19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Norbixx75 #16208 Adebayor-hoz , de másoknak is ....
Az UserData\player\player.json-ban próbáld meg beállítani a játék indítása előtt:
"Graphic Options":{
...
"Auto Detail Framerate":0,
...
"Max Framerate":60, ----> tetszés szerint, kb. az átlag alatti fps szám beírása lehet jobb, így elkerülhető pl. a 110-ról 60-ra leeső fps-ből adódó drop/lag
... nálam ez szám 40 ... HD5770 1GB, FX4130, 4GB DDR3 - 1280*720, minden medium - DX9 és játszható 8-12 fővel , de esőnél már le-le esik 20-ig néha ... DX11-nél csak 15-25 fps-em van :(
-
A hdv-ben lehet állítani az ABS-t TC-t. Utána amikor a játékban nyomkodod a hozzá tartozó billentyűt (így fejből meg nem mondom, talán F9 az abs, meg kell nézni) akkor ezen beállítások közt fog váltogatni.
Pl a rajtautomatához is hozzá lehet rendelni valamelyik TC állást. Általában a low tc-t szoktam úgy belőni, hogy az jó legyen a rajtprogramhoz, és valamennyire el tudja forgatni a kereket. Így viszonylag stabil marad, de nem fullad be a motor. Persze ez hideg de új gumira vonatkozik. Ha mondjuk kopott, vagy hasonló akkor már nem optimális a beállítás. -
Adebayor #16206 jaa. bocs.
Indycar és Nola -
GeriDoc #16205 De hogy az autó/pálya hivatalos volt, vagy mod? -
Adebayor #16204 a fraps-el amit előb írtál, úgy -
Betyarkoro #16203 És ez a mérés hivatalos cuccal van? -
Adebayor #16202 Megnéztem, szar gépem van. AMD HD7770 kártya. 1 gigás csak.
9 ai.
De DX9-ben is akkora drop volt, hogy nemértem. De multkor az SRS LeMans-on is folyamatosan azzal küzdöttem, hogyledroppolt, 110-ról 20-ra 30-ra, és diavetítés.. Legyen folymatosan alacsony az fps, mondjuk 50, de azt tartsa.
-
Betyarkoro #16201 Procit neki.
Log-ot és vga-t neked.
http://www.fraps.com/download.php Innen letöltöd a frapsot és telepíted.
Elindítod a progit.
Ez alapján beállítod:
Játékot átrakod DX9-re és elindítod.
Játékon belül beállítasz vmi tesztet. Pl 15 ai meg max grafika.
Feljegyzed.
Sarokba már látni kell a frapsnak a számlálóját.
Elindítod a tesztet és nyomsz egy F11-et ha úgy állítod be ahogy a képen van. Majd az fut 60mp-t és elmenti az eredményt a képen látható helyre. 3 darab file lesz ott. Egy fps, frametime, minmaxavg file.
Navigálsz a mappához és a generált fájlokat elmented DX9.zip néven.
Átrakod a játékot DX11-re és ugyan azt amit a DX9-ben állítottál újra beállítod.
Az új fájlokat elmented DX11.zip néven.
Még DX11-ben csinálhatsz egy performance logot is. Megnyomod játék közben a CTRL+F gombot majd bal ctrl+szóköz ha jól emlékszem. Ekkor a játék menet közben mókolni fog. Amikor végzett az UserData könyvtáron belül lesz egy PerfLog_dátum-.txt fájl. Azt is csatolhatod nekik.
Regisztrálsz a fórumra és ide postolsz egyet. https://forum.studio-397.com/index.php?threads/official-dx9-vs-dx11-performance-difference.55385/page-14
Leírod hogy milyen géped van. CPU/GPU/RAM/OS. Leírod a grafikai beállításokat vagy csatolsz róla egy képet. Majd a postba csatolod a 2 mérést is. És postolod. Egyebet nem kell írni mert 1. postba kifejezetten kérik h csak akkor postolj ha a DX11 teljesítmény rosszabb mint a DX9. -
Joke1RS #16200 Ezt most nekem írtad, vagy bottleopenernek? A proci kérdést Ő hozta fel. Én tisztában vagyok vele, hogy nem a procit terheli, a mai napig csak három szálat használ a game.
Amúgy nem tudok angolul, a frapsot sem használtam még soha. De majd megpróbálkozom vele, ha lesz egy kis időm. -
GeriDoc #16199 Nálam is hozott. Tegnap nézegettem különböző autó/pálya kombókat, teljesen vegyesen, és minden jobb volt mint tegnapelőtt. I3 3220, GTX950 2gb, 8gb ram, pp low, 3xAA, minden high, kiv. env. shadow, azt kikapcsoltam. 80 alá talán valamelyik boxban esett az fps, de 85-95 között mozog, dx9-es pályákon 120-140 között is volt az fps. Ha besötétedik, akkor esik kicsit lejjebb, de 65-70 alatt nem láttam. És szerintem simán hozza kinézetre a ma elvárható szintet.
