Goto más 40K témához sem ért, volt egy borzalma Necromunda-könyve, azt nagy nehezen végigolvastam pedig az is tele volt 40K-tól elrugaszkodott baromságokkal.
    Mégis kiadták gond nélkül a könyveit.
    A videójátékok fejlesztéséről meg annyit, hogy a Mark of Chaost itt csinálták Magyarországon, a fiúk kaptak egy raklapnyi háttéranyagot és sazabad kezet az alkotásra. A kész grafikákat ezerszer visszadobták a GW-től mire megszületet a végleges verzió. Persze a GW felelőséget továbbra sem vállalt értük, de boldogan lenyúltak pár dolgot és beépítették a későbbi Fantasy látványvilágba.
  • KondorKhan
    A Games Workshop, mint eddig minden a Relic által fejlesztett W40K világában játszódó játékban, itt is hivatalosan jelen van. És nem hiszem, hogy csak a licenc miatt, hiszen akkor elég lenne a creditekben megemlíteni őket és nem külön intróban a játék elején, a játék oldaláról se lehetne megrendelni a W40K filmet. Szóval az ő érdekük is, hogy a játék hiteles legyen, DE ha csak a W40K fanok vennék meg, akkor tutira nem lenne folytatása, mivel kevés pénz esne le nekik, így muszáj elhagyni néhány dolgot, ill. hozzá adni, hogy szélesebb körben is megvásárolják. Ilyen plusz ráadás pl. a 4-fegyver választása, ha nem lehetne fegyvert választani, a legtöbb W40K-t soha nem játszó/olvasó játékosnak nem tetszene.

Én se vagyok a legnagyobb fan, mindössze a Dawn Of War II-től kezdtem el olvasni a könyveket, most kezdtem el a Gaunt Szellemei első regényt: az Első és Egyetlent. Azelőtt meg a DoW I-hez kapcsolódó A Háború hajnala trilógiát. Az biztos, hogy a játszhatóság kedvéért fel kell áldozni egy kis realitást...de komolyan, mégis hány valósághű játékkal találkoztatok már?
  • NONPLUSZULTRA
    "Pl volt egy könyvben hogy xy -tz valami büntetésre ítélték mert példátlan módon 100+ SM esett el a vezetése alatt. Vagyis 100 harcostól fosztotta meg a rendet."
    Az egy képregény, a címe: Bloodquest. és pont ebben hord magánánl Choppát egy főszereplő (Cloten) :)

Látom nem bírjátok a tétlenséget a játék megjelenéséig ezért teljesen haszontalan dolgokon lamentáltok.

Higgyétek el, az eddig megjelent kismillió 40K regényben, képregényben, kártyás és videójátékban mindenre volt már példa és ellenpélda.
    Csak az Canon ami hivatalos GW kiadványban lát napvilágot, és mivel a Space Marine nem hivatalos GW kiadvány, belefér az is, hogy 3 Marinból csak 1nek legyen Jump packja, használjon extra fegyókat, mint pl Grenade Launchert és Autocannont, vagy esetleg az is beleférhet, hogy használjon Ork Rokkit Launchát(saját felelősségre) ... és jönnek a Káosz Mariskák is, úgyhogy kéretik nem elcsábulni a Káoszfegyverek iránt :) - Mert erre is volt számtalan példa, sőt van egy rendház akik kifejezetten ezeket keresik (Exorcists).
  • lammaer
    Sőt, olyan is volt hogy hiába volt brilliáns taktikus és megnyerte a tiranidok elleni ütközetet (Ultramarines), mivel nem követte a szabályzatot és a szent kódexet, bannolták az Eye of Terrorba :)

Sztem sokkal rigolyásabbak mint mi vagyunk. Nem hülyék, de inkább jól képzett arab terroristák, akiknek a feladat fontos, nem a túlélés.