6011
-
#1368 én lenémított kocsihanggal tolom mert idegösszeroppanást kapok tőle milyen gagyi az autók hangja. -
flyinghigh #1367 Ha a járgányt beakasztod valami masszív tereptárgyba akkor annyit húzol vele amennyit az adott csörlő bír,
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
kidőlt fáknál az is használható ha melléjük állsz és oldalról csörlőzöl többet jelent mintha ugyanezt menetirányban tennéd.
Az az effekt meg a lefúvó légfék lesz, a White-Western Star-nál ha a hasa félig a vízben van akkor jobbra tol egy vízpermetet.
-
Yag #1366 Az már biztos, hogy üresen a teherautók jobban rugóznak és himbálnak menet közben mint megpakolva. Baromi gyorsan el tud süllyedni a sárban. Szépen bele is ragad. A csörlőzést sem lehet túlzásba vinni, a kisebb fákról simán leszakad az akasztás mivel a súly és a húzóerő egy facsemetét tényleg nem bírna el.
Elkezdtem sáros utakon kerülgetni, hát ja. Kell a difizár, automatán már nem megy el mindenhol. Nagy nehezen kirángattam a tartály autót a mocsárból, kellett trükközni. Azt kell mondjam, hogy vannak benne jó megoldások. Igaz vissza lehet teleportálni a garázsba, de azzal el is vesztődik az addig felfedezett útvonal vagy terület, tehát nem marad büntetlenül ha úgy dönt az ember, hogy elég. A következő verziókban már lehetne gondolkodni túlmelegedésről, motor, csörlő viszonylatban is. Kis nehezítésnek :)
Amit viszont még csiszolni kell azok a hangok. Nagyon ratyi, hogy hang alapján szinte folyamatosan túráztatva van a motor, mintha ötezer felett pörögne folyamatosan. Ekkora igénybe vételnél már rég fel kellett volna forrnia minden hűtővíznek.
Átbarangoltam az Orosz tajgás pályára, amin egy Lada Nívát tekerek, ami manuális váltós, de tök ugyan olyan a hangja és dinamikája a motornak mint az Amcsi pályán az automata váltós terepjárónak.
Az is fura, hogy amikor teherautóval tolatok rá valamire bár a levegő kompresszor leszisszent ... csak a kamion fölé pöfékel valami párafelhő szerűséget. El tudja nekem mondani valaki ezt miért csinálja ? -
flyinghigh #1365 Inkább limit kellene a spawn helyre, ha van ott valami akkor nem rakja ki, mivel az átépítés odabent történik így ez kint nem befolyásol semmit. A mellépakolósdival meg az a gond ha 20at raksz ki a garázsból akkor már annyit kéne egymás mellé rakni , az meg több hibalehetőség, így se tökéletes a dolog a spaw helyekkel. Itt egy traler store-os bug, vagy az crane vagy az egész koncepció, de ameddig nem tűnik el se tankolni se küldetést leadni nem lehet, szerencsére ez még egy menübe visszalépéssel orvosolható.
-
RedRiot #1364 Ez tényleg idétlen kis bug! :) Remélhetőleg kijavítják, nem sokból tartana hogy a garázs mögött egy üres helyre spawnoljon az autó, van ott rengeteg hely. -
endy papp #1363 Nálad valami szűk keresztmetszet lehet az fps esések hátterében.
Próbáld meg végig próbálgatni egyesével a beállításoknál mi az ami ennyire eszi.
Mint írtam is korábban az antialiasing-ot kipróbálhatod teljesen kikapcsolni.
Én ezen a téren nem panaszkodom eddig full maxra tolva viszi szépen 5760x1080-ban
Egyedül a antialiasing van TAA ,de kipróbáltam feljebb tenni MSAA-ra szebb nem lett de zabálta az fps-t.
Az tuti kell neki a jó erős hardver.
Pörög is rendesen minden a gépben használja minden porcikáját.
De nyilván lehet optimalizációs problémai is a háttérben ,hogy a gyengébb konfigoknál ilyen fps eséseket okoz.
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2020.04.30. 04:39:33 -
endy papp #1362 Én ezt már a legelején láttam csak nem akartam mutatni....
Még az a jó hogy igazából nem akkora hiba, mert itt simán tudod használni ,mind kettőt.
Itt még nem sikerült úgy megoldani mint az FS-ben hogy szépen egymás mellé rakja őket.
De lehet majd javítják.
-
Yag #1361 Ez viszont egy hiba.
