4740
Sid Meier's Civilization
-
#3854 A 33 MHz-es 286-os PC-m 2 MB-ram instant dobta ki a térképet. Hogyan lehetett ennyire lassú a Amiga 500...? -
BladeW #3853 Amigán meg ~10 percig generált egy mapot :) Ott aztán meggondolta az ember, hogy érdemes-e újat kezdeni. -
#3852 szerk.: előzetes megjegyzés, hogy az 5. résznek tudatosan Art Deco stílusa volt, míg a 6. rész "Explorers Age" jellegű kinézetet kapott. Lásd még itt: CIVILIZATION VI - First Look: The Art of Civilization VI Minél többet látok belőle, annál jobban tetszik - és az 5. is fura volt elsőre. Ja, és ne felejtsük el, hogy lesznek napszakok!
Na akkor nézzük:
Civ I
Civ II
Civ III
Civ IV
Civ V
Civ VI
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.10.18. 13:20:46 -
mikromanus #3851 A civ5 grafika olyan "élő" és természetes volt. Nagyon szép volt az összkép távolról és ráközelítéssel is. Egységes egész. Nem "fotorealisztikus", de ez nem is elvárt. Ez a 6 olyan vázlatszerű/karikatúraszerű/ mesterségesnek hat. Ettől még simán vállalható és ha jó a rendszere, akkor lehet a legjobb civ is.
Én is játszottam még civ1-gyel, bár elég egyedi verzióval. Nem volt rajta mentés, így addig játszhattam az adott meccset amíg futott a program. Áramszünet, program, vagy oprendszer crash esetén bukta volt az egész és indíthattam előről. Akkor még nem voltam túl válogatós a tartalmak forrása szempontjából, így ez bevállalható volt. Meg is akadályozta a visszatöltögetős rossz szokásokat pár környi jobb helyzetért.. :) -
#3850 Indoklás? Mi a kiábrándító benne? -
#3849 Civ1 óta tolom én is és ennek akkor is kiábrándító a grafikai stílusa, nézzük bárhonnan is. Remélem lesznek modok, amik változtatnak ezen. A játékmechanikában meg csak remélem, hogy nem hozzák az előző részek perces köridőit huge térképeken, mert attól agyfaszt kapok. Remélem az ai is jobb lesz, de nem reménykedem. -
#3848 "az 5-nek jobb a grafikája"
személy szerint nekem eddig jobban tetszik az új, de objektíven is inkább csak azt mondanám hogy "más" -
#3847 Szerintem lehet, hogy van rá esély, hogy régebb óta Civ-ezem, mint te játszol... A Civ I-gyel kezdem még 1995-ben.
Az utolsó két mondatodat nem is értem, hogy mi a túrónak írtad le.. -
mikromanus #3846 A 4 GB az amennyi a játék maga? A rendszerkövetelményekben 12 GB-ot ír, tehát ennyi lehet kicsomagolás, telepítés és a patchek után. Vagy épp a most leszedhető és ami az esetleges DVD-n lesz csak az alap. Mivel a DVD kapacitás korlátos, így 4-4,5 GB-nál több nem lehet. Vagy megkövetelik az internet kapcsolatot a telepítéshez és az adatok nagyját a szerverekről fogják leszedni? A stratégiai játékoknál ahol "erős" az offline tartalom ez nem feltétlen elvárt.
Ha memóriára gondolsz, akkor ott a 4GB a minimum. Az ajánlott az 8 GB. -
mikromanus #3845 Van némi értelmezési problémád. Talán ha tényleg a falnak rohannál helyrerázódna minden.
"Gagyibb lesz mint az 5" = az 5-nek jobb a grafikája
"De nem is ez lesz a lényeg". = nem a grafika a lényeg egy stratégiai játékban.
De azért rendesen benned van az ideg a semmiért.
Tuti elboldogulsz majd a civilizationnal veryeasy-kazuáforevör nehézség felett? Biztos vagy benne? -
#3844 De mitől gagyibb...? A térkép fog of war kivetelezése hülyére veri pl. a V-öt és minden, csak nem gagyi. -
#3843 Csak elmondta, hogy miert <4GB... -
#3842 Komolyan mondom, hogy a falnak megyek...
