4740
Sid Meier's Civilization
-
kenyeresdaniel #2014
Hali
Tudjátok h most ilyenkor mivan?
Netem van , steam működik
Eddig nem volt baj -
mikromanus #2013 Közben egy kis barbarzmust megtaláltam számszerüsítve. Valaki nem volt elégedett a barbárok agresszivitásával és picit feltuningolta a Handicapjüket magának. Mert a barbár az kemény. Így meglett pár alap infó a barbárokról számszerűleg. Az alap értékek és barbárok elleni bónuszok nehézségi szintenként:
Steam\steamapps\common\sid meier's civilization v\Assets\Gameplay\XML\GameInfo
CIV5HandicapInfos.xml
HANDICAP_PRINCE
<BarbarianLandTargetRange>5</BarbarianLandTargetRange>
<BarbarianSeaTargetRange>10</BarbarianSeaTargetRange>
HANDICAP_KING
<BarbarianLandTargetRange>5</BarbarianLandTargetRange>
<BarbarianSeaTargetRange>12</BarbarianSeaTargetRange>
HANDICAP_EMPEROR
<BarbarianLandTargetRange>6</BarbarianLandTargetRange>
<BarbarianSeaTargetRange>15</BarbarianSeaTargetRange>
HANDICAP_IMMORTAL
<BarbarianLandTargetRange>7</BarbarianLandTargetRange>
<BarbarianSeaTargetRange>18</BarbarianSeaTargetRange>
HANDICAP_DEITY
<BarbarianLandTargetRange>8</BarbarianLandTargetRange>
<BarbarianSeaTargetRange>20</BarbarianSeaTargetRange>
Ezek a bonusok nem változnak nehézség alapján (azt hiszem ezek a barbárok elleni bonusz% és a barbárok max bónusza lehetnek, bár lehet nem vagyok túl pontos:
<BarbarianBonus>33</BarbarianBonus>
<AIBarbarianBonus>60</AIBarbarianBonus>
Egyéb barbár ejllegű beállítások ugyanebbena fájlban (akit érdekel utánajárhat pontosan mi micsoda. Később én is megteszem):
BarbCampGold
BarbSpawnMod
EarliestBarbarianReleaseTurn
Úgy tűnik azért vannak lehetőségek.:) -
uwu 80 #2012 Egyébként nem áll távol tőlem a trollkodás, ez már a sokadik regem kitiltás ellen, de a modi is megunta a kitiltogatást, meg én is a regelést. Megígértem neki hogy jó leszek, csak egy reget használok, és nem küldöm el azokat az embereket alpári módon akiknek nem tetszik a hozzászólásuk. -
mikromanus #2011 Köszi. Utólagosan elnézést. Azt hittem trollkodsz. :)
Kicsit akkor részben felvázoltad a választ az alap kérdésre (mármint, hogy hogyan működik a barbár helyzet), viszont a gyakoriságról így sincs hozzávetőleges és számszerüsíthető infonk. A véletlenszerű lehetne 100 körönként 1 és körönként 1-2 is. Szerintem inkább ez az ami kérdés volt hogy mennyi és nem az, hogy van-e benne rendszeresség. Gondolom elég macera kiszedni az infókat a fájlokból. Személy szerint én se találtam neten pontos adatokat, csak azt, hogy hol lehet állítani a gyakoriságot (az alap 100%-ot lehet módosítani).
Ami fix és egyértelmű és nem véletlenszerű barbárokkal kapcsolatban:
-Csak a fel nem derített/sötét területen jön létre barbár tábor (fog of war; azokon a részeken amit nem látsz be. A civek határán és egységek látókörén kívül eső területeken)
- a barbárok csak rombolnak és egységeket támadnak. Várost se foglalnak el, max kifosszák (csökken a népesség és elpusztulhatnak épületek).