Garázsból kiküldtem egy teherautót. Majd a másikat is elkezdtem átnézni, és azt is kiküldtem. Hátul mindkettő megjelent.
Egy helyen :) Egymáson :)
Utoljára szerkesztette: Yag, 2020.04.29. 20:52:38 -
#1360 Nekem is tetszik, babralgattam vele (ugy latszik nem birok varni a patchokig :) A kontroller kiosztasnal a D beallitast valasztottam, az tunt a leginkabb "mudrunneros"nak, persze vannak kis elteresek de mar meg is szoktam. Egyedul a potkocsi kameranal szokok meg mellenyulni (es kikapcsolom helyette a motort), most a jobb joy-t kell benyomni. Amugy a vezerles okes. A zenet es a zizis filmszemcseket kikapcsoltam.
Ezzekkel a FPS esesekkel nem tudok mit kezdeni, egyedul az segit ha leszedem a felbontast 1366x768-ra. De meg igy se tuti, mert a hajnali/esti fenyeknel igy is leveszi 30 FPSre. De legalabb napkozben mar nem esik le 30-ra, kb. tartja a 60-at (neha azert leesik majdnem 50-ig). A kartyam GTX 1060 3GT. Bizok a majdani patchokban.
Meg par technikai dolog: ilyen jatekban ahol a lenyeg a talajjal valo interakcio nem szabadna "szellemkoveknek" heverni uton-utfelen! Arra gondolok hogy nem fut rajuk a kerek hanem belemegy a ko poligon-objektumba. Mindjart a jatek elejen felmentem jobbra a felso utra hogy az ottani kilatot is erintsem, es arrafele meg lapos nagy sziklak is voltak amiken igy athaladt a kerek. Persze nem minden ko ilyen, vannak jok is. Es az utfestesek (felezovonalak, lehullott falevelek stb.) is par centivel a talaj felett lebegnek, szinten zavaro ha nagyon figyelem a kereket. A gumi benyomodast eddig nem vettem eszre, de szerintem lesznek majd puhabb kerek is (a garazsig eddig meg nem jutottam el).
A jatek elejen a feladatokat meg a kiirasokat elegge gepiesen kezeli, mert megdicsert a bejelolt kilato erintesenel hogy "feltartam az elso kilatot" pedig az mar a masodik volt. Meg a technikai megoldasokhoz: kar hogy a sotetben a reflektoraimtol nem vetnek arnyekot a targyak, azt nagyon birnam. Sajna a GTA4 ota nem sok jatekban lattam.
De tetszik a jatek, szepek a verdak, neha nagyon pofas a bevilagitas is, tenivalo is van boven.
-
RedRiot #1358 flyinghigh kollega már upgradelte a Chevyt, szerintem az volt a siker kulcsa. :)
Tegnap este kipróbáltam az előrendelés-ajándék Navistar csőröst. AWD, nincs diffi-zár, utcai gumik - de megy árkon-bokron keresztül - igaz pótot még nem akasztottam rá. Majd ezzel nekifutok még egyszer a tartálykocsis küldinek. Egy hibája van csak hogy a berácsozott szélvédőn át elég rossz belőle a kilátás. Amúgy nagyon ígéretesnek tűnik, már így upgradek nélkül is. -
endy papp #1357 Nem tudom de nekem az elején még saját magát is alig tudta kihúzni a sárból nem hogy mocsárból,el is adtam amint lehetett.
Talán 5 km mentem vele.
Lehet te más játékot kaptál....
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2020.04.29. 08:49:17 -
flyinghigh #1356 A Chevy pickup (a kezdő járgány) V8-as motorral nagy gátlókkal slick kerekekkel lazán kihúzta a mocsárban ragadt csőröst , csak gázzal kellett jóformán játszani, ugyanez a kombó alaszkában is úgy ment fel a megmentendő másik Chevy-ért a hegyre 1-2 csörlőakasztással mintha kötelező lenne. A jégen csúszik mint az állat na de a többi terepen elég gázul viselkedik és ez csak egy momentum a 'tovább fejlődött' fizikából. -
endy papp #1355 Egyik sem ,direkt írtam így ....
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De elárulom.....én a másik végén vagyok mikor rommá törik a kocsid és javítani kell,kasznit javítok profi szinten (ezt nem én mondom a kuncsaftok) huzató-egyengető padon.
1 ilyen és egy kisebb van itthon ezekkel dolgozom,nyilván a gép nem minden,kell az ember is.
Így aztán elég rég csinálom ahhoz hogy tudjam mi mikor és miért történik...
-
endy papp #1354 Osztom ez így van a játékban.
