4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • BYpsilon
    Ha egy egység legyártása pld 10kör. Akkor kap mondjuk 2x bonuszt, akkor ugye 5 kör lesz, vagyis 10 kör alatt 2 egység. A végeredmény ugyan az mintha a 10 kör végén 2 egység jön egyszerre.
    Az előbbi nehézségi fokozatnak és bonusznak van nevezve, a második csalásnak, pedig különbség nincs.
  • molnibalage83
    Nem mondod...
  • Master91
    Goldért / hit pontért is lehet instant venni egységet.
  • molnibalage83
    Itt ebben a topikban is volt posztolva. A sokkal korábbi civ részekben diplomatával vagy kémmel megnézték, hogy mit gyárt. Épületet. Aztán kiugrott két katonai egység.

Én sem a két szemmemmel láttam, de más látta már.

Azt hittem, hogy ez köztudott...

Beírod keresőbe, hogy civilazation AI cheat és mazsolázz...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.10.24. 20:46:11
  • BladeW
    Na jó, elő a farbával. Gameplay videót, vagy fórumpostot, ahol confirmed, hogy az AI CSALÁSSAL kettesével gyártja az egységeket. Jöhet bármelyik civ rész.
  • Nirz
    Talán a 2, a 3 az viszont teli volt "csalással" mint a civ.

Szerintem jobb megoldani az AI-t ilyesféle csalásokkal és más fontosabb dolgokra fordítani időt pénzt és energiát. Az igazság hogy nagyon kevés igény van jobb AI-ra, pl lehetne több időt hagyni gondolkozásra de mégis melyik játékos örülne hogy perceking kell várni minden egyes AI körre amig proci kikalkulálja a legjobb lépéséket. NINCS IGÉNY, és semmivel sem mutatja jobban hogy ez a praktika tökéletes hogy a CIV 5 koloszális siker volt eladásokban-- röviden az inteligens nem csaló AI lényegtelen.

Én részemről csak az lenne csalás mondjuk hogyha az AI egységei katonai bónuszokat kapnának mondjuk 100% extra a játékos egységeihez képest. Ez zavaró. De az hogy AI 10x sereget dob ki mint az x-em nem gond, ésszel felemésztem a 10-es számbeli előnyt
  • molnibalage83
    Ti Civ újoncok vagyok? Ezeket még akkor tolta az előző civ és a mostani is, mikor ilyen még a közelében nincs ennek senki....
  • Palinko
    Igen érdekes, ha open borderünk van és vonulok el mellette valami béna sereggel, már szól, hogy ezt nem kéne. Ígéretet teszek, hogy elvonulok, de ilyen hegyes fás vidék, lassan halad, következő turnre, megszegett ígéret. Erre ugyanaz egy nagy sereggel beáll a határom egyik "öblébe" és még szólni sem bírok, hogy húzzon el, na akkor üzentem hadat, megtámadtam, most piros és sárga fejeket látok, de már nem érdekel :D Megvan az öröm, hogy veszteség nélkül toltam le a pálya legerősebb seregét, úgy, hogy utolsó előtti helyen voltam dominanceben. Itt kifizetődik a kicsi, de modern sereg. Mondjuk jó sok aranyba fájt, de megérte upgradelni az egységeket.
  • silverchain
    A dupla egység gyártás nem csalás, van egy két wonder, ami ilyet csinál, úgyhogy nem kell csodálkozni. Szerintem előbb ismerd meg a Civ 6 játékmechanikáját (szánj rá 2-3 órát) mielőtt folytatod. Sőt, a legyártott egység mellé még vásárolhat is ugyanazon körben:)
    Utoljára szerkesztette: silverchain, 2016.10.24. 18:20:06
  • molnibalage83
    Jó reggelt, a Civ 4 óta látni ilyeneket.
  • mikromanus
    Árnyvadász leírása alapján azért a dupla egységgyártás nem lehetetlen civ6-ban. Mondjuk nem minden egységre... Egyébként ha jó erős az ipar, akkor korábban is gyorsan ment a termelés. 3 mezőváros nem termelt olyan gyorsan egységeket mint az egy agyonfejlesztett fővárosom civ5-ben. A nehézség meg eddig (is) olyan volt, hogy alacsony szinten az AI hülyeségeket csinált, vagy alig valamit. Emellé jött az, hogy a közepes szint felett már előnyöket is kapott a játékban.
  • BladeW
    de olyan ne legyen már, hogy 1 várossal akkora haderőt tart fent, amit 3 várossal nem lehet széjjelkapni
    Nehézségi fokozat kérdése. Prince fokozaton mondjuk tényleg erősnek hangzik.

