6011
-
Oldgamer #3610 Józsi!
Az indokolatlan sérüléseket a játékban nem mindig a túlzott értékbeállítások okozzàk, hanem a jól ismert bugok.
Vannak olyan pályaszakaszok, ahol egyszerűen nem láthatóak az akadályok, így mikor áthajtunk rajtuk értelemszerűen sérüléseket szenved a járművünk. Az összes többi állításoddal tökéletesen egyetértek!
Az meg hogy sikerül különféle módosításokat megejtened, csak gratulálni tudok! Értesz nagyon a témához!
Egyébként gyakran használsz téli hóláncos abroncsokat sárban haladva? Őszinte leszek, egyszer használtam havas részeken, de úgy tapasztaltam, rosszabb a tapadása mint egy jobbféle abroncsnak. Emiatt hanyagoltam is ezeket... Viszont látom, te nem ódzkodsz feltenni sárban haladva, lehet ott jobban funkcionál mint hóban. Kipróbálom esküszöm. -
#3609 Már kólában, úgyhogy iszom is egy Kola-t. :)) -
Jóózsf István #3608 Túl nagy felelősség módosításokat feltölteni és üzemben tartani, amit sokan nem is tesznek meg.
Ez a kisebbik baj. A nagyobbik, hogy mindent valakitől tanulok és szedem össze. Most is jött pár dolog, amíg magamnak megcsinálgattam azt a pár pótkocsit. Tehát nem az enyémek. Ugyan egyeztethetnék a modderrel, de...
A pótkocsikon olyan kerék van, amiknek "semmilyen" paramétere nincs meghatározva. Tehát nincs tapadásuk. Nyilván pár alapvető dolog bele van írva a fájlokba, de valahogy a tapadást nem tartották fontosnak. A másik nagy baj, hogy az aszfaltnak szintén nincs tapadása. Ezt szintén nem tartották fontosnak a fejlesztők.
Ide másolok egy-két sort a módosításból:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ez az eredeti fájl:
<_templates Include="trucks" />
<TruckWheel
_template="Heavy"
Mesh="wheels/two_wheels"
Radius="0.503"
Width="1.023"
>
<WheelTracks _template="TwoWheels" />
<WheelSoftness _template="Stiff" />
<WheelFriction _template="Allterrain" />
</TruckWheel>
Hát ez nulla.
Szemben ezzel:
<_templates Include="trucks">
<TruckTire>
<Mudtires _template="Heavy">
<WheelTracks _template="Offroad" />
<WheelSoftness _template="Soft" />
<WheelFriction _template="HeavyMudtires" />
</Mudtires>
</TruckTire>
</_templates>
<TruckWheels DamageCapacity="50" Radius="1" Width="1">
<TruckTires>
<TruckTire _template="Mudtires" Mesh="wheels/tire_zikz_605r_1" Name="mudtires_zikz605r_1">
<WheelFriction _template="Mudtires" BodyFriction="6.0" SubstanceFriction="8.0" BodyFrictionAsphalt="9.0" />
<WheelSoftness _template="Soft" RadiusOffset="0.07" SoftForceScale="0.25" />
<GameData
Price="7500"
UnlockByExploration="false"
UnlockByRank="1"
>
<UiDesc UiDesc="UI_TIRE_MUDTIRES_DESC" UiName="ZIKZ605R" />
</GameData>
</TruckTire>
</TruckTires>
<TruckRims>
<TruckRim Mesh="wheels/rim_zikz_605r_1" Name="rim_1">
<GameData>
<UiDesc UiDesc="UI_RIM_SUPERHEAVY_MUDTIRES_ZIKZ605_DESC" UiName="ZIKZ605RIM" />
</GameData>
</TruckRim>
</TruckRims>
</TruckWheels>
Ez a módosított változata ugyanannak a fájlnak!
Amit látni kell azok a "FRICTIONOK". Body, substance, body-asphalt És az értékek: 6-8-9(!!!)
