Sid Meier's Civilization
-
korbin555 #3903 Nem tudom, hogy véletlen, vagy ez a játék ilyen lesz, de settler fokozaton is háborúban a fél világ. Legalábbis amit látok belőle, ami 90 kör után 8 civ a 12-ből. Én eddig nem basztattam senkit, de a négyből három szomszéd már nekem jött. Mivel bevertem a fejüket, jobb híján egymást gyilkolják, de folyamatosan támadják a városállamokat is. Béke talán 30 körig volt, azóta mindig balhé van. Megy a denouncing is rendesen.
A barbárok meg trükkösek, először scoutot küldenek. Ha nem teszem el láb alól, hozza a többieket. Nem bírom megvédeni a trade route-okat, mert véletlenül sem ott bukkannak elő, ahol van őrség. Ha meg látom őket, a szomszéd civ határán túlról röhögnek rajtam. Probléma azért nincs, a settler a sok harc ellenére is csak settler. Tudományra gyúrok, ha meglesz a repülő, átváltok sumákból agresszorba.
A ruszki cárnak meg a Kongói négernek adósa vagyok, és én nem felejtek. Letolom őket a térképről. Addig meghúzom magam, mert nem akarok hosszan tartó háborúba bonyolódni.
Érdekesség, hogy felugrott egy achievement, miszerint másik kontinensen alapítottam várost. A dolog szépséghibája, hogy nincs másik kontinens. Pangea térképen játszom.
A másik, hogy valamikor nem engedi előléptetni a harci egységet. Kiírja, hogy promotion, de nem lehet aktiválni. 2-3 körig nyomogatom mint süket az ólajtót, aztán hirtelen beugrik. Csatában elég nagy szívás. Bug lehet, nem mindig csinálja.