Biztos van még más is. Ha kérdésként tenném ezt föl, akkor eddigiek alapján uwu 80 tuti válaszolna. Kb annyit: "igen" :D
Még egyszer elnézést a korábbi enyhén tán elitélhető hangvételű válaszom miatt! -
uwu 80 #2010 Hát ha trollkodni szeretnél rossz emberrel kezdtél ki. Csak azért kérdeztem, hogy hogy állsz a matekkal, mert nem következetesen reagáltál egy matematikai jellegű problémával kapcsolatban. Gondolom még nem tanultál valszámot. Szerencséd hogy épp megváltozófélben vagyok, mert ezért a hangnemért nagyon megalázóan trollhammereznélek le, de most inkább segítek rajtad
A véletlenszerű azt jelenti hogy bizonyos eséllyel jelennek meg a barbárok, nem szabályosan megadott körönként spawnolnak.
Példa a megértéshez: ha összességében ha mondjuk 100 kör alatt megjelenik 10 barbár, akkor az azt jelenti hogy egy körben a megjelenés esélye 10%, de az nem zárja ki azt, hogy egymás után kettő is megjelenhessen.
A valószínűség a nehézségi szinttel is változik, továbbá van lehetőség az advanced options-ban rageing barbár beállításra, ami jelentősen megnöveli az esélyét a falvak és az egységek megjelenésének is. Természetesen ki is lehet kapcsolni. Mondjuk én már rég nyúltam hozzá, alapbeállításokkal játszok ha előveszem a játékot.
Az összes véletlenszerű esemény kimenetele a kör végén eldől, de a lejátszott csaták, és a diplomáciai egyezmények alkalmával mindig módosul. Ezek az események determinálják a véletlenszerű eseményeket. Építkezéssel, fejlesztéssel nem módosulnak a változók.
Tehát visszatöltéssel, a csaták újrajátszásával, vagy diplomáciai egyességgel módosulhatnak a következő kör véletlenszerű eseményei.
Egy egyszerű játékos, aki nem lát bele a programba innen szerezhet tudomást arról, amit fentebb leírtam. Persze ehhez ismerni kell a játékot, és kell hozzá némi logika. Vagy ha magától nem jön rá a delikvens, lehet hogy a fórumon leírja neki egy magasan képzett intelligens ember.
-
mikromanus #2009 A kérdés nem a rendszerességre, hanem a gyakoriságra vonatkozott. Most úgy magyarázzam el, hogy a legegyszerűbb lelkek is megértsék? No jó, akkor helyezzük faék egyszerüségű alapokra:
Két barbárokat érintő beállítás módosítható:
- legyenek-e barbárok
- gyakrabban jelenjenek-e meg a barbár egységek.
Szerinted ha NEM jelennek meg egységek mert NINCSENEK barbárok az mennyiben véletlenszerű? Istenkém, hogy lehet az, hogy te még képes vagy írni ilyen képességekkel? Ez valódi csoda. Kockacukorral ösztönöznek, vagy mi van?
Amúgy ismered a Civilization 5-öt? Egész jó játék. Egyszer kipróbálhatnád... Hm, vagy ez már megvolt, csak olyan okos vagy, hogy átsiklasz az apró részletek felett? -
uwu 80 #2008 Attól még véletlenszerű, hogy a megjelenés esélye változó.
Matekkal hogy állsz?
-
mikromanus #2007 Alaphelyzetben én is úgy tudom, hogy a barbárok megjelenése és reakciói véletlenszerűek, de bizonyos határok közt játék indításakor a haladó nézetben lehet befolyásolni a barbárok viselkedését és agresszivitásáz a játékban (+ lehet a megjelenés gyakoriságát is).
Szerintem azonos időközönként "gyárt" egy-egy tábor barbár egységet, ami a tábor mellett tűnik fel. A táborozó barbárok igen ritkán mozdulnak ki, de ha könnyű prédát látnak akkor azért néha ki-kicsapnak :D -
uwu 80 #2006 véletlenszerű -
kenyeresdaniel #2005 A barbár "rendszert" elmagyarázná nekem valaki aki érti?
Mennyi a barbár "spawn" ? Hihetetlen idegesítő mikor pusztítom a barbár tábort és hirtelen megjelenik egy új barbár egység ,és ketten kinyírnak.
