4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • Running
    Egyáltalán nem unalmas minden nap olvasni a hozzászólásaidat. Azt a sok negatívumot, amit napközbe magadba szívsz kérlek ne ide okádd ki, előre is köszönöm.
    Lehet, hogy meg kéne barátkoznod a gondolattal, hogy a játék 2 hetes kb és vannak még bőven hibái.
    Utoljára szerkesztette: Running, 2016.10.30. 09:21:30
  • SANTANTICA #4134
    Heheh csinos, 1 kör/ 1 nap?

• mqmeszi
    Én nem szeretem. Ha japánok is vannak, rengeteg apostol mászkál egymás mellett. Még az ostromot is akadályozzák
  • mqmeszi
    Igen, én is észrevettem ezt. Ennek sincs semmi értelme. A cede azt jelenti, hogy átenged. Gyakorlatilag ezt ajánlja fel, hogy megtarthatod:)
  • molnibalage83
    A nemezetek közötti diplo számok is mókásak. +10 feletti viszonynál az alsó egyharmad felé tendál a skála és unfriendly... Mindezt úgy, hogy soha nem háborúztam a taggal.

Ehhez képest egy másik nemzettel a számok kevésbé pozitívak, HÁBORÚZTAM is vele és nála fentebb van a skála...

Mivan...? Mi a tököm ez...?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.10.29. 23:49:53
  • molnibalage83
    A vallás szerepét továbbra sem értem. Religion victory számomra lehetetlennek tűnik. A mostani játékban vicces nézni, ahogy a két MI az én területemet térítgeti oda és vissza. Nekem aztán mindegy...
  • molnibalage83
    Angollal háborúztam, elfoglaltam egy városát. Békekötésnél mégis az ő oldalán volt offerként a város, aztán vesszővel elválasztva, hogy "cede". Ez mi a rákot takar?
  • SANTANTICA #4128
    pici off?

Civilization társasjáték
    Utoljára szerkesztette: SANTANTICA, 2016.10.29. 21:43:55
  • korbin555
    Luxury resources.
  • mqmeszi
    Hát ez jó tipp volt, köszi. Ugyanis látom már, hogy a civ6-ban állandóan háborúzni fogok :D
  • molnibalage83
    Én voltam, de azóta elbizonytalanodtam...

Egy érdekes exploit az, hogy eladod a workert 1 töltettel a halála előtt. Még 3-as szint mellett is megéri, nemhogy 5-6-nál. Az ára ugyanis ahogy látom nem függ ettől. Harci egységeknél is jópofa, hogy ha már úgyis levernék őket, akkor disband és kapsz egy rakás pénzt...
  • mqmeszi
    Köszi. Korábban valaki írta, hogy elvileg összeadódnak a luxus cikkek, így érdemes felhalmozni többet is. Hogy tényleg így van-e, nem tudom. Én most így csináltam, úgy tapasztalom, hogy boldogabbak, mint az előző játékokban
  • molnibalage83
    Az, ha hússzor nem léptem emiatt mellé, akkor egyszer sem...

A kémeket diplo tárgyaláson lehet cserként felajánlani.

