36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
3G0_ #28622 Főleg hogy a kols is meg az OLS is segédszenzor rávezetésnél,nem arra van hogy azzal deríts fel mindent. Ez is csak divat lett a DCS ben. Nyilván jobb az OLS mert erősebb de a radar mindig többet lát csak a megfelelő módba kell használni. Sok témát olvastam orosz fórumon és beszéltek olyanról is hogy mivel titkos az orosz technika a DCS ben ezért működik ilyen arcade szinten. Most nem ér röhögni: apám fegyveres volt bázison a szovjet érában Mig 21 nél és Mig 29 nél is. Ő pl úgy tudja az R27 az utolsó fázisban 10 km en elengedhető, (2 fázisa van) rávezetés meg önirányítás álá félaktív lokátoros önirányítású rakéta. És itt kérdezném én amit mások is tudnak vagy lehet te is tudod, pl a Mig 29 nek miért van 50 km es körívben rádiófrekvenciás csatornája? Na? Szerintem itt összelehet kapcsolni azzal amit apám tanult az alamoval kapcsolatban emit én logikáztam ki hogy a rádiókorrekció vezeti a cél felé és amint elég erős a keresztmetszete vagy ereje a rakéta saját szenzorának ott lehet elengedni.
Ugyan ezt kombináld össze pl az R27ET vel ami hőszenzoros, abban nincs radar és ugyan akkora akkor miért ne férne el benne a rádiófrekvenciás modul? Ugyan így vezethető lenne szerintem és az még veszélyesebb is lenne mert full passzív. Vagy a Su 27 4 groupos csatornája ahol az MFD n külön parancsokat adhatsz a wingmaneknek adatközléssel mit cselekedjenek. Itt van olyan hogy egyik pilóta fogja a célt ezt küldve a másiknak egy másik gép meg rávezeti a rakétát a célra mert kapja az adatot. Ugyan ez van a Mig 31 be is 900 km es szélességben 4 gép pásztázzák a légteret és kommunikálni tudnak a Su 27 ekkel Su 35 ökkel akár.
Te tudsz ezzel kapcsolatban valamit? Orosz fórumon nagyon nem tudták meggyőzni a fejlesztőket hogy így van.
Utoljára szerkesztette: 3G0_, 2018.08.31. 17:00:19 -
#28621 Ehhez képest az eddig háborúk során a gép harcászati értékéhez a KOLSZ hozzáadott értéke 0 volt. Lehet, hogy éppen mázlija volt, de ennél sokkal gyengébbak az IRST-k. Ha máshogy lenne akkor nem kéne a drónelhárítással annyit szopni, mert akkor könnyen felderíthetők lennének. a valóság meg egészen más.. -
3G0_ #28620 Vári Gyula mondta egyszer interjúban hogy a Mig kolsa olyan jó hogy befogja a cigarettacsikket a kifutó végén. Nem akartam leírni mert kiröhögtök vele, de nyilván jó poén mert Vári is azért sütötte el mert imádta a Miget amivel repült. :) -
#28619 Nem nehéz csak tudod teljesítménye is van. A hajóműből 50-100 kg/s 500-800 fokos forró levegő jön ki a cigicsikk megy 300 fok sincs és teljesítménye a tücsök pöcséhez mérhető. -
#28618 Az AIM-9R is képalkotós lett volna már, csak elkaszálták. Az egész ott van a műben nem fogom beidézéni. :) -
3G0_ #28617 Mellesleg a magyar pilóták max egy hulló gyakorló célra lőttek R60 al vagy R73 al. Mostani Gripenes videó is ami agyon van ajnározva egy nem manőverező gyakorló cél ellen van indítva egy Aim9 ami jó ha 2 vagy 3 mp et repül nyíl egyenesen. Szóval azoknak a pilótáknak nagyon sok tapasztalatuk lehet. Nyilván van véleményük de se a Mig vagy Gripen pilóták akik itt szolgáltak semmilyen háborúban nem jártak max kisérgették az utasszállítókat meg lődöztek a lőtéren gyakorló célokra azt konyec. Apám is megmondta hogy sokszor röhögte ki a pilótákat a bázison milyen vakmerőek voltak azt mikor éles volt a helyzet meg azt se tudta mit nyomjon a kabinban mikor cselekedni kellett, ott is jellemzően gyakorló cél ellen. Úgy hogy nem kioktatlak kb ezek a valóságos dolgok azokkal a pilótákkal kapcsolatban akik véleményt alkottak a te kérdéseddel kapcsolatban.
