4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • Kmarha
    Azért szeretem, hogy békésen építgetem a bányáimat. mikor rám támad az egyik szomszéd. Mondom lecsapom a városom felé közeledő harcosát, erre mind a 6 velem kapcsolatban álló nemzet leminősít, mert agresszor vagyok. Hát nagyszerű, legközelebb akkor kivonulok, és átadom a civil lakosaimat az ellenségnek.

Nekem eddig bejön a játék, elég sok új apróság van benne, amivel manipulálni lehet a játékon belül.. a grafika sem rossz, bár ezt a napszak változást pár screenshot után inkább kikapcsoltam.
    Kicsit nehézkesnek tűnik (lassúnak), nehezen átlátható nem csak a térkép, de a helyzet is (pl nehezen veszem észre, ha támadnak - értem, hogy ott van az oldalsó sávban, de ott legtöbbször annyi a felesleges infó, hogy sokszor nem is foglalkozom vele -, még nem igazodtam el azon, melyik great persont, hol tudnám bevetni - igen, fehér körbe mutatja, utólag, de előre még nem tudok velük tervezni - , stb), plusz nagyon nagyon szoros lett a játéktér. Legközelebb megpróbálom a legnagyobb térképen, hátha.

Ettől függetlenül egyenlőre elvagyok vele. A vallásba ebbe a játékba pl még nem is sikerült belekóstolnom. Majd ezt is a következőben (csak még leszórok pár atomot kíváncsiságból, ha már úgy is vörös arcba fordult mindenki :D)
  • silverchain
    Builder épít halászhajót, ki kell vele menni a tengerre. Viszont a builder véges számú dolgot tud megcsinálni, aztán szétszéled. Erről az új megoldásról viszont még nem döntöttem el, hogy ez most jobb e vagy rosszabb. Nem életszerű az sem, hogy 3-4 builderrel építed fel a teljes birodalmadat, de az sem, hogy kétkörönként elveszíted őket, és 6-7 kör újat képezni.

Van ami jobban tetszik, mint az Civ V -ben volt, viszont van ami nem, és a grafika a legkevesebb probléma szerintem, azt megszokja a szem, ha jó a hangulat.
    Utoljára szerkesztette: silverchain, 2016.10.23. 13:17:56
  • korbin555
    Végigvittem az első játékot, de fogalmam sincs, hogy sikerült. Hamar kiderült, hogy hülye vagyok hozzá. Tengeralattjáróm volt már, de egy tetves halászhajót nem tudtam hogyan kell építeni. Vigyorogtak rám a rákok a játék végéig. Állandóan belebonyolódtam a government dolgokba is. Tudományra mentem, de végül a score victory jött össze. Éppen, hogy. Ha a kémeim nem égetik fel a német spaceport-jait, még settleren is képes lettem volna elbukni. Tudtam, hogy nekem ez nem lesz könnyű, ezért kezdtem settleren. Nyugisan tanulni akartam, ehelyett szinte végig verekedtem. Meg hatosával küldték rám az apostolokat, csodákat építettek, hadseregeket gyártottak. Én meg majdnem felfordultam az éhségtől, pedig ahol lehet farm volt. De hát ez van, majd belejövök.

Túl ezen, nekem a grafika nem jön be. Nehezen átlátható a térkép. Az arab meg a ruszki ráadásul egyforma színű. Lassú is a játék, még quick sebességen is. Huge map + 12 civ, 250 kör után már kezdett zavarni. Ebben a játékban meg el kellett vánszorognom 330 körig.
  • PLaci #3931
    Igen.

Trajan:

Az ilyen "Agenda" -k (Kb. úgy fordítanám, hogy mi a célja az adott vezetőnek.) legtöbbször tényleg úgy működnek, ahogy le van írva.

Pl.: Gandhi:

Erre időszámításunk előtt 2x is betámadott, és csak annyit mondott, hogy úgy sem érteném meg miért........ :D:D:D:D
    Utoljára szerkesztette: PLaci, 2016.10.23. 11:17:55
  • SANTANTICA #3930
    Nekem volt olyan, hogy "mosolygós zöld fej" a kapcsolat majd a következő körben megtámadott, úgy hogy 3 óceánnal volt arrébb a egy másik szigeten. Vannak még fura dolgok.
  • korbin555
    Ennek most tényleg az fáj, hogy nem terjeszkedek eléggé?

• korbin555
    Erre gondolsz? "In Civilization VI, Appeal is a measure of how well a tile attracts tourists."

Esetleg erre? "Amenities is a mechanism in Civilization VI representing the contentedness of an empire's population, similar to the Happiness mechanic in Civilization V. However, it is now determined on a per-city basis rather than globally (similar to Civilization IV)."

