19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Betyarkoro #16288 Megosztanad a 3 setupot? Hogy pontosan miket állítottál?
Én silverstone internationalen nem bírtam 1.5:xxx alá menni pedig láttam 1.3:xxx időket is -
Itt az egesz rendszer (pl. GUI) meg az tizeneves rF1 hozomanya;) Rendberakjak az egeszet, de kell nekik egy ev. Ez is egy mini ceg, ai ezzel foglakozik, plusz parhuzamosan az AMS-t s piszkaljak, egyelore nulla beveteluk van belole, de ha lesz, valszeg akkor sem eri majd el 1db AC DLC eladasi beveteleit;)
Ez sose lesz a public szervererek mekkaja;) Igazabol, egyik szim sem az. Az AC-nal is inkabb az extra tartalom es a fun viszi a primet. Persze, ki lehet fogni jo versenyeket, de aki kicsit komolyabbra vagyik (tarsasag, korites, korszam, szervezes, stilus stb.), az valszeg labrazast kap a public fun-tol;D -
Megneztem a Radical-t, eleg jo cucc.
Olyan, mint varhato: kicsi, konnyu, alacsony, kemeny es merev. Nagyon szamit az elso-hatso mevevites aranya es a bazinagy hatso szarny. Alapbol jo sok leszorito erot general elore, igy a kanyarodashoz es gumihasznalathoz (erosen valtozik a melegedes, az elmelegedes es kopas!), piszkalni kell – palya es igeny szerint – a hatso szarnyat.
A felepites es a diffi miatt mindenkeppen a hatsok kopnak jobban (legalabbis nalam:P). Alapbol a harom szokasos beallitasi stilusbol kell/lehet valasztani: gyors, stabil es a gumiban tartos.
A default beallitas (tablazatban 1. etap) a "tartos" tipus lehet (7-es szarny). Nagyon pontosan tartos, gyors, de nem annyira pontosan alul- es tulkormanyzottnak tunik. De a gumik egyeloen es jol melegszenek.
Csinaltam masikat (2. etap), max hatso szarny (11), kicsit lazabb hatso merevites, kissebb camber. Valamivel gyorsabb, kisebb idoszorassal, kanyarbol stabilabban lehet gazzal kijonni, de elegge eszi a hatso gumikat.
Es a vegen egy laza beallitas (3. etap): 5-os szarny, lazabb elso merevites, meg kevesebb camber. Koridoben a legjobb es 1 tizeden belul stabil korok. Jol fordul, tekeredik, ellenkormanyzassal tarthato es meg gyorsithato is;) De zabalja a hatso gumikat (nincs leszorito ero, sokat csuszik oldalra), plusz a sok elso leszorito ero miatt, gyors elmelegedesek vannak az elso gumikon (pirosba/feherbe fut).
Hasznalat szempontjabol az elso (minimal modositassal) versenyre, a harmadik idomerore jo;)
Norisring teszt, a komolyabb fektavok es visszaforditok miatt.
A eles teszt elott lefutottam ugyanezt a 3 etapot, hogy ne legyen a "palya tanulas" miatt kulonbseg az etapoknal;)
-
Betyarkoro #16285 Én meg még mindig remenykedek.
Nem a techel van már baj.
Azt mondta marcel korábban hogy vmi alacsony szintű pipeline na van a bottleneck. Már nem empexem hogy fogalmazott pontosan.
Azt meg lehet javitani. Utolsó patchba is vmi ősi bugot javitottak.
Ők korábban azt mondták hogy major perf javulás már nem lesz ehhez képest utolsó patch néhány arcnak elég major volt.
Fullscreen vsync is bugos meg mindig. -
ok, azt meg megnezem, de az egy eleg ingerhianyos palya nekem. (kb mint egy sivatag) -
oke ez elottem is tiszta, annyira nem merultem el benne, hogy nezzem a cpu, vagy a gpu a keves, de majd mindjart kiprobalom.
De ha nem lehet normalisan vr-ben jatszani vele, akkor olyan mintha nem is lenne benne. Igazabol csak ezert kaptam elo ujbol. Ilyen tempoval kulcsinnel, ac simant ment egy 7970-el. ami azert nem mai kartya.
