Civilization
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Igen a diplomácián dolgozhattak volna még, pl 3-an voltunk a mapon, egyikkel összehaverkodtam, szövetséges zászló már a neve mellett minden. Erre háborúban áll a legkisebbel. Nézem jó, de csak nem szól, hogy segítsek már. Mindegy, beszólok én is annak, aztán indítom a háborút, de semmi visszajelzés, háborúzgatunk közben le is jár a szövetség stb. Aztán már csak zöld volt, de nem akart újra szövetségbe lépni velem. Persze már nem is sajnáltam mert csak ő maradt a győzelemig, de egy nagyobb meccsen zavaró lenne.
Az is érdekes, hogy hiába alapítok saját vallást, a térítők mást terjesztenek, meg van rakás dolog amit nem értek, de az pl jó hogy termonuki csapás után már nem sok örömünk lesz az adott városban, sőt volt hogy még elfoglalni sem tudtam mert ott eltűnt az egység 😄 Néha viszont nem, szóval ha ez sugárszennyezés modellezése akar lenni akkor érdekes 😄
Úgy kb. most esett le, hogy ezt néztem - mármint az egységtípust), és végig így van az érákban a tech treen...És visszagondolva Civ5-ben is így volt. Szép dolog is tudatlanul játszani. :-D
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Aztán a fent említett techtől beboostol eléggé a kajatermelés, és simán összejönnek a 20+ pop-os fővárosok.és a 15-19 pops többi város is.
Nálam még ezt az Amenity kezelést kellene tanulgatni, egy luxury ad 4 városnak +1 Ame-t, akkor 1 luxuryból 8 városnál kell 2 db... Igen ám, de mitől függ az Ame csökkenése? Erre nem jöttem rá. :-D
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2016.10.23. 13:29:59
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Én tegnap egy emperort toltam random adta Spanyolokkal pangeán standardban, Russai volt a nagy ellenfél, 1 egységszint hátrányban voltam, amikor megtámadtam, csak azt felejtettem el, hogy már vannak Army-k is (gyak. 3 azonos egység egy formációban). Elpicsázott, mint a fene. :-D Epic fail.
Ilyen Apostle sáskajárás nálam is volt, japán hirdette az igét 18 Apostollal... Megszámoltam, mert nem akartam hinni a szememnek... Rágyúrt a vallási győzelemre - mert a játék elején Russia elpicsázta. :-D
Ami viszont nagyon tetszik, hogy a Strategic Resourcek most már tényleg stratégiai fontosságúak. 2-nél több nem is kell egyikből sem. :-D
Nem tudom, mi a bajotok a grafikával, szerintem sokkal jobb, mint az 5-é volt.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.10.23. 13:26:42
Nekem eddig bejön a játék, elég sok új apróság van benne, amivel manipulálni lehet a játékon belül.. a grafika sem rossz, bár ezt a napszak változást pár screenshot után inkább kikapcsoltam.
Kicsit nehézkesnek tűnik (lassúnak), nehezen átlátható nem csak a térkép, de a helyzet is (pl nehezen veszem észre, ha támadnak - értem, hogy ott van az oldalsó sávban, de ott legtöbbször annyi a felesleges infó, hogy sokszor nem is foglalkozom vele -, még nem igazodtam el azon, melyik great persont, hol tudnám bevetni - igen, fehér körbe mutatja, utólag, de előre még nem tudok velük tervezni - , stb), plusz nagyon nagyon szoros lett a játéktér. Legközelebb megpróbálom a legnagyobb térképen, hátha.
Ettől függetlenül egyenlőre elvagyok vele. A vallásba ebbe a játékba pl még nem is sikerült belekóstolnom. Majd ezt is a következőben (csak még leszórok pár atomot kíváncsiságból, ha már úgy is vörös arcba fordult mindenki 😄)
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Van ami jobban tetszik, mint az Civ V -ben volt, viszont van ami nem, és a grafika a legkevesebb probléma szerintem, azt megszokja a szem, ha jó a hangulat.
Utoljára szerkesztette: silverchain, 2016.10.23. 13:17:56
Túl ezen, nekem a grafika nem jön be. Nehezen átlátható a térkép. Az arab meg a ruszki ráadásul egyforma színű. Lassú is a játék, még quick sebességen is. Huge map + 12 civ, 250 kör után már kezdett zavarni. Ebben a játékban meg el kellett vánszorognom 330 körig.
Trajan:
Az ilyen "Agenda" -k (Kb. úgy fordítanám, hogy mi a célja az adott vezetőnek.) legtöbbször tényleg úgy működnek, ahogy le van írva.
Pl.: Gandhi:
Erre időszámításunk előtt 2x is betámadott, és csak annyit mondott, hogy úgy sem érteném meg miért........ 😄😄😄😄
Utoljára szerkesztette: PLaci, 2016.10.23. 11:17:55
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
A mohának mindig a déli oldala fás!
