Civilization
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy mondom szerintem próbáljatok úgy játszani, hogy kikapcsoljátok a virtuális memóriát. Ha 4 GB van a gépben még a nagy térképeket is elviszi. Azonban fõleg a végjátékban sokkal gyorsabb lesz.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Azonban, hogy valóban jó is gáme legyen, a már kész játékot vagy egy évig kellett volna tesztelni, optimalizálni, sok kis funkciót belevinni, ehhez képest már most kiadták.
Ha úgy vesszük az origón megjelent cikk teljesen korrekt volt, miközben a nagy gémportálak puffogtatták rá a 9-10-es értékeléseket.
De sajnos tudjuk, hogy a mai világban nem olyan ritka ez a "fizetett politikai hirdetés hangzott el" jellegû dolog, sajna simán megvehetõk az értékelések.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Nyilván a Civ mögött is áll egy masszív adatbázis, minden hexa egy sor. Idõ kell neki, amíg a lépéseit kiszámolja. Ez szerintem erõsen RAM- és CPU-függõ.
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
A körök között viszont gondolkodik rendesen huge mapon az tény, de ez civ specialitás, hiányozna is ha nem lenne (nem igaz 😊 ). Civ2ben volt hogy 10 percet gondolkodott egy next turn alatt. 😊) Mennyi jó könyvet kiolvastam civezés közben már 😊
De pl sokat toltam Dow2-t , háát ahhoz képest iszonyat ronda és az fullon szépen megy..
Most ehhez képest itt soronként hatszögenként rakja fel a texturákat ^^ komolyan ilyet nem láttam még..
Kis mapon kevés néppel még csak csak elmegy ^^ no mind1 én nem akarom fikázni, de azért tény hogy ez félkész állapotban van.
Hónapok kellenek neki még és akkor lehet valóban igen jó.
Aki meg a 1332-es kommentbe beírt gépet "gyengének" tartja egy TBS-hez...
Amugy nekem is ilyesmi gépem van.
De ami nekem betette a kaput ahol befejeztem az, hogy perceket kell lesni két kör között ^^ majd ujra rajzolja a térképet 6 szögenként, kicsit eltolod a képet ott is ujra rajzolja, kiadsz 1 unitnak 1 parancsot, nyomsz egy next turnt és ujabb 2 perc 😊
Probáljátok ki valami nagy mapon 16 néppel 😉 pár száz kör után csodát láttok.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.
Jó a stílushoz bõven elég, de az eszement gépigényt nem indokolja.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Nem, nem a kínai nagy falat építettem meg. Úgy nézett ki, mint egy szögesdrótos kerítés, mint amik az amcsi katonás filmekben van...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ilyen dolgok miatt fásul el az ember.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Huge mappen játszok, és a 450.-ik körben vagyok, de egyre többet tölt a gép, van amikor az én körömben is kell várni 1 percet mire tudok bármit is csinálni. Olvastam más fórumon, hogy az A.I. munkásai miatt van ez a lassulás, feltettem mindkét patchet. Van rá valami megoldás? (virágbolti verzió)
Szerintetek melyik a legdurvább faction játékosként (Japánokon kívül 😄 )?
Én most egyiptommal vagyok, és a burial tomb szerintem elég jó épület, van vagy 35-40 városom, és 20-as happinessem. Elõtte inkákkal voltam, de nem jöttek be annyira, hiába farmoltam a barbárokat a kultúráért.
Amúgy meg a stratégiai döntés sosem gyors a valóságban sem...
De valóban Civ5-ben bõven van idõ mindenre 😊,korlátlanul, de hát ennyi idõt meg nem akarok játékra szánni. Néha elkezdtem és csak ugy repültek az órák..
Ez persze nem a game hibája..
Bár azért valahol a stratégia része az is hogy nincs korlátlan idõd a döntésekre, a hadvezéreknek is sokszor kellett gyorsan dönteni..
Izlés dolga..
Mégsem körökre osztott de lassu ész játék az is, talán az AI gyengesége miatt de én meguntam a CiV5-öt..
Nektek jó gamet, szerintem kiváló uton halad a cucc a kiegnél megnézem ujra 😊 és akkor talán a polcra is felkerül.
Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.
Lenne egy kérdésem: a játék során egyszer csak az országom egy nagy százalékát szögesdrót kerítette körbe! ez mit jelenthetett? idõközben az idõ elõrehaladtával eltünt, de mégiscsak érdekelne, hogy mi válthatta ki, mit jelenthet?