Én se vagyok pilóta se nem titkos berepülő pilóta aki fegyvereket tesztelget, azt tudom ami a játékban van és elég sok időm volt az utóbbi 3-4 évben akár napi 12 óra hogy tesztelgessem, ezért írtam le amit tapasztaltam nem máshoz viszonyítottam. Mivel hőszenzora van az az infrás rakétáknak, a gépek hajtóművére akár helikopter is lehet bármi ami hőt bocsájt ki az kisugároz egy képet vagy célt amit betud fogni a hőpellengátora a gépeknek. Ha a rakétáknak is van tűzcsóvája az is egy hőforrás, meg magam is lokoltam akár vertical scannal is amraamot meg prezentáltam lentebb hogy tudod lelőni az Aim54C t sztem hejtálló válasz amit írtam.
És erre írtam amit írtam, bocs ha sértő de az én véleményem az hogy nem máshoz kéne hasonlítani a DCS t hanem úgy ahogy van azt tanulni ami benne van, ezéltal válsz jobbá effektívebbé és veszélyessé a levegőben, nem attól hogy kis pista jóska mit tanult elméletben a repülős iskolában...
Télleg sorry ha sértő volt! :) -
3G0_ #28616 Kíváncsi voltam mit gondolnak mások erről az újításról. Sehol nem mondtam hogy utálom hanem hogy OP. De ha érdekel ma munkába menet találtam ki hogy elég sokan dicsérték pár videómat akár oroszok is mikor toltam Su 27 el akkor nem sok problémám lesz F18 ellen. Mai napig érdekes HUNAFba is van ember aki azzal indít amit tanítottam neki, másoknál meg egyenesen tépem a hajam mit neveznek légi harcnak. Pl még a gép trimmelése is nehézkes, vagy ismeretlen a besugárzásjelző és még sorolhatnám. Ezért adok hálát hogy nem lépek vissza és keresnek a csoportból mert pont erre untam rá, erre a mérhetetlen okoskodásra, olyanoknál is akik előtte azt se tudták mit csináljanak ha rálőnek rakétával, rá egy évvel meg már oktattak mint aki 10+ éve játszik azt akkor volt kemény 2 éve hogy repült...
Maradok inkább csöndbe mert egy jó hangvételű vitából is rám húztok mindent. Főleg meg személyeskedni nem kéne...
De télleg kár ide írni mert képtelenség valaki véleményét elfogadni anélkül hogy személyeskednétek vagy menne fel a cukrotok...
-
#28615 Oké, de akkor ne próbáld cigarettacsikkel magyarázni azt, amit nem lehet megmagyarázni. Akkor kezd ezzel, hogy tudod, hogy szar és valóságban ilyen nincs, de itt jó poén. Akkor én sem próbálom elmagyarázni, hogy miért faszság az egész.
"annak örülök ami van nem azt lesem mi mennyire szar..."
