36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
wolfhgb #28782 sli supportot a többi is tud megfelelő alkalmazással, a proginak kell tudnia, ami alatt használni akarod. -
Lysandus #28781 És SLI supportot is tud. -
Lysandus #28780 Hát, a StarVR One már tudja. Illetve tudni fogja. A Tobi eyetrackert integrálták. -
Solt #28779 90 FPS esetén 11 ms telik el két képkocka között. Ehhez képest szerintem sok. -
wolfhgb #28778 hát, ha egy gamer monitor 1-2 ms os értékéhez viszonyítjuk, vagy azokhoz képest megnézzük az első lcd monitorok 13-16 ms es értékét, akkor igencsak karcsú. Bőven lenne késés benne. -
VO101-MMaister #28777 Ma, a Tobii Eyetracker technologia 27-33ms latency-t tud. Hogy ez sok vagy keves azt nem tudom. Nyilvan annak is a fuggvenye hogy mekkora a foveated renderingben az "eles" terulet. -
wolfhgb #28776 Hát igen. mert köztudott, h az emberi szem igencsak gyors mozgásra képes horizontális és vertikális értelemben, talan a fokusztávolság megtalálása egy kicsit lassabb ennél, de mindenképp klappolnia kell a dolognak nagyon pengén, különben egy légiharc a homályba burkolozás közben zajlik le. :) -
Solt #28775 Kézérzékeléssel és tökéletesen működő szemkövetéssel már ott tartanék, hogy a számtalan spontán magömléstől kipállna a belső combomon a bőr... -
Solt #28774 Bármilyen értelmesen elmagyarázzák nekem, hogy működhet, én még mindig nem tudom felfogni és elhinni, hogy a szemkövetés késleltetés nélkül valós időben megtörténjen úgy mint a valóságban... nincs ehhez elég fantáziám, vagy tudásom, de az tény, hogy ha megcsinálják akkor felállva fogok tapsolni! :) -
VO101-MMaister #28773 En az eye tracking + foveated renderingben bizok. Az nagyon komolyat lendithet a teljesitmenyen. De szerintem is kell meg 2-3 ev mire kiforrja magat a VR technologia. Es olcso akkor sem lesz. -
wolfhgb #28772 igen, egy valos 4k, 140 fok fov, kézérzékelés és ha ezt mostanság tervezik, akkor egy real time szemkövetés jol pozicionáló persze. Ennyi kell a maximálisan elégedett vigyoromhoz. :)
-
Solt #28771 Igazából én egy olyan képminőséggel mint amit egy 1080p-s monitor ad 24"-n már elégedett lennék... picit nagyobb FOV, jobb lencsék és megvagyunk... efölött már minden ajándék! :) -
wolfhgb #28770 Az biztos. Nem a cv2 lesz a hab a tortán. Addig még sok viz lefolyik a dunán, mire oda jutunk, h na igen, ez már tényleg döfi. De arra nem is kell várni, mert nem lesz annyi nyugdíjunk, h befinanszírozzuk a dolgot. :) -
Solt #28769 Én főleg másik gépen illetve árnyékokon vettem észre az ASW negatív hatásait. Nyugisabb játékokban, mint pl ETS2 észre sem venni, csak ha mondjuk bekapcsolom az ablaktörlőt! :)
Abban meg teljesen egyetértek, hogy az érezhetően nagyobb felbontású, látószögű, frissítési frekvenciával rendelkező HMD ideje még nagyon nincs itt... még legalább 2-3 VGA generáció és sok-sok szoftveres fejlesztés. Hacsak tényleg meg nem oldják a multi gpu-t késleltetés "nélkül".
És akkor ott van még a nagyobb FOV, amire azt állítják az okosok, hogy egy ponton túl nagyban növeli a rosszullét esélyét. -
VO101-MMaister #28768 Nem, a kabin nem mosodik el. Szerintem a fejmozgasbol eredo elmozdulasokkal jol tud kalkulalni az ASW, hiszen ezt a mozgast maga a HMD szenzorai es a software generalja es kulddi tovabb a DCS fele, tehat ott van az info a software-nek, hogy merre korrigaljon. Ellenben a DCS altal iranyitott kis meretu, kiszamithatatlan iranyban es sebesseggel mozgo objektumokkal bajban van.
A spit egyebkent szuper legcsavar effektje peldaul teljesen kiakasztja. A fonalkereszt vagy a nyomjelzok, amik a legcsavarkoron athaladnak, egesz erdekesen tudnak szetcsuszni a kepen:) Mindenestre mint irtam ez az esztetikailag zavaro szinten van, es nem okoz rosszulletet.