Ha valaki emlékszik arra a táblázatra ami a gumikról szólt... Na ezek a számok AZOK A SZÁMOK! A táblázatban a legnagyobb gyári érték a 3.2 Rögtön az elején ami aszfaltra vonatkozott. A módosításban ez az érték 9 és ezt nem úgy kell venni, hogy kilenc a százból, vagy az egymillióból, hanem ezek szorzók!
Azt gondoltam, hogy ha valakinek feltétlen szüksége van azokra a változtatásokra amiket én is eszközölök, akkor feltolom egy tárhelyre és garázdálkodjon kedvére!
A Taymyr-ral kapcsolatban az volt talán az első pálya, ahol kifejezetten ráfeküdtek a fejlesztők a kocsirongálásra. Nekem is fájt miatta fejem eleget. Akkor még úgy volt, hogy ha nem direktben "A" sebességben mentél, hanem "H"-ban vagy LOW-ban akkor nem sérült ugyanott a járgány. Ma már mindegy. Még jobban megszigorították. Sokszor felkiáltok, hogy: "Dehát, nem is volt ott semmi!" És tényleg nem, de "játék jobban tudja"!
Amúgy a pótos modder jól csinálta. Tudott olyan dolgot, amit én így sem tudok, pedig látom, hogy hol módosított a fájlokban. Csak tippelni tudok arra, hogy nála hiába puhább-gyengébb a felfüggesztés "rugója" mégsem ülnek be a járművek terheléskor. Illetve nem annyira. Egyszerűen olyan, mintha "kikapcsolta" volna azt a részt ami ezért felel. Látom is, hogy melyik az a sor, de egyszerűen nem tudom mire való. Milyen hatása van konkrétan!
Na mára ennyi büntetés elég lesz nektek! -
#3607 Az Aramatsu megette a sártengert reggelire és még kért. Nagyon jó gép. -
#3606 Pedig olyan vicces, mikor a pótkocsi meg akar előzni.
Az már kevésbé, mikor eltalál egy oszlopot.
Amúgy meg nem kell száguldozni.
Mire Drowned Lands garázsából a Tayga-val és durum kerekeivel eljutok Querry-ig, a futómű felének már annyi és jó, ha nem kapok defektet. Pedig csak 4 sebességes az automata.
Amúgy milyen gumik vannak a pótkocsikon, hogy sehol nem működnek? Aszfalton csúszkál, sárban meg akadályoz.
Akartam már kérdezni, ha ilyen jól tolod a módosításokat, akkor miért nem tolod fel műhelybe őket? -
#3605 Ha minden igaz, akkor igen. Már rég. Feltéve, ha minden összeszedhető volt Taymyr-ban. -
Jóózsf István #3604 Annyira tudtam, hogy simán és egyszerűen meg lehet oldani, hogy ne lobogjon utánunk a pótkocsi az aszfalt úton amikor száguldozunk!
Kábé három sor kell minden egyes pótkocsi fáljába és négy fájl a kerekekhez. ENNYI!
De miért kell ehhez egy modder? Ez a játékban egy buta hiba. Nem is annyira hiba, mint inkább lustaság. A fejlesztők pontosan tudják, azt amit a modder megcsinált.
Kikísérletezni az értékeket nem két perc, de egy nap alatt meg lehet vele lenni. És mekkora örömöt szerezhetnének a játékosoknak. Vagy épp menni BOSSZÚSÁGTÓL kímélt volna meg minket.
Tegye már fel a kezét, akit nem zavar, hogy a pótkocsija driftel a legenyhébb kanyarban is!
Egy baj azért van a moddal. Hogy ELAVULT! Azóta már vannak frissítések, amik jó ha bekerülnek pótkocsik fájljaiba. Úgyhogy össze kell fésülni őket! Ami szintén egy pár órás művelet.
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2022.01.22. 06:42:36 -
Jóózsf István #3603 Küzdök itt a pótokkal, amikor van rá mod?!?!?!
