4740
Sid Meier's Civilization
-
#2174 Ti mennyire nyomjátok a városok népességét? Mennyire fontos egyáltalán? -
#2173 A hibákat tessék jelenidőben írni. Úgy korrekt a mondat :) Sajnos... -
#2172 Nos igen, 2902Ft-ot mindenképpen megér, én is megvettem. Kíváncsi leszek a kiegre. -
lee56 #2171 Az a helyzet hogy annyi hiányossága van, hogy valóban kár érte "nagyobb" összeget fizetni, rengetegen megbánták főleg azok akik megjelenés után rögtön megvették, külföldi hivatalos 2k fórum is tele volt a negatív hozzászólásokkal eleinte.. Az AI, diplomácia = singleplayer katasztrófa volt, a multi működésképtelen sokáig (vagy mondjam azt, máig?), a balanszon is sokat kellett faragni.
Ha nem lett volna leárazva én se vettem volna meg, de ezt a multkori 75%os mókánál azért megtettem, mert mégis civ :) -
#2170 Neked... -
uwu300 #2169 Nem is ér többet... -
#2168 Steamen 10 euró összes dlc-vel a játék. Hát leárazták rendesen. -
lee56 #2167 A gép csal mint a szemét, ezen nem kell meglepődni, még a könyebb fokozatokon is előfordul, pedig állítólag prince-en teljesen ugyanazok a lehetőségi mint az emberi játékosnak. Mondjuk még így sincs esélye sajna mert taktikailag 0 a gép, pár egységgel egész képernyőnyi AI seregeket lehet lemészárolni :) Sajnos még most is ez a helyzet hiába javult valamelyest a közel egy évnyi patchelgetésekkel, még mindíg nem az igazi, majd talán a kieg hoz nagyobb változást e téren is, reméljük a legjobbakat. -
#2166 Megint történt valami, amit nem értek. Betámadtam Bismarck-ot, és mire elfoglaltam a birodalmát, addigra a többiek elhúztak pontszámban. Másodikból az ötödik lettem. Pedig ugyan úgy építgettem tovább a birodalmam, sereg volt elég a háború kezdetekor. Volt egy rövid szakasz, amikor túl boldogtalan volt az birodalom, és visszaesett a termelés, de hamar megszüntettem. Nem tudom mit lépetek hirtelen a többiek, de reneszánszba előbb értek. -
#2165 Én is, de eredetiben tuti nem veszem meg. Főleg ez alapján az interjú alapján. -
lee56 #2164 Ez tény, és működő multit valószínűleg könyebb lenne megcsinálni, mint egy kihívásos AI-t, szóval legalább ti játszhatnátok egymással ujra :)
Idővel azért reméljük mindenki jobban jár, nagyon kiváncsi leszek erre a kiegészítőre.. -
donatus13 #2163 Nekem csak annyi ,hogy ne szálljon szét egyfolytában a betöltésnél meg végre működjön lagg mentesen. -
#2162 Lehet, h kisebbségben vagyunk, de mivel a játéknak a sp része is SZAR, ezért komoly gond van. A multival kapcsolatban nem lennének nagy elvárásaink: legyen legalább olyan, mint a civ4ben. -
lee56 #2161 Jól van, nem csak uwu, már ketten vagytok, remek :)
Akkor nézz utána statisztikáknak, mert igencsak kissebségben vagytok barátom, persze attól még szép hogy rátok is gondolnak.
Amúgy meg ezeket a szavakat a fő dizájner mondta az interjúban, én csak lefordítottam. A készítők csak jobban tudják hogyan használják legtöbben a játékukat, jobban mint te. -
donatus13 #2160 Nem csak uwu akar multizni és tévedsz mert civ 4 et rengetegen nyomták multiba és a közösségnek igen nagy részét tették ki. -
lee56 #2159 Gods bocs, elírtam :) Ha minden igaz lesznek magyarok vagyis Hun-ok a kiegészítőben :) És ráfekszenek a multira is, mert bár kis része a közösségnek, mégis hangosak, ugye uwu? :D -
lee56 #2158 Interjú a fő dizájnerrel a Gonds & Kings kapcsán :
http://www.pcgamer.com/2012/03/09/civilization-v-gods-kings-interview-with-lead-designer-ed-beach/ -
uwu312 #2157 Nem éri meg rombolni, és előlről építgetni. Sokkal egyszerűbb ha bábállamot csinálsz belőlük ideiglenesen, de akár véglegesen is. Nem feltétlenül jó ha sajátod a város, a legjobb helyeket persze megéri beolvasztani, de meg kell várni míg lenyugszik, és van pénz egyből megvenni a courthouse-t. -
#2156 Tegnap újat kezdtem Odával, és eszméletlen jó helyre rakott ki. Kapásból rá is mentem a Calendar-ra, építettem egy csomó Plantation-t. Tudok terjeszkedni, van egy raklapnyi boldogságom, a fölösleges cuccokat eladom jópénzért.