Na mindegy, bar a VR rohadt messze van a tokeletestol, aki probalta az altalaban lehidal az elmenytol. Viszont nem nehez talalni barmennyi nyomos ervet ellene, mert teny, hogy meg nagy kompromisszum a hasznalata. -
wolfhgb #28767 A natív felbontás az, mert a kijelzők felbontása annyi. de a megjelenített képé már kevesebb. -
wolfhgb #28766 Más nem szellemképes, csak a gyorsan nagy vektorkülömbséggel mozgó repülő. fárasztó akkor lenne, ha állandóan, teljes látott képre kiterjedne a jelenség, véleményem szerint. -
#28765 Engem nem a felskálázás zavar elsősorban, hanem hogy úgy reklámozzák, mintha az natív felbontás lenne (pontosabban jól elhallgatják, hogy a bemeneti jel az kevesebb képpontból áll, mint a 4K fele). -
wolfhgb #28764 Az A-10c nél érdekelne, h hogyan látszik neki a teljes hud képe, javitottak rajta az 1.5 hoz képest, de még mindig nem látszik a teljes hud képe normál pozícioban ülve, le fel kell mozogni a székben, h belássa az ember a teljes képét. -
#28763 Gondolom az ASW azt mossa el, ami képkockánként is érezhetően nagyot mozdul. Ha forgatod a fejed, akkor a kabin nem lesz szellemképes?
És ez nem fárasztja a szemet?
Egyszer véletlen bekapcsolva hagytam a BoS-nál a motion blur-t, amikor forgattam a fejem, vagy gyorsan elszáguldottam valami mellett, akkor azt elmosta. Először még jól is nézett ki, olyan cinematic érzés volt vele repülni, főleg földközelben. Aztán amikor forgatni kellett a fejem egy dogfightban, pár perc alatt úgy elfáradt a szemem, hogy ki is léptem. Egyszerűen nem tudtam fókuszálni az elmosódott részletekre, amikor éles lett a kép, akkor kis ideig tartott míg "megtaláltam" a jó fókuszt. Rohadt zavaró volt, ki is kapcsoltam (utána olvastam, hogy azt Jasonék kifejezeten felvett trackok visszajátszásánál javasolják, normál repüléshez nem). -
wolfhgb #28762 Igen, ezzel már én is egyet tudok érteni, esztétikailag látható, de a légiharc kimenetelére nincs érdemi hatása, egyszóval észlelhető, de nincs zavaró hatása a cél leküzdésére.
Tom, a felskálázásnak egy előnye van csak, a nagyobb felbontású panelek használatakor csökken a screen door észlelhetősége, a kép élessége érdemben nem változik. Azt viszont nem igazán értem a tesztből, h a pimax high res modban 31 fps t produkál, fele annyi képpontnál pedig 46 ot. Számomra itt valami sántít a tesztel. -
VO101-MMaister #28761 Erdekes modon a taj, vagy a kabin nem szellemkepezodik erzekelhetoen, csak a legi celpontok, kozel legiharcnal. Gondolom azert mert ezek a targyak nem csak iranyban, de szogben is sokat mozdulnak 2 frame kozott es az AWS ezt nem tudja jol megoldani.
Csak esztetikailag zavaro, annyira nem jelentos, hogy gyakorlatban befolyasolja a helyzetfelismerest.
CV1+1080Ti hasznalok.
Szerintem az uj HMD-kel akkor erdemes majd foglalkozni, amikor a foveated rendering szabvannya valik, es a VGA-k felnonek a feladathoz. A DCS nem Fruit Ninja. A jelenlegi megoldasokkal a CV1-nek is meg kellene 1-2 VGA generacio hogy ki lehessen hajtani a 90fps-t DCS alatt. Es akkor hol van meg a 2x4K...
Amugy van egy shader mod direkt VR felhasznalasra, ami kicsit itt-ott lebutitja a grafikat. Ez HMD-n at allitolag nem igazan erezheto, viszont eleg szepen feltolja az fps-t. Probalta mar valaki?
Utoljára szerkesztette: VO101-MMaister, 2018.09.17. 09:11:34 -
#28760 Arra gondolok, hogy a Pimax a videokártyától 2560x1440 pixeles bemeneti jelet kap, amit átméretez a nagyobb kijelzőre. De ettől a játék képpontjai nem lesznek többen, nem lesznek élesebbek a szövegek vagy tisztább a kép, mint egy 1440p kijelzőn! Sőt, mivel nem is lehet egész számmal osztani, a képpontoknál átlagolni kényszerül, ezért homályosabb, mint egy natív 1440-es kijelzőn lenne.
Ezt most mentettem, Két részlet, a bal natív 4K felbontás 3840x2160 (8.2M pixel) összehasonlítva egy 2560x1440 képpel (3.6M pixel) amit a játék kihúzott teljes képernyőre (nem photoshoppos átméretezés, a játék ilyen full screenben 1440-el). Ezért érzem átverésnek, hogy mindenhol a 4K felbontást emlegetik, és látod, hogy mennyi a különbség.
