6011
  • Jóózsf István #3530
    A Banditánál csak egy instabilabb jármű van az pedig az ANK! És mintha a banditára is felmennének a hordó kerekek?!?!? Azzal talán stabilabb.
    Szerintem szeretni fogod a Taygát, ha nem akarsz vele sima zsámolyos pótot húzni!
  • RJoco
    Az ilyen alkalmakat szeretem.
    Vegyem fel A pontban a cuccot, tegyem le B pontban. Ott vegyek fel mást és vigyem C pontba.
    Vagy amikor be kell rúgni a HUB-ot. Vigyek üzemanyagot és utána korlátlan mennyiségben tankolhatok. Vigyek autó alkatrészeket és máris rendelkezésemre áll az utánfutó raktár és javító műhely.
    Ezek olyan pihentetőek.
    Amit nagyon hiányolok, hogy a HUB egyik bejáratánál mocsaras a terep és erre nincs semmi feladat, hogy pl. betonlapokat fektessek rá, vagy fahidat csináljak.

Kipróbáltam a begyűjtött Taygát, nagyon tetszetős. Ráraktam a THMS kerekeket, így mocsár nem akkora akadály. Sajnos még csak a 47-es megy rá, mert a fejlesztések egy másik térképen vannak. Emiatt elég gyengécske is. Stabilitásra jobbnak tűnik, mint a Bandita, de majd igazán akkor derül ki, ha az emelt futóművet teszem alá.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2022.01.11. 19:30:31
  • eta32 #3528
    Igazából olyan mint egy MTZ-t vezetni olyan traktoros...
    Az hogy saját magát üresen Donban is alig tudja vonszolni a sárban és a nagyobb vizeknél már kapja is a motor hibákat számítottam anno mikor még PTS-en volt.
    Igazából a belső kabin nézetes fapakolászás ami miatt rákattantam....
    A terv az hogy egy szállító traileressel oda viszem ahol fát kell pakolni ,igaz plusz macera ha úgy vesszük ,de eljutni vele bárhova a saját lábán na az sem egy séta galopp....nem is akarom arra nagyon használni,ez előbb felsorolt hibái miatt....hiába a sok kerék és még ha utána akasztanék pótot...teljesítmény az lófütty...
  • eta32 #3527
    Ja Ja semmi gond....
    Az egyik kedvencem az azov 73210 taymarban már elérhető persze a legfontosabb ,az aktív felfüggesztését elrakták 4 régióval arrébb Amur,annak is a legnehezebben megközelíthető részébe és térképére....
    Kb több nap mire egyáltalán oda el tudok jutni hogy átkelhessek arra a térképre...
    Ez a régió amúgy is a legelvetemültebb,hardon nincs sehol tankoló lehetőség....most a 2 tatarinnal felfedeztem az első mapot és a másikat ahova át tudtam menni,de csak félig mert 2 torony hiányzik még...persze tele tankkal hibátlanul.
    Eredmény: 2 full üres tank és félig totálkáros kocsi a semmi közepén...
    Mehetnék értük, de többe kerülne a mentés mint a recovery,időt nem is számolom....
    2000 a recovery nem nagy ügy.....
    Lehet mondani hogy én majd megmutatom nem vetem be ezt a modot ,de itt hardon sokszor más lehetőség nincs hogy előbbre juss és ne csak @zopasd magad .
    Mert ez a régió erre készült tömény elvetemült szívatás... a Don régió ezekhez piskóta....
    Biztos kirúgták addigra a cégtől azt aki ezt készítette...
    Na megyek is vissza Donba kicsit összeszedni magam ,meg jól fog esni egy kis relax....
  • Jóózsf István #3526
    Azt nem tudom, hogy régen hogy volt, 15 vagy 16-os "ficsőr", hogy ha egyébként nem vagy jogosult egy konkrét járműre, azt modban sem kaphatod meg!
    Van ebben ráció, hisz fejlesztőknek bevételük van abból, hogy neked megvannak a DLC-k. Így utasították a moddereket, hogy nem tehetik lehetővé a kerülőutat. És erre van is figyelmeztetés a modokban!