Jól összehasonlítom a sajátommal, hogy lássam, jól gondolkodtam... -
Jóózsf István #3602 Akkor megvan az összes fejlesztés is a Taygához? -
#3601 De nagyon megszívatott a játék. Meg én is magamat.
Egy túlméretes konténert kellett leszállítanom. A felvételi hely a zátonyra futott hajónál volt. Querry-ben. Még mindig Taymyr.
Mire onnan én kiszenvedtem azt a pótót. Aztán mire egy megfelelő utat találtam a lerakóhelyre. Benne volt pár Alt+F4.
Aztán a másik térképen megcsináltam a garázst és ott termett a túlméretes konténer felvevő hely
Mindjárt vihettem is egyet a térkép másik sarkába. Csakhogy az útnak jelölt valami: sárdagonya. Fogtam a Pacific P12-t (a nagy kerekek miatt), meg egy 5-ös nehéz pótot és az út mellett a kavicsos domboldalban borulás nélkül szerencsésen leszállítottam. Aztán nagy örömömre két térképpel odébbról vihettem egy fúrót is. Meglett.
Majd még arra leszek nagyon kíváncsi, hogy fogok a hajóhoz 3 adag közepes fát leszállítani. De szerintem nem fogok sokat vacakolni. Megpakolom az Aramatsu-t és a csuklós Cat-tal odahúzom.
Már csak 4 feladat van a régióban (3 fa és 1 áru), meg az időmérők, amik nem érdekelnek. -
Jóózsf István #3600 Ezt a kettőt még idebiggyesztem, aztán megyek X4-ezni.
Amikor elkap a gépszíj.
Ez meg a legújabb farigcsálásom. Első nagy szerelmem megérdemelt egy kis törődést. Itt még messze nincs kész a futóműve.
A következő áldozatom a MAZ lesz. Hogy annak milyen egy tuskó futóműve van!?!?!?!? Na majd adok neki...! -
Jóózsf István #3599 Bakker!
Hülye vagyok!
Tényleg így volt. Két kupac!!! És pontosan ugyanígy vittem én is. Wisconsinban az öttengelyes twinsteer van a pocsék terepképességekkel és a vaddisznó. Nekem tetszett az a régió. Na ott kell majd igazán a logisztika!
Oldgamer!
Ez egy mod map. Igen, olvasom, hogy nyűglődnek a konzolosok a modkezelő miatt, de "nem eshet örökké"!
Meg azt is olvasom, hogy nem elég a keret. Amit őszintén szólva nem is értek, hogy miről is van pontosan szó. Miért van egyáltalán korlátozva? Ki mondja meg, hogy én nem használhatok bármennyi modot?
A másik nagy sláger a fórum bejegyzések között, hogy nem tudnak kóperálni. Senkinél nem megy kúp! -
Oldgamer #3598 Üdv Józsi!
Köszi, hogy gondoltál rám!
Ez a térkép DLC-s? Mert ha igen, akkor jelenleg számomra még nem elérhető. De pofásnak tűnik valóban amit mutatsz. Egyébként még most sem használható nálam a mod browser, lecsökkentették drasztikusan a letölthető tartalmakat, ráadásul nem tudok letölteni egyetlenegy autót vagy pályát sem. Nem tudom ezt mi okozhatja. Van 1340 Mbyte felhasználható értékem, nem vagyok lenullázva. Jelenleg egy korábban abbahagyott térképet nyüstölök, a Kodar desert-et. Tudod, a sivatagos placc. Meg múlt héten pár Trial-os korábbi jàtékot csináltam meg. -
eta32 #3597 De spécik, ezek azok és 2, csak így egybe vannak....olyannak tűnnek mint ha ,de nem....
Na DON megvan.....
DON 100% kimaxolva
Kellemes volt ,épp annyira volt "nehéz" mint amennyire nem...
Megyek még összeszedem a gépeket.
A forester a másik mapon üres tankkal úgy hogy trailerrel megyek érte....
