4740
Sid Meier's Civilization
-
#2294 Ami még 300 huf/eur árfolyam mellett is olcsóbb, mint jó magyar forintért a cd galaxisnál vásárolva... -
lee56 #2293 Má hogy az első kiegészítőt, a Gods and Kings-et, arról beszéltem a végén, csak elfelejtettem megemlíteni :) -
lee56 #2292 Vicces, de gyakorlatilag így van, ahogy mondod :) Kb az első résszel vetekszik bonyolultságban az alap játékmechanika :)
Megcsinálhatták volna bonyolultabbra is tudod, csak akkor a rétegjátékot tovább rétegesítik vele.. Nekem se tetszik, de hát manapság mi nem a pénzről szól!? Amúgy meg azért szórakoztató és a civ fíling azért megtalálható benne, ha nyomokban is :) Azért még nem adom fel a reményt, hogy összességgében jó játék lesz a kiegészítőkkel együtt, amik majd jönnek hozzá.
Apropó már elő lehet rendelni a steamen 10% engedménnyel, mily nagylelkűek :) -
uwu311 #2291 Felesleges a magyarítással bajlódni, sokkal egyszerűbb ha angolul próbálod, nem hívnám én nyelvtudásnak ami kell hozzá, csak meg kell szokni.
A szövegbe sokszor ikonok vannak beszúrva, még olvasni se kell tudni, mégis ki lehet találni minek mi az értelme. Felesleges tönkretenni a játékot, csak próbálkozni kell és menni fog. Ez a rész amúgy is olan primitív lett, hogy nagyjából ha mindenre ráklikkelsz amire lehet, előbb utóbb vége lesz és ráadásul győzöl. -
Apa27 #2290 Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a linket!
Sajnos 80* kérdeztem meg, mert mikor felírtam a fórumra mindig hibát írt ki az elküldéssel... ezért 4* próbáltam... :)
-
KingPunisher #2289 Igy van.. Rosszul fogalmaztam akkor.. a lényeg hogy nem felel meg a jelentése a valóságnak. -
#2288 Nem hiszem, hogy félre fordítás. Inkább az lehet az ok, hogy patchről patchre változik a soc policy hatása, és ezt nem követték le... -
KingPunisher #2287 Sajnos félrefordít a magyarítás. Felülírja az adott dolgokat de mást ír ki mint a valós hatások. Pl Social dolgoknál, teljesen más történik ha kiválasztod mint amit a fordítás ír.
Szóval gyakorlatilag nem használható, minimális angoltudás kell a játékhoz.
-
totya4 #2286 Ő azt kérdezte 80x hogy magyarítható-e, mert nyilván látta hogy alapból magyarul nem tud. A magyarítások portálon az utolsó hozzászóló azt írta hogy nála a Steames GOTY megy a magyarítással, persze ez az ő véleménye, én magam nem próbáltam. link -
#2285 Most néztem meg, de a választható nyelvek közt nincs magyar. -
Apa27 #2284 Sziasztok! Most láttam, hogy a Steamon leárazták a Civ V-öt.
Meg szeretném venni, de valahogy magyarosítani kellene a játékot angol nyelvtudásom hiánya miatt :)
Valaki tudna ebben segíteni, hogy hogyan lehetne ezt megcsinálni?
Illetve csinált már valaki ilyet?
Előre is köszi a segítséget!
Sziasztok! -
Apa27 #2283 Sziasztok! Most láttam, hogy a Steamon leárazták a Civ V-öt.
Meg szeretném venni, de valahogy magyarosítani kellene a játékot angol nyelvtudásom hiánya miatt :)
Valaki tudna ebben segíteni, hogy hogyan lehetne ezt megcsinálni?
Illetve csinált már valaki ilyet?
Előre is köszi a segítséget! -
Apa27 #2282 Sziasztok! Most van a Steamon Civ V leárazva. Valaki tudna abban segíteni, hogy hogyan lehet a Seamon keresztül magyarosítani a játékot?
Biztos van valami megoldás rá... kérlek segítsetek ebben! Előre is köszi a segítséget! -
Apa27 #2281 Sziasztok! Most van akcióba a Steam-on Civ v játék kiegekkel, de az lenne a kérdésem, hogy valaki csinált már olyat, hogy a játékot a Steamon keresztül magyarosította valahogy? Ha igen, akkor leírnátok nekem, hogy ez hogyan lehetséges?
Előre is köszönöm a segítséget! -
lee56 #2280 Igen max téged, de akár meg is tarthattad volna magadnak ezt a véleményedet, mert engem meg az nem érdekel, hogy téged nem érdekel :p -
#2279 Engem? -
donatus13 #2278 és ez kit érdekel?:) -
#2277 Amennyire szar ez a játék, engem a tört sem fog érdekelni, főleg nem fos orosz szerveren. Fizetni meg biztosan nem fogok érte. -
#2276 júni 19-én én már szedem törten és megyek orosz szerón játszani:) gyertek majd ti is:)
-
#2275 Én majd az kieggel tolnám, ha majd kijön. Azzal talán működik is majd stabilan. Anno 3-szor próbáltam multizni. 1 óra után maghalt a rendszer... -
#2274 érdekel valakit egy kis multis csata minden DLC-vel?