Forrás.
  • molnibalage83
    Tudod angolul, de mi a hatása...? Mert a civilopediában sincs benne...
  • SANTANTICA #3926
    Régen ki lehetett rúgni ezeket a hittérítőket, de most nem tudok velük semmit tenni....mondjuk nem zavarnak sok vizet.
  • SANTANTICA #3925
    Jó fura, hogy "elfogynak" a munkások, de a hadifoglyokkal jól lehet pótolni.
  • Maala
    Escet kell nyomni, és kész, már ha a leader/wonder animációkra gondol, mert ezt nem tisztázta.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.10.22. 14:32:56
  • mikromanus
    A leírás alapján a prince az a tökátlagos szint amikor a gép már nem csinál csak azért egy rakat hülyeséget hogy ne sérüljön a pici lelked. Kb ez az a szint hogy itt már elvárás az az értelmi szint hogy a játékos meg tudja különböztetni a bal kezét a jobb sarkától. De azért ez még nem igazán komoly nehézség.
    Civ5-ben is volt gyorsító lehetőség. Gondolom itt is. Animációk, gyors csata meg ilyesmik. Ha minden egyes animációt skipelned kell, akkor az gyanus. Vagy ennyire átsiklottak volna alap dolgok felett hogy ez kimaradt?
  • Maala
    "single-t többet nem hiszem, hogy elindítok a kiegészítő megjelenéséig"

Ha Princen tolnám, nekem se lenne kedvem, hisz nincs kihívás...

#3907: Ne foglalkozz vele, nem bírja felfogni, hogy az AI (még) nem valós ember, ezért valahogy előnybe kell hozni, hogy kihívás legyen.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.10.22. 13:29:59
  • JethroHUN
    Üdv. District-et le lehet valahogy bontani?
  • BladeW
    Így van, lásd még:
    http://idegen-szavak.hu/szexepil
    (epil = appeal)
  • donatus13
    Nos, én a 600+ óra civ 5 özés után , 39 percet bírtam , civ 6 al, aztán jött az alt f4. Számomra szinte semmit nem változott a játék, picit a tile rendszer, meg a kártyázósdi feldob. Prince-en minden régi stratégia azonnal hatékonynak bizonyult, ugyan azokkal az apró város menedzselési megoldásokkal mint régen. Szóval eddig semmi érdemleges.

Ami kiverte a biztosítékot, az idegesítő animációk nagyon lassan skippelhetőek, nagyon lassú a játék körváltása (standard map). A grafika elég kényelmetlen számomra az 5 után, de ez végül is nem igazán érdekel. A pálya generálás látszólag elég fura lett, amiket eddig teszteltem elég összevissza volt az egész. Az AI olyan hülye mint volt, jó formán az szerintem copy paste.

Én nagyon gyorsan szerettem pörgetni a meneteket szóval itt is azonnal quick combat, quick move al nyitottam, de még így is őrjítően lassúnak érzem. Az UI meg amellett, hogy lassú hányás ahogy kinéz. Ja és az "advanced" beállítási lehetőségek tragikusak :D

A multizást bizakodóan várom, single-t többet nem hiszem, hogy elindítok a kiegészítő megjelenéséig. Na, mondjuk tény a civ 5 ben is kizárólag multiztam mindig is, szóval ezen kár nyafognom.

Összességében azért bánom, hogy nem digitálisom van mert ezt nem tudom refundolni, pedig nagyon jó lenne.
  • dr Kotász
    Vonzerő?
  • PLaci #3917
    Az "Appeal" itt nem fellebbezés, hanem.... hmm... hogy is fordítsam... :D
    Én úgy értelmezem, hogy nagyjából olyasmit jelent, hogy mennyire szívesen laknak/laknának arra fele az emberek.
    Megjelenés? Mennyire vonzó környék?
  • Jim Morrison
    "Things got out of hand"
  • SANTANTICA #3915
    ohh....Oral Tradition....hmmm.....ahol van banán.....
  • SANTANTICA #3914
    Ohh...ez érdekes, de köszi, sajna csak most tudok neki kezdeni alaposabban...
  • korbin555
    Amenity: Kényelem, komfort.
    Appeal: fellebbezés