A luxuscikkek 4 db happinest adnak összesen, de egy városban csak egyet. Viszont az azonos típusúaknál van bónusz? Ezt sem lehet sajnos kideríteni. Tehát van értelme megtartani kettőt valamiből? Vagy városonoként számolja ki? Tehát ha van 6 db város és 2 db fűszer, akkor van értelme megtartani, hogy a 2x4 >6 alapján mindenhol adjon bónuszt...?
  • mqmeszi
    Az ellenség elfogott kémeit hol találom? Mert kettőt követel vissza, de nem tudom, hol vannak. Mintha már lett volna szó erről
  • mqmeszi
    Még nem volt szerencsém repülőgépekhez. Itt is ugyanaz a borzalmasa lassú animáció van?
  • mqmeszi
    Ami viszont engem idegesít halálra ez az elugrálósdi. Rámegyek egy egységemre, indítanám jobb klikkel, erre abban a pillanatban átvált egy másikra és az indul el. Miért nem tudja kivárni a sorát? Nagyon idegesítő, hogy sokszor rossz irányba indul egy egység emiatt. Még a saját maga elsődleges egységkijelöléséről is elugrik egy másik egységre:) Nagyon szar... A civ5-ben is gáz volt ez
    Utoljára szerkesztette: mqmeszi, 2016.10.29. 17:24:09
  • mqmeszi
    Szerintem nem mutatja, ahogyan azt sem, hogy melyik mezőre fog terjeszkedni
  • molnibalage83
    Azt hol mutatja, hogy mikor nő magátol a cultural borders...? Erről sincs semmi abban a fostos civilopediában..
  • Nos
    Második játékom Rómával volt kingen. Szerintem enyhén túl erős. Standard térképen már bc-ben én voltam a legerősebb a kontinensen, csak azért nem volt több 7 városnál, mert nem akartam annyit mikromanagelni. Az 1600-as években már a modern érában voltam. Szinte semmit nem csináltam, de mindenkire rávertem mindenben, a városállamok meg még warriorokkal szaladgáltak. Csak a legelején volt kihívás, amíg az ai a bonuszokbol meg egyértelműen erősebb volt. Nem volt vallásom sem, de nem is kellett. Igaz, hogy jó bónuszokat ad a vallás, de mivel itt nem olyan könnyű mindent felépíteni a városokban, mint a CivV-ben volt, ezért valójában jobban jár az ember, ha hagyja a fenébe az egész vallási épületsort, és a science, industrial, culture épületekre koncentrál. Ha nem vallási viktorit akarunk, akkor csak feleslege teher a vallási districtet nyomni, pontosabban bármi más hasznosabb bonuszt ad.
    Nem is húzott be, a CivV final jobban tetszett/tetszik, bár a CivV firstrelease rosszabb volt.
    Már túl vagyok az uninstallon, a második kieg és pár patch után biztos jobb lesz.
  • molnibalage83
    Nem fejezi ki, hogy az egész szériáról van szó a topikban és maga a körítése is. Nincs se kerete, se semmi. Majd próbálok egyet gyártani.
  • mqmeszi
    Végre nekem is van időm játszani, ma gyakorlatilag reggel óta tolom. A civ5 ennyire nem tudott megfogni. Szóval egyelőre pozitív.
    Mi bajod a jó öreg Civ1 bannerrel?:D
    Utoljára szerkesztette: mqmeszi, 2016.10.29. 15:05:09
  • molnibalage83
    Space victory-t akartam, oszt culture lett belőle. Bár nem egészen értem, hogy a körönkénti turista termelődés vagy a cumulatív termelési differencia is számít-e....

A bajom ezzel az, hogy a cultural is csak hódíással érhető el, mert sok múzeum kell hozzá és egy városban csak egy lehet... Tehát valahol vicces, mert a cultural igazából háborúk sorával alapozható meg... Vagy legalábbis a jelenlegi mechanikából nekem ez jön le.

Más. Nem kéne egy szebb banner?
  • molnibalage83
    Fasza, állandó összeomlás van, ha egy civic fejlesztésre akarok nyomni. Ha nem kerülhető ez ki, akkor a játék végigjátszhatatlan...
  • molnibalage83
    Na, megvolt az első CTD is...
  • molnibalage83
    Mert a játék továbbra is gyökér az angol szöveg szintjével is.

1. A civilopedia szokás szerint szart sem mond.
    2. Kiírja egyik oldalon, hogy teli múzeum kell a cseréhez, csak éppen ha ellenkező irányban kattintasz, akkor megy a csere. Nem üres slotra kell, hanem teli vs teli. Epic fail, persze ezt sem magyarázza meg.
    3. Egyik tárgy sincs benne a civilopediában.
    4. Eltérő üres ikonok vannak, aminek viszont nincs jelentés tartalma, de jól megkeverheti ez is a játékost, hogy hátha mégis jelent valami...

