Civilization
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Úgyhogy egyáltalán nem akkora scifi, amit írsz.
Egyébként meg a honosító mûhelyeket inkább hagyjuk, egy kezemen meg tudom számolni, hány minõségi magyarítást láttam életemben. Talán a Crysis Warhead egész tûrhetõ volt, de az szinkron, egy kicsit nagyobb költségvetéssel, mint egy szöveges magyarítás.
Olyan borzasztóan magyartalan szövegeket és iszonyatos félrefordításokat tudnak elkövetni ezek a magyarítások, hogy az nem mindennapi. Béka segge alatt van a minõség. Az ilyeneket inkább meg se csinálnák...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
A Civ az idõsebb korosztály szórakozása. Egy világpremierben érkezõ játékot meg kiadásra elég nehéz lefordítani. Igazság szerint hülyét is kapnék, ha magyar lenne. A kini fórumokon lehetne tippelgetni, hogy akkor mit minek hívnak. Legyen csak angol.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
remelhetoleg a magyaritas is megoldodik ... idovel
addig is jatszunk az idovel :)
Engem annyira azert ez csak elmeleti sikon erdekel, hiszen furcsanak tartom ... vagyis inkabb pitianersegnek a jatekforgalmazok szemszogebol, hiszem nem egy honosito muhely mukodik kicsi hazankban ... miert nem lehet egy kicsit aldozni az ilyenre es idejeben felkerni Oket a forditasra?
Amugy egy mai atlagos 12 eves fiataltol elvarhato, hogy ertse a szoveget?
Ilyen apro gondom van csak ... amugy a jatek tok jo a maga nemeben.
Mi az a DLC?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Azt továbbra sem értem, mi a bajod a policykkel, azért baromira nem mindegy, hogy honorra vagy traditionre készülsz rá az elején, és különbözõ népeknek különbözõ policyk fekszenek jobban.
Szerintem több lehetõség van benne, mint a Civ4-es megoldásban, ott nagyjából minden egyes játékban, minden körülmények közt ugyanazokat a civiceket volt érdemes beválasztani. Ez itt egyáltalán nincs így.
A V-nek a civis rendszere az, ami talán picit gyenge.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
De ha tovább tart, hát tovább tart, inkább mint hogy szart adjanak ki.
Ezen a fórumon van egy lista a javításokról, épp tegnap frissítették.
Mikor lesz mar valami olyan ellenfel, aki legalabb egy kicsit megdolgoztatna? :DDD
Kicsi térképen úgy tûnik sokkal stabilabb.
Mindkettõt sikerült végigjátszani.
Az egyikbe egyáltalán nem volt vasam, viszont triremekkel folyamatosan piszkáltam, féltem ha fregattal jön végem lesz. Nem is mentem el abba az irányba, inkább rágyúrtam rifleman-ra, és mikor azokkal partraszálltam kilépett.
A másik játékom hamarabb véget ért nem bírta a nyomást a srác, 2 hajót bukott és feladta. De azt is végigklikkeltam AI ellen, és nem fagyott le közbe.
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévõ vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Érdekelne, át tudok e törni az új egységekkel, kár érte jó meccs lett volna.
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévõ vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Most fagyott ki a játék, 2v2 lett volna.
Igaz hogy egy láma noob volt a csapattársam, de jó területet kaptam, és 2v1-be is ment a harc. Farmoltam tudóst, és lett rifling mikor õk még középkori egységekkel voltak, pont akkor fagyott ki mikor esélyem lett volna kitörni a szorongatott helyzetembõl...
Ilyen és például itt: http://cdgalaxis.hu/PC/18095/civilization-5.html
Mondjuk kontinensesen az már komoly lehet.
A mohának mindig a déli oldala fás!
Másik meg, hogy próbálkozunk ezzel-azzal, népek kombinációja, csodaépítés (mekkora lebaszást kaptam ezért... :P), mekkora sereg kell, stb. Ezt is érdemes kvázi ismerõs terepen tolni.
De játszunk majd más mapot is, nyilván. Majd ha ez már rutin lesz, és 10bõl 10et megnyerünk. Vagy ha megunjuk. De ez olyan, mint egy kontinenses pálya, csak kicsiben, a valódi battleground mapok már tényleg brutálisan primitívek. Elkezded AZONNAL fosni az egységet, aztán aki kb megnyeri az elsõ csatát, az a játékot is.