Pontszám szerint harmadik vagyok, olyan 10 ponttal lemaradva az elsőtől. A szomszédos államok agyba-főbe dicsérik a seregemet. Asszem AD 700 körül járok, és már a szamurájt kutatom ki. Szóval összességében elég jól állok.
Nemsoká megtámadom Bismarck-ot, na akkor kíváncsi leszek mennyire fog a boldogság megcsappanni. Lehet inkább lerombolom a városait, aztán sajátot telepítek a helyére. -
uwu312 #2155 Mindig annyi katonád legyen amennyi feltétlen szükséges, még a legnagyobb háború közepén se hiányzik senek hogy nem harcoló katonák után kelljen fizet. Ha 0 körül mozog a bevételed, akkor ott vlaami nagyon el van rontva. Az a már jónak mondható ha középkorra 50 bevételed van körönként, de lehet 500-at is csinálni, csak akarni kell. Boldogság dettó, Ghandival pl 50 plusszos boldogságot simán lehet csinálni. -
uwu312 #2154 Mindig mást kell fejleszteni, a sorrendet a területi adottság határozza meg. Játsszál sokat aztán rájössz. -
#2153 Most veszem észre, hogy a többi vezetőkkel a diplomáciai párbeszéd ablakban, amit kiír Gold per Turn követelési lehetőséget, az a valós bevétele a birodalomnak. Nekem olyan 5-10 között mozog, az Inkáknak meg 80 körül. Pedig ugyan úgy 4 városa van, mint nekem. -
#2152 Kérdés: kutatásnál (a játék elején) mire érdemes rámenni, van valami bevett technológia, vagy a körülményekhez igazodva érdemes elindulni?
Most azt kezdtem el először, ami Wealth-et "termel" a városban (az előző játékomban nem volt a környéken pénzt adó terület, csúnya csődbe futottam bele). Vagy érdemesebb lett volna a Calendar-ra feküdnöm, hogy mihamarabb felépítsem a Plantation-t a szőlőkön? -
#2151 Néha annyira nem értem ezt a játékot.
Az elején annyira lecsúsztam, hogy az már behozhatatlan, és azt sem tudom mitől húztak el ennyire a többiek (AI).
Folyamatosan 2-2 városa volt mindenkinek a kontinensen de a többieknek 200 körüli pontjuk volt, mikor nekem még nem volt 100. A demográfia listában mindenben a hetedik, nyolcadik helyezett voltam.
Fogalmam sincs mit lehetett volna belőle jobban kihozni. Sereget nem építhettem többet, mert nem volt több supply, meg nem akartam negatívba vinni a pénzem. A városaimat nem tudtam szaporítani, mert 0 volt a boldogság.
Nemrég, hogy megműveltem a főváros mellett levő 3 szőlőültetvényt indult be valamennyire a gazdaság.
És a másik kontinenssel még nem is találkoztam, ők durván elhúztak még a velem egy kontinensen levőktől is. -
mikromanus #2150 Körszámot állíthatsz haladó nézetben. Gondolom közvetetten így befolyásolható a "záró kor". -
#2149 Akkor kihagyhatták. Eddig mindig volt ilyen. Nekem fent sincs, ezért meg sem tudom nézni. Ha kijön a kieg, akkor majd felrakom. -
szobipeet #2148 Induló era az van igen a custom gém egyéb beállításainál, viszont befejező era nincs. Esetleg letudnád írni hogy hol találom? -
#2147 Emlékeim szerint igen. A custom game-nél van induló era és beállítható az is, hogy medddig lehessen menni.
Nem sokat játszhattál vele... -
szobipeet #2146 Erre esetleg valaki??
