Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LeonSilver
Idén biztos, hogy nem!

Ka-26-ra én is, meg még tuti, hogy sokan vevők lennének. Azért egy dugattyús helikoter, koaxiláis rotorral... igazi kuriózum.
Nem beszélve arról, hogy lehetne nyomatni 1000L a kemlét 😄

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

PhantomAss
Ka-26 ot én is várnám, persze ilyet nem fognak csinálni. Ott a nehézséget inkább a nem automata gázkar lemodellezése jelenti, illetve kiváncsi lennék hogyan oldanák meg egy sima gázkarral a kollektív mozgatást és a gázadást.
A mi 24 meg jöjjön minél előbb, remélem idén kiadják.

GOOBY, pls

Ha kész a Mi-24, tőlem csinálhatnak trágyázót is...addig nem<#alien>

Én a Kamov Ka-26-ot vagy Ka-226-ot várom. Természetesen PFM repülési modellel, továbbá vegyszerező és műtrágya szóró berendezéssel. Ha lesz Jak, lesz valami totál civil műrepülőgép(nem tudom mi,de sajnos nem a Szu-26),akkor ezek után szerintem ez simán beleférne, főleg, hogy nem hinném,hogy a típus lemodellezése során olyan akadályokba ütköznének, hogy nem, "ezt a vagy azt a rendszert ezt nem tehetitek bele, mert ez titkos, katonai felhasználású". Ha már elindult a civil vonal akkor helikopteres téren is megtolhatnák. Orosz típusok vonatkozásában is lenne pár lehetőség, a Kamovokon kívül. Például a Mi-2-es vagy a kedvenc civil Mil típusom, a műrepülhető Mi-34-es. A mi-24-es típusból 2 példány került Magyarországra. Az egyik, egy suttyomban szervezett falunapi utasrepültetés során utasokkal együtt beesett a Dunába, mert nekiment a folyó feletti villanydrótnak. A pilóta azzal védekezett, hogy a gép egyszerűen elhagyta a faroktartót, miután beremegett a levegőben, és, hogy ő annak nem is mehetett neki, mert nem repült alacsonyan,hiszen 130 méteren repült. Csak a felszállóhely tengerszint feletti magassága pedig 110 méter volt, továbbá az uatasok és a mentésben résztvevő szemtanúk akik látták a gépet szintén azt vallották, hogy szinte a fák koronáit súrolta minden egyes alkalommal aznap, már az ominózus esemény előtti utaskörök során is. Ha 110m-ről szállt fel, és 130 métert mutatott a QNH szerint beállított magasságmérője, akkor nem nehéz kitalálni, hogy ő bizony 20 méter magasan repült valójában. A gépben volt rádiómagasságmérő is a barometrikuson kívül, amin be lehetett volna állítani egy minimális repülési magasságot amihez odaérve illetve alatta figyelmeztető jelzést adott volna, hogy emelkedjen magasabbra a géppel a pilóta. Viszont ezt a berendezést kikapcsolta, ahogy a fedélzeti adatrögzítőt is.
Mi-34 műrepülés, a MAKSZ-2001-en,a pilóta Szergej Barkov,a Mil tervező iroda gyári berepülőpilótája,a szovjet-afgán háború veteránja:

Egy 29-es pilóta mesélte még 10 éve, hogy "nagyjaink" fele annyit költöttek 1993-tól 2007-ig 28 db MiG-29-esre, mint 2006-2007-ben a Gripenekre. Amikből 14db van, és amiket állítólag jóval olcsóbb üzemeltetni, mint a 29-eseket, mert egyhajtóművesek. A reklámanyagban legalább is ez volt, a valóság mégis máshogy néz ki. Amihez kellett a jó magyaros politikusi hozzá(nem)értés is. Az oroszoknál repültetnek civil utasokat pénzért MiG-29-essel. Tokkal-vonóval(odautazás,vízum, ebéd a nyizsnij novgorodi szokol repülőgépgyár éttermében,stb.) 6,5 millió forint a történet. Ebből kb 6 millió maga a repülés a géppel. Itthon állítólag volt olyan,hogy 2 millióból kellett kihozni egy repóráját a gépnek.Az,hogy ez mennyire igaz, nem tudom. Mert azt viszont tudom,hogy egy civil üzemeltetésű Mi-8-as helikopternek ennyi a költsége. A lényeg viszont az, akár igaz a kétmillió akár nem(ezt nem a pilótától hallottam), hogy itthon egyszerűen nem törődtek a típussal, ami nem a katonák hibája. A politikusok és az ő hozzáállásuk tehet róla. Minden évben az volt a szöveg, hogy nem kell rájuk pénzt adni, mert úgyis ki lesznek vonva. Aztán amikor először hatalomra került a narancssárga színű párt akkor a miniszterelnök bejelentette, hogy "el kell vágni az orosz köldökzsinórt", akkor lépett be az ország a nato-ba, a politikusok természetesen szolgalelkűen demonstrálni akarták a nyugathoz való hűségünket az ilyen megnyilatkozásaikkal és tetteikkel. Pont úgy, ahogy az elődeik tették ezt korábban a kelet irányába. Amikor pótalkatrészeket akartak rendelni vagy bármit a gépekhez akkor jött a politikusi szöveg,hogy nem, nincs pénz rá, amúgyis "max 2 év és nyugati gépekkel repültök"( azt,hogy addig esetleg csak a hangárajtó marad, mint repülési alternatíva, pont leszarták). Tehát ahogy az ny.á. vadászpilóta mesélte, mostohagyerekként volt kezelve a típus. Nem adtak pénzt a megfelelő üzemeltetésre, nem volt miből alkatrészt rendelni. Erre volt egy olyan politikusi taktika, hogy elkezdték az oroszokat cseszegetni, hogy nem szállítanak alkatrészt a géphez. Az oroszok meg válaszoltak, hogy persze, hogy nem, hiszen sem megrendelést, sem pénzt nem kaptak alkatrészre. A 2000-es évek második felére vált szükségessé olyan szintű beavatkozás, amit ha nem végeznek el, akkor a gépek nem lettek volna tovább üzemeltethetők, hadrafogható másik harci típus pedig még nem volt. Ekkor kellett végrehajtani az RD-33-asok nagyjavítását is. Az orosz fél a nagyjavítások előtti vizsgálatok után közölte, hogy égőtér csere vagy javítás szükséges a hajtóműveknél, mert nagy igénybevételt kaptak. Az égőtér csere az azt jelentette, hogy a régit kiszedik belőle, a helyére újat raknak. A javítás pedig azt, hogy ahol repedéses sérülést találnak az égőtéren, azt meghegesztik.Természetesen az égőtér csere volt a drágább opció,így bölcs politikusaink, a javítást választották ehelyett, amire az oroszok azt mondták,hogy az csak "kevésbé tartós". Ez sajnos ki is derült, mert Szabó Zoltán örnagy hajtómű tűz miatt kellett katapultáljon.
Ahogy a pilóta mondta( a neve maradjon titokban,noha már utasszállító gépet vezet, de jobb a békesség): az az országnak a szerencséje, hogy a Gripenek nem kerülnek magyar tulajdonba, csak lízingbe. Így a svédeké a döntő szó. Ugyanis,ha magyar tulajdonba kerültek volna, akkor szerinte 1-2 éven belül az évek számának előrehaladásával arányosan a flotta egyre nagyobb része a fűre húzva, szétkannibalizálva állt volna, mintegy jurassic park 2-őt képezve. Aki valamennyire követi a Gripen típus pályafutását, az tudhatja,hogy volt már ilyen eset a világban, amikor a Gripen állomány nagyobb része ugyanígy a földön állt, szétkannibalizálva, hogy pár gép még repülhessen. Az,hogy itt ez nem ismétlődött meg, csak annak köszönhető, hogy a magyar Gripenek nem magyar tulajdonban vannak.

lac coo
<#eljen> így megy, köszi ! 😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

macleody
Nem tudom mi változott, de nálam tuti kevesebb lett az fps.

