4745

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • uwu300
    Civilopedia a játékon belül, abba minden benne van.
    Egyébként meg rád van bízva mit csinálsz, na nem mintha olyan sok választási lehetőség lenne... mindenre rá kel klikkelni, azt előbb utóbb vége lesz.
  • MrStokes
    A Steam-es 75%-os akcio reven szert tettem en is a jatekra.

Tekintve, hogy korabban par napig szorakoztam csak vele viragbolti verzioval, igy nincs tul nagy tapasztalatom vele. Ebbol kifolyolag nagy segitseget tudna jutnani nehany, kezdoknek szolo tipp, hogy mit, hogyan erdemes.

Tudom, hogy korabban az idok folyaman mar sokan irtatok ilyeneket, de arra gondoltam, hogy megse kelljen tobb szaz oldalt visszaneznem, esetleg ismer valaki olyan oldalt, legyen az magyar vagy angol (esetleg nemet), ahol ezeket mar valaki osszeszedte.
  • Szaruman
    Meg a gubát is a népesség alapján adja. Akkora legyen egy város, amekkora a boldogságba belefér (=minél nagyobb).
  • uwu300
    Sose lehetnek elég nagyok, az adja a kutatás jelentős részét.
  • Amiga
    Mi a feleségemmel imádjuk a Civ-et és hot seat-ban toljuk. Ezért a Civ V-öt igazán azért utáltam, mert a hot seat csak nagy sokára lett kész hozzá, és ezt kiszúrásnak éreztük. A játék viszont bejövős, nekünk tetszik és nagyon várjuk a kieget is.

A Civ IV a maga idejében és módján elképesztően korszakalkotó volt. A Civ V sok szempontból visszalépés, de az új játékkoncepciónak vannak azért előnyei is. Szóval az egyik szemem sír, de a másik azért nevet.
  • Carmang
    Ti mennyire nyomjátok a városok népességét? Mennyire fontos egyáltalán?
  • Szaruman
    A hibákat tessék jelenidőben írni. Úgy korrekt a mondat :) Sajnos...
  • GanXstaZoleeWrk
    Nos igen, 2902Ft-ot mindenképpen megér, én is megvettem. Kíváncsi leszek a kiegre.
  • lee56
    Az a helyzet hogy annyi hiányossága van, hogy valóban kár érte "nagyobb" összeget fizetni, rengetegen megbánták főleg azok akik megjelenés után rögtön megvették, külföldi hivatalos 2k fórum is tele volt a negatív hozzászólásokkal eleinte.. Az AI, diplomácia = singleplayer katasztrófa volt, a multi működésképtelen sokáig (vagy mondjam azt, máig?), a balanszon is sokat kellett faragni.

Ha nem lett volna leárazva én se vettem volna meg, de ezt a multkori 75%os mókánál azért megtettem, mert mégis civ :)
  • Amiga
    Neked...
  • uwu300
    Nem is ér többet...
  • Botond #2168
    Steamen 10 euró összes dlc-vel a játék. Hát leárazták rendesen.
  • lee56
    A gép csal mint a szemét, ezen nem kell meglepődni, még a könyebb fokozatokon is előfordul, pedig állítólag prince-en teljesen ugyanazok a lehetőségi mint az emberi játékosnak. Mondjuk még így sincs esélye sajna mert taktikailag 0 a gép, pár egységgel egész képernyőnyi AI seregeket lehet lemészárolni :) Sajnos még most is ez a helyzet hiába javult valamelyest a közel egy évnyi patchelgetésekkel, még mindíg nem az igazi, majd talán a kieg hoz nagyobb változást e téren is, reméljük a legjobbakat.
  • Carmang
    Megint történt valami, amit nem értek. Betámadtam Bismarck-ot, és mire elfoglaltam a birodalmát, addigra a többiek elhúztak pontszámban. Másodikból az ötödik lettem. Pedig ugyan úgy építgettem tovább a birodalmam, sereg volt elég a háború kezdetekor. Volt egy rövid szakasz, amikor túl boldogtalan volt az birodalom, és visszaesett a termelés, de hamar megszüntettem. Nem tudom mit lépetek hirtelen a többiek, de reneszánszba előbb értek.
  • Szaruman
    Én is, de eredetiben tuti nem veszem meg. Főleg ez alapján az interjú alapján.
  • lee56
    Ez tény, és működő multit valószínűleg könyebb lenne megcsinálni, mint egy kihívásos AI-t, szóval legalább ti játszhatnátok egymással ujra :)
    Idővel azért reméljük mindenki jobban jár, nagyon kiváncsi leszek erre a kiegészítőre..
  • donatus13
    Nekem csak annyi ,hogy ne szálljon szét egyfolytában a betöltésnél meg végre működjön lagg mentesen.
  • Szaruman
    Lehet, h kisebbségben vagyunk, de mivel a játéknak a sp része is SZAR, ezért komoly gond van. A multival kapcsolatban nem lennének nagy elvárásaink: legyen legalább olyan, mint a civ4ben.
  • lee56
    Jól van, nem csak uwu, már ketten vagytok, remek :)
    Akkor nézz utána statisztikáknak, mert igencsak kissebségben vagytok barátom, persze attól még szép hogy rátok is gondolnak.