ENDY!
    És tetszik az erdész jármű? Azt gondolnám, hogy pont a belsőnézetes felhasználóknak a rugózás teljes hiánya okozhat némi kellemetlenséget. Engem nagyon lesújtott!
  • Oldgamer
    Jól van na, csak kicsit szekáltalak ám, tudod itt a " klubban " ez néha elengedhetetlen.
    Egyébként igen, így hogy részletezted a dolgokat teljesen igazad van, belső nézetből játszókat alapból tisztelek, én igen hamar elvéreznék! Maga a pálya nekem ismeretlen, de valóban, ilyen dzsumbulyos placcot régen láttam.
  • eta32 #3524
    Ja igen az előbb nem írtam Hard modban ez a javító felépítmény a kocsi mögötti (sárga) ha leszeded és újra felteszed elveszik vagyis megint sok pénzért töltheted fel egy szerviz hubban
    Így most kénytelen leszek elhasználni ami még rajta van ,de jó is lesz majd a nagy Tátránál....
    @Oldgamer@
    Azok nem zebra csíkok.....tigris van rá festve és annak a csíkjai....
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2022.01.10. 12:42:34
  • eta32 #3523
    Nincsenek azok annyira közel csak a képen messziről tűnik sűrűnek...
    Ha majd egyszer ide érsz rájössz hogy jobb ha több jelölőt használsz mint eltévedsz és olyan helyen ahol még megfordulni sem tudsz hogy fel ne borulj elviseled ezt a "kellemetlenséget" már akinek az....itt pótot is húztam így 4 fakockát vittem el egy menetben.
    Ja azt is tedd hozzá belsőből vezetve pl: a taygánál amivel itt mentem a motortetőn még van egy bumszli is amitől még annyira sem látom az utat magam előtt nem hogy a gödröket...szerinted ???,
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2022.01.10. 12:09:50
  • Oldgamer
    Akkor újra üv a " klubban "
    Látom szereted sűrűn kijelölgetni az útvonalakat, mintha egy kalasnyikovval lőtted volna szét a térképet.
    Engem ennyi kék vibráló plecsni már szokott zavarni, kicsit illúziórombolóak látványban...de muszáj néha tudom.
    Hallod, azt a javító szerelvényt nem a Győzikétől happoltad el?
    Sajnos az Aramatsu forester az alapjátékkal rendelkezőknél nem érhető el ( modnál sem ) pedig szívesen kipróbálnám. A DLC-t megveszem valamikor, ott elérhető lesz sok más egyéb járművel együtt.
  • eta32 #3521
    Hosszú idő után(több hónap) megint beindítottam a motorokat....
    Gondoltam az új gépeket megszerzem magamnak a legújabb amcsi régióból....
    Ja a kezem meg beleért a bilibe....
    A YT. vidiket nézve a Krazról hamar lemondtam mert garázs felépítés nélkül nem lesz meg az meg sok idő....
    No meg nem tud többet mint a "kicsi" Tayga
    A "forester darust' gondoltam "egyszerűbb" lesz...
    Igen ám csak jött a szomorú meglepetés hogy ahhoz is kell a garázs megléte.
    Mivel a kamionon hiába szerelem fel egy másik garázsban a háta mögé a javító felépítményt ide ha áthozom nullát mutat minden érték....így ezt is buktam....
    Úgy hogy a Hard mod miatt ezen része is nehezebb lett....
    Igazából a felépítmény akárhol rakom mögé és szeretném használni üres...
    De ez sem tántorított el, vissza don régió, szerviz hubban feltöltöttem a felépítményt,sokat nem kellett utaznom érte....
    Majd vissza az amcsi új régióba a forest darusért megjavítani....
    Nem kis munka volt hogy egyáltalán oda jussak és fel tudjam oldani,pénzben sem kevés a régió ugrások miatt,de egyszerűen akartam ezt a gépet és nem a végén hanem most hogy már a donban is kell fát hordani daruzni itt-ott, hogy lehessen közlekedni.
    Ez kemény küldi volt ez is, már a végső út a célhoz hogy a szikla útakadályt fel tudjam oldani és meg tudjam közelíteni nem ekkora kerülővel a Aramatsu forestert....volt benn kihívás ...
    Úttorlasz feloldása
    Így meglett a gép.
    Aramatsu forester
    Utoljára szerkesztette: eta32, 2022.01.10. 10:22:37
  • Oldgamer
    Ez lesöpri a kavicsokat az útról nyugi. ?
    https://youtu.be/sd3Xmtkt1j4