Nagyjából ahogy megfigyeltem a tábor megjelenésétől 10 körönként képez új egységet.
De ha valaki tud valami pontosabbat megoszthatná.
Neten nem találok rá. -
#2004 Minek segítesz neki? Még ahhoz is hülye, hogy warezoljon... -
Nos #2003 Az első multimban szétvertek. A lovagjaim és számszerijjászaim egész sokáig tartották magukat az ellenfél riflemanjeivel szemben, de az artileryk már nem adtak esélyt. Jó játék volt. Harctéri taktikában asszem én voltam a jobb, de techben lemaradtam. Ennek ellenére az utolsó város elestéig maradtam. Aki nyert, tökre örült neki és igazából nekem is tetszett még a legvége is.
Pedig emperoron szinte mindig nyerek, de úgy látszik van még hova fejlődni. -
mikromanus #2002 Érdekes, mert én rákerestem és már a legelső találat is működő linkeket dobott az adott lapon. Ez van. Aki lusta keresni az legalább ne azt mondja hogy nem próbálta! Esetleg használj kulcsszavakat! Aztán menjél! Ha így sem megy, akkor nem ütöd meg a minimumkövetelményt ami szükséges a telepítéshez -
Iblisz #2001 lehet nem téma, de hogy legtöbbnek igy van gamere, az tuti..:)
na akkro oylan vki irjon, aki szivesen tud értelmes segítséget nyujtani, mert természetesen googliztem, de nem tlaáltam használható oldalakat. -
mikromanus #2000 Ha eredeti (ami gyanítom az isohunt alapján, hogy nem), akkor a steam leszedi. Ha nem, akkor keress rá neten! Vannak skidrow verziós patchek, meg holmi "kínai honosító csapat" is kiadott valami patch verziót. Amúgy nem igazán segíthetünk, mert azért a warezolás nem téma itt, ugye? -
Iblisz #1999 Sziasztok!
Msot töltöttem le a játékot isohuntrol. Segítene vki a patchekben? mert sehols em találok a játékhoz. Ha vkinek megvan és elküldené nekem, lekötelezne:)
-
kenyeresdaniel #1998 Akkor vegyél fel aztán majd játszunk
kenyeresdaniel az accom -
Verseghy #1997 Én már rég játszottam és szívesen nyomnék multit. És nem olyan vagyok, aki csak úgy kilép..:P -
kenyeresdaniel #1996 Aki néhanapján játszik steamen vegyen fel ismerősnek pls.
Maximum 4 személyes mapon merek elkezdeni játszani mert mindig kilépkednek az emberek. Vagy 10 játékot kezdtem már el és eddig egyet sikerült befejeznem.
De most komolyan miért ül le egy ilyen játék elé az akinek max 1 órája van rá:P
-
mikromanus #1995 Ha új játékot kezdesz, akkor miután kiválasztod a Single/egyéni játék lehetőséget ne a játék indítását, hanem a beállítások részt hozd be! Itt tudod módosítani a map tulajdonságait. Gyanítom, hogy ez a 100 környi játékidő holmi quick meccs lehet a stopper ikonoknál. Állítsad valami standard, vagy normál közelire. Ha innen indítod ilyen beállításokkal, akkor legközelebb (újabb módosításig) ezt indítja ha közvetlen a játék kezdést indítod. Lehetőséged van speciálisan testreszabni is a beállításokat. Talán van a haladó nézet sok-sok pipálható és állítható mezős részénél időre vonatkozó rész is. Azt hiszem ezek a speciális beállítások nem maradnak meg új játékra. De jó dolgokat lehet módosítgatni. (Hány városállam legyen, milyen morcik legyenek a barbárok és hogy viselkedjenek pl.) -
zolidarab #1994 Sziasztok!
Az lenne a nagy gondom, hogy akárhányszor új játékot kezdek
más néppel stb. 97%-ban mindig úgy kezdi 100 kör a határidő de én nem így akarok játszani próbáltam beállítani néha el csipem hogy ne legyen határidő de csak 9-10ikre de nem tudom olyankor mit állítok hogy jó legyen .