A többit már csak a garázsba kell vinni ,előtte megjavítani megtankolni és irány Wisconsin elméletileg ott még van 2 kocsi...
Amúrt hagyom későbbre asszem pedig nagyon kellene az Azovhoz az aktív felfüggesztés...meg a kis tátrához a legerősebb motor,de majd....
-
Jóózsf István #3596 Tefigyemá'
A hídhoz nem spéci sínek kellettek? És csak kettő!!!
Most vagy hülye vagyok, vagy megint változtattak rajta. -
eta32 #3595 Azért nem gondolták hogy ezeket 2x-re fogom leszállítani....
A másik mapról kellett ide hoznom de egyik sem esett le....
Vasúti elemek leszállítva egymenetben....
Ez volt az uccsó küldi DON-ban nem volt egyszerű bepaszírozni ide a nagy pótot...ezért meg csak nem veszek még egy pótot ami keskenyebb...
Untolsó küdetés DON-ban -
Jóózsf István #3594 Oldgamer!
Ezt te szeretni fogod. Egyelőre nincsenek rajta céges küldetések, csak helyi kis tedd ide - tedd oda feladatok. Nagyon hangulatos pálya, de ez az idióta nyomvonal, hogy tulajdonképp két út vezet ugyan oda, de az egyik mégsem, és alig lehet átvergődni a fák között, mert azt olyan sűrűre kell telepíteni, hogy véletlenül se férjen át egy jármű sehol!!!
Agyrém! -
Jóózsf István #3593 Van három amúrom: Már mondjuk nem a növényevő hengeres testű egyébként nem túl ízletes hal, hanem:
Egy Yoda
Egy fogalmam sincs.
Meg egy Mer' ezzel könnyű, mi?
Meg van egy ilyenem is. Ez egy mod pálya. Nem túl érdekfeszítő. Túl kevés rajta az átvágási lehetőség. Kb semmi!
A feladatok természetesen jó szokás szerint túlméretezettek. Arra jó volt, hogy elcsesszek vele egy napot, meg a pótkocsikat is ezen farigcsáltam. -
Jóózsf István #3592 Így, hogy rommá csesztettem a pótkocsikat lennének ötleteim.
A rámpás négy férőhelyes pót ugyebár tud árut is szállítani, meg értelem szerűen járműveket. De miért ne lehetnének mondjuk rakoncái és akkor már vihetne rönköket is. De itt ne álljunk meg, mert kombinálni is lehetne. Mondjuk vihetne hosszút vagy két rövidet. Uram bocsá' két közepest. A rakoncák természetesen eltávolíthatók lennének, mert különben nem férne rá az a k.rva Caterpillar! Vagy az a libanyakú félpóton van?
A négytengelyes (két helyes) fletbednek is vannak rakoncái. Elég magasak is ahhoz, hogy duplán lehessen pakolni... Persze azok fixek.
Ez a rakoncás dolog nem most jutott eszembe, hanem még a Twinsteer-nél. Ott is lehetne szépen felmálházni mint egy serpát! -
Jóózsf István #3591 Ahogy mondod Endy! Játék csak abból dolgozik amit számolni tud. több kerék, több "akadály". Annyiban gondolkodott jól Jocó, hogy ha a több kerék kiemeli az alvázat a sárból, akkor azzal már nem számol a játék. De ez nagyon vékony mezsgye!
De ez nálam is csak találgatás, mert csak arra van adat a fájlokban, hogy ha defekted van, vagy a futómű sérült.
de ugye a feje tetején vontatott járműnek is van ellenállása, úgyhogy...
Megnézem, hogy írtak-e ilyenről az Aramatsu-nál, hogy ne ,forgolódjon annyit, ha nem, akkor legfeljebb megírom én. -
eta32 #3590 Nos a fülke forgása valóban idegesítő ha csak kilépsz és újra pakolnál ,de sajna ez ilyen.
A tükrök azok valahogy lemaradtak...sajnos...
Ahogy Joco írta a rönkfogója jobb mint a nagyoknak.
