6011
  • Oldgamer
    Letöltődött a legújabb patch a konzolomra, gondoltam de jó...
    A kezdő képernyő megváltozott, más a tájkép... mint mindig új nagyobb tartalmak érkeztekor. Semmi extra.
    Azaz de: az aláfestő zene recseg, gondoltam ez legyen a legnagyobb probléma... de nem ez lett!
    Képzeljétek, nem indul el a legutóbbi játékmenetem, egy előző mod pálya, az End in the earth. Töltés közben megjelenik a kék képernyő, kiír egy CE számsor hibakódot, aztán ennyi. Csak kilépni lehet. Többször megpróbáltam, mindig ezt csinálja. Új játékot indít az elejéről, de ebbe a térképbe 3-hetem van benne basszus! Elveszhetett az utolsó automata ( csak ilyen van konzolokon ) mentésem mindennel együtt!? Frászt is kapok akkor!
    Bizakodom, hogy esetleg javítva lesz valami, de nagyon bizakodó nem vagyok, rossz érzésem van. Így még nem jártam soha az elmúlt másfél év alatt.
  • Jóózsf István #3409
    Peccsnócc
  • RJoco
    Aha, erre.
    Ez nekem nincs.
  • eta32 #3407
    Minden sg oldal ilyen sajna volt már ilyen ,gáz az egész...
  • Jóózsf István #3406
    Erre gondolsz?
  • RJoco
    Már tegnap óta nem működik rendesen.
    Se a válasz funkció, se a háttérképek. Amit eddig tapasztaltam. De legalább nincs hülyve reklám. Legalábbis nálam. De ez lehet oka a múltkori tiltásnak.
  • Jóózsf István #3404

Sokat nem reméltem a játéktól. Azt hozta amit már korábban. Talán, ha két órát játszottam, vele. Megköszöntem a virágboltnak a lehetőséget és passzoltam.

Megint nem működik rendesen ez az oldal!
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.12.04. 20:25:32
  • RJoco
    Én úgy néztem, hogy minden évben kitolnak egyet.
    Olyan, mint a Forma 1 vagy a foci.
    Szóval kipróbálhatsz egy régebbit is. Egy 16-os lehet, hogy már jól fut.
    Azért vicces, hogy mindjárt az elején belefutottál egy ilyenbe. Lehet, hogy tudták a fejlesztők, hogy kipróbálod és csak miattad van benne. Viszont akkor nagyon jó a kristálygömbjük.
  • Jóózsf István #3402
    Offolást be lehet fejezni!
  • Jóózsf István #3401
    Közben a választ is megtaláltam.
  • Jóózsf István #3400
    Kölcsön vettem a 22-es Tanya Utánoztatót egy kis időre. Gondoltam majomkodok vele pár órát, aztán visszaadom.
    Elvállaltam egy küldetést, ami az volt, hogy be kellett takarítanom egy tábla búzát és elszállítani egy takarmányozó céghez.
    Ez meg is történt, de nem zárult le a küldetés. Egy szálat sem hagytam a földön. Még a szalmát is be akartam bálázni, hátha az is a feladat része, de nem. A folyamatábra áll 89%-on.
    Működik ez a játék egyáltalán? Vagy ez is olyan, mint az X játékok, hogy a következő kiadásra működni fog?
    Azért van a számozás, hogy tudd melyikkel kell játszani?
    Mert akkor most a 19-el kell. Volt húszas is?

Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.12.04. 13:55:28
  • eta32 #3399
    Akkor elég sokat kell várnod ....mire kijön akár PTS-en a 7.fázis.
    Ja manapság mindenre rá lehet fogni,hogy..., leginkább a covidra hárítanak mindent...
  • Jóózsf István #3398
    Dehogy. Átteszem a mentést és várom a hetedik fázist.
    Nem volt annyira szimpatikus a pálya, hogy kocsikázzak még rajta. Nem bántom. Nem rossz, de valahogy nem éreztem jól magam rajta. Pedig sokat lehet az út mellett, között, alatt, fölött menni, amit szeretek, de valahogy mégsem...