Ebben kérném a segítségeteket!
E.köszi
-
weking #1993 Nagyon szépen köszönöm!!!
Úgy néz ki, hogy működik!!! Örök hálám Neked! -
mikromanus #1992 ez az intro kihagyás (angol tudás javallott)
Go to "My Documents\My Games\Sid Meiers Civilization 5\" and open usersettings.ini in Notepad. About 15 lines down you will find "SkipIntroVideo = 0". Make this value 1 (to skip the intro movie).
Alaposabban itt pl le van írva minden:
http://forums.2kgames.com/archive/index.php/t-87486.html -
mikromanus #1991 civ.magyaritasok.hu-n fent van az alap magyarítás a .275-ös végű verzióig. Azt hiszem ez a skidrow update 7-tel egyenlő, de mivel ugye nem warezel senki, így nem is járok utána :D
Rajondói fordítás kisérletek vannak civilizacio.road2us.com címen. Ebben van patch változás követés már. Csak Dunpynak nagyon a bögyében volt Laci85 stílusa, ideje nem volt épp fordítani, aztán mikor Laci dolgozgatott az alapverzió módosításával még inkább berágott rá. Végül a sok rinyálásunk miatt azt mondta a továbbiakban ő ezzel nem foglalkozik, mert nem ér ennyit, és azt fordítunk amit akarunk, de a magyarításokra ezt nem teszi fel.
Összefoglalva. A magyarítás.hu-n nagyon jó igényes munka van fent, a másik címen és a magyarítás fórumon jelzett helyen a legújabb (vagy a .364 végű patchig tuti) febnt van a fordítás. A drasztikusabb eltérés tán a policy rendszer magyarításánál van, mert azt nagyon átgyúrták.
Mindkét verzió telepítős. Futtatod, kicsomagolja, a játék indításakor az Optionsnál magyarra váltasz és onnan jó és magyar minden. Ha jobban szereted az angolt, akkro bármikor visszaveheted.
Intro kép kifagyás: az intro felbontása ha nem igazán támogatott, vagy a kártyád nem bír el vele, akkor befagyhat, vagy nem töltődik be. Ha beállítod, hogy olyan legyen a formátum, amit a monitorod és kártyád kedvel, akkor simán betöltődik.
Ha kikapcsolod az introt, akkor a menüig sötét képernyő lesz a film helyett.Ez nem kerülhető ki.
Azt hiszem állítgatni a GraphicsSettingsDX11.ini és Dx9 fájlokban lehet.
Win7 alatt ez kb itt van:
C:\Users\Felhasználóneved\Documents\My Games\Sid Meier's Civilization 5\
Az érintett/módosítandó sorok:
WindowResX = 1920
WindowResY = 1080
Az intro kikapcsolás nem tudom hirtelen merre van, de google-ban simán meg lehet azt is találni.
-
#1990 Tedd fel a nocd crackot gamecoyworldről. Nekem is eredetiben van meg, mégis feltörtem nocd crackkel, mert kiidegel a cd berakás. -
weking #1989 Sziasztok!
Tudom, hogy ez a civ V. fóruma, de a IV.nél már egy ideje nincs bejegyzés és gondoltam tudtok itt segíteni!
Az a nagy problémám, hogy megvettem a civ IV-t, eredetiben, feltelepítettem, majd játék indításkor feldobja az ablakot, hogy virtuális meghajtót érzékel, rakjam be az eredeti lemezt a meghajtóba! (ami ugye bent van!)
Már végig próbáltam mindent, leszedtem a dameont, megcsináltam mindent, hogy teljesen leszedjem a gépről, újra telepítettem a játékot, de semmi!
A regeditben is állítottam az engedélyeket, mert arról is olvastam, hogy lehet az a bibi, de szintén semmi...
Néha elindul a játék, akkor nem tiltja le, de van, amikor napokig úgy gondolja, hogy ő most kéri az eredeti CD-t. :(
Bocs az offért, de már nemtudom, hogy mit kéne csinálnom, kérlek segítsetek, mert különben nagyon élvezném, ha végre normálisan elindulna, amikor én akarom! :)
Köszi -
Lumania #1988 Igen, Steam-es a game.