Érdekes, de mostanában többször látom, hogy amíg nvidiákon szépen futnak a dolgok, addig az amd-sek küzdenek.
-
Betyarkoro #16198 Ctrl + C v Ctrl + F behoz egy kis valamit a képernyűre pár színes csíkkal. A lila csík a fizika. Nekem 30-50% között mozog mindig. Azt mondták az azt jelenti hogy kb annyira van leterhelve a proci. Meg a videón is látod hogy ott se nagyon mutat 50%-ot. Ez nem proci kérdése most.
A videókártyám szimplán erőssebb. Nem hiszem hogy ők szándékosan az egyik gyártóra optimalizálnak. Mondtam hogy küldj be logot. Logokban van egy csomó adat amiből ők következtetnek valamire.
Az viszont lehet, hogy azért nem érzel növekedést mert a linkelt topikba kb mindenki nvidiával küld be logot. Arról meg ők nem tehetnek. :D
Azon meg nem is lepődök meg hogy nincs amd hardver s397-nél. Arról viszont már ők tehetnek... Reizánál sincs egyébként. Így nem is tudnak róla hogy bizonyos hardvereken még mindig nem fasza.
Nekem ez egy elég nagy teljesítmény növekedés volt. Korábban írtam hogy bizonyos mod kombók is akadnak. Most azok is szépen futnak. Lemans bugatti meg a nordpálya nekem leesett 25 fps-re akkor is amikor egyedül voltam a pályán. Annyira rossz volt a teljesítmény.
Lényeg. Nem hiszem hogy kevés. Szimplán még mindig van vmi bug amit nem vettek észre vagy nem javították meg de listán van. Te érintett vagy ebben ezek szerint. KüLdJ bE lOgOt!!!444!!!
Néma gyereknek anyja se érti a szavát. :P -
bottleopener #16197 Persze. Az első dolgom volt offolni a PP-t.
Érdekes amúgy, mert prociban a géped gyengébb, videokártyában erősebb mint az enyém. Lehet hogy az nvidia 1000-res szériájára optimalizálják. :D
Idáig ahányszor minor improvement + performance increase volt a changelogban, a legnagyobb előrelépés egy 3 fps-es ugrás volt. :D A többi mind hibahatáron belüli volt eddig. -
Betyarkoro #16196 Hivatalos fórumon küldj be performance log-ot.
Ide: https://forum.studio-397.com/index.php?threads/official-dx9-vs-dx11-performance-difference.55385/page-14
1. postba le van írva hogy kérik.
DX9 és DX11-es verzióban is fraps benchmark módjával kell mérni.
DX11-ben CTRL-F vagy C-vel is tudsz csinálni egy benchmarkot azt is rakd oda nekik. De azt külön csináld a frapsos dx11 től.
-
Joke1RS #16195 Leteszteltem én is, ugyanilyen körülmények között. Ugyanilyen procim van, ugyanennyi RAM, csak a VGA gyengébb egy kicsivel + feleannyi VRAM(2GB)
DX9: 83-100fps
DX11:50-77fps pp-none
Akkor ez azt jelenti, hogy egy r9 270x már kevés a dx11-verzióhoz? Ezen azért még dolgozniuk kellene. -
GeriDoc #16194
Köszi.
-
ABS/TC onboard (elvileg/meg) nincs. De (ha jol tudom, majd valami modder megmondja a tutit), amihez van gyari ABS/TC, az be is van rendesen allitva, es a "segitsegeknel" kapcsolhato azokat a beallitasokat hasznalja.
DRS van, csak itt Rear Flap-nek hivjak (van Front Flap is). -
GeriDoc #16192 Az autókban a tc-t, meg az abs-t hogyan lehet állítani menet közben? Nem a program segítségre gondolok, hanem az autóban lévőre. Pl. a boost-hoz lehet gombot rendelni, de ezeket nem találom, ahogy a drs-t sem. 
-
Ez a zene a haterben:)
-
Betyarkoro #16190
-
Kicsit OFF, de talan valakit erdekel;)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
"Nyári munkát keresel?
Van jogosítványod, megbízhatóan vezetsz és szereted a prémium autókat?
Akkor megtaláltad az ideális munkát!
Lexus munkafelvevőink asszisztenst keresnek, akik feladata, hogy segítenek az autók telephelyen belüli és azon kívüli mozgatásában.
