19779
  • Betyarkoro
    Szerintem a steering rate-nek semmi köze a kormányhoz.
    Én úgy tudom hogy az a Keyboard Steering-et módosítja a controller.json-ba. De ezért most nem indítottam el a játékot h megnézzem jól tudom-e...

Az exaggerate yaw meg a kamerát piszkálja mikor kanyarodsz.

Jegyezd meg hogy mennyin van most. Húzd le minimumra és töltsd be egy pályát majd kezdj el körözni rajta. Menj pár kört. Majd kilép és tedd fel maxra. Ugyan úgy menj egy pár kört. Ha észreveszed a különbséget akkor úgy állítsd be ahogy neked tetszik. Ha nem akkor rakd vissza úgy ahogy volt. :P
  • Solt
    No igen, az a Hungaroring... :(

A Steering Rate biztos a linearitás? Alapból valami 20%-ra teszi... és ami az a Exaggerate Yaw?
  • Alexease
    Sajnos Hungaroring nincs normalis. Nincs rendes forras. Ami a fenti/lenti linkeken van, hasznalhato, de messze nem tokeletes.

Steering Rate (linearitas): 100%
    Speed Sensitivity (sebesseg fuggo): 0%
    Car-specific: 1.0; de kormanytol es autotol valtozhat, addig mehet fel, amig jo lesz es nem clippingel)
    FFB Smooth: 0–10; kormany fuggo, ha nagyon kemeny, raz, akkor mehet feljebb, de a tul sok lag-os lesz.
    Wheel Range: auto fuggo, a Wheel Set automatan allitja, ha nem, akkor be kell allitani! Ugy is feltuno, ha a formula 900-at fordul:D
    FFB Minimum: kormany fuggo, kozepso FFB holtjatekhoz, fogaskerekesekhez 5-10% is kell.

A kormany es pedal linearitas, erzekenyseg, deadzone az ezek alatt levo gorbeknel allithato (min, max, center stb.). Autonkent vagy auto tipusonkent erdemes configokat elmenteni (openwhee, GT, street; 450/720/900; paddle/stick/hpatter; stb).

Az rF2 menukben nagyon sok minden beallitas nincs benne, nem ferne ki (tobb szaz lehetoseg).
    Igy erdemes atnezni a file-okat is (..\rFactor 2\UserData\player\player.JSON; ..\rFactor 2\UserData\player\Controller.JSON;..\rFactor 2\UserData\Controller\).

A controller.JSON-ben is vannak erdekessegek.
    - Steering torque sensitivity: FFB nyomatek gorbe, alapbol 1.0, azt emelve erzekenyebb, korvetlenebb lesz az FFB (mint az AC-nal bevezetett filterezes).
    - "Off-road multiplier: fuvon es egyeb helyeken ha nagyon raz, akkor ezt erdemes csokkenteni.

Vagy a player.JSON-ben nehany:
    Auto Blip/Lift, Repeat Shifts, vagy kulonfele emitter flow beallitasok, amikor a fust/por/viz utkozik/keruli a sajat es masik autokat. Meg meg eleg sok;)
  • guftabi96
    A workshopban lehet nincs, de itt van egy.
  • Solt
    Üdv Urak,

No egy kicsit több alvás és kávé után lehiggadva nekifutottam még egyszer... nem tudom, hogy az előbbiek, vagy az azóta érkezett frissítések oldották-e meg, de most már eljutottam VR alatt a boxig, pályáig... Istenem de rég hallottam ezt a "szííít-szííít-szííít" felkiáltást ülésállításnál! :D

Grafikai dolgok nem lényegesek, azokat majd használat közben belövöm, viszont FFB beállításban (T300) kérnék egy kis segítséget, hogy mit hova,

Steering Rate:
    Exaggerate Yaw:
    Car-Specific FFB Mult:
    FFB Smoothing:
    FFB Minimum Torque:

Illetve steam műhelyben nem találtam Hungaroringet... nincs, vagy én vagyok tök? Egyébként mentem pár kört Bathurst-n a BTCC-s Hondával és a Megane-l... hát baszki, orgazmus közeli állapot.
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.07.01. 12:59:41
  • JUVEfun
    Köszönöm ! kis finomitgatásokkal teljesen élvezhetővé vált !
  • guftabi96
    Én mentem vele most pár karikát.
    Jó kis kocsi, bár nem teljesen olyan, mint ahogy én elképzeltem.
    Elég könnyen meg lehet fogni, ha elindul a hátulja. Alacsony sebességnél nagyon alulkormányzott, bár gondolom ezen egy setup segít.

