Civilization
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Késõn vettem észre, egyszer csak azt láttam, h. barbár hordák vannak mindenhol a szigeten, és pusztítanak.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
tegnap folytattam egy 200körös játékot haverommal, manhatten project környékén hagytuk abba, csak ledobtunk pár atomot 😄 nekem ez új, idáig még sose jutottam^^
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
alien technology 😄
Az civek boldogtalansága olyan polgárháborút generált, hogy Tuvoknak kellett békefenntartókat küldenie a kontinensemre, hogy megfékezzem a csoportosan megjelenõ barbár hadseregeket. 😄
El lehet lenni public néppel, de mindig akad 1-2 olyan alak, aki áthúzza a számításaid. És néha elég bosszantó tud lenni.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Gondolkozom a játék megvételét. A warez verzióval elég jókat játszottam és kíváncsi vagyok, hogy a public néppel való multi mennyire életképes, illetve van-e itt társaság akiknek a játékaikhoz csatlakozhatnék-e.
Az operációs rendszeren is túl...
Küldtem mindkettõtöknek egy ideiglenes TS elérhetõséget, ott foglak várni.
Addig átnézem a host beállításokat, és akkor akár a szervert is megcsinálom majd, ha nektek jó.
Kezdésnek olyan népet ajánlanék, akinek hamar erõs gazdasága lehet, pl. Marokkó, ha kifogsz egy folyókkal tüzdelt sivatagot amit teleépítesz Kasbah-val (+1 kaja, termelés, arany) (asszem Chivalry kell hozzá), felvirágoztatod azt a területet, ahol senki más nem él meg. Kereskedelmi útvonalakért kapsz +3 aranyat és +1 kultúrát, ergo dõlni fog a pénz és jó esélyed van a kultúra gyõzelemre.
Vannak direkt városállamokra szakosodott Civ-ek, mint a görögök, vagy a svédek (utóbbit imádom), de összességében el lehet lenni nélkülük is. Alapvetõen a militaristic államokat szeretem (pl. Budapest 😄), mert idõnként megdobnak 1-1 katonai egységgel, és néha nem is szarral.
Ettõl függetlenül multiban nagyon elpicsáztak, mert nem harcra rendezkedtem be, elsõ alkalommal Attila még az elején csúnyán elvert a faltörõkkel, második alkalommal meg az eleinte jó szomszédnak bizonyult Shaka hátbatámadott. Elég pro volt mindkettõ.
Szóval nem erõltetem a multit, nehéz jó bandát kifogni.
Barbik csak ott spawnolnak, ahol "árnyék" van. Eleinte xp-t gyûjteni nagyon jók, aztán nem lesz helyük születni, eltûnnek. 😊 Settler mellé kíséret, alapszabály 😄
Még nincs, de köszi a tippeket, valszeg kicsit jobban beleásom magam 😊
Mi úgy multiztunk, hogy mi ketten voltunk 1 csapatban, melletünk 4-5 bot. barbárokat mondjuk hiába kapcsoltuk ki úgyis megjelentek meg mindig hülye helyen spawnoltak...
Ezután mertem multizni, én a coop (egymást segítjük) játékmódot szeretem, de valahogy mindig egy izgága Shaka vagy Attila mellé kerültem... Gondolom nem kell részletezni 😄
Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/
Viszont nekem egy olyan kérdésem volna, hogy amikor az egyik vezetõ megszólít és mondjuk kéri, hogy legyünk barátok, akkor valahogy arról a képernyõrõl elõ lehet-e hozni a diplomácia áttekintõ képet? Mert elég nehéz úgy válaszolni, hogy nem tudom ki kivel van. Elõfordul, hogy valakivel barátkozok, és köv. körben 3 másik szól be, hogy ne közeledjek hozzá.
Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a világ kongresszusban elfogadott tételek - embargó, luxus cikkek visszavonása, stb. - meddig él, mikor lehet ezeket visszavonatni, mert azért eléggé rossz, ha például engem embargó alá helyeznek. Ha ez X ideig áll fent, akkor oké, de én nem tudtam ezt levenni magamról. Sõt, szavazásra sem került újra.
C:Users"user"DocumentsMy GamesSid Meier's Civilization 5config.ini
; Enables the game core to run in a separate thread
EnableGameCoreThreading = 1
; Set the game core thread to use the Job Manager, or its own dedicated thread
GameCoreThreadingUsesJobManager = 1
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Hogy egy kis elmélet is legyen, többszálú programot írni nem könnyû, mert az adatterület tegyük fel közös (ha egy adott feladaton szeretnénk gyorsítani), viszont evidens hogy amíg az egyik szál dolgozik egy részén, ahhoz nyilván a másik nem nyúlhat, hiszen ki tudja milyen eredmény van benne. A sok blokkolás miatt (szinkronizálás) lehet hogy az eredmény lassabb lesz, mint egy szálon. Eltérõ funkcióval rendelkezõ modulokat, ahol közös adatterület nincs, könnyebb párhuzamosítani, csak ebbõl nem biztos hogy sebesség nyereség lesz. Azt látni kell hogy a processzorok teljesítményének növelése egy maggal lenne ideális (mert akkor minden program egyformán gyorsulna), viszont a a mai technológia ezt nem teszi lehetõvé, így viszont a szoftverekre vagyunk utalva, hogy azok mire képesek, ha egyáltalán van elméleti lehetõség egy bizonyos algoritmus párhuzamosítására. A jövõ persze a többszálúság felé mutat, de ma is jönnek ki játékok úgy, hogy 1 mag és kalap, tetû is.
kétlem fõleg hogy realtime AIt nem számol ami elvenné a powwát
nincs egyszerre annyi poly a képernyõn hogy összekéne szarnia magát a gépnek
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Si vis pacem, para bellum!