36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • lac coo
    Hi ! Elég rég indítottam el, de tegnap igen, viszont három monitornál fel van cserélve a két szélső ! Az mitől lehet? Eddig jóvóót! :)
  • z0ty4
    jó kis videó :)
    a másik videóban su33al csinálja ugyanezt

Utoljára szerkesztette: z0ty4, 2019.01.18. 17:02:29
  • molnibalage83
    Ellenakció nélkül erre egy Sz-75 is képes volt már.

A gépek EW képessége SOHA nem lesz kidolgozva.Ezt most megmondom neked. Azért, mert az egyedi fizikáját és a összes különféle hardver képességeit nem tudják megoldani generális, nem fizikára alapuló motorral. Mert jelenleg minden szim teljesen más absztrakt modellt használ és jellemzően mennyisége és nem minőségi modellezés van.
  • repvez
    úgy értem, hogyha a SAM rendesen kidolgozásra kerül de a gépek EW képessége meg nem akkor ugyan az lesz vagy rosszabb mint amikor mindenki sír , hogy az amraam 10/10es találata van és nem lehet ellene tenni semmit.

Most gondold ugyan ezt egy SAM egységre, csak anyázás lenne a vége, hogy nem tudsz semmit sem kilőni, mert téged szednek le mielőtt odaérnél.
  • molnibalage83
    Igen, ezt MI-vel is meg lehet tenni.
  • VO101Tom
    Ezt viszonylag egyszerűen lehet tesztelni DCS-ben is, ellenkező irányból menjen a célra két gép, és ha 110 foknál nagyobb szögből támadva is fogja mindkettőt, akkor nincs meg a tűzív limit.
  • VO101Tom
    A videóban, amit linkelt Zotya #30409-ben, ott 3:10-nél spike-ol az SA-10, akkor jelenik meg a tűzvezérlő rtadar szimbólum a keresőradar mellé, majd 3:15-nél indít. Ez a megkülönböztető hangjelzés hibás, mert az SA-10 radarjel nem változik indítás után, RWR nem tudja semmiből, hogy rakéta úton van vagy nincs.
  • molnibalage83
    A 2K22 is dolgozoik ARM-ra? Mert akkor hatalmas piros pont nálam ezért. Ez már valami.

A RWR észlelhetetlensége azért nem egészen annyira egyszerű, mint az gondolná az ember. A valóságban a Big Bird és Clam Shell keresnek MED-HI és LOW tartományban. Tehát, ha a Flap Lid dolgozik (az nem CW, mint Clam Shellés más freki mint Big Bird), akkor tudod, hogy bizony rakéta rávezetés van. Mert felesleges felkapcsolni a Flap Lid-et, ha a másik kettő dolgozik, mert csak saját magát szúrná tökön.

Ezen felül rövid ideig szektoros keresést tolhat a FL, ha célokat keres indítás előtt, amikor még csak koordinátákat kapott a vezetési pont és a két kereső radartól. Ezt talán meg lehet különböztetni. Üzemmód érzékelése a FL-nek tehát nem feltétlen jó modellezés, de a valóság és a játékban is az, ha FL dolgozik, akkor kezel úgy, hogy rakéta már jön. Ez tényleg nem egészen pontos, de más téren ez elég fasza modellezés. Ha a tűzív korlátot is tudja, akkor tényleg öröm és bódottá, mert tudja a legfontosabb RL dolgot. Szemből az életben nem terheled túl HARM-mal, ha tudja a 6 db célcsatornát. Akkor két irány kell legalább 110 fokos eléréssel és akkor az oldalszirmokon bekúszik a HARM. Persze egészen biztos vagyok benne, hogy valósággal ellentétben omnidirekcionálisan sugároz az összes radar, ami nettó hülyeség, de ennyit tudnak ma a szimek. Igen, a BMS4 is.
  • Capt Baloo
    Hát akkor jó hírem van. :) A Tor is rádolgozik a HARM-okra, de Maverickre is simán. Nem 100%-os persze, de jelentős részét leszedi. Ha rendesen telepítesz egy S-300 üteget, azt védi egy battery SA-15, és esetleg Pantsir híján még egy pár Tunguska is ott van, na az elég rendesen feladja a leckét. Tényleg annyi, hogy ha nem 30k feeten szaladgálsz, akkor egy cirka 20-25nm sugarú zóna az, ahol foglalkozni kell azzal, hogy ott van az SA-10 is. A másik, hogy ész nélkül lövöldöz NEZ-en kívüli célokra is, és hamar elfogy az a 32-48 raksi. Legutóbbi vHunafos PvP-n relatíve hamar kitárazott, talán 1-2 légiharcba belefeledkezett kollégát fogott meg, majd nekiállt utántölteni, természtesen pont akkor, amikor a leginkább szükség lett volna rá.

