Sid Meier's Civilization
-
mikromanus #2059 Az AI egyébként nagyon cuki. Megvan a maga logikája, csak a viselkedése/válaszai alapján totál ostoba. Pár dolog ami megmagyarázható technikailag de ostobaság:
- Csatában lelkesen tengerre szál a szárazföldi seregével. Akkor is ha 2 mezőre ott van a hajóflottád és már ledaráltál némi hadianyagot. A talajfutók tengeren nem túl kemények :)
- Hadüzenet/háború alatt akkor se köt békét az AI ha minden érv emellett szólna. Mondjuk lehet valami határ, hogy X körön belül nem lehet békét kötni, de ez nem rendszer üzenetként jelenik meg, hanem amikor tárgyalnál a békéről arcoskodik, hogy jöttél megadásért könyörögni, meg hogy mivan belefáradtál a harcokba? Akkor jó ez, ha épp letarolod a serege nagyját, benyomsz pár várost és esélye sincs visszavágni. A béke feltételeiben is el van szállva. Ha kétes vagy picit jobb csak a helyzeted, akkor kér pl 5 luxusnyersanyagot és 3 stratégiai nyersanyagot a békéért. Persze ez akkor is így van, ha neki 5 bunkós ősembere, neked meg négy tankod van :D
- hadat üzen az AI: értem, hogy nem szeretnek, de akkor hadat üzenni amikor el se tud érni, mert pl az óceán túlpartján van a birodalma, vagy 3 ellenséges civ van köztünk, az azért vicces. Voltak aranyos helyzetek emellett is. Akik nagyon nem szerettek közzétették, hogy aki engem utál azt ők támogatni fogják és fel is veszik a kapcsolatot a görögökkel akikkel háborúzok. következő körben elfoglaltam az utolsó görög várost. Auch, rossz helyezkedés.
Diplomáciai győzelemhez nem kell civekkel haverkodni, csak a városállamokat kell jól lefizetni (hasznos a Védnökség policy ág ehhez). A nagy civilizációk úgyis magukra szavaznak. A városállamok arra, akikkel szövetségben vannak. Simán lehet úgy is diplomáciai győzelmed, hogy minden nemzet utál és véreskkezű diktátornak tart. Ha elhúzódik a meccs, akkor azért vigyázz az atomok használatára. Ha városállam határát is érinti a robbanás, akkor nagyon haragszik rád és hadat üzen. Pár ilyen csúszás és állandó hadiállapot lesz...