Civilization
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ronda grafika ami zabálja a hardvert
AI vicc kategória
Diplomácia 0
De maga a játékmenet is unalomba fullad pár játék után..
Szép volt jó volt elég volt, majd ha lesz kieg megnézem ujra mit sikerül kihozni belõle..
Szerencsére nem vettem meg 😊 most lenne +1 porfogóm.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Virtuális memória fixen be van tolva 800 MB-ra.
Lehet hogy a nagy térkép tesz be neki rendesen, ugye egyre több és több területet ismerek, de valahogy egész hirtelen vált rángatósan lassúvá.
Igazából azért gondolom hogy ez durva engine hiba, mivel semmilyen hatása nincs a felbontás vagy a részletesség állításának - 1024*768ban kb ugyanazt látom mint 1800*nemtommenyiben.
De tényleg, ez a textúratöltögetés, ez vmi brutális. Ahogy kockánként rakja ki 😊
Mert ha mondjuk 4GB, akkor esetleg érdemes a DX9 verzióval nyomni, virtuális memória kikapcsolása mellett.
(Nekem 2,5 GB-tal, normál térképen, nem sokat lassult a végére, de az én win7-em nagyon le van soványítva, így ez is elég volt neki).
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Elõvettem a Civ II-õt. A tech tree agyonveri az V-öt. Az AI viszont hol igen, hol nem. Legalább tengeren okoz gondot, szárazföldön néha, ha laza vagyok. Viszont néha olyan buta. Felhúztam kér erõdöt egy-egy hill tetején. Ha 50 egységet nem vesztett azzal, hogy 3 riflemant és 1 alpine troop-ot lenyomjon, akkor egyet sem. És sokszor még nem is egyszerre jön. A parmenti hajó szétlõtte mindig a felét. A másik fele ettõl még gyalogolt a halálba tovább...
A Civ II alapvetõ hiábja a city walls. Bitang olcsó és a 3-szoros bónusz a modern korig kompenzálhatatlan. Ha folyón van a város, akkor az 5-szörös túlerõ sem ér semmit. Vicc... Úgy tudtam elfoglalni a város,t hogy 3-6 diplomatát legyártottam és blokád alatt egy körrel addig szabotáltam, amíg a városfal meg nem semmisült. Kicsit drága és idõigényes... Az, hogy a cannon és artillery meg más is 1-es defense értékkel bír, szintén röhejes.
A diplomácia az aboszolút csúcs. A gép lényegében folyamatosan háborúzni akar. Mindig csak követelõzik. Máshoz nem is ért. Szövetséget a legapróbb szarságért is felrúgja, stb. Jó tudom, régi cucc. 😊
A Civ 5 darab részébõl lehetne egy frankót csinálni, csak mindegyikbõl jót kell kivenni. Egy Civ 2 tech tree és apróbb tweakelés jó lenne. Vagy a Civ IV rendszerét vegyék elõ és a találmányok hassannak erõsebben a tile improvementekre, vagy az idõvel is fejlõdjenek, mint a cottage és társai. Vicc, hogy a pénzteremlõ tile semmit sem fejlõdik. Vagy visszahozhatják a irrigation / farmland szisztémát a supermarkettel. Az sem volt rossz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Gyakorlatilag játszhatatlanná vált - és a hiv fórum alapján nem vagyok egyedül.
Még fapados, nincsen benne hot seat (nálam ez -50 % :-D), de nekem speciel tetszik, jók az alapok.
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
10 e csak irányár!
Ezt jól megsz+ptam!
Nekem se igazán jön be az öt😞
Nem kell valakinek mondjuk 10e Ft-ért?
Kb. 1 hete van meg.
Egyet játszottam csak, ahol ez nem volt beállítva, amikor a 10. körben megjelentek spearmennel az egyetlen városom mellett, akkor elbúcsúztam tõlük.
Annyira senki nem lehet hülye, hogy azt bekapcsolva hagyja multiban... Annyi erõvel akár fej vagy írásra is fogadhatnánk, úgy gyorsabban lejátszunk egy meccset, és pont annyira a szerencsén múlik.
azzal két támadásból vettem be a városokat, gyakorlatilag a középkor végéig nem is tudták megverni.
egy másik játékban a Birodalmi Lépegetõ (nem jut eszembe az ingame neve) volt olyan, hogy ahova ment, azt elfoglalta/leverte egyedül.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Meg azt sem, hogy pl az ellenség reneszánsz korabeli hajóit miért csak 3-4 kör alatt tudja megsemmisíteni a rakétákat lövöldözõ városom 😊
Ezek ellenére nagyon jó kis játék, kellemeset csalódtam, azt hittem unalmas lesz.Ahogy idõm engedi fogok egy újabb játékot kezdeni valami másik néppel, mert az elsõben nagyon sok mindent elqrtam(össze vissza építgettem mindent, a városok nem voltak összekötve egymással, hülyén researcheltem, stb).
Angolokkal voltam a törökök ellen.
A longbowmen-ek brutálisak, a +2 lépésrõl nem is beszélve... Az ellenfelem szerint csaltam 😄
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Olyan ez mint a nyúl a füstszûrõs sapkával.
Nincs valami opció a Civ4-ben, hogy látszódjon ha vhol stack van? 😊
1. Ki mentheti el az állást?
2. Ha elszáll a kapcsolat, akkor nem lehet visszacsatlakozni. (Ami orbitális állatság a programozók részérõl, hogy ezt így csinálták meg.)