1. Kit érdekel a grafika? Ha CIV 1-es grafikával jönne, akkor is játszanék vele...
2. Az V-é miért is volt gagyi?
3. A videók alapján a VI rész nagyon jó. Attól, mert más és neked nem tetszik, az nem gagyi... -
mikromanus #3841 A grafikája "letisztultabb". Vagyis gagyibb lesz mint a Civ5. De nem is ez lesz a lényeg. Az ötödikben mi volt a szűk keresztmetszet? Szerintem inkább processzort zabálhatott. Nagy mapokon, vagy későbbi időszakokban azért el tudott tökölni a gép. Gondolom most is az "agyalásra" kell komolyabb erőforrás. -
#3840 Nincs 4GB? Ez a mai 10-20GB-os alkotások idején egész kellemes meglepetés. -
#3839 -
#3838 Jaja
-
#3837 Lassan nyithatnánk egy Civ VI topikot. -
silverchain #3836 Ez az egy ami engem is érdekel a total war mellett, de nem merek megvenni előre semmit a DAI óta. Addig marad a youtube:) -
#3835 Elgyengültem, megvettem én is:D -
#3834 Összes kezdő civ felsorolva az egyedi tulajdonságaikkal:
https://www.youtube.com/watch?v=02NnBilglpk -
#3833 Paypal-el itt nekem rászámol 2€-t úgy hogy én maradtam a cdkeys-nél. Upsz. -
#3832 Melyikről érdemesebb? Erről vagy az elsőnek linkeltről? -
SANTANTICA #3831 Európai kulcs:
https://www.instant-gaming.com/en/1437-buy-key-steam-civilization-vi/
Civ 6 38euró
Utoljára szerkesztette: SANTANTICA, 2016.10.08. 19:54:28 -
#3830 Instant-gamingen nem biztos, Overwatch esetében másnapig várnom kellett, miután day1 megvettem ott. :-)
Most viszont már előre megvettem 38 ojróért, szóval day0 vagy day1 megkapom a kulcsot. Happpyyyyy. -
korbin555 #3829 Szerintem ne agyalj ezen. Day one úgyis lesznek infók, előrendeltük többen is. Akkor tudni fogod, honnan veheted meg rettegés nélkül.
Optimális eset pedig úgy néz ki, hogy fizetés után 1 perccel megkapod a kódot email-ben, beírod a Steam-be, és hátradőlsz. A Steam letölt, telepít, 10 percen belül pedig játszol. -
#3828 Megvette már valaki így az itteniek közül? Ha az megjelenés napján esete 11 felé próbálkozok az oldalon, akkor is 5 perc alatt lefut majd a dolog? -
#3827 Nincs már NDA a játékon, twitch-en megtalálhatóak már a streamek és YT-n a videók:) (CIV VI) -
korbin555 #3826 Kétféle game store van. A "normális" a kódokat nagy mennyiségben vásárolja a gyártótól, azért adja annyiért, amennyiért. Legális kódok, tehát a day one, meg a pre-order természetes dolog. A másik típus magánszemélyektől is vásárol. (pl. G2A) Utóbbiaknál szoktak lenni a hihetetlen olcsó árak. (meg a gubancok)
A régiós átverés pedig gyakorlatilag már nem létezik. 10-ből 9 helyen ki van írva, ha nem EU, vagy global régiós a játék. Már az egykor hírhedt G2A is ló betűkkel kiírja ha orosz régiós a játék, vagy nem lehet aktiválni az EU-ban. Biztosítást adnak (1€-ért), érvénytelen kód esetén pedig 5 perc alatt küldenek másikat. A rossz kódot eladó ürgét meg feketelistára teszik, vagy kizárják a további bizniszből. Régebben ez nem így működött. Ha rossz kódot kapott az ember, cseszhette.
A 60€-s Steam ár meg a pofátlanság netovábbja. A dobozos is olcsóbb lesz. Digital copy-ért fizessen az 18500 forintot, aki örökölte a vagyonát. Nem a 40€-s árak olcsók, hanem néhány bolt nem lát a kapzsiságtól.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2016.09.29. 19:28:06 -
#3825 Megvárom az első napot, ha mindenki aki így veszi azt mondja, hogy megy, akkor elgondolkozom rajta. 60 euró egyszerűen kurvasok...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.09.29. 18:43:45 -
#3824 Az áfa részben jogos, de szerintem nem csak, vagy nem minden esetben e miatt van eltérés. Sokszor hasraütésszerűen tartozik Magyarország is Nyugat-Európához (mint a steam-en pl.), vagy Oroszországhoz (ez a ritka), ahol mélyen a béka feneke alatt vannak az árak. Steamen az orosz cuccok ezért is régiózártak egy ideje (mint ahogy a brazil is).