Esetleg erre? "Amenities is a mechanism in Civilization VI representing the contentedness of an empire's population, similar to the Happiness mechanic in Civilization V. However, it is now determined on a per-city basis rather than globally (similar to Civilization IV)."
Forrás.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.10.22. 14:32:56
Civ5-ben is volt gyorsító lehetőség. Gondolom itt is. Animációk, gyors csata meg ilyesmik. Ha minden egyes animációt skipelned kell, akkor az gyanus. Vagy ennyire átsiklottak volna alap dolgok felett hogy ez kimaradt?
Ha Princen tolnám, nekem se lenne kedvem, hisz nincs kihívás...
#3907: Ne foglalkozz vele, nem bírja felfogni, hogy az AI (még) nem valós ember, ezért valahogy előnybe kell hozni, hogy kihívás legyen.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.10.22. 13:29:59
Ami kiverte a biztosítékot, az idegesítő animációk nagyon lassan skippelhetőek, nagyon lassú a játék körváltása (standard map). A grafika elég kényelmetlen számomra az 5 után, de ez végül is nem igazán érdekel. A pálya generálás látszólag elég fura lett, amiket eddig teszteltem elég összevissza volt az egész. Az AI olyan hülye mint volt, jó formán az szerintem copy paste.
Én nagyon gyorsan szerettem pörgetni a meneteket szóval itt is azonnal quick combat, quick move al nyitottam, de még így is őrjítően lassúnak érzem. Az UI meg amellett, hogy lassú hányás ahogy kinéz. Ja és az "advanced" beállítási lehetőségek tragikusak 😄
A multizást bizakodóan várom, single-t többet nem hiszem, hogy elindítok a kiegészítő megjelenéséig. Na, mondjuk tény a civ 5 ben is kizárólag multiztam mindig is, szóval ezen kár nyafognom.
Összességében azért bánom, hogy nem digitálisom van mert ezt nem tudom refundolni, pedig nagyon jó lenne.
Én úgy értelmezem, hogy nagyjából olyasmit jelent, hogy mennyire szívesen laknak/laknának arra fele az emberek.
Megjelenés? Mennyire vonzó környék?
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Appeal: fellebbezés
Szerintem lesz fordítás, mert népszerű játék a civ.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Ahogy lentebb olvastam, másnak is meggyűlt velük a baja.
Pedig ha jól emlékszem az egyik nagyobb ígéret pont az AI fejlesztése volt az V-höz képest. <#rolleyes>#rolleyes>
Egyébként pedig köszönöm.
Vagy szerinted Európa és Ázsia, meg India is egy kontinens földrajzilag attól, hogy nem kell tengerre szállni ahhoz, hogy átmenj egyikről a másikra?
Előléptetés tartalékolható már, nem kell azonnal elsütni. Jegyezd meg, hogy melyik egységednél van épp, vagy figyeld a szokásos rombuszt, amikor támadni akarsz az egységeiddel. Nyilván ugyanolyan cselekedet, mint a többi mozgáspontok elhasználása / támadás után nem lehet használni már, és ez is befejezi az adott egység körét - de ad +50 HP-t.
Amit én nem tudtam megcsinálni a tutorialban, az az összerakott egységek szétszedése (pl. Great Generalt chaineled egy Mounted Archerhez). Csak akkor ment, ha upgradeltem az Archert, ekkor automatán szétszedte...
Persze tutorialban jó pár opció blokkolva volt valamiért...
Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.10.21. 15:41:13
A promotion meg lehet, hogy csak adott HP felett megy.
A barbárok meg trükkösek, először scoutot küldenek. Ha nem teszem el láb alól, hozza a többieket. Nem bírom megvédeni a trade route-okat, mert véletlenül sem ott bukkannak elő, ahol van őrség. Ha meg látom őket, a szomszéd civ határán túlról röhögnek rajtam. Probléma azért nincs, a settler a sok harc ellenére is csak settler. Tudományra gyúrok, ha meglesz a repülő, átváltok sumákból agresszorba. <#ravasz1>#ravasz1> A ruszki cárnak meg a Kongói négernek adósa vagyok, és én nem felejtek. Letolom őket a térképről. Addig meghúzom magam, mert nem akarok hosszan tartó háborúba bonyolódni.
Érdekesség, hogy felugrott egy achievement, miszerint másik kontinensen alapítottam várost. A dolog szépséghibája, hogy nincs másik kontinens. Pangea térképen játszom.
A másik, hogy valamikor nem engedi előléptetni a harci egységet. Kiírja, hogy promotion, de nem lehet aktiválni. 2-3 körig nyomogatom mint süket az ólajtót, aztán hirtelen beugrik. Csatában elég nagy szívás. Bug lehet, nem mindig csinálja.
Reménykedjünk a multiban...
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/