De ezek a bazari kijelzok pl ac utan, mindig megmosolyogtatnak, oke ki lehet oket kapcsolni.
Olvastam, hogy majd ezeket is rendbe teszik egyszer.
public multi meg mindig halott, bar mintha javult volna a helyzet, mondjuk a 0-rol nem nehez javulnia.
Na majd elokapom egy-ket honap mulva megint, addig szoritok a jelenlegi jatekos bazisnak :)
-
Betyarkoro #16282 Szerintem próbáld nolaval. Ne modokkal. -
Itt az rF2-ben a DX11 es a VR meg eleg friss (1-2 honapos beta), raadasul kenyszerbol a DX9-re epul. Az AC-val nehez hasonlitani, ott 4-5 evig csak a DX11-et es a rendert reszeltek, raadasul szmaolasi iegnyben is sokkal kevesebbel beeri (regi rendszeru gumi, nincs realrod, napszak, idojaras, dinamikus vilagitas stb.).
Ha rafekudnek az rF2-re rendesen, talan 1,5-szeresere fel tudjak gyorsitani, de szerintem az alap rendszer miatt sokkal gyorsabb nem lesz:( -
Az lemaradt valoban vr alatt probaltam. De igazabol mindegy, az csak egy megjelenito, ha nagyon nem rontottak el valamit a kodban, vagy nem tamogat egy ket vr trukkot amit az uj kartyak tudnak.
Norising, bathrust, stb. Meg a assettobol konvertalt nordschelife-ot is neztem.
(gtx 1080)
Meg jo multkor a r3e-t is neztem, na az ennel is joval rosszabbul teljesitett.
-
Betyarkoro #16279 Melyik gyári pályára gondolsz?
VR-t használsz?
Milyen géped van? -
Kicsit ragyurhatnanak az optimalizlasra ugy osszessegeben, nem a dx9 vs dx 11-re gondolok, mert pl a lenti gyari palyat is kiprobalva, mindegy, hova butitom a grafikat, csokkentem az a.i-t, vannak bizonyos reszek, egyszeruen keptelen tartani a 90 fps-t. Mas gyari palyara is igaz.
Ebbol az szempontbol AC fenyevekkel elorebb jar.(hala a konzolos megjelenesnekis :) )
Szoval igy nem valami nagy fun.. -
Betyarkoro #16277
Nekem az egész 13 gb-n elfér. W7 és 3dsmax.
Előző postomban a 60gb az a max tárhely. Dinamikusan növekszik igény szerint.
Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.07.02. 11:58:58 -
formula1996 #16276 Na igen, csak windows 10en ez felejtos, mert szetcrashel az osszes 3ds max amihez van hivatalos plugin.
Virtualis gepen enis gondolkodtam mar, csak nincs annyi helyem :/ -
Betyarkoro #16275 http://www.mediafire.com/file/ssegaaw57tyucsh/Putnam_Park_V1_1.rfcmp
Changelog :
- Replaced Static flags with animated ones.
- Add some crowd
- Add some flash for the photographer
- Various gdb
- Fix the transparency tree
- Fix some Shadows
- Updated DX11 -
Betyarkoro #16274 VMware playerben megy a 3ds max 2012: http://i.imgur.com/fthe3Gx.png
Innen tudod letölteni: https://www.vmware.com/products/player/playerpro-evaluation.html
Telepíted értelemszerűen.
Majd elindítod és létrehozol egy virtuális gépet.
1.
2. Ha nem ismeri fel hogy mit szeretnél telepíteni akkor itt beállítod.
3. Hova mentse és milyen néven a virtuális gépet.
4. Max tárhely méret a virtuális gépnek.
Ha ez megvan köv képernyőn finish. Telepítés elindul. Végig csinálod értelemszerűen. Amikor a windows 7 elindul és már az asztalon vagy telepíteni tudod a VMware cuccait a virtuális gépben. Lehetőséget fog kínálni rá a virtuális gép ablakának az alján. De meg tudod csinálni a menüben is: http://i.imgur.com/7d6AGeD.png
Ebben a menüben tudsz új isokat csatolni a virtuális géphez: http://i.imgur.com/LANVAzJ.png pl egy 3dsmax iso-t.
