Civilization
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
újra elõvettem a játékot
régebben jó volt, most meg a képernyõ fele kilóg
visszaraktam a demót, ott meg jó a felbontás
hülyét kapok az atitól (4850)
és eddig semmi nem segített, van akinél sikerült ezt megoldani?
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
gondolkozom, hogy meg vegyem-e a játékot és az lenne a kérdésem, hogy a patch (amit ha jól tudom a steam-en keresztül le fog majd tölteni) sokat javít, élvezhetõ-e már vagy még várjak inkább addig míg lesz új patch?
meg aztán keresgéltem a játék után a neten és találtam ilyen civilization update 1 és update 2-öt gondolom ez is patch vagy valami ilyesmi, de ha patch akkor mért steamen-en keresztül történik az új patch leszedése?
a válaszokat elõre is kösz...
2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"
Gigabyte 965P-DS3|| Intel C2D E8400|| 2*1GB 800MHz Geil Black Dragon|| MSI HD 4770 512MB GDDR5 || Chieftec 450w|| 320GB Seagate|| Pioneer DVR-112D|| XDL Happy 5B X-FIRE: braveheart1991
West vs East mapon átmentünk longbowman-el.
A japán nem volt hajlandó feladni, végig bentmaradt, a társa már a játék elején kilépett.
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévõ vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Ezt a statot majd megnézem, de most lépek.
Pl. 150 aranyakat mindig kapok mostanában értük, sõt, ha luxoryt adok, akkor általában resources-t is kapok a kp mellé, de lehet hogy azért, mert igen tápos helyre kerültem. Most meg építettem egy márvány lelõhely mellé egy várost, szóval jó lesz :)
2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"
Az F9 statisztikából szokás szerint az ipar kb. az egyetlen mérvadó, de szinte még az sem. A városok szintjébõl számolt lakossot és nem a városok szintjét adja össze. Egy 30-as város sokkal több ember, mint 3x10, de más komból is elképzelhetsz. Nem fest le valós képet se ez sem a másik adat...
Arra viszont rájöttem, hogy a tanácsadót abban azért érdemes meghallgatni, hogy kinek milyen luxory/resources kell, mert jó áron el lehet adni õket, nekem pl egy csomó lovam és ironom van, és amennyi nem szükségest, azt mindig jó áron elpasszolom.
Azt kell hogy mondjam egy sebességen játszható igazán a játék. Quick. Nagyon fasza a játék. Nem az van, hogy elvesztek két egységet és elvesztem a háborút, mert 20 kör legyártani ez mezei alapegységet...
(Bocs a sok kommentért.)
Továbbá, hogy számít-e az, hogy ha a bányákat úttal összekötöm a várossal? (Azt tudom, hogy a városok közötti úthálózat fontos)
És mi az a szeretjük a király napot (vagy valami hasonló, már nem emlékszem), csak a kaja nõ?
Specializálni fogom/törekszem rá a városokat, ahogy azt lentebb olvastam.
(A csodák nagy része szeritem semmire sem jó, nem éri meg a felhúzásuk.)
Nyomulok a németekkel, szépen fejlõdik a birodalom, van egy elég jó hadsereg etc., gondoltam, hogy foglalok várost, hogy tudjak terjeszkedni, meg is támadtam a szomszédos Dzsingisz Khán városát, elfoglaltam, erre jön a többi nép, karattyol ott valamit, hogy kb. milyen keménynek érzed magad, hogy a gyengéket elsöpröd blablabla (ezzel egyébként akkor is zargatnak, ha nem csinálok semmit- Miért van ez?) és vagy 4 en hadat üzentek nekem, mondom jól van, gyertek ... aztán jöttek is, egy-egy támadást még vissza-vissza vertem, de a perzsák valami nagyon kemények, szóval már kezd romba dõlni í birodalom :S . Persze, ha én támadok meg valakit egybõl kéri a békét, de ha engem támadnak meg szinte sosem akarnak a békérõl tárgyalni, hiába foglalta már el 2-3 városomat. A másik az, hogy békeidõben bárkivel tárgyalok, hogy esetleg támadjon már meg valakit, nem hajlandó még meg sem mozdulni. Persze ha õk rohanják le egymást, akkor õket nem támadja meg a többi nemzet, de ha én elfoglalok 2 várost ,ár 4(!)-en üzennek nekem hadat :S
Na mindegy. Remélem érthetõ voltam, egyébként Civ-ben eléggé kezdõ vagyok, ez az elsõ Civ játék amit játszom, szóval nem lelámázni.
Esetleg egy két taktikát, Tippet-trükköt adhatnátok.
Ja és mire jó a Pact of secrety (elég jó vagyok alngolból, bár van egy-két szó amit nem ismerek, ez valami titoktartási szerzõdés akar leni, de mi a lényege?)
Elõre is köszi.