Amúgy meg ezeket a szavakat a fő dizájner mondta az interjúban, én csak lefordítottam. A készítők csak jobban tudják hogyan használják legtöbben a játékukat, jobban mint te.
  • donatus13
    Nem csak uwu akar multizni és tévedsz mert civ 4 et rengetegen nyomták multiba és a közösségnek igen nagy részét tették ki.
  • lee56
    Gods bocs, elírtam :) Ha minden igaz lesznek magyarok vagyis Hun-ok a kiegészítőben :) És ráfekszenek a multira is, mert bár kis része a közösségnek, mégis hangosak, ugye uwu? :D
  • lee56
    Interjú a fő dizájnerrel a Gonds & Kings kapcsán :
    http://www.pcgamer.com/2012/03/09/civilization-v-gods-kings-interview-with-lead-designer-ed-beach/
  • uwu312
    Nem éri meg rombolni, és előlről építgetni. Sokkal egyszerűbb ha bábállamot csinálsz belőlük ideiglenesen, de akár véglegesen is. Nem feltétlenül jó ha sajátod a város, a legjobb helyeket persze megéri beolvasztani, de meg kell várni míg lenyugszik, és van pénz egyből megvenni a courthouse-t.
  • Carmang
    Tegnap újat kezdtem Odával, és eszméletlen jó helyre rakott ki. Kapásból rá is mentem a Calendar-ra, építettem egy csomó Plantation-t. Tudok terjeszkedni, van egy raklapnyi boldogságom, a fölösleges cuccokat eladom jópénzért.
    Pontszám szerint harmadik vagyok, olyan 10 ponttal lemaradva az elsőtől. A szomszédos államok agyba-főbe dicsérik a seregemet. Asszem AD 700 körül járok, és már a szamurájt kutatom ki. Szóval összességében elég jól állok.
    Nemsoká megtámadom Bismarck-ot, na akkor kíváncsi leszek mennyire fog a boldogság megcsappanni. Lehet inkább lerombolom a városait, aztán sajátot telepítek a helyére.
  • uwu312
    Mindig annyi katonád legyen amennyi feltétlen szükséges, még a legnagyobb háború közepén se hiányzik senek hogy nem harcoló katonák után kelljen fizet. Ha 0 körül mozog a bevételed, akkor ott vlaami nagyon el van rontva. Az a már jónak mondható ha középkorra 50 bevételed van körönként, de lehet 500-at is csinálni, csak akarni kell. Boldogság dettó, Ghandival pl 50 plusszos boldogságot simán lehet csinálni.
  • uwu312
    Mindig mást kell fejleszteni, a sorrendet a területi adottság határozza meg. Játsszál sokat aztán rájössz.
  • Carmang
    Most veszem észre, hogy a többi vezetőkkel a diplomáciai párbeszéd ablakban, amit kiír Gold per Turn követelési lehetőséget, az a valós bevétele a birodalomnak. Nekem olyan 5-10 között mozog, az Inkáknak meg 80 körül. Pedig ugyan úgy 4 városa van, mint nekem.
  • Carmang
    Kérdés: kutatásnál (a játék elején) mire érdemes rámenni, van valami bevett technológia, vagy a körülményekhez igazodva érdemes elindulni?
    Most azt kezdtem el először, ami Wealth-et "termel" a városban (az előző játékomban nem volt a környéken pénzt adó terület, csúnya csődbe futottam bele). Vagy érdemesebb lett volna a Calendar-ra feküdnöm, hogy mihamarabb felépítsem a Plantation-t a szőlőkön?
  • Carmang
    Néha annyira nem értem ezt a játékot.
    Az elején annyira lecsúsztam, hogy az már behozhatatlan, és azt sem tudom mitől húztak el ennyire a többiek (AI).
    Folyamatosan 2-2 városa volt mindenkinek a kontinensen de a többieknek 200 körüli pontjuk volt, mikor nekem még nem volt 100. A demográfia listában mindenben a hetedik, nyolcadik helyezett voltam.
    Fogalmam sincs mit lehetett volna belőle jobban kihozni. Sereget nem építhettem többet, mert nem volt több supply, meg nem akartam negatívba vinni a pénzem. A városaimat nem tudtam szaporítani, mert 0 volt a boldogság.
    Nemrég, hogy megműveltem a főváros mellett levő 3 szőlőültetvényt indult be valamennyire a gazdaság.
    És a másik kontinenssel még nem is találkoztam, ők durván elhúztak még a velem egy kontinensen levőktől is.
  • mikromanus
    Körszámot állíthatsz haladó nézetben. Gondolom közvetetten így befolyásolható a "záró kor".
  • Molnibalage
    Akkor kihagyhatták. Eddig mindig volt ilyen. Nekem fent sincs, ezért meg sem tudom nézni. Ha kijön a kieg, akkor majd felrakom.
  • szobipeet
    Induló era az van igen a custom gém egyéb beállításainál, viszont befejező era nincs. Esetleg letudnád írni hogy hol találom?
  • Molnibalage
    Emlékeim szerint igen. A custom game-nél van induló era és beállítható az is, hogy medddig lehessen menni.

