4740
Sid Meier's Civilization
-
#3734 Attilaval pl. tök jó így nyomni. -
korbin555 #3733 Hát ez nekem sem való, az hamar kiderült. Egy munkáshoz pl. 42 körre van szükség, telepeshez 54. Kb. tényleg szado-mazo.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2016.05.12. 13:47:44 -
mikromanus #3732 A kezdeti vezióban nagy mapon eg yidő után sokat "agyalt" körök végén a program. Ez valamennyire javítva lett a későbbiekben, de szerintem azért ott is volt még némi malmozási időszak. Marathon nekem sado-mazo volt, így kihagytram. Hirtelenke vagyok, no.
Kiadáskor még kör végi kávészünetek simán belefértek a 19-.20. századra. -
korbin555 #3731 Vagy 5 éve játszottam utoljára marathon sebességen. De most megnézem, mi igaz ebből a 10 percből. És ha már lúd, legyen kövér: Giant Erth Map, 22 civ, 40 city state.
A gépem ha nem is csúcs, de azért rendben van. Viszont ha tényleg idegesítően lassú lesz, fenntartom a jogot a kaszálásra. -
#3730 Hát igazán lehetne folytatólagos, amolyan Civ5 + BE 2in1... akár DLC formájában is, csak ne kelljen új játékot kezdeni. Tök érdekes lenne. -
#3729 Elnézem nekik a grafikát, ha 10 ellenfél felett marathon játékmódban nem 5 perc lesz egy kör csúcsgépen is. :D -
mikromanus #3728 Jöjjenek a technológiák az Alpha Centauri-ból? -
#3727 De, igen ez amolyan "cartoon-os" A grafika nem fog érdemben változni. Az ötödik rész alfa képein is ugyanúgy néztek ki az egységek, az épületek meg a táj, mint a véglegesben. De természetesen ez érdekel majd a legkevésbé, ha maga a játszhatóság fasza lesz, meg mondjuk végre képesek lesznek túltenni magukat azon a berögzült szarságon, hogy a technológiai fejlődés megáll kb a a kétezres évek elején. Mielőtt még valaki felhozná, az a birodalmi lépegető meg az X COM squad igazából semmi változást nem hozott e tekintetben az előző részekhez képest.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2016.05.12. 11:46:02 -
korbin555 #3726 Mindet nem tudtam megcsinálni, talán 15-20 hiányzott. Pontosan nem tudom, mert pár hónapja lenulláztam az összeset. De van néhány, amihez komoly kitartás kellett (pl. Ruler of the Seas), meg néhány, amihez szerencse.
A hotseat dolgokat is mellőzöm már. Anélkül pl. a "Raiders of the Lost Ark" kb. 1000 év alatt sem jönne össze. De van még vagy 20-30, ami hotseat nélkül nagyjából esélytelen. Ilyesmire már nem hajtok.
Egy időben napi olvasmányom volt ez. Rengeteg segítséget jelentett az acsik gyűjtögetésében. -
#3725 Szeptemberben összehasonlítom Steam meg gog.com árakat és az olcsóbb helyen megveszem.
1802 óra alatt kimaxoltad az acsikat? :) Én 600 óra alatt csak 255/287-ig jutottam. -
#3724 Nekem tetszik! Egyébként is, ha a játék jó akkor tök mindegy. Az elején a Civ 5 sem volt szimpatikus, aztán végül kiderült hogy tök jól illik az art deco stílus a játékhoz, utólag már-már zseniálisnak hat. -
korbin555 #3723 1802 óra az elmúlt 4 évben (2 évig virágboltival toltam, azzal együtt már biztos elhagytam a 3000 órát is). Ezt viszont megveszem, ahogy kijön. De nem 25 rugóért a Steam-től, mert lesz az máshol 20-ért is. -
mikromanus #3722 Hol "cartoon" ez neked. Olyan pergamenes, meg újságcikkes/híres (később régi híradós) hatás inkább. A Nagy Civilizáció eseményeinek és felfedezéseinek feljegyzése a kor eszközeivel. Sílusos, de legalább semmi támpontot nem ad a leendő játékról.
A screenshotok meg inkább olyan pre-alfásak. Tuti lesznek változások. Hajlamosak a civben is pofásabbá tenni a dolgokat részről részre. A vas elegendő hozzá a többségnél, akkor meg belefér...
Utoljára szerkesztette: mikromanus, 2016.05.12. 10:11:41 -
#3721 Csak nekem nem tetszik ez a cartoon-os grafika? Miért kell már a Civ-ekbe is ilyen beleerőltetni. Szerintem nem illik bele, gáz. -
#3720 Irreális elvárás, hogy a jó minőségű játékok ugyanúgy 50 dollárba kerüljenek, mint 20 éve. Jó reggelt! Egy kiló kenyér se 2 forint 20 fillér már!
