4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • kenyeresdaniel
    Köszönöm a gyors válaszokat
  • Molnibalage
    Csak lemondasz a jóról. Szerintem erre nem hat az ally status.
  • kenyeresdaniel
    Még pár kérdés ami eszembe jutott :)

Ha egy ally military városállamnál kikapcsolom azt hogy időnként katonai egységet adjon nekem ,akkor ezt valami más módon kompenzálja ?
    Vagy csak egyszerűen lemondok a jóról .

Sziámi vezetőnek ugye ally városállam extra kaját és extra kultúrát ad.
    Akkor egy military városállam nem támogatja jobban őt mint bármely más vezetőt?
  • Molnibalage
    Valszeg igen.
  • kenyeresdaniel
    Azt tudja valaki hogy ha egy ally városállam területére építek utat , akkor azt nekem kell fenntartani ?
  • Molnibalage
    Az mi?
  • Lonni
    CIV worldöt betázza valaki?
  • Molnibalage
    A bibi az, hogy sok idő. Nekem meg nincs kedvem duel map, tiny méret és 2x2 típusú játékhoz...

Más.
    A három kipróbált nagy MOD közül - NiGHTS, Echoes és Total MOD - az Echoes talán a legjobb. Vágre pl. van épület ami a naval egységeknek és a légi egységeknek ad kezdő XP-t, de a vallási épületek - vallás ettől nincs - érdekes színfoltot és apró egyediségeket adhatnak a városnak.

A Petroleum MOD erősen ajánlott, nagyon kihozza az "olajboom" hatását.

A diplomácia + városállam MOD már kétértelműbb, de nekem tetszik. Nem pénzből, hanem ipari termelésből lehet befolyást szerezni + azért kell építeni ezt-azt. A gép használja a MOD-ot és nem is gyengén. Ja és végre kinyírja azt, hogy XY városállam kéri, hogy intézd el a másikat. Ez rövid úton ahhoz vezetett, hogy egyetlen városállam sem maradt szinte...
  • Verseghy
    Valami multiparty-t nem rendezünk egyszer?:)
  • Tetsuo
    En is magyarparti vagyok ugy, hogy itt elek jelenleg Ángliaban, de sajnos a modokat tenyleg bezavarhatja, raadasul a magyaritas nem altalaban nem profi munka, gyakran rossz helyesirassal. Sajnos.
  • penge96
    Én tudok angolul, emelt szinten, de jobban szeretem a saját nyelvem...
  • Molnibalage
    Nem maga a nyelv a gusztustalan. A magyarítások sajnos a legtöbb moddolást hazavágják. Erre értettem. Mellesleg azért az ember legalább tanuljon már nyelveket. Valahol el kell kezdeni...
  • Molnibalage
    275 a vége.
  • penge96
    Még az lenne a kérdésem, hogy melyik a legújabb patch? Az update 7? (Asszem in-game 167 a végződés)
  • penge96
    Nah mostmár jó, de a set up game eddig nem volt ott, mindössze 2 menüpont. Megnézem, lehet hogy a magyarítás volt, de az is lehet, hogy valami hibás DLC-t bemásoltam.
  • totya4
    Ha a magyar nyelv neked gusztustalan akkor ne használd...
  • Molnibalage
    Mert te scenario-t nyitsz meg.

És mi ez a gusztustalan magyar nyelv? Ezt sürgősen felejtsd el, mert a modok lehet hogy ettől simán kiakadnak...