Az élethűséget kimondottan a recovery használatára értettem.
  • RJoco
    Az "élethűség szerinti játszás" ott elbukik, hogy elindítom a játékot.
    Mert pl. hol élethű, hogy az út közepén ott vannak a most már igencsak nagyra nőtt kavicsok, amiket egy nagy géppel sem tudok letaszigálni. Ha esetleg mégis megtenném valami úton módon, akkor is visszakerül később. Ezért nem is próbálkozom, mert fölösleges.
    A recoveryt megfontoltan használom és taktikusan. Egyáltalán nem zavar, hogy van, vagy, hogy használom.
  • Oldgamer
    Akkor ez bug lesz. Ilyen esetben szerintem nyugodtan teleportálhatsz, nem a te hibádból történt az ami. Az jó ha úgy gondolkodsz, hogy a recoveryt nem, vagy csak szélsőséges esetben használod, az élethűség szerinti játszás mindennél többet ér, legalábbis én így tettem anno az alapjáték esetében. Mod pályáknál többet belefér a huncutkodás a részemről, ellenben a tv előtt mennék nyugdíjba.
  • RJoco
    Nem volt teljesen megjavítva, mert nem volt elég cucc hozzá. Viszont egyedül a felfüggesztést nem tudtam megjavítani.
    A kerekek nem voltak defektesek és forogtak is. Hacsak nem akartam közelebb húzni kötéllel, mert akkor nem forogtak.
    A fékezés egyértelmű jele még a féklámpák világítása volt. Ha nem akartam közelebb húzni magamhoz, akkor nem világított a féklámpa sem. Csak az volt a gond, hogy én is araszolgatva tudtam csak előre haladni, kötéllel. Így mindig magam után kell vonszolnom, aztán magamat előre vonszolnom, majd megint a másikat közelebb és így tovább, míg ki nem értem a "normális" útra, ahol már tudtam önerőből haladni.
    Azért akartam a garázshoz húzni, mert amivel mentem, azon nem volt elég cucc a teljes javításhoz. Javítós pótot meg nem akartam vinni.
    Aztán csak jóval később jutott eszembe, hogy simán recovery-vel visszamehettem volna a garázshoz, majd megint ki a kocsihoz, aztán mind a kettőt vissza recovery-vel. De ugye van, amikor én is szeretem a kihívást. Aztán jól meg is szopatom magam...
    Kiszedtem két tragacsot a mocsárból, ehhez már a csuklós CAT-et használtam. A tragacsok elejébe akasztottam a kötelet. Javítva nem voltak. A kerekek forogtak akkor is, amikor közelebb húztam őket. Mondjuk a motor egyiken sem járt, mert oda volt. Egyiket sem kaptam meg, csak a megadott helyre kellett tennem őket.
  • Oldgamer
    Jocó!
    Nem lehetséges, hogy defektesek a kerekei? Olyankor alig lehet vontatni a járművet, van úgy, hogy az összes kereke kapufa. Mintha valóban befékezne. Tapasztaltam nem egy esetben. Ahogy eta említi, javítsd meg először.
  • eta32 #3515
    Már megjavítottad teljesen és a birtokodba került???
  • RJoco
    Röhej.
    Kihúztam a Taygát (kék-fehér színű a kabin), de a hátuljával. Elindítottam a motort, hogy segítsen egy kicsit. Ha húznám közelebb a kábellel, akkor ahelyett, hogy tolatna, ezzel segítve nekem, rálép a fékre. És mindegy, hogy én haladok vagy állok.
    Ha behúzom a kéziféket, akkor kiveszi rükvercből. Természetesen a féket mindig tapossa, ha közelebb akarom vonni magamhoz a kábellel.
    Na majd máskor megnézem, hogy, ha az elejét húzom, akkor is ezt csinálja-e.
  • RJoco
    Írd ki orosz betűkkel a "KOLHOZ"-t. :)
    A garázs közelében csak egy Tayga van. Nem értem, mi itt a kérdés. Az a tayga, ami pont úgy néz ki, ahogy. A száma 6436. Megnéztem interaktív térképen.
    Drowned Lands-ban amúgy. Így gondolom már pontosan be tudod azonosítani. :)
  • Jóózsf István #3512
    Mit nem értesz azon, hogy KOLHOZ? :-)
    mennyire a garázs közelében? Hány tengelyes? Milyen színű? Hova ragadt bele?
    Csak nagyon halkan mondom, hogy a modern Tayga (Az első a játékban. El kellene nevezni őket, mert agyf.szt kapok a magyarázgatástól! Legyen ez a TAYGA az nemrég megjelent meg KRAZ (Bár mindkettő az ) Na befejeztem!
    Szóval a lényeg, hogy a fejlesztéseihez mind a négy térképet (Vagy csak hármat?) fel kell fedezni.
    A magas futómű mindenképp kell hozzá. A nagy lufi kerekek miatt, mert különben húzod a hasát a földön. ÉS ez az az autó, amelyiknek a futóműve még rendben lesz, de a tankját tropára vered az akadályokon!

