36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
beci43 #28662 Köszi Solt!A DoF effekteket hogy kapcsolom ki?Az Oculus Tray Toolban mit adok meg ,a bin alatt, a DCS_uddater_exét vagy a Dcs.exét? -
Solt #28661 Az Oculus állásfoglalása szerint az 1.5-s PD / SS a maximum amit érdemes használni, efölött már feleslegesen terheli a GPU-t de érezhetően nem javul a képminőség, ráadásul anomáliák is lehetnek. Az én eddigi tapasztalatom szerint a PD / SS főleg a közeli objektumok élességén, láthatóságán javít, míg az egyéb élsimítási / felskálázási eljárások pedig a távolabbi objektumokon javítanak.
Szóval választasz egy medium / high grafikai beállítást, lősz mellé egy 1.5-s PD-t / SS-t, ez legyen a kiindulási pont. Ha van még tartalék a VGA-ban akkor jöhet a felskálázás, élsimítás. A DCS-ben nincs felskálázás, szóval itt marad az élsimítás. Az ETS-ben például a beépített élsimítás ront mind a látványon, mind a teljesítményen, szóval ott a felskálázás a jobb választás.
Amikor kihoztad így a maximumot és még mindig van tartalék a VGA-ban, akkor jöhet a grafikai látvány elemek, látótávolságok növelése. Ami még lényeges, hogy a DoF effekteket érdemes kikapcsolni, mert VR-ban nincs szükség ezekre, enélkül is megvan a térérzet.
Első körben mindent az adott játékon belül állíts, külsős programot csak akkor használj ha PD / SS beállításra nincs lehetőség a játékon belül. Erre ott van az Oculus Tray Tool: LINK
NV driver legyen alapértelmezett, abban nem kell babrálni semmit... -
sakkay #28660 Légi harc mennyire megy vele? Nem nehéz észlelni a célokat? És a földön? DCS próbáltad? Repültem oculusal, de az egy dk2 volt, mondják a mostani azért jóval jobb, habár még ez sem az igazi. -
beci43 #28659 Igazából csak a képfinomító eljárásokra lennék kíváncsi,de rengeteg oldalt böngésztem ezzel kapcsolatban,meg sokat kísérletezem, azt hiszem megtaláltam a legoptimálisabb beállításokat.Bár az Oculus debug tool tartogat egy-két beállítást, ami nem tudom mire való.
Utoljára szerkesztette: beci43, 2018.09.08. 10:31:46 -
beci43 #28658 -
#28657 Na, akkor ez NOSZF akció lesz :) -
wolfhgb #28656 Van vr zoom is, ha jol remlik ui alatt leledzik a control settingsben. habar nem eroltetnem, ha ragaszkodsz a gyomortartalmadhoz, amugy is illuziorombolo dolog a zoomolgatas. minden latszik olvashatoan ami kell. -
feca1229 #28655 A legendás, vagy inkább már szállóigévé vált "Két hétről" is beszéltek mindig! :-)
Bár kívánom, hogy igazat mondják neked és ősszel legyen valami leárazás, de nyugtával a napot!
Általában november 1-jén azért szokott lenni leárazás... -
Solt #28654 Majd írok pár sort, de most mobilról vagyok és nincs kedvem pötyögni... :) Addig gyűjtsd össze a kérdéseid... -
Roodie76 #28653 Update: megkérdeztem az ügyfélszolgálatot, meglepetésemre válaszoltak, lesz autumn sale, még nem tudják, pontosan mikor, de várhatóan október végén. -
beci43 #28652 Csak fejmozgással,de lehet hogy másképpen is lehet,még nem jöttem rá.VR-ben nem minden alapértelmezett mint a normál verzióban.Azonosítás jó,teljesen másképp látom a teret,konkrétan mintha ott lennék.A gépeket való nagyságukban látom,elég félelmetes...
Solt,Wolf,tapasztalat megosztások?