De nekem kedvencem a fülke belső nézetből pakolás,főleg mikor ide oda forog ,mint valami körhinta....
A többtengelyes pótot szerintem azért nehezebb a húzni mocsárban mert nagyobb a súrlódási és súly értéke,de csak találgatok ,nem tudom a készítők mi alapján lőtték be a dolgokat.
Józsi ebben te vagy a profi te túrod az xml-ket -
Jóózsf István #3589 Nem az a baj, hogy előre fordítja a fülkét, hanem hogy mikor fordítja előre.
Mondjuk teszem azt olyat akarok játszani, mint Endy. Megpakolom a hátulját 15 szál fával. Ahhoz, hogy ezt megtehessem három darabonként elő kell hívnom a menüt, illetve a rakodóhely menüjét és AKKOR fordítja előre a fülkét, ami nem jó. Nem kell. Nem végeztem bakker!
Ezt meg csak úgy lőttem.
Szeretem mindhárom bicajt. A Kraz mod, a Brigadéros fizetős DLC, a White meg vannilla.
A Kraznak vadi új ez az egyedi festése. Most fedeztem fel. Miért mod, amikor van vanilla is? Mert ez a felépítmény kincset ér! És jobb/kényelmesebb a mod járműveket reszelgetni, mint a gyárit. -
#3588 Pont a múltkor húztam a 4 tengelyes pótot. Gondoltam én naív, hogy a több keréknek köszönhetően jobb lesz a mocsárban. Jobban eloszlik a súly a kerekeken, nem süllyed annyira le. Tévedtem. Sokkal rosszabb volt.
Nem tudom mi a gondod az Aramatsu-val. Fülkéből pont nem pakolásztam. Nekem az nem jön be. Kipróbáltam.
Az ide-oda forgása kicsit idegesítő, de együtt lehet vele élni. Amúgy meg, ha nem a helyére tett daruval akarsz közlekedni, akkor hogy oldod meg?
Ami hátrány, hogy a daru el tud akadni a védőrácsban, meg az oszlopokban.
A rugózásával nekem nem volt semmi gondom. Bár aszfalton eléggé rázós, de ott nem is mentem lassan. Földesen meg low vagy H fokozat. Automata sose. Mondjuk ez mindegyik kocsinál így van már egy jó ideje.
A csipesze sokkal jobb, mint az alap. Azzal 2 fát elég macerás volt rakosgatni. Ezzel minden gond nélkül.
Azt el is felejtettem említeni, hogy erről sokkal egyszerűbb levenni a plusz fákat. Kettesével. Hármasával, ha szerencsém van. -
#3587 3 szálat már nem tud stabilan megfogni. 2 szállal minden gond nélkül megbirkózik. -
Jóózsf István #3586 Emlékeztek, hogy beszéltem arról, hogy mennyire lehetetlen normális felfüggesztést csinálni a kéttengelyes pótkocsiknak...
Most összehozott a sors a négy tengelyes-rakoncás-két férőhelyes pótkocsival, ami már végképp úgy működik, mintha egy téglát cibálnál madzagon.
Nem tudtam ellenállni a kísértésnek és nekimentem. Vagy ötödszörre indítom újra a játékot, hogy ellenőrizzem az eredményt, de semmi. Illetve van valami, de messze nem a várt eredmény. Bogarászom megint a fájlt és egyszer csak beugrott. Minden járműnél a felfüggesztés erőssége egy 0.03 körüli érték Ha egy századot emelsz, vagy csökkentesz, akkor már jelentősen befolyásoltad a rugózás erősségét. A modder is ott cseszte el, hogy felemelte 0.08-ra. Ami már nagyon sok!!!!
Tudjátok mennyi a pótkocsiknak (Sima zsámolyos!!! A félpótoké jó(nak mondható)...
... 0.3 nulla egész három TIZED!!! Nem három SZÁZAD!!! IGEN! Kimaradt egy nulla a második helyi értéken!!! És ez nem lehet direkt, mert mint említettem rettentő magas ez az érték!
