Sid Meier's Civilization
-
donatus13 #3919 Nos, én a 600+ óra civ 5 özés után , 39 percet bírtam , civ 6 al, aztán jött az alt f4. Számomra szinte semmit nem változott a játék, picit a tile rendszer, meg a kártyázósdi feldob. Prince-en minden régi stratégia azonnal hatékonynak bizonyult, ugyan azokkal az apró város menedzselési megoldásokkal mint régen. Szóval eddig semmi érdemleges.
Ami kiverte a biztosítékot, az idegesítő animációk nagyon lassan skippelhetőek, nagyon lassú a játék körváltása (standard map). A grafika elég kényelmetlen számomra az 5 után, de ez végül is nem igazán érdekel. A pálya generálás látszólag elég fura lett, amiket eddig teszteltem elég összevissza volt az egész. Az AI olyan hülye mint volt, jó formán az szerintem copy paste.
Én nagyon gyorsan szerettem pörgetni a meneteket szóval itt is azonnal quick combat, quick move al nyitottam, de még így is őrjítően lassúnak érzem. Az UI meg amellett, hogy lassú hányás ahogy kinéz. Ja és az "advanced" beállítási lehetőségek tragikusak :D
A multizást bizakodóan várom, single-t többet nem hiszem, hogy elindítok a kiegészítő megjelenéséig. Na, mondjuk tény a civ 5 ben is kizárólag multiztam mindig is, szóval ezen kár nyafognom.
Összességében azért bánom, hogy nem digitálisom van mert ezt nem tudom refundolni, pedig nagyon jó lenne.