Drága Jocóm!
    Direkt szívatsz. Arról már letettem, hogy a járműszerelvények különböző kapcsolódási pontjait megtanítsam neked.
    Most viszont egyezzünk meg abban, hogy a RÉGIÓK (Lásd Michigan, Alaska, Taymyr... A büdös gyökér angol ajkúak csak az "Y"-t ismerik. Lassan már mindennek ez lesz a neve. Sőt! Minden szó csak abból áll: yyyyyy yyyyy yyy y yyy yyyyy yyyyyy yyyy yyyyyyyyy yyyyyyyy! Mit nem értetek ezen?) a különböző területeket jelentik, amik a 2-3-4 TÉRKÉPET, vagy PÁLYÁT tartalmaznak. Tehát akkor eszerint te hol is vagy? ITT?????
  • RJoco
    Jelenleg csak az első régiónál tartok. Mindjárt a garázs közelében van egy elakadva, lerobbanva. Meg kell javítanom és az enyém lesz. Asszem 4 számjegyből áll a típusa. Nem tudom, hogy ez mond-e valamit. A számokra nem emlékszem. Örülök, ha azt meg tudom jegyezni, hogy milyen márkát vezetek.
    Jah, azért az orosz feliratos táblák elég gázok. Persze a játék szempontjából reális, csak az én szempontomból zavaró.
  • RJoco
    70%-át?
    Nekem ezek megvannak és eddig csak Alaszkán, meg Michiganen vagyok túl.
    Lehet, hogy hard-on lassabban megy, normálban ilyen.
  • Jóózsf István #3509
    A Tayga, kronológiailag az első, mert most a 16-os verzióval is kaptunk egy tajgát, ami a KRAZ a Mudrunnerből!
    Szóval az első tajga, amit az orosz pályán (Harmadik régió) lehet beszerezni, egy nagyon jó kis nyerges vontató. És azt kell mondjam, hogy erre is találták ki!
    Rövid az alváza, ezért egy daru + plató kombót rá sem tehetsz, ha platót teszel rá, akkor nem vontathat semmit! Szóval kifejezetten nyerges vontató, de annak a "legjobb" (Egyelőre, mert aztán jönnek a négytengelyesek, amik rá tudnak tenni egy lapáttal.) A lényeg: Nagyon sokáig volt a kedvencem! Még a minap is egy mod pályán azzal grasszáltam, mert arra amire kitalálták, kiváló. Aztán majd jön a "Bátyja" (A Kraz) ami meg egy igásló!
    Röviden: Mindkét "Tayga" jó bicaj!
  • Oldgamer
    Igen, a legjobb ha kombinálod a járműveket, igaz amiket leírtál járműveket mire hozzájuk jutsz megfelelő kreditek birtokában, addigra a játék 70 %-át már elvileg teljesítetted...na jó túlzok kicsit. :)
    A csuklós Cat-ot én alig használtam, szinte minden körülmények között cserben hagyott eddig. A Pacific jó, igaz szűkös helyeken kapufa szintén. Mocsaras részeken, sárban valóban elengedhetetlen paripa.
  • RJoco
    Csak gyári kocsikkal megyek.
    Nekem van több kedvencem is. Különböző feladatokra más és mást használok.
    A Tatra 813-mal viszem ki a csomagokat.
    A Banditával szedem össze, ha valaki elhagyta.
    Valami WhiteStar-ossal fuvarozom a közepes fát pót nélkül, de a hosszú fát mindenképp. Fahordásra van egy másik is, valami F2040 vagy mi, amin általában alacsony vonószem van és mögé szoktam kötni egy közepes fa pótot, ha a szükség úgy hozza.
    Asszem Pacific P12, amin a magas vonószem van. Brutál egy gép lenne, ha elég erős motort bele lehetne tenni. De sajnos nem lehet. Viszont 57"-os kerekei vannak. Azért általában eljuttatom a túlméretes szállítmányokat gond nélkül a helyükre.
    A csuklós CAT-tal nagyon jól lehet mocsárból menteni.
    A kamionnak csúfolt kis vackokat nem szoktam használni. Inkább a teherautó kategóriába lehetne őket sorolni, aszfaltos úton, ami nem ebben a játékban van.
  • Oldgamer
    A Tayga gyári kocsi nem mod...vagy hogy érted?
    Egyébként szerettem nagyon, főleg a bumszli kerekekkel, azokkal kisebb csodákra volt képes alacsonyabb rugózásra állítva, ellenben szeretett tótágast állni. Talán az zavart benne, hogy ( kontrollernél ) lassabban állt egyenesbe a kerék, nagyobb sebességnél úgy haladtam vele betonon kacsázva, mint gyerekek a lábbal hajtós kistraktorokkal.
    Az én kedvencem a Freightliner M916A1 volt. Erős, eszméletlen fordulékony, gyors, jól variálható. De kinek a papné... :)
  • Oldgamer
    Józsi, köszi az infót! Akkor van remény, hogy idővel kijavítják ezt a mod anomáliát. Azt hittem én nyomkodtam el valamit előzőleg, igaz nem szoktam ilyeneket bénázni.

