19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
Adebayor #16488 Asszem.
sm_Red_Bull_Ring_v1.0
Ez a mappája.
Am köszi a GDB-s dolgokat. De rf2-ben kicsit bonyolultabbnak tartom ezeket. Egy JSON átírást még elvégeznék, de a többi dolog már bonyolult. Vagyis nem is bonyolult, hanem nem akarok ezzel cseszekedni. JSON mellett még az RFM-et is megszerkesztem, mert az még a jobbik eset, de GDB-be nem nagyon fognék bele. Egyszer nyúltam bele egy modba, de akkor is elcsesződött :) Pedig csak új skineket akartam "gyárilag" belerakni.(nem az user data/setting-es megoldással) és gyakorlatilag csak uj DDS-t meg a többi fájlt ami kell, tettem bele. És eltúnt az összes autó :D
Kicsomagolni a MAS fájlokat, meg összerakni, stb stb. rF1-ben meg ott volt csomagolás nélkül a GDB és lehetett irogatni.
Lehet hogy lustának tűnök, de ez igaz is :D Most csomagoljam ki a mas fájlt, írjam át a gdb-t. Aztán visszacsomagolni, aztán probáljam ki, és ha nem jó, akkor újra kicsomagol, stb :)
Szóval megnézheted, de csak ha kiváncsi vagy. Miattam nem kell, úgy se nyúlok bele a gdb-be
Utoljára szerkesztette: Adebayor, 2017.08.01. 11:02:17 -
Hellboy76 #16487 Most már megnézem, mi van abban a fájlban, ami miatt rosszul működik a büntetés.
Ez a Senormen Red Bull Ring-je igaz? -
Hellboy76 #16486 Akkor marad a minden bünti kikapcs és utólag vizsgálódás, vagy futam közben Charlie figyelmét felhívni az esetre. :) Rajtkiugrás, többszöri ivváltás féktávon, stb, ha nem vette volna észre. :)
Vagy a GDB paraméterek tesztelése:
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
// Variables to control behavior when Cutting the track and/or going wrong direction
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
CutLeavingThresh = 2.5 // Threshold for leaving track
CutJoiningThresh = 1.0 // Threshold for re-joining track
CutPassPenalty = 0.40 // Penalty for each driver we pass (this is an inaccurate indicator)
CutTimeRatioMax = 0.95 // Start penalizing even if we lose 5% of time
CutTimeRatioPenalty = 0.35 // Penalty for fraction of time savings
CutSecondsSaved = 0.75 // Penalty for each second saved
CutWorstYawPenalty = 1.5 // Penalty for staying under control
CutDirectionalPenalty = 1.0 // Penalty (actually reward) for being in wrong direction
CutWarningThresh = 1.6 // Threshold for warning (or disallowance of lap)
CutStopGoThresh = 3.0 // Threshold for immediate stop/go penalty -
Azért az nem mindegy, hogy mi a büntetés mértéke. Pl Assetto-ban meg iRacing-ben is lassítás a büntetés ami nem ugyan az mint egy stop & go -
Adebayor #16484 Igen, jól mondja Joke1RS. Én pl az első kanyarban probáltam a tumultust elkerülni egy szélesítéssel. És hopp stop and go. A verseny első körén. Aztán volt olyan is akit meglöktek, és úgy kényszerült a pálya szélére, és visszajött nem is olyan gyorsan, és S & Go :) Én sem 200al jöttem vissza pályára.
Mindegy, nem akarok vitát, csak hát igen, jól írta Joke.
Ez van, ezt a pályát nem használjuk többet :D És majd a következő bajnokságok pályáit ebből a szempontból is leteszteljük, és jó is lesz.
Utoljára szerkesztette: Adebayor, 2017.08.01. 07:17:59 -
Joke1RS #16483 Igen, és mi van akkor, ha éppen kilök valaki az adott ponton és még én kapok büntit? -
De régen vártam ezt a fajta ellenőrzést. Tessék a pályán közlekedni. :) -
Betyarkoro #16481 -
Adebayor #16480 OK. köszi a választ. -
Hellboy76 #16479 Pár nem megfelelo ertek atirasa miatt talan nem kellene sz@rnak nevezni.
Rengeteg ideje van benne a keszitonek/konvertalonak es lehet mar nincsenek plussz napjai ilyen dolgok tesztelesere. Ha eszrevetted ezt a problemat, ird at a megfelelo ertekeket es vedd fel a kapcsolatot a modderrel. Biztosan bele fogja tenni a kovetkezo verziojaba.
Ne csak sz@rozzunk, hanem tegyunk is vmit... -
Hellboy76 #16478 A GDB-ben van ez szabályozva. Hasonlítsd össze mondjuk egy gyári pálya GDB-jével (mondjuk Nola) és rá tudsz jönni, mi a probléma.
De itt találsz részletesebb magyarázatot: https://forum.studio-397.com/index.php?threads/cut-track.44735/
Utoljára szerkesztette: Hellboy76, 2017.07.31. 08:17:20 -
Adebayor #16477 Üdv.
a szarul megcsinált pályákkal lehet valamit csinálni? A probléma a következő. A büntetés. Van egy grafikailag jól kidolgozott red bull ring. Előbb mentünk rajta futamot. És kiderült, hogy minden szélesitésért egyből stop and go-t adott. Ezt lehet JSON fájlba, vagy GDB-be vagy bármi másban szabályozni?