Csak egy héttel csúsztak ki az őszből. Az is egész jó eredmény.
    Van valami új metódus, ami megakasztja a kiadás menetét. Már egy ideje nem jött ki béta. Nem tudom mikor adták ki a 16.5-öt és szerintem nem is lesz több, de akkor meg mire várunk. Miért nem kerül kiadásra?
    Mintha konzolos, elsősorban szonis akadékoskodásokat emlegettek volna. De lehet, hogy csak találgatás.
  • eta32 #3397
    Szokás szerint most sem kapkodták el....jó munkának idő kell a lassúnak még több.
    Megcsinálod kitolod a rendesben is újra? gondolom már a pts-en kitoltad maxra.
  • Jóózsf István #3396
    Ehun-e!
  • eta32 #3395
    Ja így már értem és világos.
    Nekem meg pont az tetszik benne hogy "farmolós" már mint az FS22ben.
    De igazából majd 10 évet tolom évről évre... a 13-al kezdődött.
    Nyilván nem vagyunk egyformák ,mindenkinek más az ingerülete egy játék ,vagy stílus iránt...
  • Jóózsf István #3394
    Na közben helyretettem pár dolgot a rönkdaruval kapcsolatban.
    A legelső és legfontosabb, hogy nem a fejlesztők rontották el direkt a csipesz forgási irányát, hanem egy modder. Nekem van egy erősebb daruk modom, és az volt felszerelve a kocsira és abban valóban fordítva forgatja a rönköket.
    Viszont a gyári csipesz jóval kisebb, mint a régi MR-ből átvett mod csipesz. és durvábban is mozog. Már ami a forgatást illeti. És ezért már szóltunk a fejlesztőknek, hogy a sima darunál gyorsítsák fel a tárgy forgatást a rönkösnél meg lassítsák le! B.sztak rá! Jahhh, nem most szóltunk, hanem néhány fázissal ezelőtt!

Az elmúlt az ősz arra vonatkozott, hogy ennek a fázisnak ELMÉLETILEG legkésőbb holnap kint kell(ENE) lennie! Persze ilyenkor kerülnek elő a "Nem ígértünk(tek) semmit" kezdetű mondatok...
    Nincs jelentősége. Csak az én perverzióm, hogy ha valaki kimond, vagy leír valamit akkor ahhoz tartja magát, ha a fene fenét eszik is!
    Erre írtam, hogy mekkora blamázs lesz nekem, ha holnap megjelenik, mert ELŐRE KÁROGTAM!
  • Jóózsf István #3393
    Szemezgettem a játékkal (FS22) De most figyelj: Az nekem túl FARMOLÓS!
    Egyszer ki is próbáltam, (Anyukám tudta nélkül. ) de viszonylag gyorsan elérdektelenedett számomra.

Oldgamer!
    Ez nem nagy teljesítmény. Csak egy kis kitartás kell hozzá és jó sok türelem, meg némi elszántság. Azért annyira nem nehéz a játék, hogy ne lehessen teljesíteni!
  • Oldgamer
    Józsi!
    5×100 %... Azt hittem valami photoshop!
    Gratulálok!
  • eta32 #3391
    Miért elmész a Bahamákra telelni....
    Ott is lesz internet,így aztán ott is tudod tolni a SR.
    Mostanában nem próbáltam a daruzást ,de ha lesz időm a teszt mapon ránézek ,nálam is ennyire gyatra é...
    Szépen kimaxoltad a játékot...100% mindenhol.
    Pedig a következő régió még nagyon messze van ,főleg hogy még a rendesben a mostanit sem adták ki...
    Én most picit félre raktam az FS22 miatt,na ott lehet kiélni a famunkákat minden téren.
    Szerintem te ott is felhúznád a szemöldököd párszor ,mert ott még nehezebb a dolog.
    De ott legalább ha nem megy, kiszálsz és kézzel rásegítesz a pakolásnál...
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2021.11.28. 17:11:15
  • Jóózsf István #3390
    Nem ez a kedvenc régióm!
    Ez a fahordás (Rönk) annyira kellett a játékba mint egy falat kenyér! Tudom, hogy ez az alapja a játéknak, de valahogy...
    Na mindegy. Csak egyszer kellett összerakni a vezérlőt és csak két helyen kellett megragasztani a fadaruzás miatt!
    Az rémlik, hogy a csipeszek forgásiránya helyes volt már. Most meg mintha fordítva lenne. Vagy csak képzelem, hogy jó volt?!?! Az is rémlik, hogy mintha meg tudtam volna fogni egyszerre három rönköt is. Most a kettő úgy ment, hogy a rángatózás közben az egyik tutira kicsúszott (Vajfa!!!) és így már buktam a másikat is. Mintha a csipesznek nem lenne ereje és tutira síkosítottak a fán is, mert olyan lehetetlen módon szánkázott le pakolás közben a pótkocsiról, hogy VÉLETLENÜL tiszta erővel kiesett a kezemből a vezérlő. Még szerencse, hogy nálunk nem a monitor felé érvényesül a gravitáció ereje! Mert az nagyon érik már!