Először a tajgán mondom jó lesz ez ennyire van lóvé ,felfedezem vele a tájat....pedig terepes ez is ami a hajtást illeti de a virsli kerekekkel esélytelen.....
Na persze az első komolyabb dagonyába úgy állásába besüppedt ...mire a csörlő után nyúltam,vége volt,így aztán ment a kukába,motor kaput...
Dobozos uaz
Vettem ide is a jófajta dzsippemből egyet,
Mentés a mocsárból.
Majd teszteltem is az egyik helyen ,na mondom hogy húzza ki az ingoványból ez küldiben volt.
Kínlódott de kihúzta igaz nem könnyen de jó móka volt.
Még az is tetszik ezekbe hogy sok helyen vannak hasonló küldik hogy húzd ki a mocsárból ezt meg azt....
A mudrunnerban is az ilyen fajta mapokat szerettem ahol a legelején azzal indult hogy se benya se motor üzemképesség nem volt ,vagy épp a mocsár közepén vagy szakadékból kellett kihuzigálni hogy majdan tudd használni. -
RedRiot #1353 "Engem azért is fognak meg ezek a dolgok mert a való életben is érintve vagyok ezen a téren..."
Off-roadozol? Vagy baleseted volt? -
RedRiot #1352 "Éppen elkezdett csepegni az eső. Előtte nap is esett"
Ugyanilyen körülmények, szintén földút. Szintén hátsókerekes technika (W124 Merci), no sperr, nyári gumi. Jó állapotú, simára hengerelt földút volt, mondom nem lesz itt semmi gond. Nem is lett, de hiába mentem csak kb. 30-al, úgy elkezdett kígyózni, kóvályogni az autó, mintha tükörjégen mentem volna, vagy még attól is jobban. Azóta csak akkor megyek a Mercivel földútra ha teljesen száraz. :)
Ezt a jelenséget is elég jól visszaadja a Snowrunner: ha nincs négykerék-hajtás és nyitva a diffi akkor elég bizonytalan az egyenesfutás ha van egy kis tempó. -
#1351 Jo jatek lett, alig alusztok miatta :)
Lejjeb tobbszor is olvastam hogy emlegette valaki a majdani Mudrunner 2-ot... nem ez lenne az? Szerintem de. Nem hiszem hogy jelenne meg Mudrunner nevvel meg egy jatek. A kovetkezo meg talan majd Sandrunner lesz :) -
endy papp #1350 Tegnap sikerült leborítanom egy magasabb hegyről a kicsikét...
Igazából nem direkt,kb 3x fordult át a tengelye körül ,nem gyorsan csak olyan komótosan.
Így aztán elég jól bírta a kocsi.
Ami a képen is látszik tényleg külön számolja a dolgokat.
A kasznin is szépen látszanak a dolgok külön külön.
A kerekeknél még vizuálisan is látszott valamelyest a sérülés,a képen val.színű nem látszik.
A kaszni sérülései nincsenek hatással a menetdinamikára ,de ez nem F1...
Nekem tetszik jól megoldották,az egészet.
Még arra is figyeltek hogy pl:a hátsó oldalsó ablak a sérült oldalán kimozdult a helyéről majdnem kiesett.
Tudom apró dolgok de na.
sérülés kijelzés
Az elején is elhajlottak szépen a dolgok.
Kaszni sérülés
Itt látszik a bal hátulján a kaszni sérülés,és a hátsó oldal ablak kimozdulása.
bal oldala sérülés
Engem azért is fognak meg ezek a dolgok mert a való életben is érintve vagyok ezen a téren....így tudom mi miért és hogy is történik.
Más:
Volt szó róla hogy az élet hiányzik a játékból ,sajna valóban,de hangokban legalább jelen van.
Eddig ez volt a "legközelebbi kapcsolatom" az állatvilággal.
Ha közel mentem zümmögtek de látni nem láttam őket,egy dobozt feldöntöttem de üres volt....
Méh kaptárak -
Yag #1349 Ha jobban belegondolunk akkor a sár mélysége a valóságban sem nagyon mérhető fel. Csak saccolni tudod. Aztán vagy-vagy. Persze ha már ment ott valaki és "láttad" mekkora akkor tudsz viszonyulni. Pl mindenképpen kell egy 4x4es amivel felfedezem a mapot és nem rongyoook bele minden terepre teherautóval. Én is megtettem, 2méter után bele fúródott az eleje, tolathattam ki, hozhattam a terepjárót, mert a garázst fedő kilátó tornyot nem tudtam volna elérni.