80 euró tényleg mellbevágó elsőre, de én day1 habzsoltam az ötödik rész tartalmait és az úgy sokkal többre jött ki, lehet duplájára, triplájára. Viszont benne 600 órám, ár/játékidőre lehet így is ez a legolcsóbb szórakozásom/játékom.
Mindegy, várós, preorder a deluxe. -
#3719 Tény hogy nem szimpatikus húzás, de azért azt is látni kell hogy ha nem lenne akkor már szinte követelnék az emberek a DLC-t, és pár új nép azért még nem fegyver skin. Az 5-höz most vettem meg Koreát 1€-ért, ennyi nem vág a földhöz, és kibírtam nélkülük ezt a pár évet és párszáz óra gametime-ot... A trailer kisatírozott melle szintén ugyanez, ha nem lenne kisatírozva az lenne a baj. Mondjuk ha már választani lehet én is inkább a mellfóbiások hadával küzdenék. De mindegy is, jön, ez a lényeg. -
korbin555 #3718 A hírnek örülök. De nem a Steam-en fogom megvenni, mert pofátlan áraik vannak. Biztos vagyok benne, hogy máshol olcsóbban hozzá lehet majd jutni.
Egyébként még meg sem jelent, de már kezdődik a lehúzás. A "Digital Deluxe" kiadás +20€-ért ad 4 dlc-t. (“new maps, scenarios, civilizations and leaders.”) Hogy nem szakad rájuk az ég... -
Timbu #3717 Civilization VI Na, majd a második kiegészítő után elkezdek vele játszani. Mellesleg elég jó az ára. -
korbin555 #3716 -
#3715 Próbáld meg írásvédetté tenni a file-t miután átírtad, ha még nem tetted meg.
Utoljára szerkesztette: mooo, 2016.05.07. 10:59:47 -
korbin555 #3714 Srácok, hogyan kell aktiválni a debug panelt? Emlékeim szerint elég volt, ha átírtam a config.ini fájlban a nullát 1-re. De most ha átírom, játék indításánál (vagy betöltésénél) visszaáll nullára. -
#3713 Így történt ahogy írod. Ha a MODok között be akarod kapcsolni, most sem engedi (ugyanaz a hibaüzenet), de ha elindítom (a MÓDOK menüpontból), akkor működik. Eddig ugyanis nem indítottam el, mondván, hogy nincs bekapcsolva, tehát nem fog működni. -
korbin555 #3712 Megvan a "Longest. Name. Ever" achievement is. 34 várost kellett leraknom hozzá. Könnyű volt és unalmas, de a cél most nem az volt, hogy izguljak. Nem is vittem végig, ahogy feljött az acsi, befejeztem. Mondjuk ha előre tudom, hogy a legalacsonyabb fokozaton ilyen baromi sok happiness pontot tudok generálni, fele idő alatt is megcsinálhattam volna.
-
Yossi #3711 Köszönöm -
korbin555 #3710 Pardon, a G&K verziót akartam linkelni. A másik csak az alapjátékkal megy, nulla bővítménnyel. Sajnos már nincs gazdája a Nights mod-nak, a készítője évek óta eltűnt. BNW verzió nem is készült belőle. -
korbin555 #3709 Az másnál is előjött, de valakinek pl. 2 tankot adott. Ha egyről beszélünk, nekem így működött:
1. Játék indítása előtt: cache mappa teljes tartalmának törlése + ModUserData teljes tartalmának törlése.
2. DLC menü - G&K kivételével MINDEN bővítmény tiltása.
Így lejátszottam vele pár hete 4-5 játékot, és nem láttam bugot. De az említett mappákat minden játék előtt újra töröltem a biztonság kedvéért.
@Zogu Talán a cache + ModUserData mappák törlése neked is segít. Azt úgyis újragenerálja a játék minden indításkor. -
Yossi #3708 Arra van ötletetek, hogy a Civ Nights mod miért ad nekem BC 4000-ben, kezdéskor egy armored infantryt warrior helyett? -
Yossi #3707 Fel van patchelve a játék? -
korbin555 #3706 A földrajzi helyet sosem vette figyelembe a játék. A jellemzőket viszont igen. PL. az arabok sivatag tile mellett kezdenek, az inkák hegy mellett, a polinézek tengerparton, etc. (általában) Ez valóban ki és bekapcsolható itt. Akkor berakhatja Egyiptomot a dzsungelbe, az oroszokat a sivatag közepébe, vagy Indonéziát a tundrára.
De valós kiindulási helyet mod nélkül sosem lehetett beállítani. Azon meg ne csodálkozz, hogy sokan használnak kiegészítőket. Lassan 6 éves a játék, és aki az elejétől tolja, már mindent megtesz, hogy fenntartsa az érdeklődést.
