19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Betyarkoro #16168 Aha. Kicsit lentebb görgetsz ehhez a kommenthez: https://sg.hu/forum/uzenet/1248619563/16133
Van benne egy linkelt kép amit már ezzel a megoldással csináltak. -
Adebayor #16167 jaaa, ezt vágom. ezek bene voltak a havi naplókban.
Ja, hogy ezekkel majd a képernyőre is ki lehet tenni dolgokat!? -
Betyarkoro #16166 Miért? Ha az utolsó akkor az egy bug. Amit valószínűleg javítani fognak. -
Betyarkoro #16165 Hát nem lesz benne új GUI. Úgy volt hogy egyszerre jön a DX11, VR és a GUI. Aztán mikor elérkezett az idő írták hogy a GUI csúszik. Azóta csúszott még 1x. Nem is beszéltek arról hogy mikor jöhet ki. De elég közel van.
Kerestem pár képet ról: 1 2 3 4
Mindegyik promókép és lehet hogy a végén nem is ilyen lesz. :D Viszont állítólag teljesen programozható lesz. -
Adebayor #16164 Új GUI? Ha most feliratkozom dx11-re akkor már benne van valami új? :D full sötét vagyok. -
bottleopener #16163 Csak nehogy az utolsó legyen. :D -
Betyarkoro #16162 Remélem, hogy kidobják a DX9 verziót.
Főleg, hogy most már a trackmap kérdése is látszólag megoldódott, mivel minden szir-szart ki lehet írni a képernyőre az új GUI-val.
Én még mindig abban bízok, hogy most szintre hoznak minden contentet. Majd utána mikor már egységes minden, elkezdenek új dolgokat bevezetni.
Multhéten beszéltek arról hogy pl. Tiger Moth azért nincs még kint mert nem csak textúrát kell frissíteni hanem a shaderekkel is gubanc van. -
Azt nem mondom, hogy nem baltaznak el valamit, eletuk "elso" ilyen szintu jatek fejlesztese;) De mivel nem latunk a technika moge, igy azert irtam, elofordulhatnak olyan valtozasok is, ami DX11-ben "normalis" vagy szukseges, de egy "megorokolt" (esetleg hibas) DX9 palyanak mar eppen gondot okozhat.
Ebben van az igazi kompromisszum, a valtoztatas a tisztan es friss DX11 tartalomnak jot tenne, de a regieknek csak ront. Mivel fontosak a regiek is, igy vagy reszelgetnek rajta, itt is ott is jo legyen, vagy egyelore megis kikapcsoljak. Az ilyenek is erosen visszafoghatjak a fejlodest.
Persze, az is lehet, valoban elbaltaztak valamit:) -
Betyarkoro #16160 Nem valamit elbasztak. Olyan modok akadnak amik azelőtt nem akadtak. Mások is panaszkodnak rá. -
Aki regen hajtja, annak valoban erdemes egy lepucolt nullas install, es utana csak a gyari vagy valoban jonak tuno MOD-kat hasznalni.
Aki meg uj, az ne akarjon mindenfele regi cuccot osszeszedni;)
A banner-be ezert is tettem ki a gyari "Studio-397 Latest Workshop Items" linkeket (automatan, dinamikusan frissiti a Steam-rol). Bar nem fogjak naponta szorni a tartalmakat:)
Plusz elkezdtem osszeszedni a "megbizhatobbnak tuno" DX11 tartalmakat is (banner alatt link: rF2 Tracks DX11). Ami mar DX11 frissitett, az a "rF2 Tracks DX9" link alol toroltem! -
A MOD-okkal ovatosan kell banni. Meg a DX9-es rendszeren is vannak olyanok, amelyeknel az optimalizacio "nullan" van, rengeteg hibas es felesleges "tartalomkal" (texturak, objectek, arnyekok, tukrozodesek, dinamikus objectek stb.), de ott meg elfutott. Ahogy egre jobban valtozik a DX11 vonal, ezek annal rosszabban fognak menni (vagy mehetnek).