Valós szitu. Velem történt. Elutaztam pár kilóméterre egy faluból kellet nyáron valami bútort hozni. Egytengelyes utánfutóval. Személyautó, 2.5V6 kombi, hátsókerék hajtás. Meg se kottyan neki. Aszfalton. Felpakoltunk, faluvégi utca, mondom nem forgolódom feleslegesen, elmegyek kertek alatt, párhuzamos utcába át azt hajrá dodó hazafelé. Pici földes út. Tipikusan az a fajta ami méterröl méterre romlik az állapota. Elején sima semmi gond a közepén kicsi sár, aztán meglátjuk majd. Jobbra kertes házak balra szántóföld. Éppen elkezdett csepegni az eső. Előtte nap is esett. Ehh, ez nem akkora sár, majd kikerülöm a füvön ment már ott más is, ott a nyoma. Utánfutó úgy is kicsit rákönyököl a hátsókerékre, nem lesz gond. Aha. Konkrétan a földes utca közepén a sáros rész elött már eladtam. Előre már láttam nem jutok ki. Aztán már hátrafelé se. Faxa mondom, mit tuszkolták a kerék alá, hogy kapaszkodjon? Tök mindegy mit tettem volna alá, amire gondoltam, hogy elöny lesz kis hátsó súly kerékre utánfutó az most tolatásná pont csak útban volt. Mázlimra pont jött egy 4x4es Toyota helyi erő. A srác már kuncogott, mondom ja. Én voltam a hülye bocs. Nem is mondott semmit, gondolta hülye városi kijött falura... Megkérdezte előre vagy hátrafelé szeretnék kijutni, aztán megegyeztünk, hogy leakasszuk a futót, kihúz hátra, megfordulok, visszakaszt, majd azon az utcán amin bejöttem ki is battyoghatok.
Szóval még ha látni is milyen mély a sár se biztos hogy, érdemes belemenni. -
endy papp #1348 Na erről beszélünk itt már napok óta..... -
RedRiot #1347 "Végre elakad ha fennakad a hasánál a jármű."
Alváz felakadás: történt velem egy vicces kis epizód. A garázs telepen manőverezgettem a GMC teherautóval, és volt ott az udvaron egy kamionkerék. Útban volt, feldöntöttem, gondoltam átmegyek rajta. A két első kerék között átfért aztán valahogy beakadt a hátsók előtt. Gyorsítottam, gondoltam "kiköpi" majd valahogy oldalra - nem jött össze, hanem jött egy "gearbox damage"! Próbálkoztam még, de elég makacsul beakadt, és akkor láttam hogy a kardántengelyt verdesi - ezért sérült az erőátvitel!
Idétlen szitu volt, de jól látszott belőle hogy nagyon pontos fizikai és sérülés modell dolgozik a játék alatt: nem egy láthatatlan sík lap az autó alja az ütközésfigyelésnél, hanem tényleg csak akkor sérült a gép mikor az elszabadult kerék konkrétan a kardánt ütötte. Na erre mondom hogy igényes, profi munka- AAA kategóriás, százszor nagyobb pénzből készülő játékoknál is simán elkamuznak ilyen részleteket, itt pedig tökéletesen ki van dolgozva. -
endy papp #1346 Észre vettem mikor a dzsipben belülről hátra fordultam hogy nagyon szépen ki van dolgozva a belső tér.
a többi kocsinál is,,nem olyan mudrunneres baltával kifaragott grafika....
A hátsó öv csatja ide-oda mozgott vezetés közbe....
Azért ha már ilyenre is figyeltek azért nem rossz.
Na nem mintha sokat számítana ,de na.
Azt figyeltem meg hogy az utakon ,összességében több területre érvényesen,már nincsenek azok a durva iszapszerű ingoványok lépten-nyomon ,valahogy másként oldották meg ,hogy ez mennyire jó vagy sem ,egyén függő.
Ahol meg aztán ingovány van ott nem egyszerű kikepesztetni ha egyáltalán sikerül.
(Alaszka aszfalt korcsolya pálya....)
Küllemre ez most jobban néz ki és szerintem valóságosabb...
A kocsik mozgása is át lett dolgozva ,de így hogy már mentem velük (no csak párral) valahogy más.
Tudom korábban még azt mondtam hogy árkád @os ,(a vidik alapján) de már annyira nem merném kijelenteni.
Biztos könnyítettek a talajon hogy ne keljen ezekkel a kis kapacitású kocsikkal minden méteren csörlőzni,de ha úgy vesszük ,a játékosság került jobban előtérbe,.