A Vive Pro ezzel szemben 2880x1800 (5,1M pixel), amit natív felbontásban (igaz, keskenyebb látószöggel) tesz a szemeid elé. A frissítése is 90Hz, míg a Pimax 4K csak 60-at tud. Erre ilyet írnak a tesztekben, hogy Pimax "varázslatosan" megoldotta, hogy a 60Hz se legyen gond. Aham, Ocolus meg a nagy semmire tökölt annyit, hogy a 75Hz helyett 90Hz-en menjen a cucc.
Vive Pro-ban OLED kijelző van, ebben valami olcsóbb kínai megoldás (állítólag ezért is tud ilyen olcsó lenni). A lencsékről nem olvastam még, hogy azokban mi a különbség. Ezért lennék kíváncsi egy olyan összehasonlító képre, ahol külsős eszközzel makro fotókkal mutatják a kijelzőket, hogy milyen minőségű képet ad a Vive Pro és milyet a Pimax 4K.
Sajnos ami képet Pimax oldalakon láttam, az csak sima Vive-al hasonlította össze a képet, meg a CV1-el. Vajon miért?
Nem mellesleg a 8K-t is ugyanígy reklámozzák, a kijelző felbontással házalnak, nem a bemeneti jellel, bár ott tényleges 4K-t húz szét 2db 4K-s kijelzőre, ha Pimaxtól valamit venni akarsz, akkor várd meg azt. Ha megoldják a műszaki problémáikat, az már képpontokban is sokkal több lesz mint a konkurencia jelenleg tud. És az elvileg tudni fogja a 90Hz-et és a szemkövetést is (hogy azt mire használják majd, azt nem tudom). -
sakkay #28759 A tesztben itt:
"Digital Combat Simulator 5K/8K Resolution 5443x2418 = 31 FPS (average) Digital Combat Simulator 5K/8K Resolution 2668x2418 = 46 FPS (average) Digital Combat Simulator Vive Pro Resolution 2351x2612 = Tool error (locked to 45 FPS) (needs much performance, but this game is also playable with only 45 FPS)"
Máshol meg külön vidikben néztem. Vagy mire gondolsz? Mondjuk itt tök jól fut, szóval nemtom'..
-
#28758 HTC Vive Pro-ról te láttál már összehasonlító ábrát? Én csak sima Vive és alap CV-1-el láttam... -
Solt #28757 Nem véletlen, hogy mind a Vive mind az Oculus CV1 azzal a felbontással jött amivel. -
sakkay #28756 Ja megvan...nézted mennyi a vive pro mellette? Csak kérdem
Amúgy elkeserítő mindenhogyan.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.09.16. 22:39:03 -
sakkay #28755 Hol mi? Nekem ez kínai. Mit csináljak?
Jaa, de nem látok DCS-t.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.09.16. 22:35:45 -
Solt #28754 A reddit-s linkeden ott vannak DCS eredmények 1080Ti-l... vállalhatatlan! :) -
sakkay #28753 Amúgy részben érdekességnek raktam be, részben meg az 5k+ képe ha igaz, nagyon megfogott-kurva tiszta a szemteszt kép. De mindenképpen jó ez, mert ha a kínaiak alámennek az árak, mindenkinek mozdulni kell. Amúgy ha a képek igazak az 5k-ról, akkor eddig tartott a htc vive pro. HA az ára értelmes lesz persze.
Mindenesetre várom az első tömegteszteket DCS-ből. Na majd akkor meglátjátok hitetlenek -
sakkay #28752 Melyiket nézitek? Az 5k + vagy a 8k? Amúgy 1070 a teszt gép.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.09.16. 22:16:26 -
wolfhgb #28751 Ez masra nem valo, mint 3d s filmeket nezni, arra elmegy. -
Solt #28750 Csak nézd meg az FPS értékeket... cirka 50-70%-a annak amiket én kapok az 1080Ti-l Oculus-l 1.5-s PD mellett, és nálam nem médiumon vannak a beállítások! :) -
wolfhgb #28749 60hz es frissetessel csak jobb lehet. :) rosszabb semmikepp. -
sakkay #28748 Én mindent elhittem ennek a szimpatikus embernek Azt mondja jobb, akkor jobb.
-
#28747 Primax 5K felbontása szarabb mint a Vive Pro, csak szólok :) 144p bemeneti jelet skáláz fel a 4K-s kijelzőre.
A 4K bemeneti jelet a Primax8K használja, ami szintén felskáláz, 2db 4K-s kijelzőre. -
sakkay #28746 -
wolfhgb #28745 Na ehhez en is csak sok sikert tudok kivanni! :) -
Solt #28744 Ez inkább kopp mint hopp! :D -
sakkay #28743 Vidi.
Ha igaz, 5k+ veszek