És ha még ez sem lenne elég csábító, akkor azt is tudnod kell, hogy jelentkezhetsz akkor is, ha részmunkaidős munkában gondolkodsz!
A bérezés attól függ, hogy milyen munkaidőt szeretnél.
Önéletrajzodat Joó László műszakvezető kollégánk várja a [email protected] e-mail címre.
Nyári munkára fel!"
-
Esetleg meg azzal lehet "trukkozni": az rF2-ben normalisan be lehet allitani a gorbekkel a szelso ertekeket, a koezepet, deadzone-t, linearitast a kormanyhoz es a pedalokhoz; csinalni 2-3 kulonfelet a kulonbozo elforgasokhoz, es azokat elmenteni (450/720/900; Hpatter/Stick/Paddle; stb.). A controller beallitas barhonnan betoltheto. -
GeriDoc #16187 Tesztelgettem. A megoldás az (lenne), hogy 900 fok és 32 fokos kormányszög. DE! Nem mindegyik autó engedi odáig "feltekerni" a kormányszöget, szóval ami szinte minden autónál jó, az az 540 fok LGS-ben, és 12 (azt hiszem) fok az autóknál. A G29-nél nincs ez a szögállítós feature, viszont ha a szoftverében beállítod mondjuk 540-re egy rF2 profilba, akkor automatikusan átállítja játékindításnál, kilépésnél meg vissza 900-ra. Az is valami.
-
(G25) A Valton egyszerre a kket kozepso PIROS gomb es vele egyutt valamelyik 4 FEKETE.
Ha nem megy, attol meg erdemes vegig nyomogatni minden gombot mindenfele kombinacioban, talan elojon valami:) -
Ilyen módon biztos, hogy nem mivel a váltón nincs piros gomb
-
Betyarkoro #16184 Biztos, hogy nem nézted be?
DX9 vs DX11-et PP=None beállítással teszteld. -
bottleopener #16183 Nekem nem változott az új builddel, kb 15 százalékkal lassabb a DX11. -
Betyarkoro #16182 G29-el van valami szoftveres probléma rf2-ben.
-
GeriDoc #16181 G25/G27-nél a váltón a négy piros gombbal. Na de G29 tud ilyet? -
G29-em van. Érdekes mert a 1x éves Driving Force Pro-mal nem volt ilyen problémám amikor korábban próbáltam a játékot, amit már akkor is érdekesnek tartottam, mármint, hogy nekem nincs miközben már akkor is olvastam, hogy Alexnak van, miközben neki jóval újabb kormánya volt. Ez így érdekes. Lehet, hogy csak az eredetivel csinálja ezt 
Alex, hogyan is kell állítani kormányról az előre definiált kormányszögeket? -
Betyarkoro #16179 Ez G27-en is van? Ha igen hogy lehet elővarázsolni? -
Azok az allitasok nalam sem mukodnek (G25), igy fizikalisan szoktama kormanyrol atkapcsolnia a fix 4 beallithato kormanyszoget (~270/540/720/900). -
Betyarkoro #16177 Milyen hardvered van?
Ezzel elméletileg nem kéne mókolni semmit sem. Viszont a játék nem fog soft-lock-ot rakni a kormányra. Ami azt jelenti hogy nem lesz egy ffb erőhatás 270 foknál. Szal ha 270-re van állítva tudod 370ig is tekerni csak a játék nem vesz be semmit 270 után. -
Betyarkoro #16176 Na kinek hogy alakul a performance?
Fórumon egy report van ahol már ugyanolyan és helyenként jobb mint a dx9 build. -
A kormányszög beállítással kapcsolatban kellene egy kis segítség. Most próbálnám ki ezt a Formula2 2012-t de játékon belül hiába állítom Vehicle Set-re vagy manuálisan akár 180 fokra, valahogy olyan mintha ugyanúgy 900 fokban maradna, formulában pedig az nem annyira jó :) Ugyan ez volt a Formula Renault 3.5-nél is. Első körben a Clio-val próbáltam ki a játékot (legalábbis amióta megvettem) persze ott rendben volt minden mert ahhoz jó a 900 fok. Ötlet? -
Betyarkoro #16174 Nah új build:
27/06/2017 Build ID : 1915820
- VR : Improved UI and loading screen
- Performance improvements
- Improved multiview gizmo
- Fixed reflections displaying wrong dynamic objects
- Improved font system cache -
Betyarkoro #16173 Amúgy. Állítólag ha a "Steam/SteamApps/Common/rFactor 2/UserData" könyvtárban megnyitod jegyzettömbbel a "Launcher.config" fájlt és átírod a "Disable Workshop Auto-Subscribe:" értéket "True"-ra állítod akkor nem fog feliratkozni a cuccokra magától.