Viszont én még nagyon lassú vagyok vele, nem tudom, hogy találkoztam-e már szimulátorban autóval, aminél ennyire nem találtam a tempót. Egyszerűen nem tudom, hogy mit csinálok rosszul. Most mentem Silverstone-ban pár kört, és 2:07-es volt a legjobb köröm. Volt benne hiba, de akkor is, ezen nem tizedeket, hanem másodperceket kellene faragni, és nem tudom, hogy mit csinálok rosszul :D (még a 95%-os AI is 2:04 körül megy)
    Utoljára szerkesztette: guftabi96, 2017.07.01. 12:52:45
  • Betyarkoro
    Valaki kipróbálta már a SR3-mat?

Mik az első benyomások?
  • zolee145
    Elvileg teljesen logikus dolog egy difizáras autónál. Elfordítod jobbra a kormányt, lekerül valamennyi súly a jobb oldali kerékről. Ha utcán nagy gázt adsz az autó megy tovább a megadott irányba, csak épp elforog az ívbelső kerék. Egy difizáras autónál viszont nem forog el az ívbelső, viszont a nagyobb tapadás miatt az ívkülső kerék kormányra gyakorolt hatása érvényesül jobban.
    Ha egyenesben padlózol egy ilyen autót akkor a bal kerék jobbra akar fordítani, a jobb kerék meg balra. Ha közben itt-ott vannak víztócsák akkor szépen megrángatja a kormányt a kezedben.
    Elsőre nekem is szokatlan volt. Meg úgy általában mindenkinek, hiszen elég kevés embernek van otthon difizáras elsőkerekes 300+ lovas kocsija, slick gumikon. :)
  • Betyarkoro
    Hát. Ez megint az a téma amiről egyszer már vinnyogtam a topicban.
    S397 csinál sok mindent de beszélni csak pár dologról beszél.
    Vmit csináltak a CPM tire modellel. Az egész cucc verziót lépett. Viszont erről nem beszéltek. Most minden FWD autó amihez ők hozzányúltak fura ffb-t produkál. Ha még nem patchelték meg a BTCC kocsit. Akkor ha cserélsz gumit. pl soft v hard. A régi nem cpm-es tiremodel fog betöltődni. És vissza kapod a régi ffb-t. Viszont ha az alap mediumot próbálod. Akkor az S397 által kiadott CPM medium gumi fog betöltődni ami a fájlok szerint a CPM model egy újabb verzióján fut.

Most nem tudni hogy ők fixeltek vmi bugot a CPM modelben vagy behoztak vmi bugot vagy új feature-t ami az egész ffb érzést megváltoztatja.
    Egyébként a kocsi is lassabb mint a régi verzió.

A clio is furább szerintem mint volt.

Igazából annyit tudsz tenni hogy állítasz a setupon. Az fog változtatni az ffb-n.
  • Betyarkoro
    Nem jól linkelted be amit beakartál linkelni. :P
    Most mindenki csóró marad.
  • ManoNegra
    A Radical SR3-RSX ha jól látom már nem csak 'paint only' lehet hajtani. :-)
  • guftabi96
    A BTCC-s Civicnek csak nálam fura a force feedback-je? (G27)
    Amíg nem adok gázt, addig minden rendben, de ha kanyarban gázt adok, akkor elkezd abba az irányba tekerni a kormányt a forcefeedback, amerre eleve el van fordítva. Olyan, mint amikor nem mínuszban van megadva az ffb pl rFactorban, hanem pluszban. Nem tudom mennyire érthetően sikerült elmagyaráznom.
  • Alexease
    Ezen meg a jovo heti nyertes lotto szamok vannak.
  • Betyarkoro
    Nekem G27-el
    Overall, spring, damper effect strength 100%-on van.
    Enable center spring pipa.
    Center spring strength 0%.
    Degrees of rotation 900.
    Use special game settings és Allow game to adjust settings pipa és pipa.

Játékon belül:
    Car specific ffb multi 1.0
    ffb smoothing 0.
    ffb minimum torque 12% ha jól emléxem de lehet magasabb.

Ha ez megvan. Indítasz egy gyakorlást.

Ezen a képen settings és a controls fülön Car specific ffb multi-t állítva feljebb vagy lejebb tudod minden autónak külön-külön állítani az ffb erősségét.

