4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • kenyeresdaniel
    Tegnap este egy órával később már működött a dolog.
    75%os akció megfogott. Gép ellen unom a dolgot.
    Bízom benne azért fogok játszani pár jó menetet multin.
  • uwu 101
    Szerintem jobban jársz ha hagyod a francba.
    A multizásban nem lesz sok köszönet. A multi egy forimtot se ér, sajnos nagyon elkúrták ezt a részt.
  • kenyeresdaniel
    https://support.steampowered.com/

There seems to have been a problem with our database.

A legjobbkor XD
  • kenyeresdaniel
    Rábeszéltetek. Ám
    Már fél órája probálkozok rendelni,de nem sikerül :S.

"Úgy tűnik, hiba lépett fel a tranzakció előkészítése során. Várj egy percet, és próbálkozz újra, vagy kérj segítséget a támogatástól."

NEm értem ,most esetleg leterhelt a steam vagy én írtam be valamit rosszul.
    Nem irtam ékezetet sehova , OTP Mastercard kártyám van azzal elvileg lehet itt fizetni.
  • Botond #1970
    A hétvégén 75%-os akció van rá steamen.

http://store.steampowered.com/app/8930/

12,5 eur
  • ollie
    úgy, hogy megveszed
  • kenyeresdaniel
    Hali.
    Sorry h nincs hangulatom végigolvasni a régi kommenteket.
    Civ 5 up 7 Skidrow verziom van, a multiplayer hogyan lehetséges?
  • lee56
    Na meg civ5-ben van fenntartási díj is, rámegy a gatyád is ha mindenhova utat építesz :)
  • mikromanus
    Nem egészen. Az csak a civ 4-ben volt így. Civ5-ben elég ha a hozzá tartozó fejlesztést ráépíted az erőforrásra (pl arany/ezüstre bánya, márványra köfejtő, selyem és fűszerre ültetvény, elefántcsonthoz és prémhez vadásztábor kell). Persze a határaidon belül kell lennie, de út nem kell. Másik lehetőség, hogy más civtől szerzel (trade ablak). Harmadik lehetőség az, hogy egy olyan városállamnak leszel szövetségese (60 feletti befolyás. Ha több civnek is 60 feletti, akkor az amelyiknek a legtöbb), amelyiknél van ilyen erőforrás és már épített is rá mező fejlesztést.
  • ollie
    Utat építesz hozzá.
  • madrid4ever
    Sziasztok!
    Azt szeretném megkérdezni, hogy mikor egy város nyersanyagot követel (pl: selyemet) azt, hogy lehet bekapcsolni a kereskedelembe?
  • Kilop
    na eddig megtudtam hogy minden egyes út fentartása 1 arany. Ha kereskedelmi utat létesítesz a fővárosod és a többi város közt ami a tiéd vagy a szövetségesé, akkor pénzt hoz. Kb ennyi:D
  • mikromanus
    Az utak-jövedelnek rész nekem se teljesen világos. HA a városod össze van kötve úttal vagy kikötővel a fővárossal, akkor erre pénzt ad. Azt hiszem ennek a mennyisége a város nagyságától függ. Meg esetleg az út hossza is beszámít ami a saját területen van? Alaphelyzetben az út, vasút és minden mező fejlesztés valamennyi fenntartási költséggel jár. Ez tuti. Javaslom szedd le a magyarítást és nézd meg a civilopediában! Hátha ott bőségesebben mérik az infot :)
  • Kilop
    Igen, az update 7 nincs fent, szal azt leszedem:D
    még annyi lenne, hogy az út hozománya vagy költsége 1 arany?
    Mert azt tom ha a városaimat összekötöm a fővárossal, akkor kereskedelmi út jön létre, ami hoz pénzt a konyhára, de nekem minden mezőnvan utam, szóval most hoz pénzt az ilyen sima út vagy nem?:D
  • mikromanus
    Fura, mert nálam simán működik. Mondjuk annyit írtak, hogy az előző patch (Update 7) fent kell, hogy legyen. Lehet anélkül gagyi. Egy korábbi verziónál még a .275 végűhöz amit valaki felrakott abban a Tech tree volt kezelhetetlen, mert a technológiák gombjai hiányoztak. Muris. De ez nem az. Ez csak müxik:)
    Persze lehet te máshonnan vagy más verziót szereztél. Nem hinném, hogy a magyarítástól jó nálam...
  • Kilop
    ááá letöltöltöttem az egyik oldalról ezt a verziót, és amikor találkozok 1 civilizációval nem lehet semmire sem kattintani, hanem csak esc-elni:)
    ha a főmenűben akarok betölteni egyszerűen nem megy rá:)
    de sebajj, legalább fél perc alatt betölt az, ami amugy kb 45 perc alatt:)
  • mikromanus
    Patch szám: 1.0.1.332 (a .348 az beta verzió még)
    Patch Notes

A legegyszerűbb módszer a jogtiszta szoftver és a steam frissítés vagy valami ilyesmi :)