Utoljára szerkesztette: beci43, 2018.09.04. 18:10:23 -
sakkay #28651 Nagyon faxa lehet. Azonosítás mennyire megy? Nagyítani' tudsz? -
beci43 #28650 Köszi!Mostanra beállítottam,pixel d. 1.7,fix 45 fps. Még mindig nem tudtam megszokni,olyan élményt ad,amit eddig semmi.Harrierrel kezdtem,800 méteren kinéztem balra,majd lefelé,rendesen meg kellett kapaszkodjak a szék karfájába,mert azt hittem leesek...Elite Dangeroust is próbáltam,na az is odabasz... -
sakkay #28649 Ah.Tudtam, csak nem sejtettem:)) -
#28648 joke -
sakkay #28647 Jom Kippur?? Ez komoly? Nem mintha gond lenne csak furcsálnám' -
Roodie76 #28646 Köszi, akkor lesem, a Mirage 2000 modulra fáj a fogam. -
#28645 Karácsony, Húsvét, Jom Kippur, általában a nagyobb ünnepeken szoktak leárazni, néha véletlenszerűen is akár egy-egy hétvégére -
wolfhgb #28644 szerintem az őszi leárazásuk lassacskán esedékes. -
feca1229 #28643 Hellóvinkor (november elseje) szerintem, akkor szokott még néha, es karacsony. Ugy rémlik ezeken a dátumokat szeretik. Illetve nézheted még a STEAM- nek az oldalát mert ha ott veszed mikor van leárazás azt a modult hasznalhatod az ED -en is. -
sakkay #28642 Passzolom. -
Roodie76 #28641 Valaki tudja esetleg, hogy milyen gyakorisággal szoktak lenni leárazások a DCS e-shopjában? Jön/várható esetleg mostanában valami olyan évforduló vagy alkalom, aminek örömére lehet faragni pár (tíz) százalékot a modulok árából? :-) -
3G0_ #28640 Csináltam egy videót amiben elmondom a történetemet a régi dolgokkal kapcsolatban, ajánlanám főleg a régi tagoknak. Senkit nem bántok nem rossz szándékkal csináltam hanem így talán jobban megértetek és nem lesz feszültség.
Ha gondoljátok bemásolhatjátok a csoportba is. Köszönöm aki végighallgatja!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
sakkay #28639 Ok, de mint Leon írta ez egy szimulátor. Kötelessége' a lehető legjobban (ahogyan az éppen aktuálisan technológiai' szint engedi) visszatükrözni a valóságot. Nem szeretem ha "játéknak" nevezik, mert szimulátorra nem teljesen lehet ráhúzni ezt a kategóriát-de persze szó szerint játék, mivel nem nevezhetjük kalácsnak (pl) -
#28638 Ezeknek a játékoknak a műfaja a szimulátor. Tehát a valóságot próbálják több-kevesebb sikerrel szimulálni.
Ezért engedtessék meg, hogy ha valami nettó faszság IRL, akkor az legyen már nettó faszság a szimulátorban IS.
Ennyi - tök felesleges ezen rugózni.
A HUNAF felemlegetését pedig kérem befejezni, mert nincsenek nagyon itt így nem tudják elmondani az ő verziójukat az üggyel kapcsolatban.
Az, hogy nem szólok hozzá nem jelenti azt, hogy nem figyelek árgus szemekkel - tehát a HUNAF-ot ekéző posztokat törölni fogom minden figyelmeztetés nélkül. Egyébként is az, hogy neked nem tetszik a HUNAF egyéni szoc probléma. Nem rossz kis közösség az! -
3G0_ #28637 Rosszul gondoltam, de más ez a szimulátor meg ami a való életben van. Ezért akartam csak a játékra terelni a témát hogy ne keverjük bele a való életet mert ég és föld, és ha csak a játékból vennénk a dolgokat nem lenne annyi félreértés. Meg feleslegesnek tartottam máshoz hasonlítani mert 100% ig nem fognak mindent leprogramozni a játékba bugmentesen hogy ne lehessen belekötni. -
3G0_ #28636 Ezt hiányoltam anno a hunafból hogy ennyire normálisan lehessen vitázni a másikkal. Respect Tom komolyan! Kár hogy kevés ilyen tag van bent aki nem száll el magától mert játszik 1 - 1.5 évet és egyből ásznak hiszi magát. -
#28635 Oké, ebben szerintem megegyezhetünk. Ha a játékról akarsz beszélni, tedd azt. Ha mi a valósággal hasonlítjuk össze, az meg ne zavarjon, ha téged nem érdekel, akkor nem szólsz hozzá és kész. Nem kell mondani, hogy te mennyire felül emelkedtél már ezen és csak a játék érdekel. Az a te dolgod. Minket meg nem csak a játék köt le, az meg a mi dolgunk. Ok?
Az otthon hallott sztorizás is inkább maradjon meg sztorizás szintjén. Biztos van sok érdekes történet és megdöbbentő sztori, de ezeket ne keverd azzal, amikor konkrét műszaki dolgokról van szó. Pl én is ismerek olyan Mig-21 pilótát -végtelenül kedves, normális ember- aki teljes komolysággal mondta nekem, hogy az ő idejükben a Mig-21-esekkel bármelyik nyugati típus ellen felvették volna a harcot, és abban jó eséllyel a 21-es jött volna ki győztesen. Őket így tanították, ebben a felfogásban szolgáltak végig sok évet, és valahol azt is értem, hogy a munkáját sem tudta volna normálisan végezni, ha ő ezt nem hiszi el. De azért ez az állítás így elég húzós.
A DCS Hunafról már kérdeztél engem is, nem véletlen mondtam, hogy azt a témát inkább engedd el. Főleg ha úgysem történik ott semmi, és nem fejlődik sehova. -
#28634 Á tuti nem, szerintem wikipediaáról nézik le az infót.
