Civilization

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zorrobomber

zorrobomber
Jaja <#hehe>

molnibalage83
Lassan nyithatnánk egy Civ VI topikot.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Ez az egy ami engem is érdekel a total war mellett, de nem merek megvenni előre semmit a DAI óta. Addig marad a youtube:)
Count Adyn
Elgyengültem, megvettem én is:D

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Carmang
Összes kezdő civ felsorolva az egyedi tulajdonságaikkal:

https://www.youtube.com/watch?v=02NnBilglpk

zorrobomber
Paypal-el itt nekem rászámol 2€-t úgy hogy én maradtam a cdkeys-nél. Upsz. <#nevetes1>

molnibalage83
Melyikről érdemesebb? Erről vagy az elsőnek linkeltről?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Európai kulcs:

https://www.instant-gaming.com/en/1437-buy-key-steam-civilization-vi/

Civ 6 38euró
Utoljára szerkesztette: SANTANTICA, 2016.10.08. 19:54:28

A mohának mindig a déli oldala fás!

Maala
Instant-gamingen nem biztos, Overwatch esetében másnapig várnom kellett, miután day1 megvettem ott. :-)

Most viszont már előre megvettem 38 ojróért, szóval day0 vagy day1 megkapom a kulcsot. Happpyyyyy.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Szerintem ne agyalj ezen. Day one úgyis lesznek infók, előrendeltük többen is. Akkor tudni fogod, honnan veheted meg rettegés nélkül.
Optimális eset pedig úgy néz ki, hogy fizetés után 1 perccel megkapod a kódot email-ben, beírod a Steam-be, és hátradőlsz. A Steam letölt, telepít, 10 percen belül pedig játszol.
molnibalage83
Megvette már valaki így az itteniek közül? Ha az megjelenés napján esete 11 felé próbálkozok az oldalon, akkor is 5 perc alatt lefut majd a dolog?

szabii98
Nincs már NDA a játékon, twitch-en megtalálhatóak már a streamek és YT-n a videók:) (CIV VI)

I met God. She's black

Kétféle game store van. A "normális" a kódokat nagy mennyiségben vásárolja a gyártótól, azért adja annyiért, amennyiért. Legális kódok, tehát a day one, meg a pre-order természetes dolog. A másik típus magánszemélyektől is vásárol. (pl. G2A) Utóbbiaknál szoktak lenni a hihetetlen olcsó árak. (meg a gubancok)

A régiós átverés pedig gyakorlatilag már nem létezik. 10-ből 9 helyen ki van írva, ha nem EU, vagy global régiós a játék. Már az egykor hírhedt G2A is ló betűkkel kiírja ha orosz régiós a játék, vagy nem lehet aktiválni az EU-ban. Biztosítást adnak (1€-ért), érvénytelen kód esetén pedig 5 perc alatt küldenek másikat. A rossz kódot eladó ürgét meg feketelistára teszik, vagy kizárják a további bizniszből. Régebben ez nem így működött. Ha rossz kódot kapott az ember, cseszhette.

A 60€-s Steam ár meg a pofátlanság netovábbja. A dobozos is olcsóbb lesz. Digital copy-ért fizessen az 18500 forintot, aki örökölte a vagyonát. Nem a 40€-s árak olcsók, hanem néhány bolt nem lát a kapzsiságtól.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2016.09.29. 19:28:06
molnibalage83
Megvárom az első napot, ha mindenki aki így veszi azt mondja, hogy megy, akkor elgondolkozom rajta. 60 euró egyszerűen kurvasok...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.09.29. 18:43:45

zorrobomber
Az áfa részben jogos, de szerintem nem csak, vagy nem minden esetben e miatt van eltérés. Sokszor hasraütésszerűen tartozik Magyarország is Nyugat-Európához (mint a steam-en pl.), vagy Oroszországhoz (ez a ritka), ahol mélyen a béka feneke alatt vannak az árak. Steamen az orosz cuccok ezért is régiózártak egy ideje (mint ahogy a brazil is).
A kérdésre igen a válasz, vagy esetleg 15.990 Huf-ért.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.09.29. 17:59:26

molnibalage83
Nono, azért az eltérő árazás amiatt is van, hogy az ÁFA más. Gondolom ezért kérdezni meg a Steam.

Közben most esik le. Én 60 EUR-ért fogom megkapni? Nekünk EUR-ban adja meg a Steam?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.09.29. 17:52:53

zorrobomber
Steam-ben Games menüpont, majd Activate a product on Steam. Itt bepötyögöd a kódot és megjelenik a Library-ben.

A régiós árakat pl. itt meg tudod nézni hogy elég nagy különbségek vannak, igen. Néha vannak régiózárt, egyedi lokalizációs csomagok, de ha megnézed a cdkeys is jelzi hogy ez world régiós. Ha nem az, akkor jelezve van, bár ezen az oldalon még nem láttam ilyet (csak G2A-n, de ott is elég egyértelmű).