Biztos jó helyre másoltad? c:\Users\.....\Documents\My Games\Sid Meier's Civilization 5\MODS\
Játék indít, Módosítások (elfogad) és már tölti is be magától. Játék indításánál: Egy játékos mód - Egyedi játék - Yet (not) Another Earth Map kijelölése, módosítás betöltése. Ennyi.
Működnie kell, az egyik legstabilabb mod. Sose volt gondom a régebbi verziókkal sem. -
#3705 Megtörtént a "mod" letöltése, bemásolása. Sajnos nem engedi bekapcsolni se a modok között. Ehelyett üzen: "Mod is missing required dependencies". Azaz a modhoz hiányzik a függelék? Igen, már emlékszem ezt tavaly is kipróbáltam hasonló sikerrel. A másik kettőnél pedig egy már telepített verziót hiányol, így mindegyik használhatatlan a számomra. Azért még egyszer köszi, hogy foglalkoztál vele.
Utoljára szerkesztette: Zogu, 2016.04.08. 11:39:28 -
#3704 Való igaz, úgy van, ahogy írod. Akkor is, most is elolvastam jó pár leírást. Mind azt írja, hogy alapból (maga a gyári játék) figyelembe veszi a földrajzi összefüggéseket, amit ki-be lehet kapcsolni. Na ezt nem találom, de lehet, hogy hibás a játék ezen része. Gondoltam azóta valakinek talán azonos problémája van (volt) és talált "mod" nélküli megoldást. Látom nem sokakat érdekel már az alapjáték. Kipróbálom a "modokat". Köszi még egyszer is. -
#3703 -
korbin555 #3702 Mindjárt el is kezdtem egyet hatalmas térképen (22 civ+41 city state) az ausztrál őslakókkal.. Nem hinném, hogy kitúrnak a szomszédok innen. Csak gyorsan rá kell mennem a kajára meg a desert faith-re, és rendben leszek. -
korbin555 #3701 Pár napja jött ki egy friss verzió, rengeteg térképpel. Íme.
-
korbin555 #3700 Ugyanezt ugyanitt tavaly nyáron is megkérdezted.
"Tud valaki segíteni abban, hogy a térkép szerint kezdjenek a nemzetek? Sok mindent kipróbáltam (állítgatni a beállításokban), de mégis véletlenszerűen adja a helyeket (pl. Gerorge Wasington esetében). Tizedikre sem sikerült Észak-Amerikába helyezni."
Akkor megkaptad a választ, és meg is köszönted. Ilyen gyorsan felejtesz? -
#3699 Köszi a választ. Nem az indiánokra gondolok. Már amikor kiválasztod Washingtont a háta mögött (a rajzon) megjelenik néhány keleti állam a térképen. Na arra a beállítási opcióra lenne szükségem. Én is úgy tudom, hogy van, de eddig hiába kapcsolgattam bármelyiket, bárhova. Aki tud, segítsen!
Utoljára szerkesztette: Zogu, 2016.04.07. 11:03:25 -
korbin555 #3698 Á, dehogy. Bár 1-2 éve már 230 körül jártam, de lenulláztam az egészet. Hogy kicsit újra érdekesebb legyen. A maradékot úgysem tudtam volna megcsinálni. Mostanában pedig már kevesebbet is játszom, mégis csak 5 éves a játék.
Jöhetne már a Civ 6. -
Már csak ez az egy acsi hiányzott? -
korbin555 #3696 Köszi, közben megcsináltam, éppen a görögökkel. Archipelago apró térkép, 4 civ, 8 city state. Kicsi szigetek sokasága, nem bírtak a végtelenségig terjeszkedni az ellenfelek. A két legközelebbi szomszédot flottával letoltam (lényegében minden város tengerparti), végül megcsináltam a diplomáciai győzelmet prince fokozaton. Köszönhetően a városállamos bónuszoknak. Egész jó móka volt. (Előtte Indiával elbuktam duel térképen Korea ellen.)
Egyébként ha aktív a beállításoknál az "Egy város kihívás" (OCC), nem is enged telepest gyártani. Az elfoglalt városok pedig azonnal eltűnnek, beleértve a fővárosokat is. Az ellenfél persze el tud foglalni városállamot, hogy keresztbe tegyen nekem. Ha visszafoglalom csak felszabadítani tudom, bábot csinálni, vagy elfoglalni nem lehet. Akkor már nem 1 városom lenne, nem engedi a gép. De eszembe sem jutott volna, kellettek a szavazatok. -
#3695 Duel méretű térkép és bármelyik nép csak ne gyárts settlert, ne alapíts várost és ne foglalj el egyet se. Talán a görögök akik jóban vannak a kisvárosokkal és úgy könnyebb a diplomáciai győzelem.