Olyat se csináljon, hogy egy kör alatt két egységet gyárt le, ami a játék alapvető szabályainak áthágása.
    Ilyet még a Civ1-ben sem csinált. Hangsúlyozom még nem vettem meg a játékot, igazad lehet, de sztem valamit benéztél. Ilyen mérvű csalást már mások is kiszúrtak volna, civfanatics fórum tele lenne sírva vele.
  • molnibalage83
    A Galactic Civilazationban nem csalt és mégis volt nehézség benne.
  • Nirz
    Régebben egyetértettem volna, de egész egyszerűen ha összetett játékról van szó akkor az AI teljesen müködésképtelen miután szereztél egy kis gyakorlatot, szükség van arra hogy figyelmen kivül hagyja a termelés szabályait , te ettől még az új harcrendszerben ami 5 óta él legyalázod a túlerő ellenére is.
    Meguntam az olyan pure játékokat ahol AI nem csal ez szép és jó, de még nulább mint a csaló....
  • molnibalage83
    Akkor másképpen mondom.

A gép kapjon 1,5-2 bónuszt erra és arra, de olyan ne legyen már, hogy 1 várossal akkora haderőt tart fent, amit 3 várossal nem lehet széjjelkapni. Olyat se csináljon, hogy egy kör alatt két egységet gyárt le, ami a játék alapvető szabályainak áthágása. Te semmilyen módon nem tudsz egy városban egy körben két egységet gyártani, ő meg igen.

Nagyon nagy difi van a csalás vagy a kiszámítható bónusz adása között... Ez kb. olyan, mintha egy autó vagy repülőgép szimilátorban az ellenfél képes lenne teleportálni...
  • Nirz
    Részemről inkább csaljon az AI minthogy könnyű legyen legyőzni, eddig akármilyen csalásokat is kapott a gép előző részekben, mégis jóval könnyebb ellenfél volt mint egy vmire való emberi játékos.
  • molnibalage83
    A Galactic civilazationban asszem az MI nem csalt, csak eszméletlen bónuszokat kapott nehezebb szinten. De nem csalt. Nem volt nagyobb flottája, mint amit a számok engedélyeznek és nem csinált olyat, hogy egy körben két egységet gyárt le, ami a szabályok áthágását jelenti, stb.
  • Árnyvadász
    21 óra játék után azt tudom mondani, jó ez.

3 néppel játszottam eddig. Kétszer elbuktam, harmadjára a szkítákkal nyerésre állok. Erős gazdasággal, ipari méretű termeléssel és kiemelkedő kereskedelemmel (14 trade route) az anyagi helyzetem biztonságban van. Hogy lett ilyen sok kereskedelmi utam? Kikötők és a fejlesztései révén. A hadseregem egyébként óriási, de fent tudom tartani. Legalább van 30 egységem, hajók, lovasság, gyalogság. Hogy lett ekkora? A szkíták bónuszt kapnak a lovas és a lovas íjász egységre gyártáskor, így egy helyett kettőt kapok, amikor lejár a kör és elkészül az egység.

Bár a szkítákkal most tényleg jól állok, az igazán nagy játékom a görögökkel volt. A cél a kultúra teljes kiaknázása volt és igazából sikerült is. Én vezettem, nem is kicsit. Rengeteg (160 kultúra, 330 turista) pontom volt, a múzeumokban, könyvárakban, művészeti akadémián hegyekben álltak a nagy emberek által elkészített könyvek, festmények, talált leletek és sok olyan csodám volt ami a kultúrát erősíti.

Sajnos egy rossz döntés miatt (Japán kiiktatása) Kongó megtámadott a tankjaival és mivel nekem nem volt olajam, ezért tankom se, képtelen voltam megvédeni a fővárost. Nem lett vége a játéknak, de Athén nélkül már esélyem sem lett volna a győzelemre. Feladtam.

• Running
    A többi játékon se nagyon látom, hogy fejlődne az elmúlt 20 évben, gondolom megvan az oka.
  • molnibalage83
    Sajnos az MI csalásai és butasága egyszerűen nevetséges. Elképesztő, hogy a 10+ év alatt nem sikerült egy olyan MI-t írni, ami nem ennyire kőhülye...