Laca start menüben ott van a dcs update, repair... Próbáld ki, hátha azzal feldobja a frissítést. Vagy az asztali parancsikonon jobb egér, tulajdonságok és beírni : ...updater.exe" update
repvez
csak tudnám mi lett 7gb ?Mert a change log szerint nem sok minden változott ami ilyen nagy adatmennyiséggel járna.
lac coo
Nekem 14304, semmi nem frissül ...
no mindegy majd elkapja egyszer talán 😄D

LeonSilver
2.5.0.15085

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Nekem se frissít a stream
lac coo
nekem nem steames van ...
Lehet csak modulokat frissit, vagy nem tudom ...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.03.14. 20:03:09

repvez
lac coo
hmmm..nekem nem jött semmi szerintem ..mi a patch után a verziószám ?

LeonSilver
Már csak az frissül.

lac coo
De most a 2.5 betát frissitették ?
Mert nekem semmit nem szed le .....

Ezekben javítva van:
https://www.digitalcombatsimulator.com/en/files/1766778/
vagy
https://www.digitalcombatsimulator.com/en/files/602834/

Bemásolod a Mentett Játékok\DCS.openbeta\Liveries\Cockpit_Ka-50\ könyvtárba egy mappába, majd a játékot elindítod, és a speciális beállításoknál a Ka-50 -nél kiválasztod a kívánt cockpitet.

Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2018.03.14. 19:36:59
repvez
viszont nekem steamen még nem jelezte a javitást 😞
sure
Nem, a 7+ giga után elkezdett újabb 6 gigát lehúzni, úgyhogy sajna ki kellett lőnöm, mert nem lett volna elég szabad helyem...ez időre kikapcsoltam a page file-t (épp 8 gigát evett, system managed size-ra van állítva). Az update-ek telepítése után ez a tizeniksz giga megint felszabadul majd úgyis.

utána persze az autoupdater nem akarta onnan folytatni, parancssorból kellett kényszeríteni a DCS_Updater.exe update mókával.
Utoljára szerkesztette: sure, 2018.03.14. 19:03:25

Isten nem bottal, hanem VMware.

LeonSilver
Nekem 11+ giga. Gondolom az eltérő mapok és modulok miatt.

Merem remélni, hogy visszaállítják a kurva grafot olyanra, mint amilyen indulásnál volt.

sure
Jah, csordogál lefele egy aprócska 7.7 gigás ápdét...

Isten nem bottal, hanem VMware.

Ja az tényleg gáz, nem tudok rá megoldást. Mondjuk talán éppen most lehet, hogy hozzányúltak, nézd meg.

Jött javítás, pl. a több képernyő problémákra. Voltatok itt páran...

szervusztok, csak beköszönök ide, új vagyok a fórumon, viszonylag friss 'fertőzött'.
2 évnyi elite után pár hónapja kíváncsiságból kipróbáltam a dcs-t és rajta maradtam.

rögtön lenne egy kérdésem is: tanulnám a kamovot, de a 2.5-ös frissítés óta a megvilágított kapcsolókon (pl. az automata pilóta csatornái) alig látszik, hogy ki vagy be vannak-e kapcsolva és borzalmasan zavaró. ha a grafikai beállításokban kikapcsolom a deferred shading-et, jó, de úgy meg rusnya a játék. nincs erre valakinek gyógyírje, amíg a fejlesztők (remélhetőleg) kikalapálják?
lac coo
Köszi ! Beüzemelés megvolt, a beállításokban veszek el mindig ..😊
Majd kikísérletezem .

macleody
Én 10%-on, de a trackir progijában. Gondolom máshogy működik a két progi.
lac coo
Olyan ki tha holtjatekot is adna hozza..fura .😊
Tegnap addig allitgatgam amig total szar lett az egesz 😊)))
Ha valaki farad vele nehany shotot megneznek nagyjabol ki hogy hasznalja...

