4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • Pluskast
    Nekem olyan hiba fordult elő, hogy amikor ki akartam lépni a játékból befagyott és csak nagyon sokára (kb 1 óra) zárta be. Ezt úgy küszöböltem ki, hogy ha ki akarok lépni, akkor először a főmenübe lépek ki, és csak utána magából a játékból. Így nálam nincs kifagyás.
  • mqmeszi
    Ezt így nehéz megmondani. Itt tudod ellenőrizni. http://gepigeny.hu/jatek/sid-meiers-civilization-vi Beírod a hardvereidet, majd "összehasonlít".
  • Árnyvadász
    Nálam van egy hiba amit leírnék.

Ha hosszabb (4-5 óra egybe) játékot vagy rövidebb de teljesen beépített, modern korban lévő játékot abbahagynék, hogy kilépjek a játékból, akkor fekete képernyő fogad. Innen már csak azt alt-ctrl-del --> feladatkezelő és a kijelentkezés segít, másra nem reagál a gépem.

Lehet memória hibám van és ezért csinálja, de semmilyen más alkalmazásban vagy játékban ilyen nem fordul elő. Ezért talán arra gondolok, ez esetleg a játék rossz memóriakezelése miatt fordul elő.

Nektek nem fordult elő még ilyen hibátok?

Win10 64bit amúgy.
  • Kmarha
    erősen zabálja a cput és a memóriát. De sok minden felesleges plusz lekapcsolható a grafikai menüpontban, amik hiánya nem fog érződni játék közben.
  • Amiga
    A Civ 6 gépigénye mennyire múlja felül a Civ 5-ét? Van egy páréves laptopom, amin elég jól elmegy a Civ 5, azon hajlandó a Civ 6 megmozdulni vajon?
  • mqmeszi
    Közben találtam másik kontinensen és a tengerben egy keveset, jó messze tőlem.
  • korbin555
    Olyat még nem láttam, de nem zárnám ki. Néha még aboundant resources, és huge map mellett is szűkösek a nyersanyagok.
  • mqmeszi
    Traderekre gondoltam én is. Amúgy létezik, hogy egyáltalán nincs pl. olaj? Már rég fel van fedezve, építhetnék tankot, enyém a háromnegyed föld és sehol nincs olaj
  • molnibalage83
    Vagy military eng. Az utak hatása sajnos el van baszva az én szememben, vicc hogy mennyi ideig nem ad semmiféle bónuszt sík terepen. A valóságban pedig ez volt a lényegük...
  • korbin555
    A traderek csinálják.
  • mqmeszi
    Utak hogy "keletkeznek"? Mert egyszer csak van és egyre több
  • mqmeszi
    Aham, na akkor mindent betermelek és majd meglátjuk:) Köszi
  • molnibalage83
    Ha jól értem, akkor most már érdemes egy típusú luxuscikkből is többet birtokolni, mert szétosztja a városok közt az MI oda, ahol leginkább kell.
  • mqmeszi
    Lenne még kérdésem, előre is bocs, ha nagy hülyeséget írok! A luxory források ha jól tudom már csak helyileg hatnak az amentities-re. de mi van akkor, ha én kereskedek másik országgal és úgy ad luxory cuccot. Az hogyan hat?
    Amúgy itt egy jó leírás is: http://www.idigitaltimes.com/civ-6-amenities-guide-what-are-amenities-how-get-amenities-and-raise-your-citys-564803
  • Carmang
    Biztos csak azt akarta, hogy érezd a törődést :)
  • molnibalage83
    Az MI tényleg kőhülye sajnos price szinten.
    A multiplayert leszek kénytelen így gyűrni, de annak sebessége és időtartam lehet, hogy gázos.