Tehát pipáld be a MOD-otkat amit használni akrasz. Ki és ott van a brwose mod (magyarul gőzöm sincs, hogy mit írnak oda) ott van, hogy set up game. Onnantól fogva ugyanaz, mint a sima játék indítás, csak MOD lesz.
  • penge96
    Megvan, az egyik DLC zavart be. Most megnézem melyik volt...
  • penge96
    Mongol, polinéz, spanyol-inka, és egy ilyen deluxe babylon van fent. Szal nem vágom, csak nekem van ilyen a játékban?:D
  • penge96
    Szerintem ez egy DLC lesz, megnézem hogy mik vannak fent...
  • penge96

• penge96
    VÁrj, megmutatom, hogy mit ad ki
  • Molnibalage
    Most akkor tényleg csinálja screenshotokat?
  • penge96
    Nem, valami tök más játékkal játszok :D
  • Molnibalage
    ???? Te biztos, hogy CiV V-öt használsz?
  • penge96
    Ha arra megyek, akkor kiad egy olyat, hogy Conquest of the New World, és ennyi... az meg valami tök más
  • ollie
    A Mods -> Single Player menüponttal indítod a játékot? Mert a Sima Single Player-rel nem lesznek modok.
  • penge96
    De még egy tök alap óra sem működik. Nem lehet, hogy zavarja őket valami?
  • penge96
    Sajnos ez nem segítette, már én is néztem, de azért köszi!
    Az a baj, hogy akármilyen civilizációt töltök le, egyikse jön elő, pedig telepítettnek írja
  • Molnibalage
    http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=411274&page=2

Szerintem próbálkozz itt.
  • penge96
    Értem. Viszont leszedtem Hukkak egy ilyen új civilizációk pakját, nah azzal nem tudok játszani, hanem csak látom őket? Mármint interakcióba léphetek velük? Mivel a játék kezdésnél nem jönnek elő :/
  • Molnibalage
    Nem értem a kérdést. A letöltés után kell az install és a pipa. Aztán a mod alatt indított játék a pipák szerint megpróbálja használni a modokat. Nincs igazából semmiféle jelzés arra, hogy a mod fut, hacsak nem változtat bármi olyat, ami az indító képernyőn is látható.
  • penge96
    Szevasztok!
    Nem tudjátok, hogy miért van az, hogy hiába töltök le egy modot, és telepítem, meg pipálom ki, akkor se tudok játszani vele? Mármint a mod menü pont alatt a single játéknál nem érhető el... próbáltam, hogy magam csomagolom ki a modot de úgysem jó...

Kezdő vagyok a CIV világában, szal bocsássátok meg tudatlanságom!
  • Molnibalage
    Még egy elég erősnek tűnő MOD van.

http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=399510

A total mod továbbfejlesztésének tűnik.

A petoreum mod használata veszélyes, iszonyatosan kiegyensúlyozatlanná teszi a játékot főleg, ha arabbal vagy, mert annak ugyebár sok olaja van, ha nem kapcsolod ki.

A mod speciális épületei eszméletlen mennyiségű bónuszt tudnak adni. Volt olyan városom, ahol golden age alatt 600 feletti (!) ipar volt. Az épület nélkül meg alig 200.

http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=417580

A CiV-ből számomra már csak a kémkedés hiányzik.
  • Molnibalage

A Total MOD elvben szép sok dolgot ad, de egyes népek special épülete helyén modern armor van...

A másik nagy mod az Echoes. A többi cuccot is érdmes kipróbálni.
  • Molnibalage
    Dobjak screeneket a két legjobbnak tűnőről és a listáról, amit érdemes használni? A kémkedés kivételével szinte minden jó dolgot megcsináltak, amire vágytam.
  • NEXUS6
    "Mert megérdemled!"
    ;)
  • kenyeresdaniel
    Ma megkaptam az első civ5 atomot.
    24 es városombol 12 es lett :S
  • Molnibalage
    Most tudtam meg, hogy milyen MOD rendszer van. Gyerekek, ez baszott jó. Már töprengtem rajta, hogy visszatérek CiV IV-hez, de így most nem.

Van olyan mod ami lehetővée teszi a fejldő tile improvementet, némileg több épületet adó - pl. söröző - stb. Az, hogy modulszerű, az meg főnyeremény.

Már csak valami kémkedés / szabotázs rész kellene bele...
  • totya4
    Hol látom a városok határait, ha azok egybefolytak?