Igen, az ilyen oldalakon vásárlásban "mindig" benne van a rizikó, hogy nem tisztességes úton jutottak hozzá a termékhez, de ha a másik oldalt nézzük, az miért lenne tisztességes, hogy van ahol a világban majd háromszoros áron juthatsz hozzá, mint a bolygó másik pontján? A régi, dobozos világban ez még megmagyarázható volt, de manapság az Interneten már nincsenek óceánok... persze ma már minden centire ki van számolva, süvít a Big Data, az elemzések, és én mondom, a következő lépés az lesz hogy belépsz a szupermarketbe, felismer egy kamera és személyre szabott négyszeres áron veszed a banánt csak mert programozó vagy és van egy villád a Balaton parton. Nem csak az állam adóztat sávosan, hanem majd a bolt is. Az korrekt lesz? De kérdezhetem úgy is, hogy a Steam (és amúgy szinte minden más iparági szereplő) korrekt?

Szóval mindkét oldal érthető, az is aki nem vesz ilyen kulcsot és az is aki igen. Sok oldalon amúgy már saját customer service van, és ha rossz a kulcsod akkor kapsz újat. pl. G2A-n többször igénybe is vettem ezt sikerrel, egyszer volt rossz a második kulcs is, akkor pedig pénzvisszatérítést kaptam. Igaz, ez csak párszáz forintos kulcs volt.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.09.29. 17:50:07

molnibalage83
Továbbra sem értem, hogy mitől lehet ennyire olcsó. Olyan országban veszik meg, ahol szuperolcsón adják?

1. Így hogyan lesz meg 0. napon a kód?
2. A végén kapok valami oroszk, vietnámi vagy más lokalizációt...?

16k-nál már számítana nekem is, hogy kb. féláron veszem, de egyszerűen nem merem bevállalni...

Ha meg van a kód, akkor a Steam letöltés hogyan megy?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.09.29. 17:27:38

zorrobomber
Én igen, négy kulcsot vettem és mindegyiket használom a mai napig.

Dobozos kódok beszkennelt változatát árulják, legalábbis eddig mindig ilyen formában kaptam őket innen.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.09.29. 16:56:53

molnibalage83
Hogyan tehetik meg, hogy ennyire olcsón adják? Mert én hallottam már olyanról, aki bizony megszopta és nem volt érvényes a kulcsa vagy közölték, hogy ez lopott és másé...

Konkrétan erről az oldalról vásároltál már? Mert a teló és SMS-es módszer finoman szólva. Hát izé...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.09.29. 16:33:21

Pluskast
Pedig semmi baj nincs velük. Én ha csak tehetem hasonló oldalakról vásárolok.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

molnibalage83
Én nem merem az ilyen oldalakat bevállni. Marad a Steam pofátlan ára...

zorrobomber
Passz, állítólag a kieggel egy fokkal jobb, de mivel az istennek nem akar lemenni az ára, így egyelőre még várat részemről a kipróbálása.

Beyond Earth azóta se nőtte ki magát? Kijövetelkor próbáltam, de nagyon laposnak, jellegtelennek tűnt, kb 0 scifi érzéssel...

zorrobomber
Oké, de ha day1 veszi meg az ember akkor sem marad le semmiről... Úgyis előrendelem én is, csak még kitartok egy kicsit :D

Amúgy innen tervezem:
Sid Meier’s Civilization VI - 35.99€
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.09.29. 09:25:45

Persze van kockázat, de a videók és a játékmenet alapján nagyjából látom mire lehet számítani, nem várok űber csodát, de annyi változást igen, amiért megérheti a megvétel. (nem steam-es áron)
Utoljára szerkesztette: SANTANTICA, 2016.09.28. 21:26:31

molnibalage83
Ez kurva jó csatorna, elég sokmindent összeszedett és tálalta a srác.

zorrobomber
Pre-order <#levele>

(nehéz ellenállni nekem is(de azért emlékszem még a Beyond Earth-re))
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.09.27. 09:25:12

VI

Your payment has been validated and your pre-order has been successfully completed!

:)

Carmang
"Kászusz belláj"? <#zavart2><#idiota>

Amúgy frankó dolog lesz ez. Megfelelően összetett, logikus, és még valósághű is.

A kérdésem: a most akciós steam összes dlc-t tartalmazó Civ 5-höz. Lehet-e Magyaritást felrakni ami működik?
Pluskast
Na végre! Csak 6 részt kellett kivárni, hogy ezt is berakják :)

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Egy 6 éves (a Complete Edition 3 éves) játékról beszélünk. A hivatalos CIV oldalról átirányítva store-ba, 40€. Szóval az én nézőpontomból a több mint háromszoros ár (136€) kimeríti a zsebmetszés fogalmát. Ha a Valve zsebel, akkor is. Az akcióval pedig semmi baj nincs. Azon kívül, hogy egyszer vége lesz.

