civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • mikromanus
    Hm-hm... EZ még jó rég ki lett szűrve/patchelve. Most már csak egy upgrade mehet egy unitra, nem? Ugye a luxuscikkek 4 Smiley-t adnak és nem ötöt? Az is kb ugyanakkor lehetett módosítva. Vagy ez a +néhány csoda és erőforrással jött egy időben?

A gyalázós videók jó része is régebbi patch melletti volt, de persze azóta is megoldható gondolom, csak nem olyan egyszerű. Régebben azt hiszem nem volt különösebb negatívuma az extrém alacsony boldogságnak. Simán kihagyták a hangulatjavító épületeket, nyakló nélkül foglalgattak a népek és mindenhol egységet húztak. A területen meg majd' csak trading post volt. Most ha így indulsz, akkor jönnek -20 Vörösarcú-angrybird-től pár körönként a lázadók (azonos fejlettségű egységekkel mint amik játékban vannak), aztán jól lenyomnak, meg pusztítják a fejlesztéseket. Ezek ilyen kis garázda elemek :)
    Emellett az AI most is hülye:
    - nyakló nélkül tengerre száll
    - akkor is hadat üzen ha 10-20 kör mire elérhet, vagy nem is tud megtámadni
    Csatában nem tudom komoly szinten mit csinál, de szerintem sz@rja az unitokat és megy neki az ellennek mint a lemingek a tengernek.

Pár frissebb elmés húzás az AI-tól a legutóbbi meccseken:
    - hadat akar üzenni Egyiptom Kínának. Meghív engem is. Tíz kör múlva beszállok a megegyezés szerint. Ő küld 1 DB íjászt én meg befoglalom 2 városát (a kínai fővárost is). Erre bemorcosodik Egyiptom, hogy túl agresszívan tterjeszkedek, vagy alapítok városokat.
    - Hátbaszúr/leminősít egy korábbi barát. Erre az összes civ arra hivatkozik, hogy egy barát is okot talált a leminősítésemre (a diplomácia ablaknál a vezető hangulatát jelző szó fölé állva kilistázza a +/- hatásokat)
    - Folyamatosan hadat üzennek nekem. A maradék baráti/semleges civ szerint sokat háborúzok és túl agresszív vagyok. Ja és még terjeszkedek is. Pedig csak az irhám védem. No jó, néha vissza is vágok :)
    - Aztékok és róma hadat üzennek 20 lépésnyi dzsungel-erdő terep távnyi messzeségből.
    - Görögök azonos városszámnál körönként szereznek egy városállam szövetségest 2 db Védnökség Policy ág mellett (Császári szint). Ez azért 110 arany körönkénti bevétel mellett elég izmos.
    - elpusztított civ szövetséges városállama még a civ halála után 500 évvel is a letűnt civ szövetségese.
    -30 kör alatt egy városból kb 6-8 harcos unit az elején (szintén császár szint)
    -A mongolok és montezuma is harcolgat ellenem, aztán nagyon barátságos békekötés után. Perzse csak látszólag. A mongolok az erőforrásokat baráti kapcsolat mellett is óvatos-ellenséges civ szinten vennék bagóért. Ezek azok a civek akik szeretnek, aztán jól betámadnak a következő körben.
    Azé' néha mosolyogtam...