Vagy megkérdezik a szerelőket. -
3G0_ #28633 Mindegy, vegyétek semmisnek, úgy se vezet ez a téma sehova, nem oszt nem szoroz hogy ott vagyok vagy sem. Amióta nem vagyok ott azóta még téma is volt hogy pangás van, ez volt az én időmbe is. Aki akart eddig úgy is belépett, szóval nem bántás nem nagyon fog sehova fejlődni, biztos jó dolog de ha valami látványos dolog történne az látszódna. Amúgy se repültök semmi érdekeset. Szóval bocs hogy felhoztam a témát!
-
#28632 Hali ! Valaki ismer valakit, aki megjavitana az edtrackeremet...? Leszakadt az usb rola....
Elpostazom, atutalom , visszakuldi ...akarmi...Thx! :) -
3G0_ #28631 Nekem így lett elmondva. Nem tudom neten milyen más leírás van, nyilván nem sok mert titok. -
#28630 Erre leírsz orbitális tévedéseket az RL R-27-ről... -
#28629 Juj...
Az R-27R félaktív és az R-27T-ről tudjuk, hogy nincs LoAL képessége és nincs is 29-esen. -
3G0_ #28628 Ne haragudjatok én a játékról szeretnék beszélni. És olyan jó lenne hogy itt van egy csomó érdekes ember akikre kíváncsi vagyok akik évek óta repülnek, én azt szeretném hogy ne azt sorolgassuk hogy ki mit hallott, mert ideültetem neked apámat azt mondja míg be nem áll a szája mi ment a bázison hogy alkoholozta a mig 21 et vagy hogy szivatták egymást a pilóták pl volt napló azt odaragasztották az asztalra azt röhögtek a másikon hogy újra kell írnia az egészet mert felkellett szaggatni az asztalról. Ez az ember pl első barátnőm apja volt és ezért tiltott el a lányától mert apám szétszopatta a száját bent a bázison. Értitek érdekes dolog tudom hogy sok sztori van de én a játékról szeretnék beszélni. És ez zavart benat a HUNAF ban is hogy tök sok ember meg érdekesek, akármelyik eventen voltam mindig volt egy érdekes személy akinek élvezet volt hallgatni amit mondott mert olyanról beszélt a játékkal kapcsolatba amit én nem tudtam... Érted JÁTÉK nem az hogy mit tud melyik rakéta meg gép meg radar meg ez meg az. Olyan jó lett volna ha régen inkább a sok okoskodás helyett amibe energiát öltetek az helyett bementünk volna akár csináltam volna szervert az hülyére lőttük volna egymást és abból is tanulhattunk volna vagy bármi. De ez az okoskodás nagyon nem az én asztalom mert nem a játékról szól.
Szóval nem sértenék meg senkit, meg vissza is mennék a HUNAFba de télleg ez volt amire rájöttem hogy itt volt elbaszva és sajnos ez most valamilyen szinten látszik és zavar. A legnagyobb gond meg az hogy én nem eröltetem a visszavonuloást hogy abbahagyom a DCS t mert nem megy. Próbáltam kb tartott fél évig és most meg ott tartok hogy jön a fizu azt rakom össze a gépem és megye rommálőni mindenkit Su 27 el mert már elvonási tüneteim vannak :D Olyan jó lenne ha nem vitatkoznánk hanem játszanánk és ha ez régen így ment volna hogy vitatkozás helyett játszunk, mert az volt a bajom és csak poén de 2 hete hallottam streambe és törölve is lett a videó ahol már más is megjegyszi hogy 140 ember és jó ha max 6 ember csinál valamit. És tudjátok egy olyan pilótának aki függő és DCS mindenek felett az zavaró hogy heti egy normális event nincs csak gyilkolásszuk a buta botokat meg minden össze vissza van akár full kezdő a jó pilótával együtt és nem vezet sehova max oda hogy nem unatkoztok.
Tök jó lenne ha ez változna és sokkal normálisabb lenne a viszonyunk de nem tudom hol lehetne változtatni mert nagyon sok ember van és mind mást akar és valahogy nem tud összejönni 2 vagy 5 ember akik egy dolgot akarnának, pl esetemben orosz gép légi harc orrvérzésig akár missioba akár valahol szerveren. Zavar pl hogy évekig gyakorolnak az emberek és nem tanulnak semmit. Rájuk lövik a rakétát és semmi, nem néz rá a besugárzásjelzőre merre kéne fordulni hogy ne a rakétába repüljön bele vagy épp a félaktív rakétát nem elereszteni becsapódás előtt vagy van manőverező távolság és nem manőverező távolság ahol a rakéta letudja követni manőverező légi harcba a célt és így nem manőverező távolságokból lövöldöznek az emberek és télleg hónapokig évekig megy hogy ez senkit nem zavar...