Szerintem lesz fordítás, mert népszerű játék a civ.
  • molnibalage83
    Remény mindig van, de ehhez minek...? Ez nem RPG tonnányi szöveggel...
  • molnibalage83
    Az appeal megjegyzés az mit akar jelenteni? Nem jöttem rá civilopedian keresztül is. Az amenitites forrást sem találtam még.
  • Piko888
    Tudod, hogy még csak ma jelent meg a Civ6, de szerintetek van remény a magyarításra?
  • zorrobomber
    Meg bizony :D
  • Kmarha
    egyenlőre csak a barbárok MI-jéről tudok nyilatkozni, és az javult. Felderít, csapatokban portyázik, és néha mintha gerilla harcot folytatva, ott csap le, ahol éppen gyenge vagyok.
    Ahogy lentebb olvastam, másnak is meggyűlt velük a baja.
  • BladeW
    Azt sajnos olvastam értékelésen, hogy az MI kőhülye és csal továbbra is.
    Pedig ha jól emlékszem az egyik nagyobb ígéret pont az AI fejlesztése volt az V-höz képest.
  • korbin555
    Két egymás melletti városom tényleg másik kontinensen van. A promotion-t meg majd figyelem. Nem vagyok profi.
    Egyébként pedig köszönöm.
  • Maala
    Van másik kontinens, a tile-on hagyva egy ideig a kurzort kiírja a többi infóval együtt, hogy melyik kontinen(táli)s talapzathoz tartozik.

Vagy szerinted Európa és Ázsia, meg India is egy kontinens földrajzilag attól, hogy nem kell tengerre szállni ahhoz, hogy átmenj egyikről a másikra?

Előléptetés tartalékolható már, nem kell azonnal elsütni. Jegyezd meg, hogy melyik egységednél van épp, vagy figyeld a szokásos rombuszt, amikor támadni akarsz az egységeiddel. Nyilván ugyanolyan cselekedet, mint a többi mozgáspontok elhasználása / támadás után nem lehet használni már, és ez is befejezi az adott egység körét - de ad +50 HP-t.

Amit én nem tudtam megcsinálni a tutorialban, az az összerakott egységek szétszedése (pl. Great Generalt chaineled egy Mounted Archerhez). Csak akkor ment, ha upgradeltem az Archert, ekkor automatán szétszedte...

Persze tutorialban jó pár opció blokkolva volt valamiért...
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.10.21. 15:41:13
  • molnibalage83
    A korábbi videókon mondták, hogy Panger esetén is van kisebb kontinens, a szigeteket annak kezeli.
    A promotion meg lehet, hogy csak adott HP felett megy.
  • korbin555
    Nem tudom, hogy véletlen, vagy ez a játék ilyen lesz, de settler fokozaton is háborúban a fél világ. Legalábbis amit látok belőle, ami 90 kör után 8 civ a 12-ből. Én eddig nem basztattam senkit, de a négyből három szomszéd már nekem jött. Mivel bevertem a fejüket, jobb híján egymást gyilkolják, de folyamatosan támadják a városállamokat is. Béke talán 30 körig volt, azóta mindig balhé van. Megy a denouncing is rendesen.

A barbárok meg trükkösek, először scoutot küldenek. Ha nem teszem el láb alól, hozza a többieket. Nem bírom megvédeni a trade route-okat, mert véletlenül sem ott bukkannak elő, ahol van őrség. Ha meg látom őket, a szomszéd civ határán túlról röhögnek rajtam. Probléma azért nincs, a settler a sok harc ellenére is csak settler. Tudományra gyúrok, ha meglesz a repülő, átváltok sumákból agresszorba. A ruszki cárnak meg a Kongói négernek adósa vagyok, és én nem felejtek. Letolom őket a térképről. Addig meghúzom magam, mert nem akarok hosszan tartó háborúba bonyolódni.

Érdekesség, hogy felugrott egy achievement, miszerint másik kontinensen alapítottam várost. A dolog szépséghibája, hogy nincs másik kontinens. Pangea térképen játszom.

A másik, hogy valamikor nem engedi előléptetni a harci egységet. Kiírja, hogy promotion, de nem lehet aktiválni. 2-3 körig nyomogatom mint süket az ólajtót, aztán hirtelen beugrik. Csatában elég nagy szívás. Bug lehet, nem mindig csinálja.
  • molnibalage83
    Azt sajnos olvastam értékelésen, hogy az MI kőhülye és csal továbbra is... :(
    Reménykedjünk a multiban...
  • Maala
    Reggel végigtoltam meló előtt egyiptommal a Tutorialt, nem sok minden változott, bár azok azért jelentősek.
  • molnibalage83
    A főmenü zenéje szép. Én eddig jutottam reggel...
  • zorrobomber
    Köszönöm, most már végképp alig várom hogy hazaérjek és induljon a teszt
  • Count Adyn
    konrétan ahogy végigpörögnek a menü elemek egyesével egy az egyben olyan a hangja:D
  • zorrobomber
    Annyira menő hogy csattog, vagy konkrétan a főmenü csattog?
  • Count Adyn
    Főmenü fitymacsattogás menő:D
  • Jim Morrison
    na így 14 óra játék után (nemtom mióta lehet tolni) milyen? ^^