Már bocsánat, de pont te nyitottad a témát a 9X miatt, hogy minek az ide. Érdekes, hogy csak addig fogadod el az "anomáliákat", amíg abból az orosz oldal jön ki jól, addig "sírás" valami, amíg valaki az amerikai oldal hibáit emlegeti? Magyarázd meg légyszíves, miért nem ugyanaz a rinya megy a 9X-ről tőled, amit pont annyira utálsz? -
3G0_ #28614 Az a baj veletek hogy Falcon BMS meg valóélethez akartok felhúzni egy játékot ami nem 100% ig valóságos, sose lesz az. Én soha nem hasonlítottam semmihez a DCS t, ami benne van azt el kell fogadni, nem máshoz méregetni. Ne haragudjatok de sokan pl ezért nem élvezik a játékot mert mindig máshoz viszonyítanak, nem fogadják el hogy ilyen. De az is lehet engem néztek másnak, én alapból rühellem a magyar pesszimizmust hogy minden szar és mindent kritizálni kell... engem ez taszít, annak örülök ami van nem azt lesem mi mennyire szar... -
#28613 Amikor először láttam a videót, akkor jobban pörgött a téma, végigkérdeztem pár ismerőst, akiknek katonai repüléshez nálam jóval több köze van, azokat is akik Kecsón repkednek Gripenen, mindegyik egyértelműen és azonnal azt mondta, hogy ez faszság, ilyen nincs. Légi harc rakétákkal légi harc rakétákat a mai technikákkal nem lehet lelőni. Pláne nem az olyan infrákkal, amiknek hőforrás kell. Pont.
-
3G0_ #28612 Nem bug! Nehéz elhinni hogy még egy cigarettacsikknek is van hőképe? Ugyan így van lángcsóvája az összes rakétának is. Minden befogás OLS el meg KOLS al függ a távolságtól meg mekkora keresztmetszet. Ezért van pl mikor Mig 29 el vergődnek emberek és 10 km en se látnak semmit KOLS al, aztán sírnak mer milyen szar, vagy utánégetőről maximalra húzzák a gázkart és eldobja a lockot. -
#28611 Ok, nyilván örökölt dolgokat a korábbiaktól, hiszen valamiért mégis csak AIM-9-nek nevezik, de az érzékelője, működési elve, képességei teljesen külön kategóriába teszik, mint a korábbiakat. -
#28610 Szerintem a 2. indítással sincs gond, amikor valós sebességen játszod le, ott tényleg közelinek tűnik, de ha kikockázod, azért látszik, indjtáskor a kilépőéleken áthúzott egyenestől (jó viszonyítási alap a 90 fokhoz) a gépből nézve az még jócskán előrébb van, egy másodperccel később sincs még hátul, de a sidewinder addigra már jó 30-40 fokot befordult (hátulról látni a rakétát).
Ez szerintem rendben van. Ami szerintem rossz, hogy a külső oldali sínről indít, azért ezek a tűzvezérlő szoftverek okosabban annál, hogy ilyen esetben nem arról a sínről indít, amelyiket esetleg teljesen kitakarja a géptörzs, vagy meg kell kerülnie a géptörzset, hogy irányba álljon. De reméljük az ilyen apróságokat is megcsinálja ED majd valamikor (a század közepére talán )
kép1
kép2
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.08.31. 15:22:33 -
wolfhgb #28609 Ez ok. De amit írtam, h szerintem a masodik rakéta a videon inditáskor még lehet h 90 en épp h belül volt, de mire indulás után fordulni kezdett, már tuti elkerüte a cél a 90 fokot, ez a kis szemfüles megis betalált, ez gyanús nekem kissé. :) -
#28608 AIM-9X Block II. -
#28607 A 9x feje 90 fokban forgatható, 3 dimenziós thrust vectoring van rajta, és az érzékelője sokkal érzékenyebb, mint korábban bármelyiké, és más elven is működik, ezért sokan szerint nem is illik az AIM-9 sorozatba, teljesen új rakétaként kellene nevezni.
