Civilization
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként vicces, hogy pont ezen látszik a leginkább, hogy mennyire nem sablon, éppen hogy azon múlt a dolog, hogy mit csináltunk és milyen sorrendben, hogy hogyan fordítottuk át az egyértelmûen szar helyzetet gyõzelembe taktikával, stratégiával, a lehetõségek optimális kihasználásával.
De baszki, ennyi erõvel minden játék sablon, mert arról szól, hogy leraksz városokat, meg kifejleszted feszt ugyanazokat a technológiákat, legyártod ugyanazokat az egységeket, azt' mész. Nemtom, mi a fenét vársz, de komolyan. Ez a civ. Nagyobb térképen annyi a különbség, hogy nem három-négy óra alatt megy le a meccs, hanem húsz alatt, meg nem négy-öt városod van, hanem húsz-huszonöt. Hát az aztán tényleg nagyon hiányzik...
De nekem mindegy, azt csinálsz, amit akarsz, szenvedj AIval, ha neked az a jó, részemrõl az az a dolog, aminek a világon semmi értelmét nem látom, amihez nekem túl rövid az életem.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Tegnap játszottunk egy meccset, valami kurvajó volt. 2v2, mi voltunk Egyiptom és Anglia, aztékok és franciák ellen. East vs West, tiny map, nem volt õsi rom, barbár és városállam sem.
Én nem panaszkodtam a területemre, de Uwu rettentõen szar környékre volt kénytelen települni, ami miatt eléggé úgy tûnt, hogy nincs esélyünk.
Elkezdtük a "szokásos" taktikánkat, Uwu kitelepült az angolokkal a tengerpartra, gyorsan kifejlesztettük a vitorlázást, és elkezdtem átpumpálni a felesleges aranyat hozzá, amibõl elkezdte vásárolni a trireme-ket. (A játék folyamán ha 3000 aranyat nem toltam át Uwuhoz, akkor semmit)
Az ellenfél sem volt szar, kitelepültek õk is a partra, õk is vettek hajókat, amivel megakasztottak minket, elég komoly veszteségek voltak mindkét oldalról. A középkor elején odáig fajult a helyzet, hogy az ellenség jött át hozzánk lovasokkal, meg jaguárharcosokkal. Nagy nehezen kiirtottuk õket a földrészünkrõl, de nagyjából átvették az uralmat a tenger felett. Tele volt a víz a hajóikkal, meg az õ oldalukon a part végig tele íjásszal és harci szekérrel. Elég sötétnek látszott a helyzet.
Egyetlen esélyt láttunk, ha kihúzzuk a navigációig valahogy. Én építettem egy nagykönyvtárat, abból lett optikánk. Elindultunk az asztronómia felé, közben beraktunk két-két tudóst a könyvtárainkba, hogy nagy tudóst farmoljunk. Közben az ellenség megindult felénk, elkezdett vízre szállni az egységeivel, nagyon veszélyesnek tûnt a helyzet. Ismét partraszálltak nálunk, amikor már csak egy kör kellett az edukésönhöz.
És abban a körben, amikor elkezdték volna ostromolni az egyik fõ kikötõnket, meglett az oktatás, belenyomtuk a két tudóst az asztronómiába és a navigációba, áttoltam Uwunak vagy 350 aranyat, õ abból felápgrédelte a háromsorevezõsöket sorhajóvá, letakarította velük a tengert, a mi partunkat, az ellenség partján álló egységeket... Azokat a hajókat az íjászok, de még a városok is alig tudták akár megkarcolni is.
Aztán megostromoltunk egy kikötõt, átmentünk swordsmannel, lovassal, aztán rágyúrtunk a machinery-re, hogy legyen angol longbowman, onnantól már sima ügy volt.
Én vittem hat lovagot, Uwu hozott öt longbowmant, plusz amit el tudott érni a hajókkal, innentõl kezdve gyalulás volt végig. Az azték kilépett, amikor elkezdtük ostromolni a fõvárosát, a francia viszont bent maradt végig, õt teljesen kiirtottuk. Némi veszteséget okozott, de az már nem volt gond.
Nagyon durva meccs volt, végig lemaradásban voltunk, volt, hogy másfélszer annyi pontjuk volt, mint nekünk. Az education fejlesztése környékén gyakorlatilag egyetlen körön múlt, hogy nem õk gyõztek, és döngöltek minket a földbe.
Nem a területen múlt, nem a szerencsén, hanem azon, hogy mi céltudatosabbak voltunk, és jobb volt a fejlesztési koncepciónk és (valószínûleg) hatékonyabb volt az együttmûködés köztünk.
Az ilyen meccsek miatt szeretem ezt a játékot. :)
Játssz multiban, ember ellen, azok visszalõnek a tengeren is! :D
Azt 1ébként nemtudja valaki h csak földi egységeket támadó egység le tudja-e csapni a helikoptert? Csak mert civ4-ben összefutottam egy-két ilyennel(megsebbzett heli, nekiment a lovasság oszt kampec...).
Régebben volt egy link a hivatalos civ5fórumra, ahol valaki azon rinyált, hogy nem mûködik, vagy hogy nem lehet normálisan kiválasztani a népet load után, és hogy miért nem lehetett a bevált módszert alkalmazni itt is, vagy valami ilyesmi. Nem nézek már utána, lényegtelen.
