4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • Molnibalage
    Egyik sem ragad le. Hol van fúziós erőmű, olyan hulladkéhasznosítás, naperőmű, és más dolog, ami már a Civ I-ben is megvolt? Van jövő technológia, csak nem viszik túlzásba. Szerintem nem is kell.

A bátyám isteníti a Rise of Mankind modot, de szerintem tökéletes példa a feleslegesen túlbonyolított és túlhízlalt dologra. Normál sebességen totál játszhatatlan, túl sok opció, stb.

A Civ vonalon ikább azt kellene erőltetni, hogy a megvelő egységekre hatással legyen az, hogy milyen hozzá kapcsolódó dolgot fejlesztettél ki. Pl. a Infantry legyen erősebb, ha feltalálod a sorozatlövő gépkarabélyokat, kevlár testpáncélt, stb. Legyenek sok RP-t igyénylő alaptudományok és ezekből elágazó vagy más kapcsoló főszálból adódó bónuszok. A +200 találmánynak semmi értelme...
  • Pluskast
    Persze ebben igazad van, de egy példánál maradva, én egyszer olyan szívesen látnék egy civilizationt részt ami nem ragad le az 1990-es technológiai szinten a kifejleszthető tudományok tekintetében. Tudom, tudom most itt van a giant death robot unit, de azért ennél egy picit többet is be lehetne rakni és nem csak egységeket hanem épületeket is. Remélem a hatodik részben már picit tovább fognak gondolkodni ilyen szempontból.
  • Molnibalage
    Minden fejlesztésnél azt kell figyelembe venni, hogy az MI hogyan boldogul vele.* Az emberek nagy részének nincs ideje hosszú multikra.

A rövid multik meg gyak. körökre oszott "RTS" rush-á fajulnak főleg a szimmetrikus duel típusú pályákon. Diplomácia értelmetlen, folyamatos háború az egész játék...

*Egy repszimfejlesztő csapatban dolgoztam és dolgozok be most is. A mezei "jó lenne ez, és jó lenne az" típusú user kéréseknél állandóan emlékezteti kell a mezei usert, hogy addi ok, hogy mnodjuk a játékos oldaláról le van modellezve valami. És az MI...?
  • Pluskast
    Hááát azért nekem lenne még pár ötletem amit bele lehetne tenni és nagyrészt olyasmik amik az előző részekben már benne voltak. Amúgy tegyük hozzá, hogy ez a vallás dolog - ami a 4. részben már benne volt - is olyan, hogy "lopták" az ötletet az activision féle civilizationból. Ez nem is baj de onnan átvehettek volna még pár dolgot amit tovább is lehetne fejleszteni.
  • Molnibalage
    Fura, de anno a CiV-öt nem nagyon vártam. Ezt a kieget viszont nagyon. Eleve így kellett volna kiadni... Persze ma a DLC-k korában miért is kapna az ember elsőre bármi normálisat a pénzéért...
  • Pluskast
    Egy kis ízelítő a kiegből:

• mikromanus
    Eredetileg így volt, de az egyik patch ezt módosította. Nem ingyen technológia jár akutatási egyezményre, hanem kapsz egy "technológiai lökést". Vagy valami ilyesmi lehet magyarul. Azt hiszem a fejlettséged és pár policy is befolyásolhatja (+esetleg az egyik civnek is van bonusza erre). Valamennyi kutatáspontot kapsz. Ha ez elég egy technológiához, akkor az meg is lesz. Először a fejlesztés alatti tudományt egészíti ki a lejáró egyezmény, aztán belekezd egy újba (a technológia fán láthatod melyiknél nem nulla a kiinduló állapotod).
    Egy civvel egyszerre egy kutatási egyezményed lehet, de minden civvel köthetsz egyezményt (ha hajlandóak rá).
  • kenyeresdaniel
    azt kellene valóban
    multiban játszottam eddig vagy 10 alkalommal , egy darabot sem sikerült végigjátszani ,egyrészt 20 percenkénr ledobja a népeket , mások meg kilépnek ,aztán játszhatsz a gépek ellen :P