Csak gyari vagy jobb/megbizhatobb MOD-dal erdemes megitelni a fejlodest. -
Meg van, hogy melyik modok vannak frissítve és csak azokat érdemes használni, a többiről iratkozz le.
http://steamcommunity.com/id/studio-397/myworkshopfiles/?appid=365960&p=1
Én most kezdtem iRacing-ezni, ott tényleg több az FPS. Fizikában rFactor 2-őt jobbnak érzem, csak a napi minőségi versenyek miatt az iRacing azért sokkal jobb. A kettőt kéne valahogy kombinálni
-
Teljeseitmenyben lehet sporolni nehany dologgal ami "felesleges" es/vagy nem/alig lathato kulonbseget okoz. Pl.: ellenfelek reszletessege eleg a medium/high (ha van max, akkor felesleges); a max arnyekok is sokat zabalnak; a tukrozodesek is "feleslegesek" medium/high felett (meg a low is eleg, foleg az auton).
Az AC/iR paroshoz nehez hasonlitani adott fps-ben, masok a lehetosegek es szolgaltatasok.
Az AC DX11-re fejlesztettes optimalizalt engine, egyertelmuen latvanyra kihegyezett, de minden mas szamolosabb tudasban (realroad, napszak, idojaras, palya es auto vilagitas, es minden egyeb, ami ezekkel osszefugg fps-t zabalna) elmarad.
Az iR mar DX11, de fokozatosan, evek alatt fogja megkapni a funkciokat (pl. auto tukrozodes csak "most" lett benne, bekapcsolva erezheto mennyi minuszt szamit). De ott meg statikus az egesz bevilagitas, a napszak es egyebek.
Az rF2 egyertelmuen es aranyaban lassabb mint lehetne, de a plusz dolgok miatt meg sem annyival, mint amennyi erzodik.
A kicsit "barkacs" DX9->DX11 atmenet miatt sose lesz olyan, mint egy DX11 "celszerszam" (AC) vagy a 10 eve komotosan reszelgetett iR, de ha mar meg tudjak menteni ezt az engine-t, az mas sokat jelent. -
GeriDoc #16155 A teljesítményre igazából nem panaszkodom, csak annyi, hogy az AC-ban, vagy iR-ben jóval több az fps-em. Igaz minden high-on van, 3X AA, medium pp. Így van 75-85 fps-em, a gokartnál olyan 60-75 között volt. Verseny rajtot még nem próbáltam, lehet beesik 30-40 körülre. 
De majd még próbálgatom a beállításokat, lehet van olyan, amit visszaveszek, és észre sem veszem, de hoz fps-t.
A modokkal nem lehet az a baj, hogy nincsenek frissítve DX11-re? Én eddig az ER Porschét próbáltam, az nem volt rosszabb, mint a gyári cuccok (S397 Dx11-esek). -
Betyarkoro #16154 Az utolsó pár patchba nekem összességében rosszabb a performance mint május végén és junius elején volt.
Továbbá vmi oknál fogva mod pálya és mod kocsi kombók is borzasztó teljesítményt hoznak. Olyanok amik előtte jók voltak.
Szerintem megint eltoltak vmit.
Másik, én nem nagyon stresszelném magam az official cuccok letörlésével. Most vmi olyan rendszer van hogy magától feliradkozik a tartalmakra időnként. Egyenlőre tűrd meg őket. Azt ígérték az ÚJ GUI val kezdenek vmit a workshoppel is. -
GeriDoc #16153 Köszi. 
1 órás tesztelgetés után azt mondom, hogy aki szereti az autó szimeket, az mindenképp szerezze be. Most már értem azokat, akik oda voltak eddig is érte.
Ráadásul most már a grafika is hibátlan. Egy Gokart-Nola-lemenő Nap kombóba nem tudok belekötni, hibátlan a kinézete. Egy kicsi performance javítás ráfér, de utána tökéletes lesz. Viszont nehéz, és arra is rá kellett jöjjek, hogy egyáltalán nem tudok vízen menni.