Azt nem tudom észrevettétek-e, hogy közben elmúlt az ősz. (Mekkora bukta lesz nekem, ha keddig kiadják!)
    Utoljára szerkesztette: Jóózsf István, 2021.11.28. 15:26:12
  • Oldgamer
    Talán nem írok újdonságot azzal kapcsolatban, hogy a rakomány rögzítéséhez való heveder nagyobb zökkenőkor elszakad/kioldódik, emiatt innentől kezdve már közepes huppanó esetén is " repül " a rakomány, illetve könnyebben borul a szerelvény. A heveder elszakadása hanggal jár, érdemes erre figyelni. Több alkalommal szoktam ( ha nem hallanám esetleg ) biztonsági okokból az oldalsó menüben a rakomány rögzítését újból és újból aktiválni.
  • RJoco
    Egyrészt az oké, hogy vigyázni, hogy ne dőljön le.
    Első körben nem dőlt le. Éppen. A másodikban meg...
    Szerintem nem dőlt meg jobban a rakomány, mint első körben, de ki tudja.
    Másrészt vannak olyan helyek, ahol éppen csak alig van helyed fordulni, de az sem megy annyira, mert a nehéz pót elhúz és egyszerűen nem tudsz eléggé fordulni. Felettébb érdekes jelenség. Ilyen helyen éppen elfér a kamion, igazság szerint értelmes ember az életben nem menne oda be egy kamionnal, nemhogy egy hosszú póttal.
  • eta32 #3387
    Ezt én is tapasztaltam és aláírom,nálam általában újra fel kellett daruzni ,volt hogy többször is egy útvonalon,a daru kísérte a rakomány ,mint árnyék ,mert amin szállítottam nem volt szerelhető daru.
    De így még érdekesebb és izgalmasabb volt az út ,vigyázni hogy ne dőljön le....
  • RJoco
    Úgy látszik megdőlt az elméletem.
    Ha eléggé megdől a pót, akkor hiába van mozgásban, elereszti a rakományt. Mondjuk talán nagyobb dőlést enged így, mint amikor megáll.
    Szerencsém volt, mert a rakomány, ami egy túlméretes cucc volt, nem dőlt az oldalára, hanem megállt srégen, az alja némileg a póton maradva. Egy kábelrántással alá tudtam húzni a pótot és rögzíteni a rakományt, így továbbmehettem nagyobb vesződség nélkül.
  • PagoX
    Szeizmikus vibrátor. Jön vissza Amur régióban a sziklák meg fák közé.
  • RJoco
    A fa tuskók nálam rendszeresen a tankot bántják.
    Múltkor a pótnak a vascsöve akadt el benne, amúgy a pót átment rajta.

Az úton fekvő faágak néha erősebbek, mint a vasbeton fal. Főleg, ha nem keresztben van előttem, hanem hosszában.
    Ha keresztben van és elég nehéz/nagy a gép (scout nem az) és átmegyek rajta, akkor összeroppan.
    Ha viszont hosszában elkapom a vastagabbik végét, akkor instant stop. Aztán kerülgethetem a dagonyában.