Egyszerűen nevetséges látni, mikor az MI egy várossal akkora sereget tart el, amit te 3 várossal sem tudsz.Ja, és persze szokás szerint lépni sem lehet a sok egységtől...
  • Running
    Kipróbáltam én is. Legkönnyebb fokozaton, hogy lássam miben más, mint az előd. Alapvetően a játékmechanikán azért változtattak, habár minden kb ugyanaz, csak megkeverték kicsit. Nekem egyébként tetszik, mert van mit új dolgot megtanulni, nem az van, hogy más grafikával az előző civ oszt toljad neki.
    Féltem a grafikától, de egészen szokható, habár megszeretni nem fogom. A MI szerintem hasonlóan vérbuta, mint az elődökben, nehezebb szinteken meg gondolom úgyan úgy szétcsalja magát, ahogy eddig. A barbárok sem lettek okosabbak, csak mintha más scriptet kaptak volna. :D Ellenben véridegesítő, hogy minden kiírtott falu 2 kör után megjelenik, ha van szabad láthatatlan hely neki.
    A gépi ellenfelek cselekedeteit sokszor nem értem. Másik kontinensről hadat üzen, majd ellenfelet nem küld, ellenben 20 kör után fizet, hogy legyen béke. Ezt az angolok és a rómaiak nyomják folyamatosan. A többi meg totál idegesítő, hogy mindig okoskodnak valamin. Nagyon beszakítják a játékmenetet. Nem lehet kitiltani őket valahogy?

Kb ennyi eddig. Szerintem nem lett rossz játék, de korszakalkotó sem, rendes iparos munka, habár én többet vártam, de így is beletolok pár órát.
  • molnibalage83
    A legfontosabb kérdés egyikét most sem találom. Azt, hogy ha egy városban épült district, akkor mennyivel drágítja ez meg más városban. Vagy azt, hogy ha pénzért veszek valamit, akkor mennyivel elmelkedik az ár.

A relic és egyéb dolgokra még nem jöttem rá, eddig csak könyvet írtam Sun-Tzu great leaderrel.
  • mikromanus
    Időbélyeget hasznos használni. Legutóbbi hónap, vag ylegutóbbi hét és a keresőszavak. Meg ha érdeklődsz a civekhez kapcsolódó leírások és modok iránt, akkor ez a lap és fórum elég bőséges ellátmányt tud neked szolgáltatni.

Szerk: pl itt egy jó kis Összefoglaló.
    Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.10.24. 12:57:12
  • molnibalage83
    Köszi.

Googleval próbáltam keresni, azzal nem találtam meg ezt. Sanszosan kipróbálom.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.10.24. 12:50:23
  • mikromanus
    Civfanatics esetleg?
    YnAMP - Yet not Another Map Pack

Ebben a topicban linkelt valaki "gyorsított UI" verziót is. Abban a gyűlölt pop upokat kikapcsolta és gyorsabban vál kört (?)...

Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.10.24. 12:53:03
  • molnibalage83
    És hol érhető el?
  • mikromanus
    Diplomácia kérdéskörben:
    Civ5-ben azt hiszem az egyezmények és barátkozósdiban volt valami "kiskapu". Ha hagytad, hogy maga döntsön a másik vezető, akkor nem folytatta az egyezményt és 1-2 kör múlva vissza is utasította. Ha viszont a lejárat körében magad ajánlottad fel, akkro elég gyakran belement és sokkal olcsóbban, mint később (már ha egyáltalán hajlandó volt később belemenni valami ellenszolgáltatásért).
    Nincs valami ilyesmi itt is? Vagy ez valami civ5 bug volt?

Mondjuk én még csak puhatolózó módban vagyok a civ6 terén. Még nincs megvéve. Se időm, se energiám sajna mostanság... De majd később tuti bekóstolom.
  • korbin555
    Van már Yet (not) Another Earth Map. Egyelőre random dobálja fel a civeket, alpha verzió.