És ez így van a sima oldalfalas két helyes, a szóban forgó rakoncás két helyes, ennek a ponyvás változata amit nem lehet venni sem eladni, mert küldetésekhez van kizárólag, és a zsámolyos négy helyes rámpás (járműszállító) pótnál is!!!
Az agyam megáll, hogy mekkora egy trehány banda!!!
És kipróbáltam az Aramatsu-t is.
Nemhogy megszerettem volna, de olyan mértékben gyűlöltem meg, hogy legszívesebben törölném a játékomból. Az egyetlen pozitívum benne, hogy van egy "fílingje" a fülkéből pakolászásnak. És itt vége is a jó tulajdonságoknak.
Azt hagyjuk, hogy nincs rugózása. Az szintén csak az én bajom, hogy törzscsuklós. De miért nem került rá tükör?
És ami a legnagyobb baj: MIÉRT FORGATJA A FÜLKÉT AUTOMATIKUSAN? Pláne, amikor csak a menüt nyitom meg??? És külső nézetben miért forgatja a kamerát EGYÁLTALÁN?????????????????? Ezzel nem gyengén csinált ki!
Bőven elég lenne akkor visszaállítania, amikor elcsomagolom a darut!!!!! Kinek jó ez így?
Magamnak a válasz: A csipesze ugyanakkora, mint a vanilla rönkrakodó darué. Csak "két szálas".
Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2022.01.17. 09:30:42 -
Jóózsf István #3585 Ez furcsa, hogy ti ennyire rákattantatok. A világban általában inkább nem szeretik. A csipesze hány darab szálat tud megfogni? Mert nekem is van MR-es felépítményem a mod Kraz-hoz. Az meg tudja fogni a három szálat. Ami ebbe a játékba bekerült hivatalosan, csak a kettőt tudja megfogni, azt sem feltétlen stabilan.
Tatarinom csak azért van, mert van olyan acsi a játékban, hogy legyen meg minden jármű!
-
#3584 Ez az Aramatsu úgy kellett ebbe a játékba, mint űrhajósnak az oxigén.
A daruja nagyon ott van, kb. mint MR-ben. A másik daruval kész kínszenvedés volt fát pakolni.
Mondjuk azért van egy bugja, mert néha egy bizonyos szögben beakad a karom. Forog a tengelye körül, de nem himbilimbizik.
Szerencsére a daru helyére rakása megoldja a gondot.
Ez 6 karika lett volna. Megoldottam egy karikával. Még a fákat sem kellett igazgatnom.
Azt nagyon sajnálom, hogy nincs rá hosszú fa felépítmény.
Kaptam még egy Tatarin-t. Az elsőt találtam egy dombtetőn, azonnal az enyém lett. A másodikat ki kellett szednem egy árokból és megjavítanom. Jutalmul megkaptam. -
eta32 #3583 Na azért nem gondolták hogy 3 nyamvadt vasúti elemet 3x fogom leszállítani ...elment az egybe is....
Vasúti sin leszállítva -
Jóózsf István #3582 LE-hívtad! Nem BE-raktad! Úgy ahogy magad is mondod! Csak a bekerülésnél fut le az algoritmus.
Igen. Elméletileg a kamerával lehet célozni, de az is olyan mint a kutya vacsorája! -
eta32 #3581 Azért nagy részben jó helyre akasztja belső nézetből ,de néha külsőre kell váltanom hogy én magam beakasszam oda ahova ideális az adott helyzetben...szerencsére ez nagyon ritkán kell...
Inkább csak nagy elakadások és borulásos szituknál. -
#3580 Ezt a gyorsakasztást rühellem én is.
Beakasztja a mellettem lévő valamibe, amivel egyáltalán nem segít, mert én előre haladnék, nem oldalra.
Viszont ennek is van egy trükkje. De én ugye külső nézetből játszom elsősorban.