A föld és a sár úgy összességében teljesen más talán valóságosabb,ezek nem az orosz csodák amik mindenen átrongyoltak,.
Ha ide is azt a talajt abban a formában tették volna akkor ,tuti sírnának a népek ,.
Hogy ez ebben a formában mennyre elégíti ki mindenki igényét ,hát ez is jó kérdés és egyén függő.
Szerintem ha nagyon akarja mindenki megtalálhatja a neki tetsző dolgokat a játékba.
A terep nagyon változatos.
A karrier úgy szintén ,mert ha uncsi át mész egy másik mapra és ott tolod.
Apropó szimuláció a sérülési modell ,most sokkal aprólékosabb ,így kipróbálva nem lett lebutítva (korábban úgy láttam a vidik becsaptak)
Nem mondom vannak ütközéseknél furcsaságok néha de,azok a mudrunnernél is voltak-vannak.
Az megint pozitív hogy részletesen látni a kocsi több fő elemei menyire sérültek,a futóműtől még azért elmegy tovább ha csak az egyikkel van nagyobb gond de szerintem ez is kocsi függő majd idővel ezt is jobban átlátjuk.
Ami a külső sérüléseket illeti(vizuálisan) ezt sem butították le,látni hol mi sérült épp ha komolyabb a gond a kasznin...
A futómű fizikája is más szerintem ,de ezt pár kocsiból egyenlőre annyira nem lehet tutin megítélni,...
Összességében teljesen más minden ,tuti van benn könnyítés ,de ez mint írtam is én a talaj dinamikának tudom be több a kemény talaj ,de viszont a mocsár az elnyel örökre....
Csak már kormival tolhatnám....addig valahogy elleszek a controllerrel valahogy....de nagyon rühellem... -
#1345 szerintem némileg meg lehet érezni az esőt. pont akkor jött mikor a pótkocsis verát tuszkoltam át egy hegyen. jó kihívással teli is a játék. csomót kampóztam, a végén pedig a kiskocsit is be kellett fognom hogy húzza a tehert mert pont az a pár newton erő hiányzott. az is tetszik hogy sok a feladat és lehet választani, és nem könnyű nagyon egyiksem (legalábbis még az első pár óra után)
ami nem tetszik, hogy nagyon "láthatatlan" a mély sár. csomószor észrevehetetlen hogy egy terület besüppedős-e vagy sem.
a kocsik hangja nagyon zavar hogy tök monoton, alig van motorfelpörgés.
inhüvelygyulladás jobb mutatóujjnál hétvégére garantált.
párszor átléptem a mudrunner-be, szerintem a kerekek pörgése ott jobban meg van csinálva, dobálja a sarat, itt feelingre ez nem jön át annyira, alig látni hogy milyen gyorsan forog a kerék, és sarat se nagyon dobál. ez kissé zavaró. de bordázottabb kerekeknél már jobban kivehető lesz a dolog.
Utoljára szerkesztette: botyika, 2020.04.28. 22:50:13 -
#1344 nah, még 4 óra nyúzás után azt mondom jó játék. ha leveszi az ember a motorhangot nullára, mert az nagyon gagyi :D
szokni kell a fizikáját, meg ki kell lockolni pár gumit, akkor sokkal jobb lesz érzésre az egész. -
Yag #1343 Ujjbegy zsibbadást kapok. Másodlagos billeket se lehet beállítani, hogy ha legalább elzsibbad az ujjam hegye, akkor másik kezem ujjbegyét zsibbasszam tovább. Vagy felváltva. Ennyi erővel egy gyenge tempomat is elfért volna.
Vegyesek az érzéseim.
Több féle mintha érzésem is lenne játék alatt. Kicsit körbejártam a mapot és olyan érzésem volt közben, hogy :
- Mintha valaki figyelembe vette volna, hogy különböző terepen más-más a kerék fizika és a haladás aránya. Keréknyomokban nehezebben, azok bakhátán könnyebb a haladás. Füvön mintha megkapaszkodnának a kerekek és szintén könnyebb lenne haladni mint máshol. Végre elakad ha fennakad a hasánál a jármű.
- Grafikai irány jónak tűnik, remélem alább már MudRunner 2-ben sem adják. Bár a város olyan kihalt mint atomtámadás után, talán később megjelennek a forgalom MODok, vagy a sétáló emberek ... vagy csak jó lenne, mert bár jók a hangulat elemek furán veszi ki magát hogy annyi minden apró részlet van ... de kinek is minek is vannak itt ? Ettől független pazar a részletessége és jó a hangulata. Állatokat vett már észre valaki ? Felröppenő madarakat ?