Vagy ezt csak úgy lehet megoldani, hogy vagy semmiért nem ad büntit, vagy mindenért? Mert már vicc. Sok pályán rossz ez a dolog.
Mert nyilván kiugrásért maradjon meg, meg gyorshajtásért, de a vágásokért majd megoldjuk manuálisan.. gondolkozom, hogy kövektező bajnokságba kikapcsolom a francba, és majd manuálisan átnézzük a rajtot meg a pitet és kész. :) -
Okok, köszönöm! -
Betyarkoro #16475 Nem vált át alapból. Neked kell átrakni a beta-ba.
Nem mindenből lett S397-es verzió. Amit átraktak azt le is szedték az ISI workshopból. -
Hali
Az lenne a kérdésem, hogy dx11-re alapból "átvált" a program magától? Nem nyúltam hozzá április óta és látom azóta minden(?) contentből lett s397-es verzió. Ha azokat leszedtem akkor az isi workshop-osokról le is lehet iratkozni? -
guftabi96 #16473
Formula E hivatalos oldala, jobs fül. Kicsit lejjebb kell menni, és ott van az rFactoros rész.
Utoljára szerkesztette: guftabi96, 2017.07.29. 00:23:42 -
shiet #16472 Az egyik szimes yt csatornán kint volt egy videó pár percig: Formula E Coming to rFactor 2!, de aztán letiltották.
Utoljára szerkesztette: shiet, 2017.07.28. 23:18:26 -
Betyarkoro #16471 Hát a pak az még nagyon SOON tm.
Most csak ez az egy cucli lesz kiadva. -
ManoNegra #16470 Én is megveszem. Meglátjuk milyen árazást találnak ki a pakkokra.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2017.07.28. 20:31:16 -
bottleopener #16469 Én minden sz*rt meg fogok venni.
-
Betyarkoro #16468 Na feldobom a témát.
Ki fog rá befizetni? :D -
Betyarkoro #16467 -
megoldom 1 másik monitorral, mert úgy kirakhatok több adatot is
-
összességében működik a kijelző, de hogyan tudom, kivetíteni a kijelzőt az androidos telómra. Win 10-em van
-
Van itt olyan valaki aki segítene nekem Z1 Dashboard-ban, telóra kiraknám rf2-re természetesen. Mármint onnan kellene segítség, hogy feltelepítettem gépre aztán mi a teendő THX -
DashMeterPro az amit ismerek és rFactor 2höz jó meg a legtöbb sim-hez (mondjuk iRacinghez inkább a Joel Real Timing-ot ajánlom)
Utoljára szerkesztette: tobias88, 2017.07.27. 15:22:09 -
Egy kiss segitsegitségre szorulok : hogy tudnám a fontosabb adatokat nem a képrnyőre , hanem egy tabletre kitenni ??? ( youtubon már láttam ilyet : pályarajz és a fontosabb autó és verseny adatokra gondolok ) A sebesség mérő , váltó , fordulatszám maradhat a monitoron !!! -
bottleopener #16461 Szerintem is drágább lesz a kontent, és Wheatley megint el fogja számítani magát. :D
Személy szerint én fanboy vagyok, szóval mindenképp megveszem, ahogy a lifetimeot is vettem. De ha a nagy tömegekre gondolok, azért nem belőlem állnak na. :D -
Joex22 #16460
-
Betyarkoro #16459 Én azt vettem ki hogy valami hasonlót akarnak összehozni. Az alapján amit a netes részről írtak.
Csakhát már az a játékon belüli bolt bejelentésnél én azt érzem hogy kapásból maguk alá hugyoztak.
Az a durva. Hogy ebbe a hülye közösségbe az ilyet úgy lenyelik mintha tictac lenne. És még örülnek is neki.
Más játék közösségekben ilyen lépésért hogy mikrotranzakciót dobnak a játékon belül keresztbe lenyelnék a fejlesztőket aztán meg még ki is kaksiznák őket.
-
1.5 hónapja tértem át iRacing-re, de azóta kb 2szer indítottam el más sim-et. Fizikában rFactor2 jobb (legjobb), főleg az ütközésekben, de ott mindig van teli szerver minőségi emberekkel (twitteren oltják egymást a profi versenyzők iracinges fotókkal) folyamatos csatákkal ami mindent visz. Árát amúgy azért lehet csökkenteni, ha acc-ot veszel negyed áron meg az iracers-es tagsággal veszel 1 évet, úgy szerintem egyáltalán nem drága azért amit kapsz.