A korban igazad van, erre nem gondoltam.
Amiga
"Bár aki 6 év alatt nem volt képes beszerezni, azt egyáltalán nem is érdekli a Civ. "

Aki 6 éve 12 volt, most ugye 18, lehet hogy éppen most kezdi érdekelni a Civ.

A komplett pakk 10 euróért, hát igen, a Steam egy rablóbanda. Mellesleg persze a Steam nem lehet rablóbanda, maximum a valve, de ilyen lényegtelen apróságokba már bele se menjünk inkább.

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

A casus belli frankón meg lett csinálva. Megfelelő indok esetén nincs warmonger, szent háborúban feleződik.

//www.youtube.com/embed/pIS_6yoz__s
A Steam nem egyszerűen rablóbanda, hanem elsőrangú kufárok is. A -92% mennyei ajánlat, csak nem mindegy minek a 92%-a. Náluk ugyanis a Civ V Complete 136 €. A világon nincs hely ahol ilyen iszonyat drága lenne. Ebből aztán lehet csillagászati százalékokat engedni, amire ugrik a nép.
Az akciós ár persze jó, de 1 éve is lehetett venni ennyiért. És most is van ennél jobb ajánlat. Bár aki 6 év alatt nem volt képes beszerezni, azt egyáltalán nem is érdekli a Civ.
Jim Morrison

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Az átálló városok mi okból lettek vajon kitalálva? Mert nem komálom, mikor épphogy pluszban a happiness, aztán a nyakamba szakad 1-2 fellázadt város. Ráadásul hátráltatnak a fejlődésben, ami legalább akkora probléma. Sorban viszik el előlem a csodákat miattuk. Építem pl. az Ermitázst, erre leáll, mert az átállt városban még amfiteátrum sincs, nemhogy múzeum. Mire felépíteném, arra régen elhappolják előlem. Most éppen 3 Shoshone várost kaptam ajándékba egyszerre. Ezek legalább kicsik, 4 kör alatt felégetem mindet. Még mindig az a kisebbik rossz, mert eszemben sincs átvenni őket. Bár néha érdemes, mert egy nagy város sokáig termeli az unhappiness-t. Ha megközelíthetetlen helyen van, vagy nincs luxus nyersanyaga, felhúzom a bíróságot, aztán eladom pár aranyért. De nem vágom, hogy miért én szívok másik civ hülyesége miatt. Lehetne egy olyan opció, hogy nem kérek belőlük, húzzanak máshová.
Van más dolgom is, minthogy ezen agyaljak. <#smile>
Maala
Azt hittem, a várakozás a legfájdalmasabb része a dolognak. :-D

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

A fájdalmas részén túl vagyok. <#smile>
kép
Maala
Battle.net-es, Origines, UPlayes játékokat szintén így lehet aktiválni. :)

Én is úgy vagyok vele, hogy a Steam a legdrágább hely.

Igen. Kapsz egy kódszámot, amit a Steam-ben kell aktiválni. Steam, bal oldalon alul van a "játék hozzáadása". Megnyitod, kiválasztod a "Termék aktiválása a Steam-en" opciót. Oda bemásolod (beírod, ha jpg-ben kapod) a kapott termékkódot, és hátradőlsz. A Steam onnan mindent intéz. Letölti, és telepíti a játékot. Ennyi.
molnibalage83
És ezektől véve is Steam felületen futtatható?

A Steam a legnagyobb zsebmetsző. Pre-order Civ6 60€-ért? Hát persze. Vegye tőlük az, akinek nem számít a pénz.
40€ körül rendelhető olyan helyeken, mint a CJS, MMOGA, Instant Gaming, CDKeys. Ezekkel a boltokkal problémám sok év alatt még egyszer sem volt. A Kinguin adott egyszer rossz kódot, de a reklamáció után 5 perccel már küldtek is egy másikat. Elnézést kértek, és egy 20-as listából választhattam még 3 játékot ingyen. A kellemetlenségért. De akár instant refund-ot is kérhettem volna, ami ezekben a store-okban természetes dolog, ahogy a PayPal fizetés is.
Instantnak nagyon jó híre van...Nem lesz gond....Ezzel szemben én se szeretek előrendelt terméket megvásárolni, mert úgyis várnom kell rá. Akkor már ráér akkor amikor ki is jön.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Mert ezeket másik régióban veszik....Semmi baj az oldallal...Én már vásároltam innnen.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Játék függő. Illetve, hogy milyen csomaghoz jutottak hozzá.