Nem sokat játszhattál vele...
  • szobipeet
    Erre esetleg valaki??
  • Szaruman
    Nekem phenomIIx6 van (vagy mi), 4gb ram. Sokáig lép a gép, nem szoktam számolgatni. De tuti sokáig ahhoz, h elmenjen a kedvem a játéktól. Eredeti játék, tehát a legújabb verzióra patchelt (ha valaki bele akarna kötni. ja, és kurvára nem érte meg a 22 eurót, amit adtam érte).
    Ez volt a gond a heroes5tel is, tovább lépett az ai, mint a játékos.

Uwut meg kell szokni, ilyen. Én pár 1000 órát játszottam már vele különböző játékokban, már immunis vagyok a faszságaira :P
  • GanXstaZoleeWrk
    Nekem Corei7 2,4 van 4GB ram és 5-15mp 1900-as évek legnagyobb map, maraton 8 ai. Legutolsó peccs fent van ezzel lett ilyen előtte katasztrófa volt már.
  • mikromanus
    Ez a játék ennyit tud úgy tűnik. Azt valaki tudja, hogy nagyobb mapnál, vagy átlag/nagy map kései időszakban mi az a hardver amit elropogtat a Civ 5? Processzorra tippelnék. Vagy esetleg a memória szűkös (32 bites oprendszer -> 4 GB)? Az 5-15 másodperc nem rossz. Mondjuk úgy, hogy az még kivárható (?)

Uwu-t már az adminok is tisztelik. A hozzászólásait is immortal-deity szinten űzi. Nem lehet "ideiglenesen" se kitiltani sehonnan, mert seperc alatt visszatér mint egy bumeráng-terminátor hybrid :)
  • Szaruman
    Főleg az x, főleg a szétbaszott billentyűzeten :D
  • uwu312
    Nem is igaz, csak néha ellenségesek velem a betűk.
  • Szaruman
    5-15 mpes kör elfogadható? Ne vicceljünk, a köreim nagy része ennél rövidebb. Vagyis a játékidőm 50%át legalább az ai baszakodása elviszi. Ez gáz.
    #2137: uwu analfabéta, aki ismeri régóta, az már hozzászokott :D