4740
Sid Meier's Civilization
-
lee56 #2214 Az 5 már nem, csak a 4 használta azt http://en.wikipedia.org/wiki/Gamebryo mint láthatod, nincs a listában :)
Az 5-öt nem tudom mi hajtja, de teljesen újraírták az alapoktól, mondjuk hát valljuk be meg is látszik, má jó értelemben :)
Itt írnak róla, igaz már elég régi a cikk és angol, de jobbat nem találtam most, és sehol nem írják a nevét, még itt se, ez a névtelen engine :D
http://greyfox.me/2010/04/08/civilization-v-engine/
Amúgy milyen stratégia az steweee, a nevét nem tudod?
-
#2213 A civ5 sztem a gamebryo enginet használja, úgyh némi pontosítás szükséges, h melyik játékra gondolsz.
Habár konkrétan sehol sem találtam meg, h melyik enginet használja :) -
steweee #2212 tudja vki hogy mi lesz annak a nemsokára megjelenő fantasy játéknak ami a civ 5 enginé-jét használja, de nem mod hanem önálló strat-fantasy játék ? -
BladeW #2211 Ez azért pozitív példa multi részről, epic 6 playeres FFA játékok.
Multiplayer FFA Epic series
Akinek van ideje nézze végig a meccseket, megéri.
-
#2210 Ha a kiegre gondolsz akkor az május vége június eleje. Elvileg hamarabb jött volna de csúszik egy keveset. -
#2209 Semmi hír a megjelenési dátumról? -
#2208 Hát nálunk ilyen abszolút nincs már. -
donatus13 #2207 4 en próbáltuk , kb 1 hónapja a játék elindul de laggos az ai rettentő lassú, a betöltés továbbra se működik, a töltés alatt kifagynak vagy 3 an. -
#2206 Huh megfogtál, nem tudom:) Hárman szoktuk játszani:) De szerintem lehet ezt is megoldották. Nagyon sokat javult a multi játszhatósága. -
Zero 7th #2205 És az megvan-e még, hogy 4 ember fölött nagyobb (értsd: nem battleground jellegű) mapon el sem indul? -
#2204 Kb. 1 éve próbáltam multizni. Azóta fingom nincs, hogy hány patch jött ki. -
#2203 "Igen, a Civ V multi = lószar. Játszhatatlan. 3-szor próbáltam, mindháromszor elszállt a gamma. Egyszer a teljes OS is.."
Ezzel a részével picit vitatkoznék. Több barátommal játszom az 5. részt, és azt kell mondjam, hogy nincs ilyen problémánk, az op rendszer soha egyikünknek sem szállt el. A kezdetekkor volt olyan baja a játéknak, hogy úgy a 250. kör után játszhatatlanul belassult a játék, mert úgy 5 percet kellett várni mire a gép lelépett egy kört. Ez azonban egy ideje megszűnt és nincs ilyen jellegű probléma (persze elég szomorú, hogy majd 1 évet kellett várni ezen hiba kijavítására).
Az MI meg... Igen nem a legokosabb, de lényegesen jobb a kezdetekhez képest. Sajna van egy-két dolog amit nem értek, hogy miért vettek ki, - lásd térképcsere a nemzetek között - vagy éppenséggel miért nem tesznek be - a kifejleszthető technológiák lényegében az első rész óta nem változtak, és nem tudom megérteni, hogy Sid Meierék miért nem képesek túllépni önmaguk árnyékán e téren, miért nem tesznek bele scfi tudományokat, egységeket - új ötleteket. -
#2202 Nekem az alap Civ IV nem volt egy nay durranás. Mintha abból is hiányzott volna a kémkedés. A diplomácia egy vicc volt, mint a legtöbb startégiában. Az MI miden szinten pofátlanul hátbatámadott, teljesen logikátlan volt, kb. Civ V szint. Adjál neki időt. Ha majd a kieg és patchei után is szar lesz, akkor vinnyogj ennyire erőteljesen és folyamatosan.