Illetve továbbra is jelzi az RWR a Flap Lid befogását és az indítást is külön, amit elvileg nem kellene neki.
    Utoljára szerkesztette: Capt Baloo, 2019.01.18. 12:38:44
  • molnibalage83
    Mi? Totálian más harcászati környezet. Az Sz-300PSz akkor már mostani állapotában is gamechanger, ha AI teszi a dolgát és lelövöldözi a ARM-okat. Ha erre képes a Tor is, akkor hajjaj lehet itt feladatokat kitalálni.
  • repvez
    Mit változtatna ha a Sam modellezés megfelelő lenne, de minden egyéb maradna ahogy most, csak nagyobb bosszúságot.
  • molnibalage83
    Igen, a valóságban is ez lenne gond. Az Sz-300PSz ellen még 30k lábon HMZ-n kívül indítható a HARM. Az Sz-300PMU1 esetén a 150 km-re már nehezebb lenne a történet.

A valóságban az összes Kirvon közül egyen van a mai napig Sz-300FM, ami PMU1 ekvivalens és asszem ott is csak 1 osztály a kettőből. Minden más Kirovon max 75 km HMZ-es Sz-300F van, ami = PSz.

Az ma átépítés alatt állón viszont elvileg (?) Redut lesz. Elvileg. Annyi rajzot láttam már, hogy mi lesz a Kirvonon, mint égen a csillag.
  • Capt Baloo
    Ma már nincs gondja ezzel, elég rendesen dolgozik.
    Hatótávban érdekes még mindig inkább. A szárazföldi S-300PS az 5V55R-raksikkal dolgozik, és hát ennek megfelelően nem valami acélos. HARM-al rálőni gyakorlatilag postajárat, nagy magasságban, gyorsan simán be tudsz menni, 30+ mérföldről kitárazol, leborítasz és nem érnek utol a raksik, szóval nem annyira van meg vele az A2/AD érzés :)
    (A Pjotr Velikij viszont a 48N6-al dolgozva úgy lehegesztett 80 kilométeres távolságból, oldalról, hogy öröm volt nézni (nem). Szóval ott az már inkább.)
  • molnibalage83
    Igen. Nagyon régen próbálgattam asszem az Sz-300 képességeit, de nem volt képes szimultán célleküzdésre. Vagy csak nem tudtam rendesen használni a mission generator-t.
  • Capt Baloo
    Mire gondolsz szimultán sam modellezés alatt? Indítani indít egyszerre több célra, sok rakétát, szépen rá is vezeti. Utóbbit még tesztelni kell, laza kötelékben mentünk neki, nem 4 égtáj felől.
  • z0ty4
    Benesch Zoli Harm videója