Jocó!
    A mod lehetőségek nem kimondottan a járművek miatt érdekelnek, eddig amit megtartottam a letöltöttek közül az az Iceberg. Mentő járműként használom legfőképpen. Nem szuperképességű, de kellően erős, próbálom míg lehet a gyári kocsikat használni, így korrektebbnek tartom saját magam részére a játékot. Az újabb pályák miatt fontos a mod lista.

A daru funkciót én sem szeretem túlzottan, automatikus felpakolásokat szoktam alkalmazni, de talán nem kell ecsetelnem, ha borul a szerelvényem a rakás cuccal együtt, akkor bizony muszáj daruzni. No, ha ilyenkor cseszkülődik a daru funkció az erős vérnyomásemelkedést tud okozni nálam...sajnos nem deréktájban.
  • RJoco
    Én meg nyomkodni szoktam még tovább. Általában egyszer elég is.
    Ha meg olyan a szitu, akkor inkább gyors elengedem. Bár ez most már olyan agyrém lett, hogy van, hogy akkor is elengedem, mikor nem akarom.
    Ritkán daruzom. Árut eddig mindig fel tudtam venni. Póthoz meg nem mindig engedi kötni.
    Sőt, sokszor a kocsival sem tudom meglasszózni a pót horogba valóját, csak az oldalát. Van, hogy csak az egyik oldalát. Vagy nekimegyek, ezzel meglökve, vagy az oldalába akasztom és kicsit meghúzom, hogy majd boruljon fel és utána már engedi. Elég idegesítő, mikor ott vagy egy négyessel, tolatni borzadály vele és nem tudod hozzálasszózni a másikat, mert nincs ott a fehér pötty. Amúgy hatósugáron belül van minden.

Szerencsére modokkal nincs gondom, mert még mindig nem használok.