Igen, a Civ V multi = lószar. Játszhatatlan. 3-szor próbáltam, mindháromszor elszállt a gamma. Egyszer a teljes OS is...
Az MI sem áll a helyzet magaslatán és magasabb szitnen annyi egséget fos ki az MI, hogy mozogni sem lehet. Azonban én jobb alapnak tekintem a V-öt, mint a IV-et. Remélem, hogy az idő engem igazol.
A Civ III anno nekem a játszhatatlan kategória volt. Behozták a nyersanyagokat, csak egy átlagos térkép estén a legbasicebb nyersanyagok is elérhetetlenek voltak. A diplomáciája szintén vicc volt.
Leghosszabb ideig a CiV II-őt és I-et toltam. Mindkettőt évekig. A IV és V esetén pár hónap volt az intenzív szakasz és pár hónap, míg a lelkesedés teljesen lelohadt. -
uwu200 #2201 Szerintem a 4 semilyen szempontból nem volt visszalépés.
Azt hiszem nem butaság azt mondani hogy egészen eddig töretlen volt a fejlődés.
Az 5. az első olyan rész ami visszaesést hozott. Nem is a primitív játékmanet, és kevesebb stratégiai lehetőség ami igazán fájdalmas, hanem a játszhatóság, egészen pontosan a játszhatatlanság miatt.
Nem részletezném, le van már írva párszor ebbe a topikban mi a gond.
az nem vitatom, hogy vannak pozitív változások is, de a mérleg attól még erőteljesen negatív. -
lee56 #2200 Najó de csak részben, én úgy mondanám, valamiben előre léptek és van amiben hátra, de civ4-et pár évnyi munkával és két kieggel a háta mögött kicsit unfair összehasonlítani a CivV csak 1.5 éve jött ki. Civ3hoz képest is biztos sokan ugyanígy voltak amikor a 4 megjelent.. -
uwu200 #2199 Az a baj hogy igaza van. -
#2198 Hát, pedig mégiscsak egy idegesítő hülye lettél, de semmi baj! -
#2197 Interjú. -
Danton #2196 Ez egy bugyuta szar játék, hatalmas visszalépés az előző részekhez képest, nem akarok egy idegesítő hülye lenni, de nem tudtam magamban tartani :D -
#2195 Dlcre gondoltam. Modokhoz nem értek, a civ5ben nem próbáltam őket. -
#2194 A modokért nem kell fizetni. -
#2193 Gondolom aktiválni is kell (meg fizetni érte). -
kutyu007 #2192 Sziasztok! Tudna valaki segíteni? Hiába töltök le egy-egy módosítás, installálni lehet a mod menüben, de aztán nem jelenik meg az installált modok listájában. ??????
Ja, egyébként eredeti a játék. -
lee56 #2191 Igen, új vezért kap Anglia a kiegben :) link
Amúgy ezen kívül nem sok új infó van, a 2k fórumon is csak azon rágcsálódnak amit eddig lehet tudni, meg találgatnak mi lesz, hogy lesz :)
Például hogy milyen lesz a borító :
-
#2190 Kiegről valami hír? -
#2189 Ugy tudom az utnak van fentartasi dija, ha mindenhova utkat epitesz, akkor az miatt nincs penzed. :) -
#2188 Áhá, akkor ez az oka, a 4-ből megszokás volt, hogy mindenhová utakat raktam . -
#2187 Ja, és az "erőforrásokat" most nem kell bekötni úttal. Csak rárakod a fejlesztést, és műxik. Az egyes városokat viszont érdemes a fővároshoz kötni, mert kapsz belőle pénzt (kereskedelem). -
#2186 A 4 előtt csak az 1-el játszottam, de az mikor volt .. :)
Szokni kell, rendszerint aranyhiányban szenvedek . -
#2185 Nem, ebben nincs tanya. Nem is fejlődnek a területek, egyszer lerakod az "improvementet", az megadja a plusz kaját/kalapácsot/pénzt, oszt kész. Az idő előre haladtával egyes kutatások növelhetik a termelőképességüket, ennyi.