Félelmetesen összecsapott helyenként ez a gém ahhoz képest, hogy 60 EUR-t van pofájuk elkérni érte...
  • mqmeszi
    Biztos, hogy van hasonló típusú üres slotod? Plusz nekem azt írja, hogy csak ha tele van a múzeum, akkor lehet áthelyezni. De gondolom ezt Te is láttad
  • korbin555
    Hadat üzentem saját magamnak, besz@rás.
    Először összefutok a némettel, aki azonnal hadat üzent nekem. Még abban a körben két unmet player szintén. Wtf? Na mindegy, next turn. Ott meg Kína üzent nekem hadat, pedig én vagyok Kína.
  • molnibalage83
    Hogyan lehet pakolgatni a kiásott leleteket? Hiába kilikkelk rá és válnak fehér kerekessé a tárgyak nem engedi átrakni egyiket sem...
  • molnibalage83
    Nem ezt kérdeztem. Előre hol lehet megtudni. Ugyanis arról kellene infó, ami az ellenél van és lehet vele tradelni.
  • Árnyvadász
    A great person ikon mellett jobbra éred el. Megmutatja hol állították ki és milyen bónuszt ad.
  • molnibalage83
    A nagy mesterművek hatásait hol lehet megnézni? Mert elég "fasza" úgy tradelni velük, hogy szart sem lehet tudni róluk...
  • Árnyvadász
    Igen. Azt régebben használtam is. De csak akkor kezdenék ilyenekkel foglalkozni, ha nem ennyire egyirányú lenne a hiba forrása, tehát tényleg gyanússá válna az, sok fagyás, kék halál esetén, ami egyértelműen igazolná, hogy a memória lenne a hibás. Itt csak egy gyanakvás volt részemről, de ismét csak a szokásos szarul írták meg a kódot dolog jött elő. :)
  • mqmeszi
    :DD
    Memóriatsztelővel is megnézheted egyébként, hogy hibás-e a ramod. Windowsban: windows memory diagnostic. Külső program sem kell hozzá.
  • Árnyvadász
    Kapja be a firaxis :)

No de legalább kiderült nem a memóriám hibás.
  • Árnyvadász
    Keresésre ezt találtam:

# Black Screen in Civilization VI fix:

Here are the probable workarounds for this issue.

- Make sure that your drivers are all upto date.
    - White-list the game in your Anti-virus firewall settings.

Ha tényleg driver okozhatja, akkor lehet az lesz nálam a gond, mert én feltettem a Nvidia új meghajtócsomagját (kifejezetten a Civ 6 miatt), de pár nap múlva jött hozzá egy fix. Na azt még nem raktam fel. És lehet ez a fix talán pont ezt orvosolná. Nem tudom, nem néztem utána, de akkor frissítek arra. Többi driver ami a gépemen van az elvileg uptodate, mert kb. 1 hónapja frissítettem az összeset. (Alaplapi, hang, egyéb vezérlők stb...)
    Utoljára szerkesztette: Árnyvadász, 2016.10.28. 12:54:45
  • mqmeszi
    Mondjuk ez is igaz. Akkor elkezdhetjük "hivatalosan" is várni az első javítást:)
  • Árnyvadász
    Csak nem mindegy, hogy milyen részletesség van beállítva, mert nekem közel van a maximálishoz és 1080p feletti felbontásban játszom, emiatt jóval több memória tárhelyet használ a játék. Nem mindig fordul elő, de már három alkalommal ez történt 30 óra játékidő mellett.
  • mqmeszi
    Mondjuk annyiban tudok jó hírrel szolgálni, hogy az én gépem sem egy erőmű, mégis vígan elmegy alacsony és közepes beállításon is. Mondjuk nálam a max felbontás 1440x900. Gépem: core2 quad q6600--> 3000MHz-n futtatva, 4 Gb DDR3, 1333 Mhz, Radeon Hd 5670, 512 MB RAM. Mondjuk közepes grafikán, huge térképen már lennének gondjaim szerintem:)
  • mqmeszi
    Szerintem nem feltétlen memória mennyiség függő, mert nekem 4 GB memóriám van és nincsenek ilyen hibáim. Egyszer kétszer nekem is mintha kissé hosszabb ideig zárná be, de annyira nem vészes
  • Árnyvadász
    Köszi a választ!

Egyébként ez már az az eset, mikor a főmenübe lépek ki a játékból és csak utána a windows-ba. Pont azért választottam ezt, mert ha egyből a windows-ba lépnék ki, akkor hasonló a történet, mint nálad. De akkor ez egyúttal azt is jelenti, hogy itt a játékkal van a probléma. Valószínű ha 8 GB-nál több lenne a gépemben elő sem jönne, csak akkor nem értem miért írják az ajánlott gépigénynél, hogy elég a 8 GB.