- A játékmechanizmus be kell valljam kezd érdekelni. Különböző feladatok egymástól függetlenül vagy egymásra épülve. Végre nem csak 5x8 farönk leszállítására leszek képes :) Mintha kezdene nem csak árkád konzol hanem sand-box open-world hangulata is lenni.
- Tetszik, hogy venni kell a dolgokat és nem csak úgy kapom. Persze engem sajna az ilyen customize rendszer más játékokban is kilóra megvesz, mert képes vagyok órákat babrálni egy-egy jobb beállítást keresve, de azt kell mondjam van benne fantázia. Mintha a peresztrojkát bekebelezte volna a kapitalizmus :)Eddig mindent "kaptunk" most meg vedd meg. Keress lóvét és fejlessz. Oké. Kihívás részéhez tehetünk egy pipát.
- Időjárásban még nem fedeztem fel a nehezítő tényezőt. Esőben nehezebben lenne vezetni mint száraz időben?
A PickUp tanker -utánfutója szerintem indokolatlanul pattog az úton. Mintha túl könnyű lenne. Persze üresen nem gond, de ha meg van tankolva fullban kicsit lomhábbnak kellene lennie nem ?
- Mintha emelkedőn nem lassulna be annyira a teherautó mint gondolná az ember .... megpakolva sem. Elfért volna pár hirtelen kipörgés főleg ilyen slick gumikkal.
- Végre van olyan érzésem mintha működne a "tövig nyomom a gázt mert meg ne álljak, nem akarok beleragadni" szitu. Egy ingoványosabb részen pár másodpercnél tovább időzöm egy helyben és már bele is ragad a kerék.
A lapos-kemény keréknek lesz jelentősége ? Jobban tapad? Könnyebben megy majd terepen? Vagy csak a hiba pontokat számolja?
- Ugyanakkor mintha minden terepen elég lenne az automata alap fokozat. Mintha nem lenne annyira fontos a difi meg a 4X4. De lehet hogy csak a terep nem volt annyira kemény.
- Végre javították a vontatós cheat-et. A vontatott-kísért járműnek is fogy az üzemagyaga nem csak annak aki elöl megy.
Azért na. Egy autós játékot kiadni kormány támogatás nélkül kb. olyan mint egy tengeralattjárós játékban mélységmérő nélkül megtámadni egy konvojt. Ok. Béna hasonlat de na, akkor is.
Majd még jutnak eszembe apróságok, most ennyire futotta. -
#1342 Koszi, remek. Valami fizikai ujdonsagokkal esetleg talalkoztal? Peldaul: ponyvaszimulacio a platon meg hasonlo "aprosagok"? Ezeket nagyon tudom ertekelni, az URAL hintazo drotkotelei tutik voltak. -
endy papp #1341 Igen a mentés maradt a régi.
-
#1340 Koszi a tippet, de eleve TAA aliasingon jatszottam. No mind1, nem olyan veszes, es talan majd patchelik is. Meg egy kerdes: a SAVE maradt a regi? Barmikor kilephetsz es onnan folytatja legkozelebb? Nekem ugy megfelelt.
Sokszor azzal szorakoztam hogy mentettem a technikat: beborultam valahova, de nem inditottam ujra a terkepet hanem mas verdakkal mentem menteni, talpraallitani, osszeszedni a szetgurult ronkoket stb. A legjobb volt mikor a mento verda is beborult :)
Utoljára szerkesztette: Aborg, 2020.04.28. 19:55:40 -
Wernher #1339 Most komolyan, nem lehet a nyilakkal vezérelni a járművet csak a W S A D billentyűkkel???? A két különböző gamepad-om bol egyiket sem ismeri fel??? Ezt a SZ@RT!!! -
endy papp #1338 Itt a folytatásról infó.
A kormi támogatást is ígérik soon ,de mikor hány hét azt nem tudni,jó lenne az első nagyobb javítással,többen is elégedetlenek ,joggal....
"Check out the content of Phase 1, available in the coming weeks, and get your gears ready to brave the tundra for the hunt of a lost wreckage of a World War II bomber.
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2020.04.28. 19:31:28 -
endy papp #1337 Jó már megvan de köszi csak megszoktam az elődnél hogy mindig kin volt és láttam......már mint az idő.
De mint írtam is csak az MSAA-val van ez,igazából nem tesz hozzá de ha rácsavarod elvesz.