Egyéb dologgal, mint a semmiből előbukkanó tárgyak, vagy a megnagyobbodó kövek, én nem találkoztam. Ez jellemzően Cyberpunk jelenség nálam. Kocsikra meg gyalogosokra.
    Lehet, hogy itt számít a grafikai beállítás, amivel nem spóroltam.
  • eta32 #3383
    Ne is mond, volt olyan a detektoros vagy mi a felépítmény a plató helyén amivel rezgéseket kelt a földben.....jó most nem jut eszembe a neve...tök mind egy úgy is tudod melyikre gondolok.
    Megyek a kijelölt helyre belső nézet ugye a nagy fűben egyszer csak satu...
    Látom ám a hátsó lökösben megakadt a fatuskó de előtte is volt valami fix így volt hogy csak oldalra csörlőzéssel tudtam nagy nehezen szabadulni,persze a kerekek is néha elakadnak benne de random ,és akkor vagy defekt vagy min. sérülés a vége...
  • Oldgamer
    Így jár az aki megbízik a szellemfákban.
    Az is szíp baleset, mikor a sűrű kisebb fás részeknél maga a fa hirtelen belenő a platóba, sőt a vezetőfülkébe. Az ilyet csak recovery-vel lehet orvosolni. Mivel nem szoktam ezt tenni, a kocsim ottmarad örök mementónak. Kimenteni sem lehet semmivel.. Kettő ilyet eset után eldöntöttem, hogy a mélységi áthaladásokat inkább hanyagolom. Vagy nagyon körültekintően a sűrűbb részeket elkerülöm, szinte mindig van ritkásabb placc.
  • Jóózsf István #3381
    Tudtam én, hogy vannak rajtam kívül intelligens emberek! Jó persze, annyira adja magát...

Azt a köves problémát már én is megfigyeltem, de azt hittem csak hallucinálok!

És akkor legyen itt még egy. Erdőben kerülgetem a fákat nyerges szerelvénnyel. A pótot simán belehúzom a fába. Illetve fordítva. A lényeg, hogy a fa halad keresztül a pótkocsin. Egészen addig, amíg el nem ér a hátsó lökhárítóig. (Majomfogóig) és ott megakasztja az egész szerelvényt.
    Baromi ügyesen van kitalálva a tárgyak hitboxa!
  • Oldgamer
    Engem nem is a farönkök, annál inkább a sunyi földszínű, úton heverő gyökérszerű ( lehet erre értettétek ) ágas-bogas valamik szoktak megakasztani. Pont írni akartam tegnap, úgy elakadtam az egyik ilyenbe, hogy se kép se hang onnantól kezdve... Azaz mégis! Tudjátok hogyan sikerült végül is nagy nehezen kievickélni a fogságából? A platón lévő kicsi daru ki-be aktiválásával. :) Talán észrevettétek már, hogy a daru aktiválásakor megmozdul az egész járműszerelvény alapból, hanghatások közepette. Nos kapcsolgatva ezt a funkciót ki lehet mozdítani bizonyos helyzetben az elakadt kocsinkat.
    Ja, az úton lévő fadarabok/gyökerek pár méterrel előttem való hirtelen megjelenése a nagyobb gond, késedelemmel rajzolódnak ki egyes pályaelemek. Ezt a készítők orvosolhatnák már igazán, mindig gond volt ez.
    A hologram farönkökön meg sem lepődöm. Az elrepülő kerítések dekor-autók ( telephelyeknél ) is megszokott jelenségek. Ja, meg a kődarabok, melyek alattam " híznak " meg akkorára, hogy nem egy esetben fennakadok rajtuk. Rámegyek kb 50 cm nagyságú, mikor alattam van meg minimum másfél méter. Huncut kövek ezek na!
  • eta32 #3379
    Na meg a fatuskók...
    Nekik mész kapod a hibákat,nem tudsz rajtuk túlmenni....
    Majd mikor kikerülöd nagy nehezen (ha ép olyan helyen volt) a kerekek simán átmennek rajt mint ha hologram lenne.
    Most akkor van ott valami vagy nincs...
    Na meg a "faroppantós dolog".
    Van mikor sikerül ,de van hogy sehogy nem lehet leküzdeni őket.