-
#2145 Nekem phenomIIx6 van (vagy mi), 4gb ram. Sokáig lép a gép, nem szoktam számolgatni. De tuti sokáig ahhoz, h elmenjen a kedvem a játéktól. Eredeti játék, tehát a legújabb verzióra patchelt (ha valaki bele akarna kötni. ja, és kurvára nem érte meg a 22 eurót, amit adtam érte).
Ez volt a gond a heroes5tel is, tovább lépett az ai, mint a játékos.
Uwut meg kell szokni, ilyen. Én pár 1000 órát játszottam már vele különböző játékokban, már immunis vagyok a faszságaira :P -
#2144 Nekem Corei7 2,4 van 4GB ram és 5-15mp 1900-as évek legnagyobb map, maraton 8 ai. Legutolsó peccs fent van ezzel lett ilyen előtte katasztrófa volt már. -
mikromanus #2143 Ez a játék ennyit tud úgy tűnik. Azt valaki tudja, hogy nagyobb mapnál, vagy átlag/nagy map kései időszakban mi az a hardver amit elropogtat a Civ 5? Processzorra tippelnék. Vagy esetleg a memória szűkös (32 bites oprendszer -> 4 GB)? Az 5-15 másodperc nem rossz. Mondjuk úgy, hogy az még kivárható (?)
Uwu-t már az adminok is tisztelik. A hozzászólásait is immortal-deity szinten űzi. Nem lehet "ideiglenesen" se kitiltani sehonnan, mert seperc alatt visszatér mint egy bumeráng-terminátor hybrid :) -
#2142 Főleg az x, főleg a szétbaszott billentyűzeten :D -
uwu312 #2141 Nem is igaz, csak néha ellenségesek velem a betűk. -
#2140 5-15 mpes kör elfogadható? Ne vicceljünk, a köreim nagy része ennél rövidebb. Vagyis a játékidőm 50%át legalább az ai baszakodása elviszi. Ez gáz.
#2137: uwu analfabéta, aki ismeri régóta, az már hozzászokott :D -
uwu312 #2139 Ja egyébként lehet elég pénzt csinálni egy várossal is, nem értem mi ezzel a gondod. -
uwu312 #2138 Nem igazán értem miért válasz az első rész az adott hsz-re, de semmi gond. Amelyiket beszámoztad az persze érthető.
A deity AI az nagyon gáz. Ha nincs természetes akadály ami megvéd (hegy, víz, vagy jól védhető katlan) és nincsenek városállamok akkor eltapos, csak idő kérdése, ez single-be ás cooperatív módba is igaz. Tehát vagy nagyon nagy mák, vagy városállamok, vagy speciális beállítások kellenek ahhoz hogy lenyomd.
A legendás kezdőhely csak névleges dolog, általában tényleg több a resource a kezdőhelyen (ez csak azt jelenti hogy egy típusból általában 2 is van), de volt hogy ilyen beállítással legendásan szar kezdőhelyet kaptam. Semmi értelme, mert akármelyiket is választod, a véletlennek van a legnagyobb szerepe. A lényeg úgyis az hogy sok legyen a folyópart, azon meg nem segít.
Nem leszek figyelmsebb, így is túl sok időt baszok el fórumozásra, nem fogok még javítgatni is. Ha akarod megérted.
-
mikromanus #2137 Akkor ennyire el lenne bökve a deity AI? Azért az az ókori riefman, meg 1000 aranyért városállam vásárolgatás miután előtte felvázolod, hogy nem nagyon érdemes városokat alapítgatni elég merésznek tűnt, de lehet multi/AI hybrid game-ben bőven belefér. Legendásan gazdag erőforrás beállításokkal nyomultok? :)
#2136: neked meg idén ez eddig kb a 8. regisztrációd. De ha neked ez kell... :)
"Légyszi had": ez a jelenlegi troll szintemen is elég csúf magyargyalázásnak tűnik :) Sereg vagy "hadd"!
#2134: szabados pont és vesszőhasználat, "szoktaj". Facebook-on menne a like :)
#2133: basszaa, accontom
Hm. Legyél kicsit figyelmesebb! :) -
uwu312 #2136 Egyébként meg 2009-es regisztrációd. Ennyi idő alatt igazán megtanulhattál volna rendesen trollkodni. Légyszi had ne kelljen már megmutatni hogy kell! -
#2135 Értem, köszi.