Nem a tayga valami über gép? Vagy van több és nem mindegyik az?
    Na majd kiderül, ha megjavítom az elsőt.
  • Jóózsf István #3503
    Az egy vadonatúj hiba! Most kaptuk a 16-os verzióval.
    A modos dolog, meg mintha azóta keletkezett volna. Láttam a fórumában, hogy nagyon panaszkodnak a mod kezelőre.
  • Oldgamer
    Én ugye kontrolleres vagyok, és az általad említett vonóhorgos hiba pár alkalommal nálam is fellépett. Kilépès a mini menüből, ezután a hiba megszűnt. A daru funkció viszont több alkalommal is előfordult, hogy hibásan működött, pl nem tudta beakasztani a horgot. ( ki sem engedte jelölni ) Ennél már a játék újraindítása segített csak...
    Ami egy hete nagyobb probléma nálam, hogy a mod browser lehetőség totál befuccsolt. Nem tudok semmit " vásárolni " sem előzőleg vett/letöltött járművet/térképet eladni. Az eddigi 78-oldalas lista 58-ra zsugorodott... mondjuk mindegy, mert halott a mod. Szóval csak passogok, hogy mi történhetett.
    Volt egy-két trial pálya amit nem csináltam még meg, ilyen a Wolves bog nevű agyrém! Nos, ez nem embernek való feladat úgy gondolom, hagytam is.
  • RJoco
    Taymir-ban.

Megnéztem a kézifékes dolgot.
    Átugrottam a mellettem lévő kocsiba úgy, hogy a kézifék nem volt behúzva. Aztán mindjárt vissza is ugrottam és a kézifék még mindig nem volt behúzva.
    Vagyis, ha kiszállok, akkor nem húzza be magától a kéziféket. Legalább is, ha a közelben vagyok.

3 óra játék után megint elkezdett igencsak akadozni. Úgyis kajaidő volt, kiléptem. Visszalépés után kicsit javult a helyzet, de csak kicsit. Nem értem. Legközelebb a gépet is leállítom, mert így teljesen elveszi a kedvem a felfedezéstől és talicskázástól.
  • RJoco
    Lehet.
    De a váltás akkor is macerás lenne, ha PS vezérlőt használnék. Szóval ez a része mindegy.

Gyűjtögetem a pótokat a pályákról és úgy vettem észre, mintha a leadott tankok után mindig kaptam volna pénzt. Mindegy, hogy szemes volt vagy horgos. Direkt figyelem, mert korábban itt volt róla szó, hogy időnként valamiért nem fizet a játék.

Az új frissítéssel bekerült egy nagyon csúnya bug is. Nem is értem, hogy miért nincs még javítva, ennyi idő elteltével. Lehet, hogy nem tudnának róla?
    A bug lényege, hogy nyomogatod a kábelhúzót és egyszer csak beakad a gomb és folyamatosan húz. Akkor is, mikor már nem nyomod a gombot. Nem billentyűzet hiba. Kontrollerrel is csinálta.
    Ez olyankor nem zavaró, ha extra pótot vontatsz magad után. Bár hangeffekt azért van, de a motornak is.
    Olyankor viszont gáz, ha valamit mentenél és tovább húzza, mint kellene. Vagy épp magadat mentenéd, de mikor már nem kéne, akkor is elhúz, rossz irányba.
  • Jóózsf István #3499
    Lehet, hogy nekem azért fekszik ennyire a vezérlő, mert én kontrollerszűz voltam. Nekem előtte nem volt kontrolleres élményem semmilyen játékban. Így viszonylag könnyen fogadtam el azt a tényt, hogy ez ilyen.
    Amúgy én egyszer valamit elállítottam rajta. Ja igen. A csörlő kioldóját tettem át a duda helyére! Szóval, nem lehetetlen. Nyilván a karok, ravaszok kiosztását macerásabb. De a játékban van valami lehetőség csereberélésre!
    Jajjjj, a legfontosabb: Bár kontrollerrel mész, de a kormányzást kormányra kell állítani és nem kontrollerre. Annyi a különbség, hogy ha kontrollerre állítod, akkor mudrunneres lesz az irányítás: Kitéríted a kereket és az úgy marad. Illetve lassan áll vissza egyenesbe MENET KÖZBEN!!! Ha kormányra állítod, akkor úgy veszi a játék, mintha a kormánykereket visszaforgattad volna. Tehát, ha elengeded a pöcköt, akkor visszaáll a kerék egyenesbe "azonnal"! (Illetve olyan gyorsan, amilyen érték be van állítva neki.)