-
uwu312 #2273 Vegyél magadnak városállamokat. Egy ezres darabja. Ha felszabadítod őket, az még jobb.
A viszonyod ugyan nem lesz jobb, de a többi nép fosni fog, és olyanok lesznek mint a báránykák ha megszerzed az összes városállamot. -
Dave8814 #2272 És hogyan tudom növelni a viszonyunkat a többi országgal? csak kereskedelemmel? mert az elég karcsú... Elég bosszantó, h 500 évente egyszer háborúzok, de örökre meg vagyok bélyegezve.
A másik: itt már kivették a városok etnikai megosztását? emlékszem a 4-be volt, azt amikor elfoglaltam egy várost 1% hazai lakos volt, meg 99 török... -
#2271 Kérj pénzt a nyersanyagokért. Más módját legalábbis nem találtam. Inkább olyanokkal kereskedj, akik gyengébbek, mint te, mert ha ők jól járnak a nyersanyagaiddal, az nem olyan nagy baj. Ha viszont veled egy erősségűnek adsz valami hasznosat, akkor képes a fejedre nőni. -
#2270 Itt vannak a hivatalos DLC-k:
Civ 5 + DLC-k a Steamen -
Dave8814 #2269 Hogyan lehet hatékonyan kereskedni a játékban? Úgy, hogy meg is tudjak belőle élni. Valaki tud segíteni? -
kenyeresdaniel #2268 azért köcsög játék ez XD
egyiptommal kulturális győzelemre hajtottam , kontinensek mappon , large map
berakott egy olyan helyre h már az első 50 körben körülvettek 3 oldalrol
3 db policy t tudtam kirakni az 5 ből , aztán bevették az eggyik városomat , ekkor feladtam , már esélytelen
akkor jó most pusztitsunk
montezuma , kontinensek , 5 ös szint , large map
felkészülök most a gyilokra , gyertek
erre képes volt kirakni egyedül egy kis darab kontinensre
:P
-
#2267 Úgy tudom a mongol nemzet ingyenesen letölthető DLC, a spanyol, koreai, dán, polinéz, babiloni, stb pedig fizetős . -
mikromanus #2266 Igen. Ezek már kialakított, létező, működő nemzetek a játékban. Azt hiszem mindegyik egy-egy (DLC-vel vagy patch-csel?) került be a játékba. Majd uwu megszakérti az épp nem zárolt accountjával :D -
kenyeresdaniel #2265 hali
szokott valaki a modokkal játszani ?
civ5_civilizations
a mongol és a babyloniai megvan , de látom itt a listán több is van ,de ezekről eddig nem is tudtam.
gyanittom ezek hivatalos modok ,de volt már h letőltöttem kiprobálni korábban iolyesmit de csak a baj volt vele (hiányos textek , lefagyások).
Szval kérdés: spanyol , inka , polinéz , dán , koreai , ezek hivatalos modok , játszható civek ?
Játék eredeti ,mongol , babylon dlc vel
-
#2264 Számomra nagyon rövidnek tűnik mostanában két hónap. -
lee56 #2263 Szerintem is jó változtatás, minél tovább tart a csata annál többet lehet és kell taktikázni, mindenképpen pozitív dolog szerintem, ahogy a többi újdonság / változtatás nagyrésze is, de messze van még az a június, afenébe :)
@ #2256 : Csak tipp, de szerintem a Gatling gun és a Machine gun ilyen lesz. -
donatus13 #2262 Istenem jöhetne már ma a kieg annyira multiznék már :D itt vagyun kvagy 5 en haverok és senki nem tud játszani pedig akkora jó lenne , ez a kieg remélem majd felteszi a civ 5 re a koronát -
#2261 Elvileg lehetne, de nem törik magukat sajnos. A kiegben már láttam ilyen feauture-t legalább egy egységnél, tehát támogatja majd az új cucc. -
#2260 Van ilyen mod vajon? a civanatics oldalán pár hete ilyesmit keresgéltem de nem találtam. -
#2259 Modokkal elvileg nem túl nehéz megcsinálni a hozzáértőnek az egységes tápolást. -
#2258 Áááá na az milyen jó volt! Ott pl lehetett az egységeket moddolni:) -
mikromanus #2257 Remélem a hatodik rész előtt jön majd egy Alpha Centaury 2. Aztán mindketten elégedettek lehetünk :) -
#2256 Ami még jó lenne az olyan ranged egység, ami 1-es távolságra lő és meele védelme van. -
#2255 A civ 1-ben már volt reciclyng center, sőt mas transit is. Atomerőmű meg már az első résztől kezdve volt. Itt egy link ahol látható az első részben kifejleszthető technológiák. Ha megnézzük jól látható, hogy gyakorlatilag nem sok új minden van benne. Persze értem én, hogy az alapvető dolgok benne kellenek, hogy legyenek de igazából én nekem mindig hiányérzetem van e téren. Amit mondasz az egységekkel kapcsolatban az teljesen jó dolog és nekem is eszembe jutott már. Sokkal élvezetesebb lenne a játék.