Tehát így.
Én nem teszteltem.
Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.06.26. 21:36:13 -
Köszi a kimerítő választ!
"Én azt javaslom neked. Hogy amikor majd elkezdesz minden fosra feliratkozni csinálj magadnak gyűjteményket".
Éppen ezt akarom elkerülni, mármint a "fosokra" való feliratkozást :)
Utoljára szerkesztette: Danecay, 2017.06.26. 21:25:55 -
ManoNegra #16171 Jó lesz ez! :-) -
Betyarkoro #16170 Első indításkor alapból feliradkozik mindenre. Az a montreal amit mondasz az is hivatalos cucc: http://rfactor.net/web/rf2/tracks/montreal-10yearsofrfactor-conversion/
Minden cucc a játékhoz egy workshop fájl. Függetlenül attól hogy gyári vagy modolt cucc.
Ez most egy ilyen átmenet a béta miatt. Meg azok miatt akik nem képesek megérteni hogy működik a workshop. Mikor szépen letöltögeti a cuccokat utána kidobálhatod ami nem kell.
Viszont ha váltogatod a DX9 és DX11 verziót akkor mindig újra feliratkozik. Betöltő képrenyőkkel nem érdemes foglalkozni. Össze vissza van attól függően hogy mikori a cucc. Gondolom ezt is megoldják az új GUI-val.
Jelenleg a teljes workshop rF2-nek egy katyvasz. Ugyanis ISI-nek nem sikerült olyan alapkategóriát se létrehozni mint pályák vagy autók. Szal van egy english kategória meg egy placeholder version_2 vagy mi.
Mert ez egyébként úgy működne hogy lennének kategóriák. (Normális fejlesztők csinálnak kategóriát). Arma 3 workshop példának. Jobb oldalt látod milyen kategóriák vannak.
A Studio 397 workshop linkje: http://steamcommunity.com/id/studio-397/myworkshopfiles/?appid=365960 Ezen az url-en éred el az összes további hivatalos tartalmat. Van egy ISI workshop is. Ott még azok a tartalmak vannak amiket S397 nem frissített még. Szóval majd ha készen lesznek pl tiger pályával akkor ISI workshopból átkerül S397 workshopba és neked fel kell rá iratkozni. Célszerű rányomni a S397 workshop-ban a követésre. Így ha nézed a hírfolyamod/aktivitást steamen akkor ott meg fog jelenni a tartalom amikor S397 feltölti.
Gyakorlatilag minden steam felhasználónak van egy workshop linkje. Neked is van csak nincs benne semmi. Ott vannak a felhasználók cuccai. Te meg ömlesztve látod mindenkinek a tartalmát. Ezen a linken: http://steamcommunity.com/app/365960/workshop/ Ezt lehet szürni a nemlétező kategóriákkal.
Illetve a workshop támogat gyűjteményeket: http://steamcommunity.com/workshop/browse/?appid=365960&browsesort=trend§ion=collections Ahol random userek gyűjtögetnek össze pályákat.
Pl itt van egy gyűjtemény amiben csak S397 cuccok vannak: http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=917430973 Itt egy gombnyomással tudsz fel és leiradkozni az összes elemről a gyűjteményben.
Én azt javaslom neked. Hogy amikor majd elkezdesz minden fosra feliratkozni csinálj magadnak gyűjteményket. Be lehet állítani privátra ha nem akarod h mások lássák. Pl Jó pályák, Jó kocsik, Új kocsik amiket még nem próbáltam ki de érdekelnek stb... Használd a fantáziád.
Ezeket úgy tudod elérni gyorsan hogy bemész a workshopba steam könyvtárban vagy böngészőben és rányomsz erre itt:Majd az új képrenyőn Gyűjtemény/Collection.
Nem tudom hogy van-e gyorsabb út. Enyhén szar a workshop steamen alapból és azt még megfejelte isi az ömlesztett tartalommal. -
Ez a Workshop-os feliratkozás, hogy történik valójában? A játék első indítása előtt még elkezdett tartalmakat letölteni a workshop-ból, amikre elvileg fel vagyok iratkozva, de játékon belül találkoztam pl. rF1-es betöltőképernyős Montreal pályával ami minden bizonnyal valamilyen konvert cucc, látszik is rajta, de hogy én erre soha nem iratkoztam fel az biztos. Nyilván érthető lenne ha a játék automatikusan feliratkozna a gyári tartalmakra, de az hogy egy régi konvert pályára?
Most találtam meg, hogy lehet kilistázni Steam-en belül azokat a dolgokat amikre fel vagyok iratkozva, az igen van vagy 5 oldalnyi :)

Majd az új képrenyőn Gyűjtemény/Collection.