Én vagyok a legerősebb, Kínávan rendeződött a warmonger miatti kapcsolat. Erre egyik körben fogja magát és surprise attack. Ez idáig ok. De hogyan lehe annyira kretén, hogy mikor nekem rifleman van ő meg lovaggal, swordsmanja van, akkor támad...?
  • mqmeszi
    Nálam is ez volt tegnap. Indiát támadtam, térkép másik felén Montezuma megtámadott, rengeteg embere volt, de csak mászkáltak. Én meg a városomból és az egyetlen gyenge hajómmal lőttem őket. Mire megtámadtak egy várost, már pár katonám visszaért, erre elmenekültek
    Utoljára szerkesztette: mqmeszi, 2016.10.27. 11:35:38
  • mikromanus
    Nem. Ezzel egy vagy több extra egységet szerzel a területedre az adott körben. Mégis honnan vetted, hogy dupla egységet "gyártott" a VÁROS?
    Lehetett persze bug, de a szavaid alapján simán lehetett városállam gift, +termelés váltás és kivásárlás. vagy a terrakotta sereg csoda.
  • silverchain
    Na igen, de a szokásos random megy, gépnek 28% esélyre beadja a sikert, ha te próbálsz kémkedni, ír 83% -ot, aztán mégis bebukja, és elfogják. (Kicsit túloztam, de volt már, hogy elbuktam a 83%-os sikert).
  • Running
    Na volt olyan meccsem ahol a norvégok buzeráltak. Prince fokozaton olyan buta a gép, hogy fogtam a fejem. Habár az is lehet, hogy bug, mert 6 lovaggal meg 6 egyéb egységgel nem tudott mit kezdeni, totális káosz amit művel az ai.
  • Palinko
    ja, hogy ez a megoldás, hogy több kém. majd megpróbálom, de azért elég frusztráló, hogy így sincs sok esélyed elkapni, hazai pályán már lehetne az az előnyöd, hogy 1 kém is elkapja a másikat.
  • silverchain
    Nekem is kellet 3 kém ugyanarra a kerületre, de amikor már 3 kémem volt egy helyen, sorra kapkodták el meg nyirták ki az ellen kémjeit. Utána meg jöttek kuncsorogni, hogy engedjem el az elfogott kémeket, röhögtem rajtuk egyet, és elhajtottam őket a fenébe:)
  • molnibalage83
    Látom most sem érted... Ezzel nem egy városból szerzel két egységet úgy, hogy közben felhúzódik egy épület...
  • Palinko
    Én váltottam Prince fokozatra, gondoltam most majd lehozok egy sima science victoryt. Játék elején rákattoltam rögtön az űrbázisra, meg a space racera, egyetlen harcos egységem beállítottam kolbászoljanak és next turn, next turn. 3 várost építettem ugye abból 2 szépen nőtt amibe épült később rakéta fellövő hely is, mert majd a marsra már 3 misszió kell gondoltam így hamarabb végzek, a 3. város, meg mivel kicsi lett a jeges hely vagy valami miatt inkább kiszolgálta építőkkel meg ilyesmikkel az első 2 várost.

Minden jól is ment, míg nem kezdtem fellőni az első szatellitet meg a holdraszállást, a 2 misszió alatt háromszor lerombolták a fenébe a gyár területemet így elszállt a production... Apropó, háromszor úgy, hogy kémem volt a területen! Nem is rohadt nevetséges, hogy nem elég, hogy a kém a városban legyen még találd el pár százalék eséllyel, hogy hol fognak szabotálni (bár esetemben ez nyilvánvaló volt, hogy csak 2 terület lehet), de ha bent van a kém ne rombolja már le háromszor a kerületet! Mi a fene ez, rage quit lett az eredménye. Sztem várok most egy ideig, hátha patchben javítanak valamit.
  • mikromanus
    Civ5-ben ha elég mélyen benyaltál a városállamoknak, akkor elég masszív fanatikus rajongótáborod lehetett. Ezek egyrészt veszett sok nyersanyagot és goldot is adhattak, másrészt kultúra, vagy épp vallás pontokat is. A katonaiak meg időnként megdobtak 1-1 katonai egységgel ingyen és bérmentve. Rég volt, de úgy rémlik ezek a saját területeden jelentek meg. Ha elég sok katonaállam támogat, akkor beeshet 2 egység is egy körben. Vagy egyet vehet a városod +kapsz egyet a szövetséges városállamaidtól. Ez nem lehetetlen eshetőség.
    A városállamok veszett erősek voltak ilyen gazdasági/kulturális/katonai szempontból.
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.10.26. 17:45:52
  • korbin555
    A játékosok döntő része nem kritikus, és expert sem akar lenni. Nem érdekli az AI, nyerni akar. Azt is könnyedén. A gyártó meg nem hülye. Ha valami furmányos AI-val állnának elő, elveszítenék a bevételük nagy részét jelentő lusta disznókat.
    Amúgy is minden játék baromi nehéz. Nem véletlen, hogy az első ami mindegyik mellé letölthető, a cheater progi.
  • molnibalage83
    Látom te sem érted. A GC nem hágja át a játék alapvető szabály rendszerét, fix és random bónuszokat kap. Ezzel lesz akkor serege, amekkora.

Ehhez képest a Civ-ben akkora seregeket tart el az MI, ami fizikai képtelenség, 300%-os bónusszal is. Ezen felül korábbi részekben volt olyan, hogy épületet épített és közben kirakott két egységet egy körben. Ez nem bónusz, áthágja a játék azon részét, hogy a játékos nem tuditt egy városban egy körben két egységet gyártani. Sehogy.
  • Nirz
    Rákerestem és az első oldalon kidobta hogy is müködik a galactic civilizations 3 AI-ja:
    "Gifted givs them a 5% chance to get a free war tech (not sure which ones, or when). They also get +10% growth, +20% production (as mentioned above), -10% manufacturing cost, -20% maintenance.