• molnibalage83
    Van szimultán SAM modellezés? A 105 fokos tűzív modellezés is meg van?
  • Capt Baloo
    Tegnap kipróbáltuk mi is S-300-ra. 4 gép, 30k+-ról, 1M alatt valamivel, 37nm-től kezdve szimultán meghintettük 16 HARM-al. Abból talán 4-5 ért oda, a többit leszedte. Befelé menet egyszerre indított ránk egy rakás raksit, szerintem mind a 4 gépre és fejenként öbbet is, miután azok elvesztek, elkezdte leszedegetni a raksikat, elég jó hatékonysággal, vagy egy tucat rakétát indított szimultán, és hát ugye a többségét leszedte. Ha lett volna mellette 1-2 TOR, a 4 gép messze nem elég. Hatótáv tekintetében a HARM-ok eléggé a szélén voltak, bőven hangsebesség alatt, pár száz csomóval értek oda

Viszont erre az automatikus sp-re kíváncsi leszek, ha nekem légiharc közben egyszer csak átvált HARM-ra, mert a másik kontinensen bekapcsolt egy SA-10, akkor nem annyria fog tetszeni :)
  • LeonSilver
  • sakkay
    Elvileg igen. A-A módban nem indítottam, majd ma meglesem. De amúgy rwr-en látod kiválasztod melyik besugárzásra akarsz indítani. (vagy már ugye eleve kirakod hudra, hogy mutassa az irányokat ott és ott is látod mit jelölt ki) Indítasz. Azonnal átlép egy másikra-így sorban ki tudod lőni azonnal mind a négyet, minden egyéb molyolás nélkül.
  • sakkay
  • VO101Tom
    Nem komolyabb a HARM modellezése, csak egy üzemmód van benne egyenlőre, az SP (Self Protection) mód. A/G módban kiválasztod a HARM-ot és az RWR-on megjelenő besugárzások közt váltva választod ki, hogy mire akarsz indítani. Távolság infó nincs, és amennyire tudom, DCS-ben nem is lesz, TOO (Target to opportunity) módban sem lesz távolság infó, ott a keresőfejjel céloz (Ha az RWR támogatja, akkor akár a gép mögé is indíthat, ha nem, akkor csak a 60 fokos keresőfejjel). PB (Pre-Briefed) módban meg útvonalpontra automatikusan indít, szóval ott sem.

A légvédelem az ami jobb, mint a BMS-ben, mert szimultán több célra is indít, HARM-ra is. Gabe írta, hogy este már tesztelték, és egyik alkalommal rá is és mind a négy HARM-ra is egyszerre indított az SA10. Az OSA-nak viszont valami bugja van, a rakéta konkrétan átmegy a 3D modellen, de a légvédelemnek semmi baja. Ezt leszámítva a többi egész jónak tűnik.