Most hogy a tátrákat szedem össze ,a Phoenix már meg van, azért lehet ezt ügyesebben is csinálni mint ahogy a vidiken láttam.
    Hordják oda a garázsban felszerelt(megvett) javításokat.
    Mikor a pályán is van.
    Az egyik küldi ugye erről szól.
    Na én azt a pótot oda vontattam a Phoenix-hez nincs is messze tőle abból szépen megjavítottam ingyé...
    Majd újra indítottam azt a küldit ,így a phoenixtől nem messze felvettem megint ,mivel a garázsba megyek ezzel a kocsival úgy is fejleszteni így értelem szerűen átvontatom a javítós pótot a másik mapra a másik tátrához a Forcehoz.
    Nyilván majd vissza kell ide hoznom a küldi teljesítése miatt,de úgy is lesz olyan fuvarom hogy jönnöm kell ...vagy trailerre rakom ,hogy még érdekesebb legyen.....
    Na hogy aztán ez mennyire csalás vagy csak kihasználtam a játék adta lehetőségeket...
  • Jóózsf István #3378
    A kedvencem amik a kanyarokba vannak kirakva. Ha elsodrod őket és beragad a jármű, vagy a pót alá, akkor egy bizonyos távolságban az eredeti helyétől horgonyként működik. Illetve inkább úgy, mintha egy pillanat alatt odahegesztenék a talajhoz. Amikor elsodrok egy ilyet, akkor inkább kilépek a menübe és vissza mert 100% hogy baj lesz belőle!
    Azt nem tudom, hogy a gyári pályákon van-e, de mod pályákon rendszeresen beléjük futok.
  • RJoco
    Michiganben van egy kereszteződés két fa irányjelző táblával. Egyik jobbra mutat, másik balra.
    Hozzájuk sem kell érnem, csak elhaladok mellettük és elrepülnek. Minden egyes alkalommal, mikor arra járok és épp kint vannak.
    Azt mondjuk én nem tartom viccesnek, mikor az ilyen fa jelzők megakasztják a szekeret.
    Volt, hogy emiatt vissza kellett tolatnom és kikerülnöm a póttal. Pedig pár métert mégiscsak el tudta tolni.
    A stop táblákat viszont rendszeresen középre veszem, megállás nélkül :)
  • eta32 #3376
    Tetszenek ezek a táblák eddig ilyenekkel nem találkoztam...
    Ilyen járművet akarok a játékba
    Még mindíg a lovas kocsis tábla...
    Mondjuk az is vicces mikor a radarkocsi elakad az úton levő mobil-eldönthető,terelő korlát,akármibe,majd mikor áthúzom rajt, elnyeli az út....mint valami sci fi filmben...már mint a táblát nem a kocsit...
  • Oldgamer
    Konzoloknál nem lehet külön mentéseket csinálni, automatikusan történnek mikor kilépek a játékból. Egy az egyben ott folytatódik minden, ahol utoljàra kilèptem a game-ből. Ez jó megoldás egyébként, soha nem volt olyan problémám, hogy elveszett volna bármi adat stb.
  • PagoX
    Nekem már legalább háromszor törölte az aktuális játékomat a program. Ha nem mentek minden nap a kilépések után, kezdhettem volna újra az egészet. Mivel nem mai csirke a gépem, előfordul, hogy az fps lemegy nullára is, a hang pedig csak egy elviselhetetlen zörgés. Ekkor kivárom, amíg helyreáll, s kilépek. Azonban előfordul, hogy annyira beragad a gép, hogy csak resetelni tudok. A következő indításkor jött elő párszor, hogy minden eltűnt, mintha először léptem volna be a játékba.
  • Jóózsf István #3373
    A biztonsági mappába, ha jól rémlik, akkor az aznapi első indítás utáni mentést teszi be. Tehát elméletileg minden nap egyet.
    Volt már, hogy használnom kellett. De az is a fejlesztők hibája volt. Talán akkor amikor elmebeteg módon írták meg a kabinos részt Yukon-ban.
  • RJoco
    Ezért írtam, hogy nézőpont kérdése.
    Amúgy nem a recoveryt kellene nerfelni, hanem betenni egy mentés gombot.
    Ez végül is egy sandbox játék, nem is értem, hogy miért nincs benne.
    Még a cyberpunkban is van, pedig azért az is elég gyakran ment. És sosem írja felül az aktuális mentést, hanem forgat párat.
    De ezt csinálja az X4 és a Space Engineers is.
    Szóval a fejlesztők egy újabb...
  • eta32 #3371
    Köszi...közbe szoktam ilyeneket nézegetni de ezt még nem láttam...
    A múltkorában farmozósokat néztem...szántás bálázás stb...