Ezt tapasztaltam más játékoknál is,így ennél is,alapból úgy is indult nálam hogy a TAA-volt. -
chris0000 #1336 ezt én is meg tudom erősíteni... látszik, h baromira nincs oprimalizálva… vannak bőven nálam is indokolatlan droppok 60-ról 40-45-re...
az MSAA-val vmi nem stimmel! nah majd hátha patchelik…
belenéztem és huhh, lesz itt mit csinálni, felfedezni, kitapasztalni... így elsőre tetszik a megvalósítás... bőven kell majd hozzá idő...
az időt mutatja endy… :) M térkép és ott látszik fent...de, du... üdv. -
endy papp #1335 Ha fps gondod van állítsd az antialiasing-ot TAA-ra
MSAA ha csutkóra van téve sem szebb viszont felezi az fps-t és dia vetítés már 2x szorzó értéknél is levesz 10-15-öt.
Ezeken kívül a többi maxra ultrára téve simán fut pedig azért 3x27" nem egyszerű megjeleníteni,még egy GTX1080ti-nek sem.
A Legacy Camera nézet nekem nem jött be,4x körbe fordítottam és azt hittem a körhintában ülök.
Persze egyén függő,csak mikor többet kell vele forgolódni engem zavar.
-
endy papp #1334 Igen gondoltam.
Most vettem egyet a tajgára is oroszba.
Én nem találtam a modját hogy teleportáljam egyik helyről a másikba de átmenni már átmentem ,persze amit enged ,mert egyik helyen kiírta hogy régió függő a kocsi pedig mod homokfutó volt,de még ráfekszek talán sikerül de szerintem nem...
A pickupot már eladtam abból vettem a tajgára felfedezni még egyet.
Dobozos uazzal próbáltam menni de tökig el ült a virsli kerekekkel és a motor kapút...el is adtam .
Most ezzel a dzsippel küldibe kihúztam egyet a vízből....nagyon adta magát......
A mod "homokfutóm" alaszkában nagyon jó szolgálatot tett csövek alatt átfér és elmegy mindenhol......át is mentem vele a másik alaszkai mapra.
Na így tuti át lehet vinni már amit a játék enged átvinni.
Igazából a mapok nagyok kicsik de ezek ekkorák.
Szerintem mire minden küldit teljesít mindenhol a mókus több száz óra kell,úgy hogy hosszú időre megoldott az elfoglaltság.
Egyenlőre csak felefedezek.
Azt remélem az első javítással megérkezik a kormi támogatás és onnantól tolom a fuvarokat ,legalább is ez a terv,.
Bízom benne nem kell fél év hogy ezt az alap dolgot bele rakják,futkoz a hideg a hátamon ettől a controlllertől....de egyenlőre ez van...
Alaszkába az összes aszfaltos út korcsolya pálya na oda aztán kell majd a vas,a kis homokfutóm is csúszkált mint barom.
Amit eddig mutatott a mapok terén a játék elégedett vagyok,pedig még messze nem láttam mindet,az alaszkai azok picik ,de ez van.
A tajga kedvenc lesz...nosztalgia.
Szerintem a színek pont megfelelőek,VGA függő ez is meg a stabil fps.
Nem győzök gyönyörködni a tájban mindenhol....legalább valami nagyon el lett találva. -
#1333 nekem nem tetszik. kocsik csúszkálnak, szlájdol az ember a teherkocsival aszfalton 20km/h-val mikor beveszi a kanyart...
sziklára felmész a kereked félig "elsüllyed" a textúrában, szóval a sziklák csak tereptárgy dísznek vannak kb, ez azért elég gáz egy offroad játékban. az autók pillekönnyűnek érződnek. sáron vagy átmész simán automata váltóval, vagy beleragadsz, köztest nagyon nem találtam még. szép játék küllemre, de gagyi a szimuláció nagyon. -
RedRiot #1332 Az UAZ a prémium kiadáshoz járt. Az előrendelési bónusz valami amerikai csőrös, azt még nem próbáltam.
A kamera-forgatás tippet köszi, megnézem én is milyen opciók vannak mert jó lenne ha a követő kamera együtt fordulna az autóval. A fura kormányzás (nem tér vissza középre) + a folyamatos kamera utánállítás elég körülményes így együtt.
A map viszont óriási nagy. Kb. egész nap játszottam de még mindig nem jutottam el mindenhová. A Mudrunnerben úgy emlékszem volt hogy egy nap hármat is megcsináltam. Ennek a végigjátszása bele fog telni pár hétbe minimum. :) -
RedRiot #1331 Meg van nekem is! A prémium verzióhoz járt. Már megérte, mert sokkal jobb az alap Chevy pickuptól. Szerintem végig ezt fogom felderítőnek használni, tényleg mindenhova elmegy.