Nekem a
x:\Steam\steamapps\common\sid meier's civilization v\
könyvtárban -
kenyeresdaniel #1987 Steamen vegyen fel aki játszani szokott pls, mert egy rendes játékot nem bírok végigjátszani mert kilépnek a népek , szakadozik minden.
Accountom : kenyeresdaniel
+ Jóval könnyebb lenne ha mindenki magyarul beszélne :P -
Apa27 #1986 Szia Lumania! Nagyon szépen köszönöm a segítséged! És azt is, hogy ilyen hamar válaszoltál a kérdésemre!
És Te Steam-es játékkal csináltad ezt?
Ott hol vannak ezek a file-k?
(Bemásoltam a fileket a Civ5 könyvtárába)
(Majd a program elindítása után az 'Options' menü 'Interface options' fülön kiválasztottam, hogy a feliratok magyarok legyenek.) -
donatus13 #1985 valakinek nincs megoldása a load problémára ? a töltő képernyőn kifagyok mindig.:( -
Lumania #1984 Ahogy én csináltam:
1. Kitömörítettem egy semleges helyre a magyarítást.
2. Bemásoltam a fileket a Civ5 könyvtárába.
3. Majd a program elindítása után az 'Options' menü 'Interface options' fülön kiválasztottam, hogy a feliratok magyarok legyenek.
Elcsúszni ott lehet:
1. A magyarítás alapértelmezés szerint nem jó helyre tömöríti ki magát.
3. Nekem automatikusan nem váltott át magyarra. Először ki kellett választani a nyelvet. -
totya4 #1983 Felülírod az eredeti fájlokat a magyar fordítást tartalmazó fájlokkal :-) -
Apa27 #1982 Sziasztok! Ha már így megy ez a Steam-os magyarítás akkor elárulná valaki, hogy hogyan is lehet egy Steam-es játékot magyarítani?
Előre is köszi a segítséget :) -
donatus13 #1981 na bakker:( sajnos én is azok közé tartozok akik nem tudnak multizni, haver betölti a játékot és egyfolytában app crashel. -
kenyeresdaniel #1980 Mentésre kíváncsi vagyok multiban , azt nem néztem hogy lehet-e.
Iszonyat sokáig is tarthat egy rendes játék ,ha nem lépkednek ki a népek. -
kenyeresdaniel #1979 Steamen 1.0.1.383 ra frissít jelenleg.
Ma játszottam első multimat és pontversenyben nyertem :)
Kb a 200. körben már egyedül maradtam mert feladták többiek,ugyhogy gép ellen játszottam közel 6 órat. :S
Magyarosítás nekem közel tökéletesen működik, néhol jön csak elő némi angol.
Mellesleg bár csak kicsit olvastam utána ,de lehetséges h skidrow "verzio"val is megy a multi. -
Lumania #1978 http://www.magyaritasok.hu/downloads/details/1406/civilization_5 -
Apa27 #1977 Sziasztok! Akkor valaki megmondaná, hogy mi a legfrissebb Patch?
Akkor kaphatnék felvilágosítást, hogy hogyan is történik a Multi játék a Civ V-nél?
Illetve, hogy van-e hozzá magyarosítás!?
Előre is köszi a segítséget! -
BladeW #1976 Nem jól tudod. De a Steam leszedi neked a legfrissebbet, amiatt nem kell aggódnod. Multiban nem csak face to face van, de akár több órán keresztül. -
Apa27 #1975 Sziasztok! Jól tudom, hogy ez a patch (1.0.1.275) a legfrissebb?
Tud valaki magyarítást a Civilization V -höz? Sajnos én is azok közé tartozom akik csak "magyarul" tudnak :( :)
De azt hiszem ez nem baj, ha van egy jó magyarításod :) :D a játékhoz :D
Másik kérdés... A multiban face to face játék van? Akár több órán keresztül? Úgy mint a Heroes III-ban?