Innentől kezdve a virtuális gép ugyan úgy működik mintha egy fizikai gépen lenne. Max gépedtől függően kicsit lassú.
Ebben a menüben tudsz könyvtárat megosztani a fizikai gép és a virtuális gép között: http://i.imgur.com/5PWTLiE.png
Ezzel a módszerrel tudja mindenki használni a hivatalos pluginokat.
Lehet dolgozni az új 3dsmax-ban majd elmenteni a projectet és visszatölteni konvertálás céljából a 2012-be. Vagy ha elég jó géped van akkor az egészet csinálhatod a virtuális gépben.
Akár az rfactor 2-t is feltelepítheted a virtuális gépbe és egyenesen a moddev könyvtárba exportálhatsz. Moddev futtatását nem próbáltam ki. De technikailag lehetséges. Bár én inkább csak kimásolnám az exportált cuccokat a rendes rf2 moddev-be. -
Itt is azt mutatja amit a belső kamerákból lehet látni, na meg a pálya mellől a lelátóról. Nincs se az 1-es, se a 12-es előtt nagy lejtő aztán hosszú szinte vízszintes szakasz, hanem sima lejtő van a kanyar bejáratig.
Olyasmit hibázott itt a Codi, mint annak idején az első Le Mans pályáknál a modderek. A második sikán után van egy enyhe jobbos, majd egy jobb törés, és az éles jobbos (Mulsanne kanyar). Na itt a sikán, és a jobb törés közt félútig emelkedik, utána lejt a pálya, van ott kanyartól kanyarig egy domb. Na ezt úgy csinálták eleinte, hogy valahova félútra beraktak egy púpot, előtte - utána vízszintes. :) -
Hellboy76 #16272 "Aki moddol az hogy csinálja? 3DSimEDből konvertál .3ds-be az beolvas 3ds maxba majd visszafele és materiálokat meg SimEDbe szerkeszti?"
Az alap a 3DSimED, azzal megy az alap konvertálás, amin textúrázni kell az max-ban.
Én RF1-es formátumba mentem egy könyvtárba, amit át akarok vinni, majd max-ban pluginnal be lehet olvasni egy könyvtár összes elemét, aztán texturázás (lehet importálni már más pályánál definiált anyagokat), aztán a hivatalos pluginnal export. Ahhoz pedig már nem kell nyúlni 3DSimED-el.
Gondolom ez a szintkülönbség, ami itt található: https://www.formula1.com/en/latest/features/2016/10/highs-and-lows---which-f1-track-has-the-most-elevation-changes-.html elég helytálló kell legyen.
Most már kíváncsi vagyok az F1 2015/2016-os verzió mennyire illeszkedik ehhez. Megcsinálom arról a hasonló grafikont, aztán meglátjuk. -
Tegnap pont ezen a pályán teszteltem a Radicalt. :)) -
Kepek, csak ugy (SRT-Norisring_v112_DX11) :)
-
Szerintem követett egy UFO miközben felvetted ezt a képet. Nézz csak bele a visszapillantóba!
-
Betyarkoro #16268 Menő. Melyik játékból van? -
Max-ban tudsz módosítani is a a pályán? Igazából két hülyeséget látok benne így videók alapján:
1) A célegyenes vége onnantól kezdve, hogy elkezd lefelé menni már nem törik meg. A Codinál van egy lejtő, majd a bokszutca kijárat után vagy 50 méterrel vízszintesre vált, és így is megy el az egyes kanyarig. Onnan megint lejt tovább ahogy kell. A valóságban az a törés nincs benne.
2) Ugyanezt eljátszották a 11-es és a 12-es kanyar közt is. Van egy lejtő, majd az egyenes közepén vízszintesre vált a pálya. A valóságban ez egyenletesen lejt a kanyar bejáratig.