már nagyon várom h multival csináljanak valamit

tegnap toltam egy gémet single ben 5 ös szinten
    idiota megcsinálta az ENSZT ,volt 30k aranya és nemhogy megvette volna a városállamokat , egy másik AI nyert ,akiről azt hittem hogy már talán meg is halt :P
    de neki eggyel több allyja volt :P
  • donatus13
    Most látom a kiegben még az animációk is bekerülnek a multiba :P ez egyre jobb már csak a betöltést kéne fixelni.
  • kenyeresdaniel
    ebben bíztam ,köszi
  • Carmang
    Egy kötés = egy technológia. Szóval köthetsz újat, ha lejár, de köthetsz többet is egyszerre, persze azokat különböző vezérekkel.
  • kenyeresdaniel
    hali
    bocs tuti volt már téma a forumon de nincs kedvem visszanézegetni a tengersok oldalt
    research agreement :
    ez 25 kör mulva ad egy ingyen teknologiát és akkor érdemes mindenkivel kötni akivel csak lehet ?
    vagy ez csak kutatás gyorsítás és elég egyszer megkötni?
  • Nos
    Amitől én félek, az az, hogy hogyan kezeli majd az A.I. a beleifeket. Elég durva bonuszokat ad, nagyon elronthatja az egyensúlyt.
  • Molnibalage
    Nekem viszont pont ez tetszik.
  • Apa27
    Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ide írok, de a Civilization 4 magyar kézikönyvét szeretném beszerezni.
    Már írtam a Civ 4 sg forumra, de senki nem válaszol/nézi, azért bátorkodtam ide írni.
    Valaki tudna segíteni nekem?

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
  • donatus13
    Én nekem minden mind 1 csak a multi működjön és akkor én már teljesen boldog vagyok és elismerem ,hogy ez lett a legjobb civ.
  • Carmang
    Ígéretes.
    Ezekkel viszont szkeptikus vagyok:
    "Units have more health and so may last longer in combat"
    "Units can still heal themselves in lieu of a promotion, but it appears that this insta-heal can now only be about 50% of their health."
    Mondjuk az utóbbi még ok, mert az insta-heal tényleg dúrva volt :) De összességéban megint lassul a csata, nem örülök.
  • Molnibalage
    Elég brutálisan jónak tűnik. Csak az MI ne legyen hülye és működjön a multi.
  • Nos
    Nagyon jó lesz a kieg.

• lee56
    lol
  • Pordycus
    na senkit nem érdekel?
  • Pordycus
    civplayers.ru
    gyertek sokan, magyarok legyenek az elsők a bajnokságba!:)
    keress balolalt downloads & guides menüt és ha nem vagy segghülye pár óra múlva jöhetsz játszani:)

Civnetwork Chaten van magyar szoba oda tessék belépni.
  • uwu200
    A bannolás sima ügy. Nekem pl van vagy 30 regem.
  • Szaruman
    Írd le (privátba vagy ide, nekem mind1).
  • Pordycus
    oroszok megoldották igazából de ez nem egy egyszerű crackelés sokkal bonyolultabb annál (mégis tök egyszerű megcsinálni)
  • Tuvok #2229
    steamclient.dll ?
  • Pordycus
    jóvan na:D csak én nem akarom hogy bannoljanak aztán meg még el is kapnak:D
  • Tuvok #2227
    Ajaj :D Hát pont annyira érdekel, mint pl. a kresz táblák, amik mellett elmegyek :D
  • Pordycus
    hát csak vannak a fórumnak szabályai ha nem tudnád ahol elivleg tilos ilyen információt megosztani
  • Tuvok #2225
    Azért kérdeztem, hogy értsem mirefel titkolózol .
    2 perc gúglizás után megtaláltam a megoldást, szóval akit érdekel, annak a rendelkezésére áll anélkül is, hogy priviben puncsolni kelljen érte .
  • Szaruman
    én kíváncsi avgyok rá^^
  • Pordycus
    nem feltétlenül kell hozzá, attól még hogy te nem tudod hogyan, nem kell hülyeségeket írni:) Azért írtam hogy privbe elmondom...
  • Tuvok #2222
    Tán küldesz egy cd kulcsot ?
  • Pordycus
    Szisztok!

Van egy jó hírem annak aki szeretne multizni, és nincs eredije...
    Írjatok rám privátba és segítek:)
  • donatus13
    Ahogy olvasgattam néhány fórumot elvileg ígéretet adtak arra , hogy a kiegben már egy átírt jó multiplayer lesz, hát alig várom ha ez így lesz engem megvettek , vallás + kémkedés feldobná a multit is:D
  • steweee
    igen, ez lesz az, köszönom a segítséget. ne feledjétek, ha 30+ vagy , találkozunk a :

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1333386124#TOP
  • TLOTR
    Sziszatok, azt szeretném megkérdezni h hányan szoktak online játszani ezzel a játékkal, megéri megvenni?
  • lee56
    Hát az nemcsak hogy a civ5 motorját használja, de gyakorlatilag egy total converziós modnak tűnik. Mondjuk attól még lehet jó, de pénzt biztos nem adnék érte, a civ kieg valahogy jobban érdekel :)
  • Szaruman
    Igen, én is azt néztem, h nem írják a gamebryonál. Imho fos lett az engine technikai szempontból, egyrészt lassú a kör, másrészt néha darabos. Viszont annyira nem szép, h ezek indokoltak legyenek.
  • Lumania
    Talán erre gondolsz?
    http://www.sg.hu/cikkek/87235/warlock_master_of_the_arcane