Huzogasd aztán látod az eredményt... Van akinek elég az 50%, én 80%-on használom.
lac coo
Azt kérdeztem volna, hogy mit jelent a szó ...? 😄DDD

https://www.youtube.com/watch?v=Oqfwnz1JPLE

https://www.youtube.com/watch?v=pjM1G-gWisI
Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2018.03.13. 06:20:50
• elsimít, lesimít, egyenget, simává tesz
• legyalul, csiszol, lecsiszol, simítóz, simára munkál, fényez, tompít, letompít
• elsimul, simává lesz
Van még jelentéscsoport!
• lecsillapít
• csillapodik
• smooth away
elsimít, kisimít, elhárít, elegyenget
• smooth down
lesimít, elsímit, kisimít, lecsitít, lecsillapít
• smooth down
elcsitul, lecsillapodik
• smooth off
legyalul, lesimít, tompít, letompít
• smooth out
simít, kisimít, elsimít, simává tesz, csiszol, lefarag
• smooth over
palástol, takargat, leplez, kimagyaráz, menteget
• smooth over
elrendeződik, elintéződik
lac coo
Edtrackerben a smoothing az mit allit pontosan ?

MiG-29 dogfight bajnokság

I. Nagy Miklós, Békéscsaba <- Szép volt Foxi :-)
Az első helyezéssel járó díj: RepTár Kupa
RepTárs Klubkártya (1 évig korlátlan belépésre jogosító, névre szóló klubkártya)
Szimulátor utalvány (4800 Ft értékben)
II. Székely Károly, Szolnok
A második helyezéssel járó díj: Családi belépő a RepTárba
RepTár ajándékcsomag
III. Szakács Dávid, Szolnok
A harmadik helyezéssel járó díj: Páros belépő a RepTárba
RepTár ajándékcsomag
Különdíjat ajánlottak fel: Ugrik Csaba dandártábornok, az MH59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis parancsnoka, az első három helyezettnek 2 fő részére szóló Kecskeméti Repülőbázis látogatást ajánlott fel.

lac coo
Off.:

Pomaz Szentendre Fot kornyeken hol lehet normalis forraszzoallomast kapni keszletrol ?
Sehol nincs mindenhol csak kamuzgatnak mikorra tudnanak hozni....

lac coo
Regen legalabb kiraktak a 15-osoket a jetszoterekre maszokanak ! 😊)

macleody
Aha, azt hittem ezeket visszatoltuk a ruszkiknak 😊
Egyet hazahozok cockpitnek 😊
lac coo
Pedig el is adhatnak oket aluminim kilos aron ! 😊)

Hogyan lehet használni a warthog micro joy-t, hogy ne csak gombként működjön?

Csak tudnám hogy mi a fasz baja van ezeknek a 29-eseknek,hogy ott rohadnak?Hány Gripenünk van,hogy így pazarol a honvédség?

Ka-50

repvez
google térképadatok szerint 2018as és kecson is ott vannak a 29esek amiket kivontak , azokat is láthatod .
macleody
Hány éves ez a gugli térkép? A kecsó reptéren mig 29-esek vannak.
Szerintem nyár végén, ősz elején lehettem ott-szóval kamu. Mondjuk lehet eladtak 1-2 darabot, nem számoltam mennyi van ott<#alien> de kb ennyi.

lac coo
Én még tavaly olvastam valahol, hogy eladták ezeket a vasakat és már viszi el a tulaj ..
De akkor az kamu volt lehet ...

Ja ezt én is láttam nyáron a levegőből, nagyon durván néz ki..

PhantomAss
Köszi! Asszem megnézem valamikor

GOOBY, pls

repvez
PhantomAss
Ez magyarországon van?

GOOBY, pls

Ez is igaz, habár míg az F-18-ban van egy csomó érdekes dolog-főleg a tech buziknak-addig a yakban kb ez az egy amivel lehet villogni.
De nehogy félreértsetek-nem akarom védeni edét, baxódjanak meg-csak agyalok néha mi mehet a háttérben. Amúgy meg nincs más (alternatíva)sajna, és ezt ők is tudják.

Persze. Az egyik nem zárja ki a másikat.