Mint az eddigi Civ-ekben is. Csak a négyesben volt ilyen különcködés a tanyával. -
#2184 Csak a "hepifész" megtartásához egy csomó szórakoztató épületet kell felhúzni, amit fenn is kell tartani. Persze a több népesség több lét is termel, amivel fenn lehet ezeket tartani. Ördögi kör :)
Majd játékon kívül kísérletezgetek ezzel, kíváncsi leszek mire jutok. -
#2183 Tanya, azaz .
De itt nem fejlődik a terület, ahová Citizent rakok ?
Másik kérdés: ebben is be kell kötni mindent úttal ? -
#2182 A negyedikben tanyát tudtál telepíteni, az fejlődött később kisvárossá, és adta a lét. A farm csak kaját ad, mindkét részben. Én úgy csinálom, hogy a pénzt adó területeket megveszem, vagy közelükbe telepszem, megépítem a Plantation-t (pl szőlőre), vagy bányát az aranyat adó dombra, aztán hajrá. Meg elég sokat kell a városon belül a lakosok elosztásával foglalkozni, hogy melyik területeket műveljék meg. -
#2181 Hali
A 4. részben a városban a farmok - ha ki voltak választva - idővel fejlődtek, és egyre több aranyat adtak . Most jól látom, hogy a farm csak kaját ad, aranyat nem, és később se fog ? A trading post ad +1 aranyat, de fog fejlődni, vagy fix az a +1 ?
Igencsak mínuszos az aranyam, lehet valamit fejleszteni, hogy több legyen ? -
#2180 Kb ja, el kell kezdeni játszani, és jön magától. Civilopédia pedig nagy segítség, ha vmi nem megy. Sajnos elég primitív a játék, elég gyorsan bele lehet tanulni.
Ha most civezel először ,akkor vmi alsóbb easy fokozat, ha már civeztél korábban, akkor prince vagy fölötte. -
uwu300 #2179 Civilopedia a játékon belül, abba minden benne van.
Egyébként meg rád van bízva mit csinálsz, na nem mintha olyan sok választási lehetőség lenne... mindenre rá kel klikkelni, azt előbb utóbb vége lesz. -
#2178 A Steam-es 75%-os akcio reven szert tettem en is a jatekra.
Tekintve, hogy korabban par napig szorakoztam csak vele viragbolti verzioval, igy nincs tul nagy tapasztalatom vele. Ebbol kifolyolag nagy segitseget tudna jutnani nehany, kezdoknek szolo tipp, hogy mit, hogyan erdemes.
Tudom, hogy korabban az idok folyaman mar sokan irtatok ilyeneket, de arra gondoltam, hogy megse kelljen tobb szaz oldalt visszaneznem, esetleg ismer valaki olyan oldalt, legyen az magyar vagy angol (esetleg nemet), ahol ezeket mar valaki osszeszedte. -
#2177 Meg a gubát is a népesség alapján adja. Akkora legyen egy város, amekkora a boldogságba belefér (=minél nagyobb). -
uwu300 #2176 Sose lehetnek elég nagyok, az adja a kutatás jelentős részét. -
#2175 Mi a feleségemmel imádjuk a Civ-et és hot seat-ban toljuk. Ezért a Civ V-öt igazán azért utáltam, mert a hot seat csak nagy sokára lett kész hozzá, és ezt kiszúrásnak éreztük. A játék viszont bejövős, nekünk tetszik és nagyon várjuk a kieget is.
A Civ IV a maga idejében és módján elképesztően korszakalkotó volt. A Civ V sok szempontból visszalépés, de az új játékkoncepciónak vannak azért előnyei is. Szóval az egyik szemem sír, de a másik azért nevet.