Annak meg örülj, hogy 15 játékot le tudtál játszani gond nélkül, nekem eleinte azzal szarakodott, hogy betöltés után nem indult el az elsõ kör, illetve vagy 5-6 meccsem azért szakadt félbe, mert kivágott a játék asztalra. Mondjuk tegnap meg gond nélkül végig tudtunk tolni két teljes játékot (2v2, tiny, quick)
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Akkor lehet, hogy benne van, csak bugos? Valami rémlik, hogy gond van vele, a hivatalos fórumon volt ezzel kapcsolatban valami rinya...
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Ha elmondom, hogy mikor mit csinálj, neked abban mi lesz a játék és az élvezet, ezt így értettem.
Tipphalmazt minden nagyobb civ-el foglalkozó oldal tartalmaz, az sg spec nem ilyen, ez csak egy fórum.
CivFanatics
Egyik legjobb civ-el foglalkozó oldal, sok tippel a kezdõknek, kicsit ugyan keresgélni kell, de hasznos.
The Matrix has you...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Egyébként meg nem a battleground számít, hanem hogy van-e víz, vagy nincs. Mert ha nincs, akkor még triremezgetés sincs, hanem bunkókkal kezdjük egymást püfölni az õskorban, amint az elsõ egység odaér az ellenséghez.
Kontinenses játékokat toltunk még 3v3-ban régen civ4-gyel, az kb az asztronómia magasságában dõl el, amikor át lehet menni. De amíg ilyen instabil a multi, addig az felejtõs részemrõl, meg sem akarom próbálni.
Egyébként meg nem tudom mit vársz, az ellenséget akkor kell elkezdeni ütni, amint meglátod, ez nem opcionális, ez kötelezõ. Ha trireme-mel, akkor azzal. Azzal még úgysem lehet várost foglalni, sõt, kb fregattig semmi értelme a dolognak, csak épp nem szabad átengedni azon a mapon a tengert az ellenségnek, mert az kb game over. Ha te nem csinálod, megcsinálja az ellenség, azt' akkó' jó játék volt 3 óra, meg még be is szoptad, az fõleg megéri...
Uwu játszott még ilyen ~6 személyes freeforall játékokat, azokról viszont õt kérdezd.
Azt kellene felfogni, hogy lehetetlen középkori egységeket 100%-ban párosítani modellezésben modernnel. A BS az tudja, hogy nagyjából a korabli ranged cuccokknál erõsebb és messzebre is lõ. Azonos korok között hozza ki az arányokat minden ilyen dolog. A Civ motorja alapvetõen alkalmatlan mindenféle tisztességes háború szimulálására...
The Matrix has you...
Egyébként ami feltünt hogy minden nemzet egy földrészre van összezsúfolva,, tényleg nincs több kontinens?
Ne foglalkozz ezzel, a körök száma a lényeg. Ha 20 kör, akkor 20 kör, ennyi. Persze hogy hülyeség a 400 év :)
A mohának mindig a déli oldala fás!
A jó kis csatahajóm közelebbre tud lõni mint az Angol "longbowman"
jó persze értem én ez nem szimulátor, de azért..
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Nem jött össze, sok oka volt többek közt ez a hatszögelés.
No mind1 ha lesz patch és jó lesz én is elõveszem ujra. Szerintem ez most így szar.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
És ahhoz képest hogy mennyire nem számít neked, folyton a grafikán lovagolsz, nem tudom feltûnt-e :)
Procit felfalja az AI, a RAMot meg a nagy térkép, a sok ellenfél, meg a grafika. Lehet hitetlenkedni, de ez van. A Civ4, amikor kijött, pont ennyire volt lassú szarfos, mint ez az 5 most, pont ugyanígy összefosta magát a Huge térképek végjátékában.
Ez az engine kb 5 évre készült, majd huge térképet, meg 16 AI-t a 2015-ös átlaghardver fog kivágni, mint a taknyot. Úgy, mint ahogy egy mai átlag PCn elmegy a Civ4 faszán.
Meg még pluszban egy bughalmaz fos is jelenleg, de az majd még csiszolódik, készülnek a peccsek folyamatosan.
Amúgy a devek is elismerték, õk kúrták el, a jövõ heti patchben elvben lesz rá fix.
Azért érdekes, hogy sztem az egész civ legnagyobb technikai újítása az új grafikus engine, aztán igencsak bugosra a sikerült. De legalább rendesen supportálják, szóval nem lesz gond.
Addig is, én visszamentem civ 4-re, azzal valahogy nem játszottam sokat, most bepótolom :)
2Gb rammal. 2010-es game az is.
Majd 6 gigát veszek, hogy egy szaros körökre osztott játék a randa texturáit ne egyesével hatszögelje ki. Esetleg valami 6 magos procit ne vegyek ?
MEg raptor vinyot hogy be tudja tölteni ezt a "grafikát" meg ezt a tökéletes AI-t ki tudja számolni.
Azért ez erõs volt ^^ még élsimítás sincs XP alatt a talajtexturák maxon is olyan rondák mintha egy vödör festéket öntöttek volna egy kupac szarra.
Jo ne értsetek félre egy ilyen játékban nem ez a lényeg, kb leszarom én is, de ne már hogy 6 giga kelljen ennek ...
Nekem egy olyan problémám van hogy néha a játék kilép magától! nem tudjátok vajon mitõl lehet ez?
2010 vége van, hahó! 2 giga ram lófaszra sem elég ma már!
<#nyes>#nyes>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Amúgy meg ha megnézed az új patch leírását, ezek az idegesítõ dolgok már most javítva lesznek, apropó mikor jön már ez a patch? :)
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévõ vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.