• korbin555
    Lehet akármennyi. Én legalábbis egy rakással gyártottam, mert nélkülük bajban lettem volna. A fő rivális űrállomásait gyújtattam fel a kémekkel. Bár néhányat kinyírtak...
  • molnibalage83
    Nálam is az MI foglalta el a városállamokat és hatása 0 volt. Én meg felszabadítottam őket.
    Ha védekezel, akkor ne foglald el az ellenfél városát, ha ez lenne, akkor az MI úgyis felínál sokmindent a béje reményében.
  • korbin555
    Számomra továbbra is érthetetlen a warmonger. Az AI halomra gyilkolja egymást, a city state-eket, és mintha rájuk nulla hatása lenne. Én 4 támadást vertem vissza. Az utolsónál meguntam, elfoglaltam az AI egy városát. Ha megtartom "egregious", ha felégetem, tripla warmonger státusz. Megtartottam, jó helyen volt. Mindenki gyűlöl. Gandhival volt open border, trade route, jóban voltunk. Azóta tőle is jön a denouncing.

Teljesen más játék ez mint az 5. A beállításoknál azt írja, hogy a science victory "difficult", a cultural victory pedig "most difficult". Ajánlott viszont mindenkit letolni a térképről, mert a dominaton victory "basic". Rendben van, akkor ez egy war game lett. Ahhoz képest viszont fura, hogy nekem visszatámadni is főbűn, az AI meg vidáman gyilkolászik. És nem fordul fel éhen a tundrán, van pénze fenntartani regimentnyi katonát, okádja az apostolokat, és csodákat épít. Mindezt pedig settler fokozaton is elő tudja adni. Nekem mint amatőrnek, így még az is difficult.
  • molnibalage83
    Apró hiba, hogy nagykövetséget akkor tudsz építeni, ha engedik. Nekem azok sem engedték, akikkal pozitív volt a diplo viszony.
    Ha elfoglalsz egy városállamot, akkor a bónuszait is megkapod? Mert, ha sima város lesz belőle, akkor nem vagyok benne biztos, hogy megéri elfoglalni őket.

Kémből lehet majd egynél több?
  • silverchain
    Az elején, mikor mindenkinek kezdetleges a technológiája, alig van diplomácia (hiszen még írnás-olvasást se fejlesztetted ki). Itt kell gyorsan városállamokat foglalni (tök mindegy, hogy warmonger leszel), mert utána építesz majd nagykövetségeket azokhoz, akik denounce-oltak, és csökken a war weariness, és újra jóban leszel velük. De az elején kell megnyomni a terjeszkedést, amikor nincs sok hátránya, gyengék a városállamok (nincs faluk se). Később lesznek kémek is, azokkal is lehet jókat játszani.
  • Palinko
    Én harmadik szinten játszom még csak, ugye 3. játékom és így emelem egyesével. Most máson is változtattam, nem gyors meccsen, sokkal több civvel stb. Közelítek a standard középút felé. Itt már nekem is feltűnt, brazíliának kétszer annyi military pointja van mint nekem :D Igaz tudományt nagyon toltam és abban vezetek is, de akkor is vicces hogy nekik mindenre van erőforrásuk szinte, nekem meg nincs hiába építkezek mindig. Kezdek aggódni mi lesz nagyobb szinteken.

Most jelenleg az akaszt ki, hogy még Brazília foglalja a városállamokat, mondom majd északon én is foglalok, de azt éppen a szkíták aprítják. Majd délen, oda is érek, mentek, kihírdetem a háborút, erre mindenki nagy warmongernek ítél, vörösödnek a fejek stb. Betöltöm a mentést, erre voltam kíváncsi. Most meg arra, hogyan lehet úgy foglalni, hogy ne kapjak pontot? A holy war meg ilyenek még messze vannak a játék eleje fele, sértegetni meg nem lehet a városállamot... Szóval tényleg furcsa a diplomácia, pedig az lehetne a legerősebb része.
  • molnibalage83
    Ok, kezdem megérteni, hogy mi hogyan működik, de egyszerűen zavar, hogy nem lehet az elv mellé konkrét számokat társítani, hogy mennyivel megy fel egyes dolgok ára, ha XY dolgot csinálsz.

A diplomácia továbbra is csak dísz. Ha kell, akkor szart sem ér, az MI összevissza csinál minden ökörséget és olyan pofátlanul csal, hogy nevetséges. Majdnem kétszerannyi pontom van, mint az utánam levőnek, de ő már a modern eraba betette a lábát a szóbedészek szerint mikor én éppen csak industrualban vagyok.

