Sid Meier's Civilization
-
mikromanus #2086 Látom az alaposságot és figyelmet te is a játék keretei közt tartod kordában, így picit lényegretörőbben mit mire írtam:
" A hosszútávú tervezés még a BF3-ba is "
hm... BF3? Mivanmááá? Kijött a Battle Forge 2 és 3 is? Ejnye. Le vagyok maradva. Amúgy a stratégia legalapabb szinten épp a hosszútávú tervezést jelenti, nem? Mondjuk ha más a játék akkor sejtem, hogy erre ez nem jellemző.
"Starcraftba tervezni effektíve nem kell semmit, mivel már létező taktikákat alkalmazol."
No. Erre utaltam. Ez az a hibás rész amiért társaságban csak elnézően mosolyognának rajtad. Röviden: balga tévhit
"Civbe meg gyakorlatilag folyamatosan tervezni kell, sőt leginkáb újratervezni, azért nevezném ezt a játékot sokkal inkább stratégiának." RTS-ben ez jellemzőbb vonás. Ezért Real Time :)
" Az rts-ekkel viszont tök gyökerek is elvanannak, sőt sikeresek,"
Újabb tévhit. Még hobbi szinten is csak az alsó harmad, max az alsó 50%-ban jellemző ez. Többnyire a micro elemeket erőltetik és jól érvényesülnek azok ellen akik sose játszottak még vagy csak most tanulják az alapokat. Civben is van Settler ás egyéb kevés rutint igénylő nehézség. Most ez alapján értékeljem a civet mint "stratégiát"?
De meghajlok érveid előtt és becsszó nem offolok többet még távolról se