Ha meguntad a rohangálást, nyugodtan tegyél fel pótkocsi modokat. Hármat is ajánlok. Hidd el, hogy sokkal kevésbé nyomasztó úgy a játék, hogy a megfelelő eszközök a rendelkezésedre állnak!
  • RJoco
    A sebességes dolog csak érzéki csalódás volt. Most ugyanazzal a verdával ugyanarra jártam és úgy hasított, mint kontrollerrel.

A vezérlővel biztos, hogy van gond.
    PS-hez szoktam, ez meg Xbox. Ráadásul két cerka elem van az alján, így ott középen eléggé kitüremkedő.
    A gyári borítás eléggé odavolt, ezért lecseréltem egy áttetsző műanyagra. Kínai műanyagra. A bal felső kar valamiért nehezen mozog. Pedig nem folyt bele semmi és korábban nem ilyen volt.
    Nade ezek csak a hardver problémák, éppen együtt lehetne vele élni.
    A nagyobb gond a szoftver oldalon van.
    Egyrészt a váltó, mint említettem, nekem nagyon nem áll kézre. Szeretek pillanatok alatt váltani, sokszor meg is ment egy elakadástól, borulástól. Illetve nagyban rövidíti a fölösleges játékidőt.
    A másik a sebesség. Bár A1-ben még érzékeny a gázkarra, följebb már nem. Vagyis, ha csak minimálisan tolom neki, akkor is folyamatosan gyorsít. Ez így nem bejövős. Low fokozaton nem is néztem igazán.
    Az irányítás más, talán gyorsabban reagál a kerék és szép íven is lehet tartani a kocsit. Úgy fordul a kerék, ahogy tolom a kart. Ez mondjuk nem rossz.
    Az egyéb kezelőszerveket szokni kell. Szerintem nem logikusak. Egyik beállításon sem. És ahogy néztem, átállítani nem lehet, max a korábban linkelt emulátorral. Feltéve, ha emulál Xbox kontrollert Xbox kontrollerről.
    Még kipróbálhatnám PS kontrollerrel, de szerintem megmaradok a bill+egér párosnál és nem kísérletezem.

Michigenben már csak 3 fa fuvarom van és letudtam mindent az időfutamokon kívül. Éljen!
    Aztán még összeszedhetem a pótokat kis pénzt gyűjteni és mehetek a következő térképre.
    Úgy volt, hogy ma meglesz, de egy rövid szünetet követően valamiért annyira elkezdett akadni a játék, hogy inkább lekapcsoltam a gépet egy időre.
  • Jóózsf István #3497
    Mármint a tükör pozícióját, tehát a szárat ide-oda, vagy csak mint manapság amikor beülsz valaki után egy autóba a tükör lapot mozgatni, hogy azt lásd benne amit szeretnél. Mert a "B" verióra azt mondom, hogy azok is csak számok, de sanda gyanúm, hogy te cibálni akarod a szárát!

Jocó!
    Baromi érdekes amit mondasz és el kell fogadnom, mert felnőtt ember vagy.
    Amikor én kezdtem játszani az SR-el, akkor csak vergődtem mint néger a jégen a billentyűzettel. De nem sokáig, mert egy isteni sugallatra elrohantam az éjjel-nappali kontroller boltba és... Eszembe nem jutna gombokkal játszani.
    Tudom, hogy te tökélyre fejlesztetted a gomdos kanyarodást, meg a gáz fék adagolást, de el nem tudom képzelni, hogy valaha is billel nyomjam!
    Nem lehet, hogy a vezérlővel magával van a "gond"?