A Civ sajnos képtelen átlépni az összes korábbi elődön. Évtizedek alatt képtelenek egy rendes MI-t írni... Ennek fényében olyan szinten röhögök azon, hogy majd az MI átveszi az ember helyét belátható időn belül. Nyomorult egyszerű játékoz képtelenek egy középszerűt írni, hogy ne csalással játszon a gép..
  • molnibalage83
    ???

Az V-höz képest csigalassú nekem.
  • Palinko
    Az haggyán de nekem tök újdonság volt :D A manage citizens dolgot láttam, de ezek szerint a dicritek felét eddig tök feleslegesen építettem, dísznek, mert úgy voltam vele oda automatán helyez majd embert.

amenity-t én úgy növeltem, hogy szórakoztató negyed és mehetnek bele a dolgok, az tuti megnöveli, elejében szenvedtem én is ezzel, pedig ez volt a tutorialban, az első bekezdésben írt dologgal ellentétben.

Maala rád hallgatok, most kezdem a 3. játékom és bent hagyom a barbárokat. Eddig a "hajrá mindenki előre" taktikával támadtam, szóval szeretném a segítségedet kérni abban, hogy hagyjak mondjuk 2 város között egy csapat közepesen erős katonát, akik majd megvédik a várost ha van valami? Ez a jó taktika?
  • PLaci #3978
    Nekem eddig igazi pozitívum az V -höz képest az, hogy sokkal, de sokkal gyorsabban tölt, az V -nél mire indítástól a menübe jutottam befontam a bajszomat... (16GB RAM mellett.) A városok szétszedése sem rossz ötlet, de ezen kettőn kívül mást ami 100% pozitívum az eddigi részekhez képest, még nem tud számomra felmutatni... Nem értem még egy játék végére sem, lehet, hogy még okoz meglepetést. :)

Visszaköszön pár hangeffekt a III -ból, főleg a barbárok terén, ami nem rossz, sőt.... De mi az úristenért nem segít megtalálni, hogy merre találom meg azt a barbár spawn pontot, amire jelez?? :(

Nekem (abból, amit eddig láttam (most léptem a reneszánszba)) még mindig a IV az etalon. :-/

EDIT:
    Majdnem megfeledkeztem az óráról! Végre újra van óra az UI -n! Az V -nél ha felraktam óra MOD -ot, akkor nem adta meg az Achievement -eket a MOD miatt....
    Utoljára szerkesztette: PLaci, 2016.10.24. 00:37:35
  • molnibalage83
    Prince szinten indítottam. Nehézség egyelőre semmi benne... Már most messze én vagyok a legerősebb...
    Attól, mert egy játék kidolgozatlansága zavar még nem vagyok béne. Keverni tetszik a szezont a fazonnal...

Ha az neked ámokfutása, hogy a játék beépíett civilopediáján számonkére, hogy alap játékmechanikai dolgok nincsenek benne...
    Neked lehet, hogy van 15 órád erre, de másnak nincs...
  • Maala
    "Be lehet fejezni..."

Ezt a kifejezést ne használd, hisz te magad nem ismered a jelentését. Köszi. :-) Csak a mai napon kb 5 db kérdésedre válaszoltam, amire a 15 órás első játékom alkalmával tök egyszerűen magamtól rájöttem.

Igazad van, neked nem VoEC játékélmény kell. Neked Tetris kell, mert az van olyan faék egyszerűségű, hogy mindenféle segítség nélkül el tudnál vele boldogulni. Ha mégsem, akkor egy kis tipp: jobbra-balra gombokkal forgathatóak az elemek. :-)

Nem a játék tehet róla, hogy (főleg) lusta és\vagy ostoba vagy megtanulni vele játszani.

És ezt nem a Civ fórumban látottak alapján írom, láttalak már máshol is ámokfutni téged. Közös bennük, hogy mind stratégiai játék fóruma volt. Meglepetés: A jobbfajta stratégiai játékok alázatot követelnek, és időt, amit beléjük fektetsz, hogy megtanulhasd a csínját-bínját. Cserében kárpótol az érzés, amikor levered az AI-t legnehezebb fokozaton. :-) De ez alacsonyabb fokozatokon is így van, ahol te szeretnél játszani. Bár őszintén szólva nem értem, hogy ha Civ1 óta játszol, akkor hogy lehet, hogy ennyire zöld vagy a Civ6-hoz. :-o