A Mudrunnerben nem szerettem a kisebb terepjárókat, nekem túl pattogósak, ugrálósak voltak, ebben a játékban mintha javítottak volna rajtuk.
Kormány: én kontrollerrel nyomom és nehezen szokom meg hogy nem térnek vissza a kerekek középállásba. Így túl sokat kormányzok vissza és úgy megyek mint egy részeg. Lassú tempónál nem zavaró, de nagy sebességnél már eléggé. Remélem megszokom, a Mudrunnerben már elboldogultam de pár hónapja már nem játszottam vele. Vannak játékok ahol jó a kontrolleres irányítás, a Dirt Rally 2.0-nál zseniálisan eltalálták, pedig elég élethű fizikája van, nem egy árkád játék.
Régió váltás: próbáld meg úgy hogy beállsz a garázsba és onnan. Nem emlékszem pontosan hogy sikerült Alaszkába jutni, de valamikor az első garázs felfedezése körül történt. De mondom valahogy azt is meg kell adni hogy melyik autókat akarod a másik pályán használni, mert ami szanaszét van hagyva a mapon az biztos nem lesz választható az új régióban.
Most a farmra szállítok cuccokat, sima platóssal. A tanker-trélert nem sikerült elvonszolnom a gyárig, gyenge volt hozzá a Fleetstar amire vettem vontató-nyerget. Nem elég az AWD ha szarok a gumik és gyenge a motor. :/
-
#1330 No , megse annyira rossz ez a jatek :) Beleneztem egy fel orara, de azt mar ebbol is latom hogy siman megfelel arra hogy erdemes legyen idozni vele.
Persze egy ket patch azert nem artana, de biztos lesznek majd. Peldaul nekem neha atesik a FPS 30-ra, eleg zavaro. Pedig a felbontast is kicsit visszavettem hogy siman menjen. Aztan jo lenne bele egy csuszka hogy kicsit meg lehessen szelditeni ezt a tulzott szinesseget. Itt atestek a lo tulso oldalara, a Mudrunnerbe szinesito modokat rakott a jonep, ide meg majd szintompito modokat fognak :)
Megtalaltam a kamera forgatast is, van ra a grafikai menuban opcio hogy a Mudrunneres modon forogjon (nekem ugy tetszik).
De a kerekekre mar miert nem ragad a sar? Ez pedig latvanyos volt a Mudrunnerban, foleg miutan kijottem az aszfaltra es lepotyogott a kerekekrol. A viz fizikaja nekem szinten kicsit visszafogottabnak tunik. A kabinnezet a tukrokkel jo lett, szepen ki is konyokol tolatasnal. De a sotetben a muszerek vilagithatnanak. Remelem majd ezt is megoldjak.
Meg ugy altalaban: szokni kell a jatekot, hiaba Mudrunneroztam rengeteget, itt elegge mashol vannak a gombok, kicsit ujragondoltak a kezeleset a jateknak. Annyira meg nem is "erzem" az autot mint a Mudrunnerban, de gondolom majd meg lehet szokni. En varok vele mig jon hozza par patch, de en ugy nagyjabol elegedett vagyok a jatekkal.
Ja, es az a "dzsipp": en nem talalkoztam eddig azzal a nagykereku (UAZ?)zal (ami valszeg extra cucc az elorendeloknek?)
Utoljára szerkesztette: Aborg, 2020.04.28. 16:40:14 -
endy papp #1329 Jaj köszi majd kiszúrta a szemem.....
Jó lenne már a kormi támogatás mert ettől a controlleres tologatástól agybajt kapok,pedig nem rossz csak kormihoz vagyok szokva egy autós játéknál.
Használok amúgy controllert nem idegen csak nem autós (szimeknél)játékoknál.
Ja ez a teleport asszem nem megy mert a kiírás szerint mint ha régiókat írna és ahhoz lenne kötve,de ebbe még elmélyülök,hogy is van ez...
-
endy papp #1328 Nektek is van ez??
Ezzel nagyon baba felfedezni a dolgokat.
Főleg hogy a játékban nem kellett megvennem.
Olyan szépen át megy a sziklákon is és fel a szűk utakon szerpentinekre.
No meg még pénz is hoz a küldiknél plusz jól szórakozok.
Igazi offroad élmény ezzel döngetni...
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2020.04.28. 15:19:05