36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • sakkay
    Hophop!!!
  • sakkay
    Lényeg ha valaki ki tud ilyet próbálni és van viszonyítási alapja, az ne féljen megosztani a tapasztalatait
  • beci43
  • wolfhgb
    A szamtan volt pontatlan, vagyis jobban mondva a viszonyitas, mert a 2 kijelzos eszkozoknel teljes pixelszamot vettel figyelembe, mig a dk2 eseteben csak az egy szemre jutot, de igen, a kulombseg valoban jelentos, ezt nem is vitattam, inkabb a hatranyai tartanak vissza a veteletol, amiket mar leirtam, nem ismetelem magam. :)
  • sakkay
    Így csak még jobban igazam van, ha igaz
  • wolfhgb
    Akkor ez lehet az oka, mivel azokkal nem repulok, nem ismerem, lehet, h ott jobban eszlelheto. Raketas legiharcnal sem a latotavon tulira gondoltam ertelem szeruen, hanem r73, aim 9 hasznalatara, ahol mar vizualis celokat tamad az ember.
  • VO101Tom
    WW2 dogfight az sokkal dinamikusabb manőverezés, könnyebb gépek, lassabb sebesség miatt, és jóval közelebb is vannak egymáshoz. Egy ollózásnál vagy palástorsónál konkrétan egymás forduló sugarán belül manővereznek, és rengeteget kell forgatnod a fejed, egyik oldalról a másikra, hogy folyamatosan szemmel tartsd az ellenfelet. Csöveseknél inkább a kiszámítottabb, sebességet tartó manőverek a jellemzőek, mivel sokkal nehezebben szerzik vissza ha eldobják. Rakétás légi harc meg teljesen külön műfaj.
  • wolfhgb
    Gepagyura is kitertem a hozzaszolasomban. Viszont csak csoveseket repulok, de azt ketlem, h ott kisebb lenne a sebessegkulombseg egy kozelharcban, mint a legcsavarosoknal. Inkabb azt gondolom, h az en ingerkuszobom kisebb az ovenel, a zavaro szo hasznalatara, engem nem zavar az ellen leszedeseben, mert nem lovoldozok olyan gepre ami csak atsuhan elottem. En elvezem azt a reszet a dolognak, amig az ember megfelelo pozicioba kerul a tuzeleshez, de olyankor mar nincsenek a gepek kozott olyan merteku helyzeti elteresek, h szellemkep lenne. EZ hangsulyozom, csak az en velemenyem.
  • VO101Tom
    MMaister írta néhány hsz-el előtted, hogy nála a WW2 gépeknél zavaró (nemtom hogy neki CV1 vagy Vive Pro van). Te meg írod, hogy rakétás légiharcnál nem zavaró. Én nem azt mondom, hogy te vagy MM téved, egyszerűen más szituációról beszéltek. Ha csövessel kerülsz BFM távolságba, ott is zavaró lesz.

Vive Pro a CV1 177% os felbontását tudja. Az azért elég jelentős.
  • wolfhgb
    Hat jah, ha korrektul erzekeli majd a kezet, azert az odabasz majd mondjuk a kabinban, de ahogy latom, ezt is csak ugy jovo het eleje, pentek szombat korul tudjuk csak megvenni majd! :)
  • beci43
    Itt van egy összehasonlítás. A CV 2 nagy előrelépés lesz,csak győzze az ember vassal.
  • Solt
  • wolfhgb
    A te szamtanod a helyes, a kollega felezte le indokolatlanul, mert a tobbi eszkoznel a teljes pixelszammal szamol, bocs!!!
  • wolfhgb
    Igen es most neztem, h le is felezted a felbontast, ok, elneztem a szamod, a 960 at 1980 nak lattam. :) hiaba, oregszem. :)
  • wolfhgb
    Ilyen forman % os aranyban nagyobb volt az ugras a dk2 vs cv1 nel mint a cv1 vs vive pro eseteben.
  • Solt
    És ez mit változtat a "per eye" felbontáson? :) A DK2-ben egy 1920 x 1080-s Samsung kijelző volt... asszem a Note 3 kijelzője.
  • wolfhgb
    Azert azt vedd figyelembe solt, h a dk2 nek csak egy kijelzoje volt, mig a cv1 nek mar 2! :)
  • wolfhgb
    Pl, ha az oculus is kidobna a sajat pro verziojat, amin minden marad a regi, csak a felbontast novelik vive pro szintre, konnyen elkepzelheto, h elcsabulnek, de vive pro ra en semmikepp, a jelenlegi vr kinalat mellett. :)
  • Solt
    Nem egészen... :) A CV1 felbontása panelonként 1080 x 1200, a Vive Pro pedig 1400 x 1600, vagyis 1296000 vs 2240000.

A DK2 (960 x 1080) és a CV1 (1080 x 1200) között érezhető előrelépés van, pedig csak cirka 25%-l több pixel... a Vive Pro esetében az a cirka plusz 70% biztos, hogy sokat dob az élményen.