A HTKA.hu-n megjelent Összefoglalóban benne van a történet. Igen, nem az addigi tervező tervezte az X-et, de részben örökölt dolgokat az M változatból. A különféle szenzorok is elég részletesen be vannak mutatva.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.08.31. 14:59:27 -
#28606 Én elhiszem, hogy ez tök érdekes, meg minden, és valszeg én is elszórakoznék rajta ha egy árkád játékról lenne szó, de a DCS szeret azzal tetszelegni, hogy a világ legjobb modern repülős szimulátora, akkor az ilyen bugok szerintem nem férnek bele. Ha csak a Phoenix-ekkel működne, akkor is rezeg a léc, bár tény, hogy az az átlagnál jóval nagyobb rakéta. De ez mindennel működik, és az elég gáz... -
#28605 Sőt,a legújabb modelleken már olyan fej érzékelő van, ami indítás után is képes célt befogni (eddig indítás előtt kellett célpontot adni neki), elviekben tudhat olyat a rakéta, hogy indítás után a sisakcélzó irányba beforgatja, és ott nyit a fej érzékelő. Képzeld el ezt a feature-t mondjuk hátsó harmadból érkező gép ellen. DCS-ben ez sem lesz, mert ez is nagyon új, de érdekes, hogy már mik vannak :)
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.08.31. 14:52:45 -
#28604 Elvileg a Hornethez teljesen új rakéta modelleket készítenek, ezért nem volt sokáig Amraam. Még most sincs kész, sok fícsöre hiányzik, HUD kijelzés is hiányos, de akinek megvan a Hornet, azok írták, hogy a találati aránya most már sokkal jobb mint a jelenlegi FC3-as Amraamé. A régit azért hívják spamraamnak, mert hármasával, négyesével kell indítani, hogy legalább egy találjon. Ami borzalmasan szarul van modellezve (és szerintem a netkód hibája is), az a közelségi gyújtó. Nem egy screenshot van neten, magyar csoportban is volt fent ilyen, amikor a rakéta olyan közel megy a kabinhoz, hogy OLVASHATÓ méretű az oldalán a serial szám. Amraam, Sparrow, bármelyik. Simán elrepül a gép mellett robbanás nélkül. Ha ezt rendbe tennék, szerintem már az qrva sokat számítana akkor is ha a kinetikai modell is olyan fos amilyen.
A 9x feje 90 fokban forgatható, 3 dimenziós thrust vectoring van rajta, és az érzékelője sokkal érzékenyebb, mint korábban bármelyiké, és más elven is működik, ezért sokan szerint nem is illik az AIM-9 sorozatba, teljesen új rakétaként kellene nevezni. Nem egy hőfoltot keres a nagy sötétségben, gyakorlatilag infra videoképet kap (pontos felbontás és érzékenység nyilván titkos), amin a különböző objektumok sziluettje is kivehető. Ezért nagyon nehéz zavarni infra csalival (Az izraeli Python is olyan, hogy a gép különböző részeit felismeri, beprogramozható hogy a kabinra menjen vagy a gép más részére). A legújabb szoftvermódosításokkal az Aim9x-et használták már földi célok ellen is (szerintem ez DCS-ben már nem lesz benne, ez elég új fícsör). A sisakcélzóval vagy radarral befogott ellenségre azonnal rá is forog a fej, és rajta is marad. Ha a Horneten megcsinálják a sisakcélzót is, akkor légi harc majd szépen átalakul BVR -rá DCS-ben is, mert innentől a Hornethez sem lesz érdemes közel menni.
Vége lesz annak, amit most az orosz vadászok előszeretettel használnak ki, hogy BVR-hoz sok eszközük egyszerűen nincs meg az amerikaiaknak (BMS után nekem a datalink pl qrvára hiányzik, hogy egyszerűen nem tudod ki hol van, ki kivel van és ki kit fog be - persze oroszoknak van IFF), ha közel jutnak ott a manőverező képesség + R73 miatt pedig fölényben vannak. -
#28603 Nem tudom, hogy melyik a második, én Tom első esetét néztem meg alaposabban, de ott is remeg azért a léc, mert csak 60 fokig képes célt követni az R-73 korszerűbb változata is és azon kívül esőnek tűnt a cél. (Tacview + replay fájl kellene.)