A kérdésre igen a válasz, vagy esetleg 15.990 Huf-ért.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.09.29. 17:59:26 -
#3823 Nono, azért az eltérő árazás amiatt is van, hogy az ÁFA más. Gondolom ezért kérdezni meg a Steam.
Közben most esik le. Én 60 EUR-ért fogom megkapni? Nekünk EUR-ban adja meg a Steam?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.09.29. 17:52:53 -
#3822 Steam-ben Games menüpont, majd Activate a product on Steam. Itt bepötyögöd a kódot és megjelenik a Library-ben.
A régiós árakat pl. itt meg tudod nézni hogy elég nagy különbségek vannak, igen. Néha vannak régiózárt, egyedi lokalizációs csomagok, de ha megnézed a cdkeys is jelzi hogy ez world régiós. Ha nem az, akkor jelezve van, bár ezen az oldalon még nem láttam ilyet (csak G2A-n, de ott is elég egyértelmű).
Igen, az ilyen oldalakon vásárlásban "mindig" benne van a rizikó, hogy nem tisztességes úton jutottak hozzá a termékhez, de ha a másik oldalt nézzük, az miért lenne tisztességes, hogy van ahol a világban majd háromszoros áron juthatsz hozzá, mint a bolygó másik pontján? A régi, dobozos világban ez még megmagyarázható volt, de manapság az Interneten már nincsenek óceánok... persze ma már minden centire ki van számolva, süvít a Big Data, az elemzések, és én mondom, a következő lépés az lesz hogy belépsz a szupermarketbe, felismer egy kamera és személyre szabott négyszeres áron veszed a banánt csak mert programozó vagy és van egy villád a Balaton parton. Nem csak az állam adóztat sávosan, hanem majd a bolt is. Az korrekt lesz? De kérdezhetem úgy is, hogy a Steam (és amúgy szinte minden más iparági szereplő) korrekt?
Szóval mindkét oldal érthető, az is aki nem vesz ilyen kulcsot és az is aki igen. Sok oldalon amúgy már saját customer service van, és ha rossz a kulcsod akkor kapsz újat. pl. G2A-n többször igénybe is vettem ezt sikerrel, egyszer volt rossz a második kulcs is, akkor pedig pénzvisszatérítést kaptam. Igaz, ez csak párszáz forintos kulcs volt.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.09.29. 17:50:07 -
#3821 Továbbra sem értem, hogy mitől lehet ennyire olcsó. Olyan országban veszik meg, ahol szuperolcsón adják?
1. Így hogyan lesz meg 0. napon a kód?
2. A végén kapok valami oroszk, vietnámi vagy más lokalizációt...?
16k-nál már számítana nekem is, hogy kb. féláron veszem, de egyszerűen nem merem bevállalni...
Ha meg van a kód, akkor a Steam letöltés hogyan megy?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.09.29. 17:27:38 -
#3820 Én igen, négy kulcsot vettem és mindegyiket használom a mai napig.
Dobozos kódok beszkennelt változatát árulják, legalábbis eddig mindig ilyen formában kaptam őket innen.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.09.29. 16:56:53 -
#3819 Hogyan tehetik meg, hogy ennyire olcsón adják? Mert én hallottam már olyanról, aki bizony megszopta és nem volt érvényes a kulcsa vagy közölték, hogy ez lopott és másé...
Konkrétan erről az oldalról vásároltál már? Mert a teló és SMS-es módszer finoman szólva. Hát izé...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.09.29. 16:33:21 -
#3818 Pedig semmi baj nincs velük. Én ha csak tehetem hasonló oldalakról vásárolok. -
#3817 Én nem merem az ilyen oldalakat bevállni. Marad a Steam pofátlan ára... -
#3816 Passz, állítólag a kieggel egy fokkal jobb, de mivel az istennek nem akar lemenni az ára, így egyelőre még várat részemről a kipróbálása. -
lammaer #3815 Beyond Earth azóta se nőtte ki magát? Kijövetelkor próbáltam, de nagyon laposnak, jellegtelennek tűnt, kb 0 scifi érzéssel...