Ha a sötét oldalon tévelyegsz, akkor sem tudok pontos címet. Valamelyik forumos/letöltős lap hozzászólásaiban volt a friss patch kínai "modja". Google segít rajtad, mert linkelni ilyen gonosz dolgokat nem illik :)
    keresőszóra: civilization 5 skidrowgames
    (valahol az utolso előtti - 10. lapon a hozzászólások közt)
  • donatus13
    én már csak egy multi patchre várok remélem lesz egyszer.
  • Kilop
    Ha megkérhetlek be tudnád linkelni a patchet amivel játszol, mert annyi van hogy nem igaz:D
    meg amit írtál azt se sikerült letöltenem:(
  • mikromanus
    Huge map 1700-1800 körül, vagy a 20. század az biza' lehet lassú, de ennyire talán nem. Az biztos, hogy nem videokari a hibás ebben. Totál alacsony felbontáson és minőségnél is hörgött a régi patchen XP alól, igaz standardnál is többet vártam mint játszottam. A legújabb .348 végű (?) patch, vagy a kínai béta verziós kiegészítője helyretette a beállításaimat, meg volt pár verzió amiben mindig írták, hogy javították a sebességet, meg ilyen-olyan fagyásokat meg bugokat. A különbség rögtön érezhető volt win7 alatt. Pl, hogy elindult a win7 dx11 verzió is. Korábban valami bibi volt vele én meg lusta voltam újratelepíteni :)
    Nagy mapon nyomulok már pár napja és semmi gond. Gondolkodik épp fél percet, vagy egyet, de nem sokkal tart tovább a körváltás míg végigmutogatja az ellen lépéseit. Huge map is kezelhető volt, bár a vége sok - sok gombafelhőbe veszett :)
  • Kilop
    Hát én most a legnagyobbon játszok és olyan 1750 körül vagyok:D
    csak azért mondom mert töltött vagy 20 percet, és végén inkább kinyomtam és civ4-eztem:D
    sztem most egyből felpatchelem:D
  • mikromanus
    Összegezve a kör és betöltés időnél ami gyorsít:
    - új patch
    - kisebb map (standard már gond nélkül fut egy két éve középkategóriás pc konfigon nálam 1700-1800 körül is. Később picit lassúcskább de nem vészes. Huge vagy nagy map az már fogós 1950 után, ráadásul ott jó eséllyel el is húzódik odáig a meccs)
    - újabb oprendszer (?)
    - erősebb gép (talán ennél a CPU számít nagyobb súllyal)

Esetleg ha valakinek ebben van tapasztalata és tévednék az pontosítson!
  • mikromanus
    Orvosolni? Gondoolom türelem + egy sör. Esetleg erősebb proci és/vagy win7 dx10-11 verzió és a legújabb patch. Nem tudom, hogy nálam melyi oldotta meg, bár elsődlegesen a körök váltása volt lassú. Win7 alatt dx 10-11-esben a legújabb patchnél már jó. A betöltés nem egy kapkodó idegbeteg sebességben, de egyszeri alkalom játékoknként, vagy alkalmanként. Az még tán elmegy. Melyik időre gondolsz? Amíg az intro video fedezékében eljut a menüig, vagy amíg a mentés betöltődik és indulhat a játék?
    Az intro nálam addig jut, amíg hellyel kínálja a fiacskáját az öreg. Ha lassabb épp a gép, akkor talán megjelennek az első tengeri képek mire sikerül továbblépnem :)
    A mentés betöltés, vagy játék kezdési idő meg attól függ mekkora map és melyik évben/körnél jársz szerintem. Az 1800-1900-as évek már elég lassúcskák, de a kezdés és a korai időszak még huge mapon is viszonylag tűrhető. Mire behozoma sört (18 év alattiaknak ez málnaszörppel javasolt) a hűtőből már indul is. Vagy csak le lennék lassulva? :D
  • Kilop
    mindenkinek vagy fél órát tölt be?:S
    ezt hogy lehet orvosolni?
  • woy
    katasztrófa nincsenek kémek a civ5ben ?!
  • NEXUS6
    A negyedikhez vannak viszonylag normálisan összeválogatott modpackok. Az ötnél nem lehet igazán belőni a kiegyensúlyozottságot, modpackok se nagyon vannak.

Én a mai napig a néggyel játszok.
  • donatus13
    5 nek nem működik a multija amúgy az 5 jobb volna,:)
  • steweee
    visszaolvasgattam, a negyedik rész tényleg jobb ?
  • ollie
    Tök mindegy hol veszed meg, mert mindegyik Steam-es.
  • csige791
    Sziasztok, ha steamen veszem meg akkor később fogom tudni magyarítani? Csak mert most ott akciós a cumó, 29 helyett 10 font
  • donatus13
    gondoltam rá de mivel multi nem működik , nagyon sajnálom pedig nagyon szerettem eddig a sorozatot de ez az 5 emiatt teljes csalódás.
  • Botond #1943
    Steamen most -66% és csak 17 eur a játék.
  • Botond #1942
    Én hely foglalásra használtam őket. Ahol városállam van, oda sem terjeszkedett az AI. :)
  • mikromanus
    Nehezebb fokozaton már morci lesz attól is az AI ha lenyúlod/lefizeted a városállamait?
    Tegnap a polynézek bohóckodtak. A velem szomszédos szövetséges kis városállamot lefizették, így helyettem átváltott a polinéz szövetségre. Következő körben ráigértem és visszaszereztem az államot, erre valamikor pár kör múlva elkezd harcoskodni a polinéz-hawai bohóc, hogy azért nono, az az én érdekszférám. A mókás az, hogy kb 20-30 "méhsejtnyi" távolságra volt az első városa, én meg majdnem teljesen körbefolytam már a városállamot, erer jön az "én érdekszférám, Pubi!" szöveggel. Ilyenkor morci is az AI és lehet ez az utolsó csepp a pohárban, vagy ez csak amolyan dísz, mint amikor leminősít/fikáz és te választhatsz a "Rendben" és a "meglakolsz ezért még Baromarcú" válaszok közt? :)