De itt jön be a harmadik része a dolognak, hogy TÉNYLEG baromi instabil, a lejátszott meccsek egy jó részében engem kibaszkodott asztalra, és a kilépett ellenfelek sem biztos, hogy kiléptek, lehet, hogy õk is fagytak, arról nincs semmi infó. Ilyen körülmények közt én meg nem kezdenék bele nagyobb, hosszabb játékba, majd ráér az peccs után.
Forrais hasonlatot ne szívd mellre, csak basztatlak :P Egyébként nekem a stílusa egyáltalán nem ismerõs, egészen egyedinek találom. Nincsenek Okkultist féle HAHAGHAHAHAHAH!!!!!-k, Saintgerman meg nem képes két sornál többet egyhuzamban leírni, Albertus lenne még gyanús, de õ is kicsit máshogy adta elõ magát. Szerintem egy új õrült talált rá a fórumra, ennyi.
A forrais-s címke különösen fájt. :(
(Õ nem valakinek az álregeje? Nagyon okkult/saintgerman/backuopd/mittonén kicsoda stílusa van.)
Elképzeled hogyan van, aminek túl sok köze nincs a valósághoz, aztán felépítesz rá egy óriási légvárat...
Elég sok megjegyzésed van a multival kapcsolatban ami egész egyszerûen nem igaz. Had ne soroljam.
Én megértem, hogy jól el vagy szinglibe, de akkor talán nem kéne ennyire karakterisztikus véleményt alkotni a multiról...
De nem is ez a lényeg, hanem hogy hosszabb meccset NEM LEHET végigjátszani, aztán a tököm kezdjen bele egy olyan meccsbe, amire rámegy az összes szabadidõm, azt' a végén még el sem dõl, hogy ki nyert. Nem alternatíva.
Ha összeszedsz még kb 3 embert multira, szerintem mi Uwuval kaphatóak vagyunk nagyobb meccsre is, de akkor elõtte ki kell próbálgatni, hogy mûködik-e a save/load, meg elég konkrétan le kell szervezni a folytatását a félbehagyott meccsnek.
A játék vége is csak egy fajta lehet. Mindenki kiirt mindenkit. Miért? Mert kicsit a térkép és a fenyegetés iránya belõhetõ.
Hát bekapcsolt round timerrel néha elég pörgõs is tud lenni, amikor egyszerre lesz kész néhány városban az épület, kutatni kell, meg még lépni is 10-12 egységgel, akkor elég szûkös az a másfél perc, amit ad a játék egy körre. Ja, persze a lag miatt meg néha két-három másodpercet is késik egy-egy klikked, szal néha még idegesítõ is.
Azt tudom, hogy pontban éjfélkor fejeztük be, asszem olyan fél nyolc-nyolc körül kezdtük, de lehet, hogy kicsit késõbb. Szal kb négy óra. A reneszánsz elején lett vége, a muskétás volt a legfejlettebb egység, de meg nem mondom, hány kör.
A tengerpartot védõ íjász-harciszekér védelmi vonalukat is meg kellett csinálniuk, az sem magától került oda. Az nem taktika?
Másik fele, hogy nem tudom, hová magyarázzam még, de GYENGÉBB helyzetbõl fordítottunk, ha igaz lenne, amit mondasz, akkor erre képtelenek lettünk volna.
Volt olyan állás, hogy nekik 1500 pontjuk volt, mi meg alulról csókolgattuk az 1000-et. Az kb azt jelenti, hogy népességben, seregben, és tudományban is elõttünk jártak. És így is sikerült fordítanunk.
A diplomáciát szerintem meg felejtsd el, akivel találkozol freeforallban, az megtámad. Vagy ha épp valaki mással háborúzik, akkor te használod ki a helyzetet, és támadod hátba. Nem buta AI-kkal szarakodsz, az ellenfeleid emberek. Nem fognak neked segíteni, mert nem érdekük. Gyõzni akarnak, egyedül akarnak gyõzni, és ha nem megy nekik, kilépnek a picsába.
Ez van, ez egy ilyen játék.
Amúgy mennyi idõ volt mindez?
A diplomáciának sincs semmi értelme. Egy olyan játéban ahol 3-6 ember van igenis van értelme.