  • wolfhgb
    Elhiszem, h van kulombseg, tudom is, amit irtam, az arrol szolt, h mellette epp olyan nehez es kenyelmetlen maradt az eszkoz mint az elod es ugyanazokat a lencseket hasznalja, amik a latott kep szelein mar homalyba burkoljak a latott kepet. Es ez a merleg nekem meg mindig nem vive pro fele billenti a merleget akkor, amikor az arcedulajat is figyelembe veszem a kettonek. Ezt akartam ertheto formaban leirni az elobb, de lehet, h nem sikerult. :) A nagyobb felbontas pedig jelen csucskartya mellett csak kisebb pd hasznalataval etetheto es ezt nem tudom megmondani, h igy milyen lehet a 2 eszkoz kepminosege osszevetve. Tehat egy or 1.5 pd vel kimaxolt 45 fps grafika mellett es egy vive pro ? Pd vel kimaxolt 45 fps es grafika mellett.
  • sakkay
    Na, faxa! Figyelem majd.
  • sakkay
    Neked is azt tudom mondani mint TomnakA vive pro 2880x 1600 (4608000)
    CV 1 2160 x 1200 (2592000)
    DK 2 meg 960x1080.(1036800)
    Na most ez akkora különbség, hogy akár nagyon jelentős is lehet. Illetve majd kétszeres felbontás, csak jelentős lehet.
  • Solt
    Azért a plusz 70-80% pixel valószínűleg érezhetően jobb látványt nyújt... más kérdés, hogy megéri-e a felárat.

@sakkay: Most lesz szeptember végén az Oculus Connect, ott talán lesz hír a CV2-ről.
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2018.09.16. 13:57:58
  • sakkay
    Az igaz.
    Cv 2 ről nincs komoly hír ahogyan néztem..vagy?
  • wolfhgb
    A probanak es osszehasonlitasnak csak konstans korulmenyek kozott volna ertelme, ugyanazt a progit hasznalva, beloni a grafikat ugy, h kb epp meg legyen a 45 fps mindket hmd eseteben es akkor osszehasonlitani a latott kep minoseget, ezt nehez ugy megoldani, h valahol az ember megnez 10 percig egy or t es mashol mas gepen pedig kiprobal egy vive prot szerintem.
  • wolfhgb
    Oszinte leszek. Vive ot probaltam. Oculust hasznalom. Monitor 4k van, orias meretben, de azon mar csak wint hasznalok. Engem szemely szerint az oculus gyozott meg. Kenyelmesebb, elesebb a lathato kep teljes merete, god ray nem zarar amikor tapasztalhato. Sajnos ezek a hatranyok megmaradtak tudtommal a vive pro nal is, csak a felbontasa lett javitva az eszkoznek, nagyobb nativ felbontasu kijelzoket hasznalva. Viszont annyival nem noveltek, h elhagyhato volna mar naluk a pd es eltunt volna teljes mertekben a screen door. Ez nekem nem er meg dupla arat ugy, h velemenyem szerint az osszesitett + ok es - teren nekem meg mindig az or a jobb valasztas. En elvezem az or t, es majd valtok a cv2 re, ha megmaradnak a + jelenlegi jellemzoi es hozza parosul egy mertekado pixelszam novekedes, netan egy jol mukodo hardverigeny csokkentes mellett.
  • sakkay
    Mondjuk Tom ne essél abba a hibába, hogy egy DK2 tapasztalást-ami nálam volt-összeveted egy CV-1 el. Én sem teszem, ki kell próbálnom valahol. Ezt nem lehet csak simán a számok tükrében. Az azért mégis elgondolkodtató, hogy a cv 1 után, senki nem jön vissza monitorra dcs-ni.
  • sakkay
    Na neked kellene beülni a vive prot kipróbálni, mert neked van összehasonlítási alapod. Aztán majd jól elmondod nekem. Komoly..
  • wolfhgb
    Meg nem probaltam a vive prot, azt viszont tudom, h annyival azert nem jobb a nativ felbontasa, h megerne a felarat es sorolhatnam a negativumait is or hez kepest. Or nel 1.5 pd mellett, azert megvan allando jelleggel a 45fps, beallithato ugy a grafika siman, high tartomanyban, igy nem gondolnam, h vive pro val kissebb pd mellett ne lehetne ugyanezt, a cel az, h a beallitas mellett a stabil 45 meglegyen. Ha valaki tultolja, az azert ritka nagy hulyeseg. :) persze innentol mar tesztelni kene, h milyen a kepminoseg, ha nagyobb a nativ felbontas es kisebb a pd melle, erdemes e ezert dupla penzt fizetni. A szellemkep pedig azert lett sarkosan megfogalmazva, mert abszolut nem akkora merteku, h zavaro volna, es ahogy irtad is, csak azokra a gepekre igaz, amik hozzank kepest gyorsan mozognak, legiharcban raketa hasznalatnal nem akadalyoz semmiben, gepagyunal pedig kb loszerpocsekolasnak hivjak, ha valaki egy elotte 90 fokban elsuhano gepre lovoldoz, normal, koveto manoverezo legiharcnal pedig mar nincs szellemkep. Persze, meggyozni senkit nem akarok, csak leirtam, az alltalam tapasztaltakat. Engem abszolut nem zavar a jelenseg, mar amikor tapasztalhato foleg nem.