Sajnos amíg valami hasonlót nem hoznak össze az rFactor 2-nél, addig számomra nem lesz opció (ahogy mostanában a többi sim sem az). Project Cars 2 is hiába lesz gyönyörű, ha nincs alatta komoly fizika (erről eltérőek eddig a vélemények) és nagy közösség folyamatos minőségi versenyekkel -
Adebayor #16457 Meg amik most megvannak. azt lekódolják, és újra meg kell venni? remélhetőleg nem :) -
Adebayor #16456 Jó, de nem gyári ingyenesre gondoltam. Hanem mint most, a sok add-on content. PL a Simco WTCC-je, stb. Amiket a modderek csinálnak. stb. -
Betyarkoro #16455 Erre csak annyit tudok mondani hogy: Ha nem lenne inkompetens a többi fejlesztő csapat akkor lenne konkurenciája iracingnak is. Másik.
Ha már belevertél sok 10e forintot iracingba elég nyomós indok kell hogy otthagyd. Az egyedüli ellenfele raceroom lehetne eddig. Ami valjuk be egy kalap szar a boltjával együtt. Azért nyomják annyian ahányan. És eddig S397 kb csak annyit villantott hogy lesz nekünk is dlc bolt de nincs havidíj. Nahát erre biztos átfognak mozdulni az iracinges srácok.
Szerintem ez egy bal lépés a részükről. Azt mondják hogy pakkba olcsóbb lesz. Nem látom hogy hogy lesz számottevően olcsóbb mikor alapáron 1 darab kocsit 5 euróra lőnek be. Én egy max 10€-t vízionáltam be az első dlc csomagjukra. De már simán eltudom képzelni hogy 20 lesz az a 10.
Iracing sokaknak nem opció az ára miatt. Nem kell messzire menni elég itthon körbenézni. Mikor már egyes ligák úgy hírdetik a raceroomot is hogy DE CSAK EGY AUTÓT KELL MEGVENNI H JÖHESS. Van vagy 3 euró 1 darab autó raceroomba és az is problémát okoz. Az 5 meg kettővel több mint a 3. Ami majdnem azt jelenti hogy 2x drágább mint a raceroom.
És nem csak itthon vergődnek a raceroom árazása miatt.
Most menj fel a raceroom weboldalára és tekintsd meg hogy mennyibe kerül mazsolázni benne. Én 2013 óta folyamatosan veszegetek raceroomba is mindent. Szó szerint lenyomták a szart a torkomon apránként. De ha most kéne beleugrani mert én menni akarok egy WTCC ligával mert sajt. Válasz ki 5 random pályát meg egy random wtcc autót. Hűha kategória lenne.
Vegyük figyelembe hogy ez csak a starter pakk. Ezután ha mindenért ilyen árat kell majd tejelni elég húzós lesz mikor majd csak ontják kifelé a cuccokat. Nem tudom hogy miért él egyesek fejében az hogy itt fél évig csinálnak 1 cuccot. Mikor tisztán látszik most is hogy míg ők azt mondják hogy hát mi most csinálunk egy radical-t vagy vmi mást a háttérben már javában folyik 5-6 cucc készítése is. Nem hiszem hogy egy elrugaszkodott elképzelés az hogy ha kinyögik a mostani cuccokat akkor megindul a dlc vonat.
Mindenki azt mondja hogy olcsóbb mint az iracing. Én azt mondom hogy drágább mint AMS, AC, pcars.
Azért egy év múlva mikor már megy a bolt rendesen. Jön vmi új muki. rf2-nek nagyon komolyat kell majd villantania hogy beadd neki hogy fiam ez itt király és tökre megéri vagy 30e-t rákölteni hogy körözzél az ai ellen meg részt vegyél az 5 fős ligákban.
@Adebayor Én nem hiszem hogy sok ingyenes cuccot kell várni. Kb úgy mint AC-ben hogy kapsz egy két vackot. -
Adebayor #16454 Nyilván lesznek ingyen tartalamak is nem? mint ahogy most :D akinek nem drága majd megveszi, akinek drága, majd megy a többi modal. -
Olcsóbb mint az iracing, igaz ott a tartalmakért azért fizetsz annyit, mert a teli versenyek miatt túlárazhatják
-
ManoNegra #16452 Remélem nem szállnak el nagyon. Szívesen fizetek tartalmakért, de az azért húzós lenne, ha ezentúl mindenért külön kellene fizetni.
Majd meglátjuk, ezt amit kiadnak, biztos megveszem a pályával együtt.. -
Betyarkoro #16451 Na akkor akinek kimaradt mint nekem:
"there iwll be an official GT pack"
"were working on tracks and laser scanned ones too"
"the GT pack wont include at track"
"we will be announcing the next cars over the next few weeks"
"in terms of cost the car will be 4.99 euros"
"but the pack will include a number of cars and be cheaper obviously than buying them all seperately
my god - i need to be quiet"
"mcalren is out 1st or 2n"
http://imgur.com/a/QNAiQ
5 euró per autó. LoL
Akkor mennyi lesz egy pálya? 20? -
Betyarkoro #16450 Hivatalos fórumon ez az új roadmap inkább csak vitát váltott ki mint pozitív véleményeket.
Vki követte? Vélemény? -
A Smiley-ból elég nehezem lehet következtetni, hogy mire is gondolsz, minden esetre az NFS 1 így nézett ki anno ami között és az rf2 között elég nehéz párhuzamot vonni.