De ahogy terhelődik a BTCC-s Honda, és féktávon meg-meg áll a kerék, az valami álomszerű.
-
Mukodik parhuzamosan is.
Ha letoltesz valamit (.rfcmp) es bemasolod a ..\rFactor 2\Packages\ konyvtarba, akkor a MOD Manager-rel tudod telepiteni (es leszedni). -
GeriDoc #16151 Abban segítsetek légyszi, hogy az megoldható, hogy steam műhelyből is, és külső letöltésből is rakjak be modokat? Vagy a steamesnél csak a steam műhelyből lehet? -
Pedig szívesebben olvastam volna egy négy soros szösszenetet arról, hogy hogyan leheltél életet a VR-be, de sajnos nálam is ugyanez volt korábban, én is napoltam ! Pedig nagyon kíváncsi vagyok VR-ben a naplementéből éjszakába hajló versenyre ! -
Solt #16149 Na, hát erről nem is beszélve... utálom, hogy ennyi minden tetszik... drága is, plusz idő sem jut mindre! :D -
GeriDoc #16148 Ráadásul te másik 5 játékban is jelen vagy. Én szerencsére megelégszem az autó szimekkel.
FSX-et, DCS-t, ARMA-t dobtam. A világ minden ideje sem lenne elég.
-
Solt #16147 Nekem ehhez sem időm, sem türelmem nincs... alig akad időm játszani, nem azzal akarom az időt elcseszni, hogy életet leheljek valamibe... majd a télen előveszem újra. :) -
GeriDoc #16146 Megvettem én is. Du. 4-től hajnal 2-ig töltöttem, de még maradt 900 mega, már nem tudtam kivárni (tudom, ez inkább steam probléma). Reggel pikk-pakk lejött, majd még az egész kontent, azt hittem falba rúgok. Mire végre elindítottam, maradt kb. 10 percem kipróbálni. Alig várom, hogy hazaérjek, és megpróbálom letörölni az alap cuccokat, ez reggel nem sikerült. Abban bízom, hogy olyan lesz, mint egy igazi versenyautó. Mindig csinálni kell rajta valamit, de ha megy, akkor nagyon adja. 
Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2017.06.25. 18:29:39 -
Solt #16145 No megvettem én is... fél órája küzdök azzal, hogy VR alatt elinduljon... tragikomédia, megy a sarokba, majd egyszer talán lesz belőle valami. Rég baszott fel program ennyire...
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.06.25. 17:37:17 -
Nekem az is elég lenne, ha kuplungolás nélkül egyszerűen nem váltana sebességet amennyiben ki van kapcsolva az auto kuplung. A "beguritassal beröffentést" a legritkább esetben fogom csak használni, szemben a normál sebességváltással :) -
Workshop Items: Formula2 2012 | SaoPaulo 2013. -
Korlatozas, recseges, meghibasodas nincs. Itt probalnak mindent "szamolgatni", amit nem szamol, azt "nem tudja".
De itt le tudsz fulladni rendesen, es "beguritassal" be lehet roffenteni;)
Az S397 "listajan" (elvileg) szerepelnek ezek a dolgok is, de eleg hosszu a listajuk. Ev vegeig talan osszeall a DX11/VR es az uj GUI, es kozben/utana talan tudnak az "egyebekkel" is foglalkozni. -
Olyat nem tud a játék, hogy csak kuplung használata mellett vált sebességet, annak mellőzése esetén hibásodik a váltó? Olyan AC szerű megoldásra gondolok. Természetesen az automata kuplung ki van kapcsolva de az elinduláson túl nem látom hogy lenne szerepe, hasonlóan mint a PC-ban. -
Betyarkoro #16140 DX11-es Paul Ricard.
