4740
Sid Meier's Civilization
-
#14 Remélem Sid-ék végre képesek lesznek elrugaszkodni egy kicsit az eddigi elérhető technológiai fejlesztési rendszertől. Nagyon örülnék neki, ha nem csak a lopakodó B-2-ig lehetne eljutni a technológiában, hanem mondjuk egy kicsit tovább is. Gyakorlatilag az első rész óta ugyanaddig a technikai szintig lehet eljutni. -
#13 Civfanatics fórumon több kép is van. Van egy olyna is, amin tényleg látszódik a szebb grafika. Kár, hogy pont ez nálam a huszadrangú. Az, hogy a CiV-ben ki lehetett zoomli és látni a valódi földömböt jó volt, csak éppen megfektet minden gépet. Nekem nagyon elég volt a CiV I-II grafikai szintje is. Ne szép legyen. Kurva gyors legyen.
A Harpoon III sem csilivili grafikájával hódított... -
#12 Ha az zavar, akkor kérj házigazda jogot és, ha elegen támogatnak, akkor megkapod. -
#11 Meg így lehet a világ gömb alakú. Eddig a sarkkör nem volt megközelíthető, átjárható. Mondjuk ettől még nem biztos, hogy bejárható lesz, de így nagyobb rá az esély. -
Big Bad Ryder #10 Ez igaz, de mivel az egész térkép hatszöges, értelmét veszti a "felfelé" mint irány. Jó lesz ez... -
Garfield #9 Javíts ki, ha tévednék, de nem történt más, mint a tozító hatás áttevődött máshova: a cikknél levő jobb oldali képen pl. nem tudsz egyenesen haladni felfel, csak cikkcakkban. -
#8 Itt SG-n a cikk azt írta, hogy "jelentősen felturbózótt" grafika. Ezt látja valaki azokon a képeken? Mit kéne nézni? Hogy most már három bunkós parasztlegény helyett egy tucat van egy csapatban grafikailag, vagy mi? Kb még a 3D-s modellek is ugyanazok, mint a 4ben... -
#7 Az azért erős túlzás, hogy a hexet a Panzer vezette be. A mainstream populáris játékok közé, esetleg. De még ez sem teljesen igaz. Nem tudok túl sok példát mondani, mert én is a Panzerrel kezdtem az ilyen hatszöges témát, de a Battle Isle sorozat 100, hogy régebbi, és tuti, hogy nem az az első, sztem már C64-re is volt hatszöges stratégia. -
#6 Szerintem ez is modolható lesz, és akkor még ha ki is hagyják, majd valaki valahogy belerakja a vallást is.
Nekem csak az a kívánságom, hogy akár lehet dettó a CivIV is, csak hexán, de végre tegyék már rendbe az enginet, és ne kelljen a közepesnél nagyobb térképeken folyó játéknak törvényszerűen MAF-fal végződnie. -
Big Bad Ryder #5 Reméljük jó lesz...
Meglep, hogy bejelentés után fél évvel van a tervezett megjelenés. Más játékoknál ez bőven 1 év felett szokott lenni, nem?
Amúgy igaz, hogy nem lesz benne vallás? Ezt valahol olvastam, ugye csak humbug? -
#4 Remélem te nem tünsz el mint a civ4 témaindítója! Pl qrvára uncsi hogy a civ4 bannerjénél kivan irva hogy no warez vagy mi holott nem is kell hozzá semmi crack. Szal hogy érzed te hány évig fogod a topikot olvasni? :) -
#3 Én is. Az eddigi hírek alapján vegyesek az érzelmeim.
A hexa terén valakinek ettől függetelenül nehéz a felfogása... -
mukievil #2 CIV5HONLAP -
#1 Pár napja jött a Firaxis-tól a bejelentés, hogy idén ősszel már jön is a Civ5! Én ősjátékos vagyok, első rész óta játszom a sorozattal. És a screenshotokat elnézve megvalósult az egyetlen dolog, amit mindig is hiányoltam: végre négyzetek helyett hatszögeken mozgunk! Ezzel megszűnik az átlós lépés torzító hatása, hiszen a hex griden valóban 1 egység lesz minden irányú lépés távolsága. Amúgy, ha valaki emlékszik, annak idején a Panzer General vezette be ezt az újítást.
Hajrá Sid, várjuk az anyagot :)