Plusz van mégegy dolog, bár ez már szőrszálhasogatás a javából: a célegyenes vége igencsak huplis lehet. Tavaly volt szerencsém testközelből nézni, ahogy a DTM Mercik elpattognak ott az aszfalttól. :)
Amúgy maga a pálya szép. Sőt, talán rF1-hez már meg is csinálták egy korábbi verzióját, de ez a két lejtőhiba talán már azokban is benne volt. -
formula1996 #16266 Egy kép róla:
-
formula1996 #16265 Egyszer már elkezdtem konvertálni a Codemasterses hungaroringet pontosságra szerintem eléggé ottvan meg épületek is jók. De egyetem mellett időhiányában nem foglalkoztam vele túl sokat. Most elő akartam keresni viszont nem találom hova lett
UPDATE: közbe meglett, ha időm engedi akkor nyáron foglalkozok vele, bár 3ds max plugin hiányában elég nehéz.
Aki moddol az hogy csinálja? 3DSimEDből konvertál .3ds-be az beolvas 3ds maxba majd visszafele és materiálokat meg SimEDbe szerkeszti?
Utoljára szerkesztette: formula1996, 2017.07.02. 00:57:18 -
Érdekes, gyakorolni kell. Kicsit a féket túlzásnak érzem, maximális erőnél csak gondolok a fékezésre és blokkol. Amúgy szépen lehet vele menni, de ha esik az eső akkor vége a mókának, nincs esőgumi. -
Betyarkoro #16263 Nah, Másoknak nincs véleménye az új kopcsiról?
Alexease, Neked? :D -
A video alapjan teljesen jonak tunik. Ha "levonogatom" a jatekos reszrol a kamera pozicio elterest es a nagyobb FOV-ot, akkor megjobb. -
Nem tudom, hogy ez segít e:
-
Hellboy76 #16260 Majd meg vizsgalgatom a szintkulonbsegeket.
Mikor Barcelona-hoz vettem at objekteket, az az utolso szektor ki eteleven szinte teljesen illeszkedett a szkennelt feluletre.
Meg van restanciam, pl Marrakech Barcelona fasitas...
De most az egyik kart palyat finomitom max-ba a megjelenites ota szerzett ismereteimmel. -
Betyarkoro #16259 Biztos a hőbörgés miatt. :D -
Ami van eleg regi (2013), es ki tudja annak az alapja honnan van. Elvileg az uj Codies-ben jnak kell lennie, de allitolag meg sem:) En nem tudom megallapitani;)
Ha nagyon konvertalnal, azert elotte erdemes korbekerdezni, a hozzaertok szerint melyik lenne jo. -
Valamit reszeltek a programon, mert nalam most beall a kormany (G25) az auto kormanyszogere. -
Betyarkoro #16256 Szerintem az összes keringő hungaroring a raceRfactor2013-pakkból van azok egyrésze meg codemasters játékból. -
Hellboy76 #16255 F1 2015-2016-os Hungaroring verzio is erdemtelen konvertalasra?
Amik vannak, azok honnan valok? -
Solt #16254 Köszönöm Urak, nyúzom aztán visítok ha valami nem tiszta... :) -
Eselytelen:) Teljesen mas rendszer, ipari cucc, eleve felhoen tarolnak minden cuccot, rendszeresen frissitik, onnan toltodik stb. Es ott az 1cm nem azert lenyeges, mert "jol nez ki" es reszletes, hanem azok a fizikalis adatok a palyarol.
Ha ISI-nek lesz valami kovetkezo huzasa, talan/valszeg mar azt a rendszert portolja a "jatekosoknak" is (modernebb grafikaval, akkor mar izmosabb gepekre, talan DX12 vagy hasonlo). Bar lehet, total kiszallnak a jatekos-szimek vilagabol, most mar tul nagy a konkurencia, kicsit elszalltak a dolgok (igenyek, tartalmak). -
Az az Exaggerate Yaw megcsuszaskor/kanyarodaskor a pilota (kamera nezet) fejet csavarja ellenkezo iranyba. Vagy valami hasonlo. Eleg zavaro. 0% :) -
goldboy #16251 Most láttamcsak hogy rFPro-ban most frissítettek cm pontos Hungaroringet
Egy ilyet teljesen lehetetlen megszerezni, konvertálni?
-
guftabi96 #16250 Igen, közben a fejlesztők jelezték Discordon, hogy az AI jelenleg túl gyors.
Utoljára szerkesztette: guftabi96, 2017.07.01. 18:33:12 -
ManoNegra #16249 Valószínűleg az AI van túl gyorsra állítva, sokan szóvá tették ezt a hivatalos fórumon.