@Sakkay. Ez az SP mód hogy működik DCS-ben? Pár videót láttam róla, mindegyiken manuálisan kellett kiválasztani, mint bármilyen A/G fegyvert. IRL ez teljesen automatikus lenne, ha az RWR érzékel valamilyen magas prioritású veszélyt, automatikusan handoffol a HARM-ra, és meg is jelöli a célt, A/A A/G üzemmódtól függetlenül (ez lenne a "self protection" lényege). Ez benne van DCS-ben?
  • molnibalage83
    A Wastleland 2-őt nem tudtam végigtolni tavaly május óta a Fallout 3 és NV meg itt sír a HDD-n, 2+ éve az Enderal is. Nekem a repszimek valahol céllá váltak szórakozás helyett. Ez megváltozhat még, de nem mostanában.
  • repvez
  • sakkay
    Tényleg Balázs, gyere már fel egyszer ts-re aztán repülünk egy öröm repkedést. Csak vegyél egy Hornetet
  • sakkay
    Nem érted. Én nem mint tech kritikus nézem a DCS-t, hanem napi szinten repülöm és én így ezzel a rakétával hatékonyabb leszek a virtuális háborúban és te még csak nem is érted az örömöm. Na ez az egyik nagy különbség köztünkMert kb. 10 éve-vagy soha-nem "harcoltál" szimulátorban.
  • molnibalage83
    Miben komolyabb a BMS féle modellezésnél?
    Nem flame vagy péniszméregetés a cél. Eddig egy HARM videót láttam, de semmi extra nem volt.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.01.16. 21:14:09
  • sakkay
    Nagyon komoly ez a HARM!!
  • LeonSilver
    Nemtudom, nekem megy a peccs. Illetve nem megy, jön.. ;)
  • Wampapa
    Ez mikor fog leszivárogni az én verziómba ?
    Open Beta patch
  • sakkay
    Át nem írom, véletlen volt
  • sakkay
    Nem ez teljesen ilyen. Nézd meg az árakat. Vsz. a ramok, és a nem túl jó kezdés miatt. pL PILLANTSÁL AZ ALZÁRA ÉS MEG IS LÁTOD. eGY AZ ÁR.
  • gantus68
    szvsz 1080ti, a ram miatt. Rtx on kb. felezi az fps-t, és mire dcs tudni fogja...
  • molnibalage83
    Ja, akkor semmi extra. Azt hittem, hogy valami progival tesztelni, mint a RAM-ot.
  • Solt
    Ez tiszta sor, csak fura nekem, hogy az 1 év garanciás 1080Ti ugyanannyiba kerül mint a közel 3 év garanciás 2080. Vagy az 1080Ti van túl árazva, vagy a 2080 gyanúsan olcsó... emiatt mondtam, hogy alaposan nézd meg, ha a 2080-t választod!
  • PhantomAss
    EVGA 1080ti-t akartam venni, már meg is beszéltem az eladóval,de közbejött kis keverés az albival uh vissza kellett mondanom az üzletet. Most meg rendeződött a helyzet, kicsit utána olvasgattam a dolgoknak, és a gari miatt úgy döntöttem hogy a rtx változat lesz ha kapok jó áron.
    Ez már Samsung memóriás, remélem nem lesz gond.
    970-es meg már nagyon a végét járja erőben, főleg vr alatt.
    Szivem szerint kihagynám ezt a gpu sorozatot de muszáj gépet fejlesztenem az idén a nulláról, és nem csak vr-re kell. Meg azok a játékok amik érdekelnek támogatják a raytracing-et is (BF V, Metro Exodus), és a sok gari is fontos.
    Szóval meglátjuk hogyan fog teljesíteni.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.01.16. 11:09:19
  • Solt
    Bármilyen olyan programmal ami maximumon tekeri... 3DMark, Superposition, vagy V-Sync nélkül többfajta játékkal, legalább 15-20 percen át. Nem lehetnek képi hibák, illetve nézni kell a hőfokokat. Továbbá nem árt a portokat sem leellenőrizni, DP és HDMI kábellel is kipróbálni.

Ezeken túl talán ami a legfontosabb, alaposan szemrevételezni, hogy nincsenek-e sérülések a VGA-n, hűtés nem volt-e megbontva, matricák (amelyiken van), csavarfejek sérülésmentesek-e, mert bármilyen külső behatás esetén érvénytelen a garancia. Ez alól kivétel pár gyártó, akik engedik a hűtés cseréjét, de ez elég ritka.
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2019.01.16. 10:20:05
  • molnibalage83
    Hogyan lehet kitesztelni egy VGA-t?
  • Solt
    Csak ezek után gyanús, hogy egyforma az ár... a 2xxx szériában sok a hibás kártya, alaposan teszteld ki mielőtt megveszed!
  • PhantomAss
    Köszi a hsz-eket.
    970-est váltok.
    Használtak, ár ugyanaz, gyártó Inno (tudom nem a legjobb de most ez elérhető), 2080 majd 3 év gari, 1080 még jó egy év, Ipon mindkettő.
    Valszeg 2080 lesz azt xarni rá, ha nem jön be el tudom adni úgyis.
    Nvidia meg fosson sünt :)