• Ocsi15533
    Köszi!
  • JUVEfun
    Nagyon köszönöm a segitséged !
    Már csak egy dolog maradt : Kormány és FFB beállitás (G25)
    Vmi ALAP beáll. kéne , utána már tudom finomitgatni ( a logitech profilerben és a játékban is )
  • Betyarkoro
    2 féle képpen tudsz modot felrakni. Egyik a workshop. Én ebben a kommentben írtam egy csomót a workshopról: https://sg.hu/forum/uzenet/1248619563/16170

Másik meg a manuális másolgatós mód.
    Ebbe a könyvtárba kell berakni az rfcmp fájlokat: "SteamLibrary\steamapps\common\rFactor 2\Packages" majd elindítod a játékot.
    Az indítóban katt az egyessel jelölt ikonra majd a kettessel jelölt 3 gombbal tudod manipulálni a nem workshopos csomagokat. Értelemszerűen. Install telepíti a csomagot. Uninstall letörli a csomagot de nem törli ki a fájlt a packages könyvtárból. A delete gomb meg kitörli az rfcmp fájlt a packages könyvtárból.

Ezzel a módszerrel tudsz kocsit és pályát telepíteni.
    Ha valami pluginról van szó azt a "SteamLibrary\steamapps\common\rFactor 2\Bin32" és "SteamLibrary\steamapps\common\rFactor 2\Bin64" mappába kell telepíteni. Majd játékon belül a beállításokban a plugin fül alatt be tudod őket kapcsolni.

Setupokat én úgy tudom ide kell rakni: "SteamLibrary\steamapps\common\rFactor 2\UserData\player\Settings\[track]" abba a pálya könyvtárba tedd amelyikhez amelyiken használni akarod a setupot.
    Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.06.30. 21:55:29
  • JUVEfun
    Itt lehet : https://gamager.com/
  • JUVEfun
    Segitenétek egy teljesen kezdőnek ?
    1. vki elmagyarázná , hogy lehet más setupját betenni ?
    2. hogy kell használni a mod managert-t ?
    3. van vmi liga kezdőknek (10 éve csak rallyzok , ezt most kezdeném , mert nagyon tetszi )
  • Ocsi15533
    Köszi! Akkor nem. :(
  • Danecay
    Ezek a lehetőségek vannak
    Utoljára szerkesztette: Danecay, 2017.06.30. 19:29:19
  • Ocsi15533
    Sziasztok! Van rá mód, hogy az rFactor2-öt megvegyem Maestro kártyával?
    Előre is köszi!
  • GeriDoc
    Srácok, azt hogyan lehet beállítani, hogy a practice ne 30 órás legyen, ha csak practice van?

Más. Végre egy sim, amiben rendes hangja van az M6 Gt3-nak. Igggen.
  • Betyarkoro
    Hivatalos stream.
  • Betyarkoro
    rFactor 2 - Radical SR3 Preview Event - Jimmy Broadbent stream. Gyakorlás van.
  • Betyarkoro
    "Here's a bit of fun, tomorrow night we will be broadcasting a fun race of the upcoming Radical SR3 at Silverstone ahead of the release - make sure you tune in at 8.20pm CEST!"

Fejlesztők Radical SR3-al versenyeznek Silverstone-on ma este mi időnk szerint 9.20-kor. Viszont azt nem írták hol streamelnek.
  • Betyarkoro
  • Betyarkoro
  • Betyarkoro
  • Betyarkoro
  • Betyarkoro
  • Betyarkoro
    DX11-es Digga féle
    Cadwell_Park_Circuit_v1.55.rar

http://www.mediafire.com/file/brd44di6wfiwdr9/Oulton_Park_Circuit_2015_v1.25.rfcmp
    Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.06.28. 21:51:41
  • Joke1RS
    Köszi a részletes útmutatót!
    Holnap összerakom.
  • Alexease
    Es igy kepen meg az fps-sel sincs gond:D
  • Betyarkoro
    Kép tetejéről levágnám a rF2 béta jelzést nem igen mondaná senki sem hogy ez rF2. :D
  • Betyarkoro
  • Szabi #16211
    jé, végre egy olyan verzió ahol jó helyen van az átjáró.. :D
  • Betyarkoro
    Nah: New release of Hungaroring Digital Circuit Model rFpro szal csak érdekesség. :(

• Adebayor
    Nekem is be volt ez álitva 60-ra. De aztán valamiért kikapcsoltam régen. Akko visszakapcsolom inkább.