  • VO101Tom
    Mi a sarkos megfogalmazás? Hogy szellemképes? De hát azt csinálja. így működik. A képpontok változásából megpróbálja kitalálni, hogy mi lehetne a köztes kép. Hogy mennyire lesz szellemképes, az attól függ, hogy milyen légi harcot repülsz. BVR-nál biztos nem gond, földközelben, meg forgolódós légi harcban meg gond. ASW annál szarabb, minél többet változik a kép. Forgolódsz a géppel, forgolódsz a kabinban, vergődik körülötted a másik gép, változik a látómező és a háttér is egyszerre, akkor neki sokkal nagyobb változásokat kellene átlagolni, hogy kihozzon belőle valami értékelhető köztes állapotot. Aztán ez van amikor összejön, van amikor nem.

Az csak hab a tortán, hogy Vive Pro-val (Sakkay azzal szemez) DCS alatt a 1080Ti is csak 30-40 fps-t tud. Főleg földközelben szar. Ha valaki kiad fél millát (vagy kicsit többet) csak a kártyára és a szemüvegre, akkor biztos, hogy a 30-40 fps-nél többre számít. Én még sima monitoron sem játszottam annyival (tudom, "cinematic experience" ahogy a konzolosok mondanák ), de nekem megfájdul tőle a fejem. VR alatt meg tuti hányinger a fejfájás mellé .
  • wolfhgb
    A banyaszat mar kb 2 honapja olyan szintre esett, h mar a 1080ti al sem volt erdemi produktum, az ara meg sem csokkent a karinak, sot, egy 10 es el inkabb nott. Igen, ez azert van igy velemenyem szerint, mert mar az uj karik borsos arat akartak megtamogatni vele, hisz ki venne rtx et 300 ert, ha 200 ert kap 1080ti at. Ennyi. Ez viszont attol meg nem jelenti azt, h er is annyit az rtx. Majd jobban fogynak a hasznalt 1080ti, ujbol keveset adnak el, hasznaltbol meg van boven, a banyaszok nem lobbiznak majd az arral, mert nincs mogotte olyan erdek, mint a gyartonal, h az uj szeriat tamogassa a regi araval.
    Kerdes, h meddig tart ki a gyarto a jelenlegi arai mellett. Van ott toke boven. :) Ha pedig ujra beindul a mining, ketlem, h a banyaszok zsebbe nyulnak 100% os felaron 50% os tobblet hozamert, maradnak az elozo szerianal, persze akkor, ha meg lesz belole.
  • sakkay
    Most jól átnéztem az árakat-persze sok szegmensre igaz ez a témában-direkt tartják magasan, hogy a legkisebb veszteséget csinálják maguknak. Nincsen 280k alatt 1080 ti, és tényleg lehet rendelni 300k körül az rtx 2080-at. A durva az, hogy az arány ugyanaz típusra lebontva is, tehát semmi cselezés nincs itt. Továbbá megnéztem a főbb magyar forgalmazó oldalát 1 évre visszamenőleg és az a fura anomália látszik, hogy drágábbak a kártyák egy 10k val, mint egy éve... Úgy, hogy vége a bányászatnak, és teli a piac kártyákkal...minimum érdekes üzlet stratégia. Remélem ráfaragnak vele. 250 felett nem veszek kártyát ez eddig is biztosnak tűnt, ennek tükrében meg tuti.
  • wolfhgb
    Azert ez igy kisse sarkosan van fogalmazva Tom. Csak a gyorsan mozgo objektumok lesznek szellemkepesek picit, de siman vallalhato ennyi hiba mellett az ASW. Abszolut nem zavaro legiharc kozben sem.
  • VO101Tom
    Danke
  • sakkay
    Annyi, hogy nem az open beta indító exe-re kell telepíteni, hanem a bin mappában lévő, DCS alkalmazás file-ra.
  • VO101Tom
    És leírod nekünk is, hogy más se szívjon vele?
  • sakkay
    Mégsem vagyok teljesen menthetetlen, eszembe jutott
  • sakkay
    De ha sokat vár az ember, meg a tökéletesre akkor 50 éves lesz mire vr-el repül.. vagy aki 50, az 60
  • sakkay
    Megint rakom fel a reshadet és ismét elfelejtettem mi volt a gond legutoljára. Mert azt tudom, hogy szoptam vele vagy egy napot-és most sem jó nem tudja valaki mit kreténkedtem akkor? Bétát használok és a béta indító exére telepítem a reshadet. Mégsem indul amikor indítom a DCS-t.
  • VO101Tom
    VR alatt nem fog :) Esélytelen a stabil 90 fps, az ASW meg szellemképezi a képet, hiszen az csak kitölti a hiányzó frame-eket a 90Hz-hez...