A másik vicces dolog volt, amikor Varsó permanens háborút hirdetett USA ellen, és két városát bevette. 😊 Egyik raze, másik puppet lett. 😊
Sajna a magasabb beállításoknál egyszerûen kifagy, nem lassú, nem szaggat, vagy akármi, hanem kifagy. A civ4-nél is nagyjából ez volt a helyzet, a nagyobb térkép simán megette a gépet.
Sajnos alacsonyabb grafikai beállításokkal kell nyomnod.
nekem is most lett csak meg, mostantól csinálhatok sword mant,
másfelé fejlõdtél ez ilyen...
köszi La !
miért nincs emberem a földek megmûvelésére?
mert rájöttem hgy át lehet irányítani más földekrõl , ha megszüntetek csapatokat akkor azok visszamennek termelni ?
nem értem azt se hogy ott vannak az istálók de nem jelennekmeg a lovak a listán
minden istálót össze kell kötni a fõvárossal ?
lehet hogy valami driver-t kellene frissíteni?
mert asszem telepítésnél kiírt de arra sajna már nem emlékszem...
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Szóval egy nagyobb terjeszkedést (1-2 városnál több foglalás) csak úgy érdemes csinálni, hogy van egy nagyobb mennyiségû "boldogság-tartalék" (minél több kolosszeum, cirkusz, stb), vagy nem annektálod az elfoglalt várost, hanem csak egy bábvezetõt nevezel ki (puppet), ilyenkor nem lesz boldogtalanság, viszont nem tudod megmondani, mit építsen az adott település.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
egy kérdés.
Kipróbáltam ezt a játékot bár angol sajna így nem mindent értek.
Elfoglaltam vagy 8-10 várost és azon kapom magam hogy durván boldogtalan a nép
és nem termelõdik szinte semmi arany, pedig megépítek minden hexát amit kapok meg hozzá tudok venni.
Nagyon sok negatív bónuszt adnak az elfoglalt városok is.
valaki összefoglalná röviden ezt a rendszert mert nem értem
van nagy seregem de az íjászok már meg se tudják sebezni az ellenfelet és nem fejlõdnek felfele se, a kocsis íjászom is eltünt átalakult lovaggá de az nem távolsági fegyveres ugye...
vannak ehhez valahol ilyen tippek trükkök? mit hogy érdemes csinálni ?
Nekem 2,5 GB-tal normál nagyságú térképen a határon van. Alapból a Win olyan 600-700 MB-t eszik meg. Amikor a rendszer eléri a 2 GB memória felhasználást akkor kifagy. Beállítottam a múltkor vagy 2-3 GB virtuális memóriát, de nálam is iszonyat lassssssúúúú lett, és aztán fagyott ki.
Szóval inkább nem megyek normal nagyságú map fölé.
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Zeroval toltunk egy 2v2-t ahol infantry felé kacsintgattunk mikor szétesett a játék. Mi álltunk jobban, de nem akarták feladni, ragaszkodtak hozzá, hogy õk biza letechelenk minket, pedig már az õ térfelüket kezdtük belakni 😄
Nem árt tudni: A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a feszültségmentes, csak más a tapintása.
Lehet kezdeni késõbb is. OCC meg garantáltan tovább tart.
Az is elég jó leírás, hogy sokszor írtátok, hogy "középkor végén" végetér a játék. Ergo mit csináltok, rusholtok ti is...
Az elõzõ rész tartalmas és változatos játékot nyújtott. Az hogy nem tehettél meg benne akármit (vallásgyûjtögetés, sereg nélkül játszás, kisputri birodalom) mert a többi gonosz player agyonütött volna, nem a játék hibája. Minden mapot másképp kellett játszani, mindegyiknek megvolt a technikája.
Úgy látom ez is olyan lesz, és kitûnõ játékká válik ha túl lesz a kezdeti nehézségeken.
Elhiszem, hogy idõigényes egy teljes több humanos játék, de legalább van értelme.
BTS egyik peccsével jött olyan újítás, hogy a harcmezõn az AI rátelepedett erdõs dombokra, meg hasonlókra, még ez sem jelent új AI-t...
Ott igaz, hogy sokféle dolgot lehetett csinálni, de minden mapra megvolt az optimális stílus, amit fel kellett venni, ha gyõzni akartál. Csak apróságokban tudtál fokozatosan az ellenfél felé kerekedni. Ez igazából most is ilyen, csak kicsit változtak a szabályok. Egyensúlyozni kell, és össze kell tudni hangolni a dolgokat.
Én meg épp kezdem úgy látni, hogy van esélye jobbnak lenni az elõdöknél.
A single player amúgy sem téma már manapság. Majdnem mindent multiba érdemes játszani.