civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • Kmarha
    Azért szeretem, hogy békésen építgetem a bányáimat. mikor rám támad az egyik szomszéd. Mondom lecsapom a városom felé közeledő harcosát, erre mind a 6 velem kapcsolatban álló nemzet leminősít, mert agresszor vagyok. Hát nagyszerű, legközelebb akkor kivonulok, és átadom a civil lakosaimat az ellenségnek.

Nekem eddig bejön a játék, elég sok új apróság van benne, amivel manipulálni lehet a játékon belül.. a grafika sem rossz, bár ezt a napszak változást pár screenshot után inkább kikapcsoltam.
    Kicsit nehézkesnek tűnik (lassúnak), nehezen átlátható nem csak a térkép, de a helyzet is (pl nehezen veszem észre, ha támadnak - értem, hogy ott van az oldalsó sávban, de ott legtöbbször annyi a felesleges infó, hogy sokszor nem is foglalkozom vele -, még nem igazodtam el azon, melyik great persont, hol tudnám bevetni - igen, fehér körbe mutatja, utólag, de előre még nem tudok velük tervezni - , stb), plusz nagyon nagyon szoros lett a játéktér. Legközelebb megpróbálom a legnagyobb térképen, hátha.

Ettől függetlenül egyenlőre elvagyok vele. A vallásba ebbe a játékba pl még nem is sikerült belekóstolnom. Majd ezt is a következőben (csak még leszórok pár atomot kíváncsiságból, ha már úgy is vörös arcba fordult mindenki :D)