3. A mentett állást hogyan lehet folytatni? Bárki hostolhatja?
Csak azért, mert ma két játék szállt el egymás után online. Egyszer maga az online rész, egyszer meg valszeg az ég gépen drivere miatt és omlottam össze.
Viszont így lett csak igazán sivár és érdektelen az egész.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Nem lehet, pont az az egyik "nagy" újítás benne 😊
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
1.Ha Ancient Era val kezdek, akkor az évszámok ugyan olyan gyorsasággal pörögnek AD 1500 körül mint AD 150 körül? Azt tudom hogy BC gyorsabban telik.
2. Átlehet írni a programot úgy hogy több kör legyen, vagyis hogy késõbb érjem el 2050 et?
Az egységeket nem lehet ugy mozgatni mint pl a 4-ben hogy egyszerre mozgatok mondjuk 3 egységet, egy területen, szoval össze lehet õket valahogy vonni, hogy egy területen lehessen mondjuk 2 vagy 3 darab? vagy csak külön külön lehet õket? :S
Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-
Persze van lehetõség teljesen modern korig és utána is kicsivel fejleszteni, 2050-ben ér véget a játék, addig még rengeteg kihívást jelent.
Bizonyos szempontból, kezdõknek kifejezetten ajánlható ez a rész, az egyszerûség az átlátható kezelõfelület miatt. Nem veszik el az ember a sok lehetõség között.
Az azért jelent valamit, hogy annak is feltûnik az AI gyengesége, aki elõször játszik valamilyen Civ-es résszel.😊
Ha a nagyon modern technológiákra épülõ stratégia is érdekel, akkor tudom ajánlani a Galactic Civilizations II-t. Abban ûrbirodalmat tudsz építeni, az ûrhajókat részletesen megtervezni, meg ilyenek.
Ott az ellenfelek meglepõen jók és a diplomácia is elég kifinomult. A különbözõ fajoknak tényleg van saját karaktere, van amelyik diplomáciával, kereskedelemmel, vagy fegyverrel, vagy terjeszkedéssel, kolonizálással akar gyõzni. Ott is vannak kisebb fajok, akik soxor segítséget, vagy éppen bosszantó nehézséget okoznak.
Miután láttam mit mûvel a vizen, elhatároztam, hogy addig nem játszok, amíg nem lesz normális AI benne. (Úgyis mindjárt Gothic 4, bár ha azt veszem, ahogy a 3 kezdte 😊 )
Három játékot próbáltam, az elsõbõl mindenki kilépett, szal nyertem. 😄 A második indításnál fagyott. A harmadik meg két magyar ellen volt, és elpicsáztak mint a szart. 😛
Nem tudtam, hogy összeér a térkép középen, túl késõn kezdtem seregre gyúrni. Kinyírtam egy AI-t, de veszteségekkel, aztán meg egyesével buktam egy rakat cuccot el.
Lehet ezzel játszani azért, nem akkora bughalmaz.
A luxuscikkek végesek, épületbõl meg annyi lehet ahány város. Kicsit bonyolítják a helyzetet a bónuszok, de összességében minél több a város annál jelentéktelenebb a luxuscikk.
Mindemellett mégis valószínûleg luxus gondja lesz a kolegának. A végére annyi épület van, hogy ha azok fel vannak húzva nem lehet gond. Általában az elején van probléma, akkor meg nagyon sokat dobnak az árúk. Rásadásul könnyen gyorsan szerezhetõ foglalással, ha az nem megy meg is lehet venni más néptõl, esetleg városállamtól. Akár többet is szerezhetsz, viszont épületbõl elég nehéz a modern kori épületeket felrántani az ókorban😊
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
A CiV II hogyan üzemelhetõ be? Térkép generálásnál CTD-t nyom...
Csak össze akarom hasonlítani ennyi idõ után az újjal. 😊
ON
De ebbõl a ~200 happinessbõl csak 55 ami luxuriesbõl jön (asszem tán 2 az ami hiányzik).
Valójában egyik általam ismert böngészõs játékhoz sem hasonlít és ez benne az egyik jó vonás. Itt valami egészen más és új készül.
Ebben a játékban az egyik legnagyobb varázs a rengeteg lehetõség, és a hatalmas szabadság. Ráadásul egy bent élõ karaktert viszel, nem egy "falu'-nak csúfolt valamit. A karakterbõl lehet városvezetõ vagy birodalomvezetõ, esetleg indiántábor vezetõje.
A civeket is azért imádom az elsõ rész óta, mert hatalmas a szabadság és a lehetõség. Ohh mennyi álmatlan éjszakát okozott családom "örömére" a "csak még egy kört játszom" gondolat!
Civ 5-ben ajánlom annak aki szereti a modern kort, az új Kanada modot...kellemes meglepetés, ilyesmire vártam.
www.republiknet.hu
Ebben az esetben nem tudom hogy lehet kevés amid van.
Kisebb háború után, meg szinte tukmálja az emberre.
Természetesen a courthouse-t azonnal fel kell építeni az elfoglalt városokban. Egyetlen gond, hogy nem lehet megvenni, és az elfoglalt városok lakossága nagyon visszaesik, 8-as városból lesz négyes.
Hát, nekem 11 vagy 12 féle luxuscikkem van, de az csak +55-60, miközben 200+ körüli elégedetlenséget kell ellensúlyozni.
Ha normális birodalmat akar az ember építeni (nem ilyen Jakuza féle tiny mapon 3 várossal pilinckázok meccsek 😊 ) akkor a luxuries csak az elején elegendõ...
A pénz egyébként nem lehet akadály AI ellen, mivel a városokat el lehet adni iszonyatos mennyiségû pénzért.