Az egyik probléma az, hogy szerintem valódi TVC szimuláció nincs a rakéták számára, legfeljebb az új AIM-9X-nél.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.08.31. 11:35:39 -
wolfhgb #28602 Azért azt kétlem, h a második rakéta ennek az eshetőségnek megfelelne, ott már kb a kilovés után rögtön a háta mögé kéne látnia a kereső fejnek. Amíg a rakéta hajt energiája is van, hisz toloerőben nincs hiánya és már csak az utolsó szakaszban égett ki a naftája, ott már célon volt. -
#28601 De ez totál steril 1v1 helyzet. Ha csak két db gép van, akkor már nem működik.
Igen, ez komoly bug/modellezési hiba lenne, ha befolyásolna nagy léptékű korrekt taktikai helyzetet. De ez nincs így. -
#28600 A rakéta az érzékelő oldaláról elvileg képes erre, hiszen hatalmas oldalszög kitérítése van és gyorsan képes forgatni is, tehát nem veszti el a cél ha a rakéta fordulás közben rajta tartja a célon az infrafejet. A probléma a kinematikai modellezés, hogy valóban rendelkezne-e ehhez mozgási energiával. -
wolfhgb #28599 Mondjuk a videoban egymás után indított 2 rakéta is betalál extrém szögből. :) mert az jogos, h r73 nál ritka szituációt láthatunk a videon, de azért 9x nél ahogy látom, elég ügyes lesz a találati arány. :) -
3G0_ #28598 Vagyok, este már nem bírtam válaszolni mert lőtték a pizsut! :D
Nem kell hozzá LABELS! Akkora üszök rakéta az Aim54C hogy látni fogod, én 32 colos TV n látom!
Su 27 el csináltam, longational missile mód, most nemtom fejből melyik asszem 5 ös gomb. Lesz egy kereszt a HUD on, arra kell koncentrálni asszem 3-5 fokos kúpba veszi a rakéta hőpellengátora a dolgokat. F14 általában 80-100 km ről indít Aim54C t, utolsó 20-25 km en vált pitbullba. Nincs rátartása a rakétának tehát amerre te nézel oda megy (nem úgy mint az R27 pl ami a cél elé repül és egy bizonyos távolságon belül csak fel és lefelé korrigál mert már eléd tartott) erre gondolok, szóval 0 fok vagyis rád. Ha egyenesen repülsz nem változtatod a magasságod, irányod akkor csak annyi a dolgod hogy benyomod a longational missile módot és R73 ra váltasz. Bambulod a hudot, a kereszt közepén fog érkezni a rakéta. Benyomod alapból a ravaszt vagyis tüzelni akarnál, amint búg a füledbe az avionika indul a rakéta és kb egy géphossznyira előtted felrobban az AIM54C.
Rakj be egy F14 et full Aim54C vel és rakj magadra immortalt (sérthetetlenséget) aztán akár még kifogyhatatlan fegyvert mission editorba aztán gyakorold. Nagyon vicces és működik.
Szpászíbá! :D
Utoljára szerkesztette: 3G0_, 2018.08.31. 04:32:03 -
#28597 Tudom, a megjegyzésem arra vonatkozott, hogy ne csak az R-73-at ekézd. Az IR modellezés generálisan hibás, ami valójában sokkal rosszabb helyzet.
Ettől függetlenül reálisan nézve egy igazi random légiharcban te nem fogsz rakétákat lelövöldözni. -
#28596 Attól nem lesz jobb, ha mindkét oldal ugyanolyan szarul modellezett. -
#28595 3GO most írta pár hsz-el lejebb:
"F14 ellen csináltam régen fun videót, úgy szedtem le hogy kizoomoltam és vártam a rakétát, 2 rakétára R73 és közelharcban béna az F14. Próbáld ki működni fog."