Most úgy néz ki új játkot kezdek, egy marathont, mert az elég szar, hogy az 1950-es években még muskétásokkal gyepáljuk egymást.
Gigabyte 965P-DS3|| Intel C2D E8400|| 2*1GB 800MHz Geil Black Dragon|| MSI HD 4770 512MB GDDR5 || Chieftec 450w|| 320GB Seagate|| Pioneer DVR-112D|| XDL Happy 5B X-FIRE: braveheart1991
Pl valami táposabb egység, vagy olyan képességek amik mondjuk az amerikaiaknak vanank.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
De small mapon még biztos jó a quick speed.
Egyébkét úgy tûnik, hogy ezután én csak quick game-et fogok tolni. Sokkal jobban tetszik a tempója, mint a többinek. Már csak az a kérdés small vagy standard térképen.
Az angolnak meg az egységei brutálisak.
Napóleonnak meg jó a bónusza játék elején.
Ha olyan a terep az oroszok is jók tudnak lenni.
Ha meg rögtön csihipuhi van az amerikaiakkal a legjobb harcolni.
Barakkot armoryt meg a többit érdemes egy városba felhúzni, és azzal gyártani minden katonát, illetve ott kell õket aranyért is megvenni.
Szerencsére ebben a városban nem is lesz esélyed felesleges épületeket felhúzni a folyamatos gyártás miatt.
Persze az lenne a leghatékonyabb, ha mindenhol minden épület felhúzható lenne, de szerencsére nem lehet, és kénytelen az ember fia gondolkodni, mérlegelni.
Persze van más mód is a pénzszerzésre. Ha jó nagy térképed van sok néppel eladhatod az össze luxust amibõl 1-nél több van ,csak akkor fájni fog ha háborúzni kell, márpedig nem ritkán kell.
Na ha ez megvan, akkor most bontsd le azt ami nem kell, és vége lesz a kínjaidnak.
Az elején nekem is úgy tûnt hogy minden épület kell, de ez nem így van. Ugyanúgy specializálni kell a városokat mint régen. Tudományt és kutúrát nyomatni az összes városban nem lehet, csak ha extrém gazdag területet kapsz sok folyóval, aranybányákkal. Ennek az esélye nem túl nagy fõleg nagy térképen sok várossal.
Seregre általában nagyobb szükség van mint épületekre, ezért válogatni kell köztük.
Abban meg igaza volt Zero-nak, hogy ez szinte minden civ-re jellemzõ volt, amióta Sid bácsi megalkotta a legelsõt, hogy a kiadás pillanatában nem nagyon volt olyan harver, amin lassulás (vagy komolyabb gondok) nélkül végigjátszható lett volna egy legnagyobbpálya-legtöbbjátékos felállás... Ezen kár is vitázni ez tény, most csak annyit látunk hogy ezt a hagyományt tovább viszik :)
Ez egy ronda játék aminek 6 GB kell hogy jól fusson, ezen megy a téma.
Zero szerint ez igy jol van mert öt év múlva majd fasza lesz, szerintem meg most legyen fasza 2Gb-al..
Amugy engem érdekel a cucc nem tettem le róla hogy megveszem, de jelenleg a rendkívül zavaró hibák kijavítását várom..
Látom Mongol DLC az már van ^^ már csak fasza MI kell meg hogy ne egyesével rakja ki a hatszögeket és jó lesz ez. Esetleg müködõ multi.. ;)
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Nem baj, most már tudom mit jelent a nickedben a zéro... IQ, tolerancia, felfogóképesség.
Nem akarok kötözködni :)
De ez a valóságban is így van. Elég, ha a saját pénztárcádat nézed. Egy ország szintjén meg... még dúúúrvább. Egy ország költségvetése pl egyáltalán nem a profit termelésérõl szól, hanem arról, hogy ha van pénzed, azt rögtön visszaforgatod az országba (kórházak, utak, sereg, iskolák, tudományos kutatások, stb, stb, stb, stb, stb)
Egy normális hajó köteléket nem lehet összerakni, mert azt nem tudja a birodalom fenntartani. Modern egységeket 0-ról venni? Áh, tök reménytelen. Ha a boosterelést nem hozzák vissza mint régen, akkor kurva mérges leszek. A pénz egy valamire jó. Luxury-t venni, upgradelni és másra ráuszítani az ellent. Épület és egység vétele totálisan halott dolog. Nevetségesen drága.
Szerintetek egyébként melyikek a legjobb és legszarabb nemzetek? Szerintem a legjobb talán a perzsa. A legrosszabb talán a német és az ottmán. Semmit sem érnek a képességei, esetleg a ranging barbarian opció alatt. Multiban viszont aztán tényleg ótvarok...
Csodákat tesznek.
-50 katona fenntartás
-50% épület és még vagy 10-15 hasonló.
Érdemes ráállni egy dologra és azt végig vinni.
A mohának mindig a déli oldala fás!