Ja igen! Szerintem is másképp kezeli. De nem csak úgy szerintem, mert találtam is erre utaló nyomokat különböző fájlokban.
    Például ezért van minden jármű kormányzott kerekének kitérési és visszatérési sebessége. Meg reagálóképessége (responsivness) amit én nagy-nagy szeretettel állítok élesebbre - határozottabbra.
    Szóval a játékot billentyűzetre írták, amit a kormány felülbírál. Mert ott ezek az értékek szerintem nem szükségesek. De mégsem hagyná figyelmen kívül, akkor a világ sokkal nagyobb bajban van, mint gondolnánk! Mindenki kezdjen el tartalékokat felhalmozni!
  • RJoco
    Kipróbáltam a kontrollert, aztán le is tettem hamar.
    Érdekes mód, mintha másképp kezelte volna a játék, mint a billentyűzetet.
    Olyan helyen elmentem 4-esben, hogy csak néztem. Mondom mi van, itt nem számít, hogy emelkedő, meg sár?
    Azért természetesen ahol tényleg el kellett akadnom, ott el is akadtam. Na ilyenkor jön a játszadozás a váltóval. És itt azt mondtam, hogy nem köszi. Ide húzni, oda húzni, közben az útra sem tudok figyelni.
    Az egéren már megszoktam, hogy gombnyomásra oda teszem, ahova akarom, nem kell semmit húzogatni. Úgyhogy visszatértem a párosra. És igyekszem többet használni a low fokozat alacsonyabb módjait, nem csak a +-t.
    Természetesen ez a kedves játék azonnal elcseszte a billentyűzet beállításokat.
  • eta32 #3495
    Én controller nélkül neki sem állnék egy ilyen játéknak...de minimum kormány....
    Nem csoda ha nem tudsz pontosan vezetni minden elismerésem a tiéd....
  • eta32 #3494
    Ja tudom emlékszem rá csak ugye ehhez a tükröket is kellene tudni állítani utána ,mert anélkül tök mind egy hol is van a pozícióm....
    Igazából ha már a tükröket állíthatnám jó lenne, a pozíciók többnyire jól vannak a tükrökhöz csak némi finomítás kellene a tükrök beállításában....
    Szerencsére van pár kocsi ami megfelel az ízlésemnek nem modokra gondolok...
  • RJoco
    De a mankó kerék az életben csak azért fontos, hogy ne durranjon el a többi kerék, ha nagy a súly (meg esetleg tovább bírja a felfüggesztés is). Itt meg agyatlan módon egymásra pakolják egyesek a cuccot. Szóval köze nincs a súlyhoz és a játék nem is számol a kerekekre ható nyomással. Persze szalagkorláton eldurrannak.
    A rugózás is kérdéses, mert egy fával megrakott autó nem igazán fog neked rugózni. De az biztos, hogy nem annyira, mint fa nélkül.
    Abban igazad van, hogy ha tudok lassabban menni, akkor nem borulok föl. A hangsúly a "ha tudok"-on van. Billentyűzettel ez igencsak nehéz. Tényleg rá kellene már dugnom az xbox kontrollert. Tegnap hiányzott is, mert kilométereken keresztül a w-t nyomtam. H fokozatban nem volt valami gyors a verda, de hegyen felfele nem volt más. (H=Hegymenet)
    A modder-nek az aszfaltos résszel igaza volt. Csak nem tudom, hogy a játékban merre talál két pont között csak aszfaltos utat. De biztos, csak én jártam még kevés helyen. És lehet, hogy te meg még nem töltötted le az aszfaltos mod térképet.
  • Jóózsf István #3492
    Azt is meg tudom mondani hol lehet átírni a belsőnézeti kamerát, hogy jó legyen!
    De ezt is leírtam már...
  • eta32 #3491
    Ha ennek a játéknak lenne köze vagyis több mint most a valósághoz akkor MR lenne a neve .
    Miért? mert ott legalább volt váltó a kocsiban ,nem ez a vicc kategória ami most benne van.
    Ja és valami realisztikus hangja lenne gépeknek....nem csak váltások alkalmával hanem úgy összességében.
    A többit meg már leírtad Józsi többször is.....
    Játéknak elmegy ...legalább szép a grafika meg a táj, élvezetes változatos feladatok ,már ami nem ugyan azon az úton többször megjárjuk....
    Nyilván azzal hogy megcsinálták a belső nézetett és a tükröket hozzá ,igaz némelyik botrányos ,mivel az ülés pozíciót nem lehet állítani(majd talán a következő részben) na meg sok minden más plusz dolog ellensúlyozza a nagy hiányosságokat ....így azért élvezhető a játék.
    Igaz már 2 hónapja nem toltam vele...még tart az FS22 "láz" majd ha ráunok arra jövök vissza ....