Ha eléggé alacsony szögbe rakom a kamerát és megpróbálom becélozni a nekem szimpi fát, akkor általában sikerül oda akasztania és nem valamelyik oldalsóba.
Azt vettem észre, hogy István ebben a profi. Neki mindig jó helyre akad be és tud haladni.
De az is lehet, hogy azért oldalra akad be, hogy amikor borulsz, még gyorsan meg tudd akadályozni. Persze ilyenkor biztos, hogy nem jut az eszembe, hogy gyorsan akasszam.
Ha haladni is akarok, akkor mindig a kurzorral akasztom, mint, hogy szórakozzak a kamerával. -
#3579 No igen, de, amikor lehívtam a másik garázsban, ahol meg tudta volna javítani, nem tette.
Tehát a javító parancs csak berakásnál fut le és utána nem foglalkozik a játék már a dologgal. -
eta32 #3578 Hardon nem javítja a garázsba kerülés a kocsikat.....
Vagyis ha előtte meg is javítottad a mechanikai hibákat .
Jó pénzért az optikai részét csak a garázsban lehet javítani.
Most azt már nem tudom nem hardon hogy van mert azt már rég toltam és azóta csomó javítás jött.
A minap írta Joco hogy a csörlőzés néha "beakad" és folyamatosan húz .
Ez nálam is jelentkezik néha ,de igazából nem nagy gond mert a gomb újbóli megnyomásával abba hagyja.
Azért raktak vissza bele 1 évvel ezelőtti hibákat....
Más:
Az azovnak ami 5 tengelyes legtöbbször nem az elején akasztja be a csöről ,pedig belsőnézetből tolom,még volt 1 ilyen már nem tudom melyik....
Az meg már hagyjuk hogy még véletlen sem olyan helyekre akasztja az összes járműnél tapasztaltam ami a legideálisabb ez a kezdetek óta,szerintem ezen soha nem is javítottak.
Pedig anno a fórumon foglalkoztak vele ,de le sem @arták....
Direkt oda akasztja hogy ha még húzol simán felborul,jó nyilván ahhoz a pont felé áll az eleje ,de sokszor 3-4szer pici gallyacskába akár fenyőbe akasztja mint az ott lévő nagyobb stabilabb fába...
Ez a része is idegesítő tud lenni,,valami nagyon okos találhatta ezt így ki biztos....sokat gondolkodott rajt,vannak oszlopok (villany) amikre meg csakis akkor akaszt ha te manuálisan egérrel oda rakod ,de helyenként még oda sem ,vannak amik inaktívak...
Persze a legszívatósabb kényesebb helyeken...
Ahogy a hangok is néha kifejezetten idegesítőek....
Ezeknek a tártáknak is épp oly semmilyen mint a többinek...
Utoljára szerkesztette: eta32, 2022.01.16. 10:48:42 -
Jóózsf István #3577 Abban nincs semmi érdekes, Ugyanis a garázsBA kerüléskor javítja a járműveket a játék, de az a garázs, ahova BEtetted nem működik. Az a feladat azon a pályán, hogy javítsd meg (Újítsd fel) a garázst. Meg majd a fatelepet, amiért a KRAZ-t kapod.
Közben haladgattam:
Wisconsinban
És Yukonban -
#3576 Össze is van szedve a faszállító.
Ez a Tatarin nagyon durva egy jószág.
Először felmentem vele a hegyre a kilátóhoz. Onnan már láttam is, hogy merre lesz a járgány.
Lecsasztáztam vele, majd fel is vettem a feladatot. Jól megtankoltam a sérültet, meg ami volt nálam javító cucc, azt beletoltam.
Visszaraktam a garázsba és el is raktam, mert csak egy helyes a garázs.
Majd fogtam a Banditát, amit előre egy másik garázsban már felkészítettem javító puttonnyal. Na ez már érdekesebb volt. Először fel is borultam. Aztán megnéztem az úttorlaszt. Végül visszamentem a leszakadt híd telep felöli oldalára (ami a garázs és telep között van).