Circuit_Paul_Ricard_v1.05.rfcmp
https://mega.nz/#!4INUCbIQ!seWDhahsrrwEac8kNmTvmpCao4c7zDRC3pjkjpUzuC8
Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.06.24. 20:49:37 -
Július 5-igazért még van idő
Én is most zsebeltem be :)
-
Ez sokaknak kimarad most, mert a Steam le is hidalt :D
-
Betyarkoro #16137 Nordschleife_2016-v100.rfcmp
https://goo.gl/VPpf3z
-
Betyarkoro #16136 -
Betyarkoro #16135 21/06/2017 Build ID : 1905199
- VR : Fixed issue with scene rendering
- VR : Fixed issue with Onscreen names and black UI screen
- VR : Disabled head tracking in monitor mode
- Fixed dual gpu integrated/dedicated issue -
Hellboy76 #16134 Motec-re eddig volt egy plugin megoldás, ami jól is működött. Persze gyárilag beleintegrálva még jobb lehet.
Anno a GTR2-ben milyen frankón működött a játékból indítva, bogarásztam benne órákig. -
Betyarkoro #16133 Na ki mit gondol a roadmapról?
UI:
Én nem láttam a közvetítést amit a roadmap említ. Kikerestem és csináltam belőle egy képet: kéééééép
Szóval akkor ilyet is lehet csinálni az új UI-val. Nem rossz nekem tetszik. Feltételezem hogy alapból szállítani fogják majd a játékkal. És szerintem az összes HUD elemet le lehet majd cserélni ezzel az új rendszerrel. Így várhatóan lesz jó pár ui mod mivel HTML és nem hiszem hogy nehéz lesz új design-et csinálni.
Ez jó és sokkal komplexebb megoldás mint amire számítottam.
Content: São Paulo szép. Reménykedtem benne h nem dobják ki a pályát mivel valahogy Reizától jött a pálya.
Feltételezem Mclaren GT agusztusba közkincsé válik a verseny miatt. És mivel megint kihangsúlyozták hogy "aligned content" én még bízok benne hogy lesz vmi GT/GTE csomag még idén.
Új garázs is szupi. Bár én preferálnék egy verziót amiben nem kopott a padló.
MoTec bejelentésre nem számoltam. Kíváncsian várom hány hónap kell míg ez realizálódik. Na és hogy milyen formában lesz a support. De ez mindenképp jó. Legalább ezt sem kell mostmár vadászni. És plusz 1 feature amire lehet pattogni.
Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.06.20. 13:49:50 -
Roadmap Update June 2017 -
Nagyon sok dolgot kellene változtatni. Pl maga a pálya felosztása. Mármint az aszfalt polygonszám novelése a realroad miatt. Annak idején az URD-s faszinak megcsináltam ezt a változtatást, de aztán nem lett semmi a dologból. Azt mondta, hogy ami modellezést igényel azt ők megcsinálják majd, épületek, egyéb jellemző tereptárgyak, stb. Szóval fel lett volna javítva. Nem tudom hol akadt el. :) -
Maga a pálya alapból jó volt rf1-ben, de ez van valami nagyon gyors konvert lehet. Ha az rf2-höz lennének beállítva a shaderek akkor már minőségi javulás lenne.
Állítólag aki csinálta a Le Mans Bugatti pályát az tervezi az egész nyomvonalat, csak kevés az ideje. -
Betyarkoro #16129 Én is úgy tudom hogy lesz több platform. Viszont PC-n csak forza meg rfactor 2.
Arra eléggé kíváncsi vagyok hogy mobilon mivel fogják lebonyolítani. És ha véletlenül a mobilos lesz a leggyorsabb az h fog szerepelni majd a Esport versenyeken nem mobil játékban. :D
Amúgy szerintetek mennyi esély van egy endurance jellegű dlc-re?
Már tudjuk hogy jön egy C7.R valamelyik verziója illetve most egy mclaren GT vmi lehet h jön a verseny miatt. Egyik UI promóképen meg volt sebring pálya.
Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.06.18. 22:23:18