Szóval tök jó lenne ha béke lenne mert nem hiszem el hogy ez a helyzet pedig sok értékes pilóta van akiről tudtam már régen is hogy van hozzá érzéke és még se működik...
Bocs a sok rizsáért meg nem néztem a helyesírást se! :) -
wolfhgb #28627 Fenyero kontraszt felejtos, a pd t tudod allitani a dcs ben is, de ami jol johet es nincs mod a dcs ben kikapcsolni, az az asw, azt celszeru fix 45 re allitani, h ne kapcsolgasson at az eszkoz allandoan a 90 es a 45 os mod kozott. Erre van egy jo kis progi, oculus tray tools neven, ebben mas is allithato, de az asw kapcsolhatosaga az elsodleges pozitivuma, persze a pd allithatosaga is jol jon benne olyan alkalmazasok eseteben, ahol arra a jatekban nincs lehetoseg, pl eredeti oculus jatekokban jonehanynal. -
beci43 #28626 Sziasztok!Na megvan a Rift.Hihetelen vizuális élmény.Repültem fél órát és hányingerem lett...milyen segédrogramokat ajánlotok hozzá?Értem ez alatt, hogy kontrasztot, fényerőt, pixel simaságot hogy tudok állítani? -
sakkay #28625 Nem gondolod, hogy kb ezerszer annyi emberrel vannak kapcsolatban, akik voltak már helyzetben', és rengeteg olyan belső infó megy az ilyen beszélgetéseknél amit egy civil el sem tud képzelni? Ne ám már egy valódi harci pilóta legyen a hülye a témában-de még akkor sem ha nem volt éles légiharcban. Utalok itt a nem kicsit ledegradáló szövegrészhez, amit a mai magyar pilótákról írtál.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.08.31. 17:53:43 -
#28624 Nem sértődtem meg, csak furcsa volt, hogy milyen egyoldalúan állsz az orosz és az amerikai technikához. Évekig volt sisakcélzós R73 a borzalmasan primitívvé butított amerikai fegyverek ellen, az rendben van. Most jön a 9x, ez egyből probléma (ja, nem probléma, csak minek ez ide). Lelövi az egyik légiharc rakéta a másikat, ezzel jól szórakozol, ez oké. Ha valaki meg húzza a száját, hogy azért ilyen a valóságban nincs, az meg megint nem oké, mert miért nem fogadjuk el, hogy ez csak játék?
Kecsóiak nem lövöldöznek éles légi harcban, de egyrészt ismerik a NATO titkos doksikat, amikben azért a saját -és elhiheted-, az orosz technika is sokkal jobban le van írva mint amit neten bárki megtalál, másrészt ott a nagy szimulátor, aminek pont az a lényege, hogy ne drónokra kelljen a több milliós rakétákat ellőni. Ha ők azt mondják, hogy ilyen nincs, akkor nekik elhiszem.
A passzív érzékelős, főleg IR rakéták elleni jelzőrendszer is csak addig működik, amíg a rakétának van lángcsóvája, amit érzékelni tud. Ha az leáll, akkor infrával már nem látni.
Vári Gyuláék sokat sztoriztak a Mig29-ről, sok érdekességet is meséltek. De voltak sztorik az utánuk jövőktől is. A 29-es felett sajnos már eljárt az idő, sem a radarja nem volt már mai szemmel jó, sem a gép ergonómiája nem segített légi harcban. A pilóta nagyon alacsonyan ül, lefelé nagyon korlátozott a kilátás, a radarját könnyű zavarni, ráadásul a pilótának a műszerfalon kellett állítgatni, az SPO meg annyira pontatlan volt, hogy -ezt pont Vári Gyuláék mesélték- még a 29-es elavult radarja ellen SEM tudtak az alapján notcholni (DCS-ben atompontos és az Amraam ellen is használják beamelésre...). A hajtómű annyira füstölt, hogy gyakorló légi harcnál csak a csík végét kellett keresni, és hopp, meg is van a nagyvas. Persze az idő megszépíti, ráadásul OROSZ technika volt, ami sokaknál "+10sebzés" alapból, de reálisan nézve az akkori nyugati típusokkal, Gripennel összehasonlítva nagyon elavult volt.
Jajj, a repgépszerelő aki okosabb a pilótáknál is. Hát hogy a viharba ne, a kabinba csak azokat ültetik, akiket kiszórtak a szerelő vizsgán nem? -
wolfhgb #28623 Ezzel nincs is gondom, de en az elso videorol irtam, ahol Il-76 ra lo, nezd meg a video masodik szitujat kb a feletol kezdodik es annak is a masodik raketajat, hat na, az aazert a kiloves utan el kellett volna, h veszitse a celt.