Civilization
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.
Ha ez nem jön be, és a Steames megerősítés sem, akkor részemről sajnos nincs ötlet. 😞
Zogu King of the Albanians (1928–1946) Amit tudsz, az könnyű. Amit nem, az nehéz.
Ha nem, akkor is próbáld meg törölni a mostanit (dokumentumok\my games\Sid Meier's Civilization 5), nekem ez oldotta meg anno, mikor nem indult. Vagy ellenőriztesd a Steam-mel a játék fájljait.
Az intro amúgy kikapcsolható az optionsben, szóval ha az nincs az még nem nagy baj, de hogy options sincs reakció az már aggasztóbb. Ugye továbbra is a win11 verziót indítod, nem az alsó opciót, ami az érintőképernyős cuccoknak van?
Új gép, új problémák. Felraktam az új gépre a W10-est. Persze elsőnek a "Civilization V" került fel -miután felkényszerítette a "Steam"-t is. Na indul a projekt. Nincs intró, mint eddig , csak egyszerűen tölt. Próbálom állítani az általános opciókat, hát üres a keret. A feliratok megvannak, de hiába klikkezek bármelyikre. Egyszer már volt ilyen gondom, és ha már válaszoltatok (sajnos nem találom), akkor elnézést, de segítsetek ki újra.
Ezen mondjuk sokat nevettem.
Az előcsaláshoz notepad-el nyisd meg ezt a file-t(az elérési út eleje más lehet nálad természetesen):
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Sid Meier's Civilization V\Assets\DLC\Expansion2\Gameplay\XML\GameInfo\CIV5 GameOptions_Expansion.xml
Ezt fogod látni:
<Type>GAMEOPTION_NO_LEAGUES</Type>
<Description>TXT_KEY_GAME_OPTION_NO_LEAGUES</Description>
<Help>TXT_KEY_GAME_OPTION_NO_LEAGUES_HELP</Help>
<Visible>0</Visible>
Változtasd meg a "<Visible>0</Visible>" részt erre:"<Visible>1</Visible>"
Ezután a játékon belül bemész az Advanced Setup részbe és elvileg lesz "Disable World Congress".
Gugliztam mert érdekelt engem is, nem teszteltem!
Hogy tudom kilőni a játékból a World Congres-t.Nagyon nem jön be és abszolút nem életszerű.
https://www.youtube.com/watch?v=FD4GMWhV9BE
Utoljára szerkesztette: szarnyasifi, 2015.10.04. 15:10:49
(És próbáld ki a térképemet: http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=161630113 😊
Nemrég kezdtem játszani a Civilization V játékkal (egyelőre kiegészítők nélkül van meg). Előzőekkel nem játszottam.
Tudnátok adni valami részletes leírást (magyar nyelvű előny volna)? (Youtube-on már néztem kezdőknek ajánlott videót, tippeket, trükköket)
Csak megzavart, hogy nem tudtam kihozni onnan. De ha megvárom míg eltűnik a városból a misszionárius, akkor az is ment volna. Lényeg, hogy nem tanult meg repülni, megnyugodtam.
Más. Valós kiindulási pontú óriás föld térkép, Attilával kezdtem Belső-Ázsiában. Ez más jellegű játék, agresszív terjeszkedésbe kezdtem dél és kelet felé. Enyém már India, Kína, Korea, Sziám és Japán. Bevonultam az üres Ausztráliába is, ami tele volt minden földi jóval. Régóta béke, úgy gondoltam ideje megmozgatni az állóvizet. Leraktam provokációnak két várost jó messze, egyet az Ibériai félszigeten Róma és Karthágó seggébe, egy másikat Brazília partjainál. Mondom szétkapom Pedrót, Didót és Cézárt, pihentem eleget. De hiába építettem mindkét városba kikötőt, az istennek nem kapcsolódnak a többi városomhoz. Háború (most) nincs, a városok sincsenek blokád alatt, és van 7 városom kikötővel. Összesen 24 város, és e kettő kivételével mind a fővároshoz kapcsolva. Talán az óriás térkép, és a nagy távolság miatt nem tudnak kapcsolódni? Nem létszükséglet, csak furcsának találom.
<#buck>#buck>
2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"
a játék első részében biztosan, elég sokáig eljutottam
aztán amikor már tele volt a térkép építményekkel és egységekkel, akkor már belassult számomra játszhatatlan módon
akkor abbahagytam, gondoltam nem idegesítem magam, majd ha lesz több ramom. februárban bővítettem, de azóta nem telepítettem újra, pedig megvan az összes része. amúgy nagyon jó játék, a civilization legelső részétől kezdve imádom. szuperül cseng még ma is a pc speakeren anno felcsendült civ nyitózene 😊
mivel csak 3,2 GB-ig tudja kezelni a memóriákat bármennyi is van benne, hatalmas csalódás lesz amikor eljuszt benne egy darabig, és játszhatatlanná fog válni a játék a memória mérete miatt
csak úgy kezdjél neki ha win7 vagy újabb oprendszer és legalább 6 GB ram.
Köszönöm a választ egyébként.
2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"
Az lenne a problémám - amit már alább az egyik kolléga felvázolt - hogy el akarnám indítani az eredeti játékot steammel, viszont amikor a Directx9 verziót kiválasztom, nem történik semmi. Már mindent próbáltam amit a neten olvastam, de semmi. Kérlek, segítsetek. Köszönöm.
Más is beleszólhat, ha tud segíteni!
Utoljára szerkesztette: Zogu, 2015.08.29. 13:21:10
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Ebbol a peldabol is latszik, hogy a maximalis bonuszhoz nem eleg, ha csak a te mualkotasaidat hasznalod, ezert kell cserelni mas nepekkel. A mualkotas csere kepernyon felul a lenyilo menuben kivalasztod, hogy melyik mualkotasodat akarod elcserelni, majd rabokve a masik nep felkinalt mualkotasara megtortenik a csere, utana szabadon pakolhatod a mualkotast az epuleteidben.
Regeszeti leletet nem lehet csereberelni, csak nagy muveket, es azokat is csak a sajat fajtajaval (nem lehet mutargyat zenere cserelni)
SWTOR: Dee'Greg, Conqueror of the Dread Fortress, lvl 55 commando - The Red Eclipse