Amúgy ha van pénzmag, akkor mindig hasznosak a városállamok. Én többnyire a kultúrális, vagy katonai államokat vonom be a haveri körbe. Lehetőleg baráti hozzáállással, vagy irracionálisan válogatva. Az ellenségeseknél sokat csökken a befolyás. A tengerészetiek mennyire hasznosak? Az elején tán jó lenne a gyors növekedéshez, de épp akkor nincs elég suska körönként. 750 aranyat meg szerintem nem ér egy állam barátsága +3 és 1 "zöldalmáért"...(főként ha ez 3 sb kutatási egyezmény)
  • uwu hun
    Attól függ hogy jön ki a lépés. Ha nem az AI csatlósai mielőtt kapcsolatba lépnél velük, igazad lehet. Tény hogy nagyon hasznosak is tudnak lenni, de ha nincs szerencséd, csak a baj van velük.
  • mikromanus
    Szerintem minden szinten a nyugis győzelem kulcsa, hogy ne engedj önszántadból szent birodalmadba holmi jöttment idegen turistákat. King fokozaton tegnap meglett a kulturális győzelem 3 várossal, de a vége nagyon uncsi lett. Semmi nyitott határ egyezmény és simán végigmosolyogták a szomszédok a játékot :)
    2-3 erősebbel összebarátkoztam, ha valaki javasolta, akkor beleegyeztem a kutatási egyezményekbe, meg emellett arra kellett ügyelnem csak, hogy azt a 2 db ezüst nyersanagot mindig időben elcserélgessem valami másra, vagy eladjam fix 240 Goldé'. Kicsit aggódtam, mert az arabok még az 5. policy ág eleje fele megcsinálták az Apolló projektet és 15 tudomány előnyben voltak, de nem volt gond. Annyi sok városa volt, hogy csodálkozok hogy bírta a boldogtalanságot. Főként ha azt nézzük, hogy egy policy volt végig kifejlesztve és hangulatnövelő nem volt egy sem.
    1950-re meglett a győzelem, de az utolsó 50 kör szado-mazo space nyomogató, verseny volt (egy egységet azért megtartottam mozgásban, vagy nem "ástam be" a városba, hogy azért ha eksön van, akkor tudjak reagálni és ne csak menjen az automata körváltás)

Azt hittem, hogy a nyílt határok megállapodások arra vannak, hogy elmélyítsék a barátságot más civekkel, de úgy tűnik ez csak egy csapda, hogy megnézzék mi miatt haragudjanak meg rád később. Vagy van bármi haszna a nyílt határoknak (mármint hogy te nyisd mega határodat)? :)
  • Botond #1938
    Szerintem meg pont sok városállam a könnyű deity titka. :)
  • uwu hun
    Pedig azon a mapon, kis térképen, kevés néppel, városállamok nélkül tényleg röhejesen könnyű a deity is. Főleg valami lassabb game speedel. Próbáld ki, meg fogsz lepődni! Mondjuk nem árt hozzá egy jó kezdőterület.
  • mikromanus
    jaja. Olvastam is korábban valamelyik hozzám hasonló lelkes játékost. Archipelago + angolok és könnyed nyári séta a deity is. No. azért nem könnyed, de nem is vért izzadós. A sorhajókkal valóban nem sokat tudnak kezdeni a népek.
    Mikor teszteltem mókából még beraktam néha sok-sok városállamot is, de még így is előfordult, hogy diplomácia helyett a dominancia hamarabb összejött (annak ellenére, hogy a 20-26 városállamból 23 szövetségesem lett). Persze az csak King volt, de nem vagyok elég szado-mazo a komolyabb nehézségre. Angolokkal lehet feljebbkúszok majd egy nehézségi szinttel :)
  • uwu hun
    Az AI az egységek számát figyeli, nem tudhatja hogy meg tudod őket verni tized akkora erővel is:)
    Deity-n úgy néz ki az ellenség, hogy a saját területén mindenhol áll valamilyen egység ,és még azon kívül is mászkál, ha béke van náluk. Csak akkor fogyogatnak ha háború van. Ehez képest tényleg gyenge a player serege, tekintve hogy ennyit igazábol nem lehetne eltartani. Szóval jogos a beszólás legtöbbször. Más kérdés, hogy nem tud mit kezdeni az erejével.