Egyébként meg a kommentekben ott a labeltelen videó, az atompontos SPO-val nézi honnan jön a rakéta, és közvetlen az orra előtt már radarral is ráfog.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.08.30. 20:25:56 -
#28594 A B-2 RCS-e inkáb -30 és - 40 dBsqm táján van optimális esetben.
Sanszosan más IR rakéta is képes ráfogni AAM-re, nekem ez generális modellezési hibának tűnik. -
#28593 A DCS-ben biztos, hogy működik, mert van róla videó, és te is mondod, hogy ezt használod ki, de a valóságban ilyen nincs. Az AIM-120-as pár másodpercig éget indításkor (a lenti videón 3:11-nél látni először az amraamot és ott már siklik, akkor 12km volt köztük a távolság), és az a hőforrás is hátra mutatott, nem az érkező rakéta felé. 4 km-nél elindítja pont előre, de a valóságban az Amraam nem is a célra megy közvetlen, hanem magasra, és onnan parabolikus pályás esik a célra, a pontra amit előre kiszámol, hogy hol lesz a gép (ezt kihasználva lehet elkoptatni az energiáját, de ez már más téma). Csak akkor megy le a sűrű légkörbe amikor muszáj. Jó, DCS-ben ez sincs, de még ha nyílegyenesen nulla thrust-al 12 km-ről tök szembe érkezik az amraam, akkor is mire fogjon be az a szerencsétlen infra?
Radar is felejtős, a nagyon kis RCS miatt radarral sem látni, akkor a szemből érkező rakétákra sokkal előbb tudna figyelmeztetni a gép, nem csak az RWR-ra kellene hagyatkozni. Hogy a legújabb AESA radarok mire képesek, azt nem tudom, de amiről van infó, a rakéták RCS-e szemből valahol -10 -15 dB környékén van, ami a B2 bombázó és egy madár közötti érték. Szóval qrva kicsi. A nagyobb rakéták, cirkálórakéták már láthatóak, a ballisztikusak RCS-e meg nyilván világít mint a karácsonyfa. -
#28592 Bug, de nem kritikus, mert labels nélkül nem adod elő ezt soha. -
#28591 -
3G0_ #28590 Itt jobban látható a rakéta hogy viselkedik!
-
3G0_ #28589 Most nincs fent a DCS de database_missiles.lua amelyik nagyobb méretű ott notepad++ al megtudod nézni a fejét hogy meddig forog a rakétának. Benne lesz az Aim 9x is valami max_nr a paramétere. Mindegy én fosok, ez a rakéta OP! -
3G0_ #28588 Szerintem ha van akkora forráspontja amire rálockol akkor igen valóságos lehet. Működik vertical scannal is meg mikor a rakéta fejével célzol. F14 ellen csináltam régen fun videót, úgy szedtem le hogy kizoomoltam és vártam a rakétát, 2 rakétára R73 és közelharcban béna az F14. Próbáld ki működni fog. -
#28587 Ahogy az 9X-et sem tudod, hogy hány próbálkozásból jött össze ez az egy, amiből videó készült. -
#28586 Vagy hogy az R73 ráfog és leszedi a bejövő Amraamot (4:30-től), az is akkora ordas nagy fasszág, hogy hihetetlen, mégsem csinálnak vele semmit. -
3G0_ #28585 Sovietckiy szu dvadtsatpyat szuper prátyivniká! xD Hát de nem 10 ből 10 szer lősz ilyet. :D 7-8 év alatt ez kb a 3. amit látok R73 al, és ilyet még nekem se sikerült lőni...
Utoljára szerkesztette: 3G0_, 2018.08.30. 19:08:21 -
#28584 Nem tudom, ha EZ rendben van, akkor az is -
3G0_ #28583 Hát jó, de mégsem akarnak másik oldalra legalább egy orosz gépet hogy egy szelet nekünk is jusson a sok fejlesztésből. Bár J11A MFI 55 el mindenre elég!
Utoljára szerkesztette: 3G0_, 2018.08.30. 19:03:34