Ügyesen felkapaszkodtam a dombocskára, majd a túloldalt le az útra. Egy kanyonon keresztül be a mocsárhoz és már ott is voltam az Aramatsu-nál.
És kibírta üzemanyaggal.
Megjavítottam, majd mindjárt kíváncsiságból lábon kivittem az útra. Aztán lebugdácsoltam vele a kikötőbe, de sajnos az utolsó párkányra rosszul érkeztem, így az aljára már csak oldalt.
Visszaraktam a garázsba és el is tettem. Meg a Banditát is.
Majd fogtam Taymyr-ban és lehívtam. Feltuningoltam, amennyire lehetett és kiparkoltam vele. Érdekes mód a lehívás nem pofozta ki. Vagyis annyi üzemanyaggal és olyan állapotban került ki a garázsból, ahogy lehívtam.
Lőttem is róla egy képet.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2022.01.15. 22:31:46 -
#3575 Ez a rész nem a 10. perc könyékén volt, hanem mindjárt az elején.
A folyó ezen szakaszán sokszor átmentem.
Köztük úgy, ahogy te is, ugyanazzal, amivel te is.
Gondolkodtam is, hogy merre vigyem, erre vagy körbe, aztán úgy döntöttem, hogy, ha erre nem megy, még mindig újraindíthatom a feladatot és vihetem körbe. -
Jóózsf István #3574 Azt nem is mondtam, hogy hirtelen felindulásból bekaristoltam a FOV-ba a 180 fokot és olyan messze került az autó orra, hogy el sem láttam odáig. Az ilyen csőrös járműveknél valahol 160 környékén van az ideális érték, mert különben nagyon halszem!
Mondtad, hogy ezzel a bicajjal könnyű. Tényleg! Már Amúrban vagyok és direkt olyan helyeken megyek, ahol a rendes játékban izzadtam mint prostituált a a gyóntatószékben. És hát igen. Jóval könnyebb. De így meg rá tudok csodálkozni a táj szépségére. Ami élesben ritkán adatik meg. -
Jóózsf István #3573 Az NEM LÉTEZIK, hogy neked így nem csúszkál ki. Anno próbálkoztam ilyesmivel és száz méterre sem jutottam agyvérzés nélkül!
-
eta32 #3572 Ja a tegnapiról lemaradt a kép,hogy ne kelljen 2x fordulni
Igaz útközbe 2 szálfa leesett de ezt bele is kalkuláltam ,mert 3 szállal többet rakta direkt rá ...így csak 2x kellett megállnom hogy megigazítsam a fennmaradókat ,mert ezen azért csúszkálnak rendesen főleg egy olyan terepen ahol mentem.
1 fuvarban 2 rakomány... long logs
Utoljára szerkesztette: eta32, 2022.01.15. 09:10:30 -
eta32 #3571 Ha az Aramatsu foresterre gondolsz ,nem ördögtől való feladat ,de kell érte dolgozni ,logisztikázni hogy sikerüljön....
Nem véletlen hogy eddig nem csináltam meg a fahordásos feladatokat ,még a korábbi nem hardos karrieremben sem.
Ezzel sokat lehet spórolni..
De azért ne lepődj meg ha egy picit nagyobb sárba elakad még üresen is ,vagy egy mélyebb vízbe belehajtva ott ragadsz ,mert a merülési mélysége egyenlő a 0-val
Ezeket bele kell kalkulálni ,de én imádom...
A daruja talán jobb mint a nagyoké...persze a hosszú rönköket csak egyesével...
Igaz a nagynál sem egyszerű 2 hosszút egyszerre felpakolni....
Ahogy Józsi is írta ,először meg kell javítani és megtankolni....én nem vontattam sehova,oda vittem a hozzávalókat ,de az sem egyszerű hogy egyáltalán a helyszínre eljuss...
Minden esetre szép kihívás....
Utoljára szerkesztette: eta32, 2022.01.15. 09:03:36