Genius gives them 7,500 minimum starting credits (before Wealthy bonus, etc). They also have a 50% chance to get 300-1000 credits every 10 turns. They are 25% "stronger" than the player. 10% chance to get a free war tech. +10% growth, +25% production, -25% manufacturing cost, -25% colony maintenance, -50% ship maintenance, +10% accuracy, +50% Mass, +25% HP.

Godlike gives them 10,000 minimum credits, 50% chance of 500-1000 credits every 10 turns. 50% "stronger" than humans. 40% chance of free war tech. +30% growth, +50% production, -50% manufacturing cost, -50% maintenance, +15% accuracy, +100% mass, +50% HP"

Röviden hasonló kaliber mint a civ, sőt sokkal rosszabb mert egységek is kapnak bónuszt tulajdonságokra, ez szintiszta csalás
    Utoljára szerkesztette: Nirz, 2016.10.26. 16:54:30
  • molnibalage83
    Milyen nehézségi szint? Ha gyorsan fejljődsz, akkor te is tudsz ennyire gyorsan fejlődni. A Civ I vagy Civ II-ben csináltam olyat, hogy space victory volt 1900-as évek elején...
  • DonnieBrasco
    Jaja, én is szeretem a marathon-t, sokkal többet lehet felfedezősködni és a háborúk is komplexebbek. Meg többet is fejlődnek az egységek, megfelelő számú barbárral találkozva.
    Persze csak nagy térképeken van értelme.

Ja igen, és ez a CIV is tetűlassú :( hihetetlen, hogy ezt mai technikákkal sem bírják megoldani, elképesztő.

DB
  • DonnieBrasco
    3 nap után: engem nem győzött meg.
    Van benne potenciál, de az AI talán eddig a leghülyébb, egyszerűen reménytelen. Szerintem sokkal gyengébb mint az V-ben volt. Egy szem ágyúmmal kinyírtam vagy 6 lovagját úgy, hogy egyszer sem támadtak vissza, pedig volt, hogy 4 vett körbe, és simán bedaráltak volna ha nekem jönnek. A 3 éves gyerekem véletlenszerű klikkelésekkel nagyobb kárt okozott volna nekünk....

A csalásról meg nem is beszélve, hogy aszonygya 1873-ban Anglia a modern érába lép, és hasonlók.... nagy kár érte, mert amúgy sok a jó ötlet, a városnegyedek fejlesztésétől kezdve a nemzeti parkig.
    Na mindegy, majd jönnek peccsek, gondolom.

DB
    Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2016.10.26. 16:36:21
  • molnibalage83
    A Civ esetén az MI semmit sem fejlődött gyakorlatialg 20+ év alatt, ami egy vicc.
  • trigorin
    A baj az, hogy kevés játékfejlesztő cég hajlandó venni a fáradságot egy mutlithreaded AI megírására. A Galactic Civilizations III például a játékos lépésének ideje alatt a háttérben kalkulál ezerrel. Így aztán messze nem segghülye (esetleg butuska itt-ott), inkább kifejezetten erős a gép, és a körváltás is elég rövid idő alatt megtörténik. A Civ, ahogy látom, a 6. részére, 2016-ban sem hozza ezt a megoldást.
    Utoljára szerkesztette: trigorin, 2016.10.26. 15:47:45
  • zorrobomber
    Ugyanezt leírtam én is: "egységek gyártását ugyan lassítja", és még mindig csak azt tudom mondani, hogy ugyanazon a térképen többet tudsz lépni. Nem is értem miért vitatkozol még... lehet hogy szubjektíven számodra nincs értelme, de az igenis egy objektív tény hogy többet tudsz lépni. Huge térképen tuti nem játszanék soha quick game-et. Haverral ketten mindig legalább epic multit nyomunk :)
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.10.26. 11:23:27
  • molnibalage83
    Csak éppen a gyártási költség is nő... Tehát a gyártási idő is. Tehát ugyanúgy elkéshetsz... Ezért nincs értelme mindent felksálázni.
  • zorrobomber
    Az egységek gyártását ugyan lassítja, de a térképen megtehető távolság nagyobb. Gyorsabb sebességen és nagy térképen előfordulhat hogy mire odaérsz az ellenhez az már közben kétszer upgrade-elte az egységeit.
  • Árnyvadász
    Ez így van ahogy írod. Igazából csak ki akartam próbálni, mert szeretettem volna egy adott korszakban tovább maradni, de pont amiatt amit leírtál semmi értelme sincs. Csak ezt elsőre nem tudtam.

Talán annyi előnye van, hogy több időm maradt átgondolni mit fogok csinálni. Ez mondjuk tetszik benne.
  • mqmeszi
    Otthon csinálok printscreent;) Amúgy sejtem, hogy a 1440x900-as felbontás a kevés...
  • molnibalage83
    Nem tudom, hogy milyen felugró ablakra gondolsz. Nekem full HD-ban tökéletesen megfelel a jelenlegi kialakítás.
  • Árnyvadász
    Prince.