19779
  • Betyarkoro
    Még mindig úgy néz ki mint a need for speed 1. :/
  • Joex22

• GeriDoc
    Abszolút így van, ahogy írod, viszont azért jó mégis a profil, mert kilépek, és lehet legközelebb az iR-be, vagy AC-ba lépek be, és nagyon idegesítő, hogy mikor már gurulnál ki a pályára, akkor veszed észre, hogy 540-en van.
    Egyébként nekem az 540 megfelel mindenre, a kormányszöget szoktam állítani. Egyedül a gokartnál sok az 540, de azzal 5 kör után úgyis megfájdul a fejem.
  • Danecay
    A gond az, hogy játékon belül nem működik az automatikus autónként kormányszög változás (Vehicle Set). Mert ugye nem mindegy, hogy milyen autót milyen kormányszöggel vezetsz, egy kupáshoz mondjuk dukál a 900 fok, egy formula annyival viszont játszhatatlan. Amennyiben kikerül a pipa a Vehicle Set mellől van lehetőség manuálisan állítani a kormányszöget viszont G29-el ez valamiért még mindig nem működik pedig állítólag ismert hiba. Az általad vázolt megoldás azt csinálja, hogy az rF2-t indítva minden kategóriát 540 fokba fogsz játszani, játékból kilépve pedig visszakapod a kormány alap 900 fokos beállítását, viszont ha minden megfelel 540 fokban akkor felesleges profilt létrehozni, elég ha csak a kormány alapbeállítását 900 fokról 540-re módosítod.

Utoljára szerkesztette: Danecay, 2017.07.25. 18:32:16
  • tobias88
    Nálam (T300) is tökéletesen működött még 1 hónapja amikor próbáltam, kétlem hogy azóta elromlott
  • GeriDoc
    A profilerbe beállítok egy rF2 profilt, ami 540 fok, alapértelmezett 900 fok. Amikor elindítom az rF2-t, beáll 540-re, amikor kilépek visszaáll 900-ra. Az autók kormányszögét 19-20 fokra állítom. Tök jól működik.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2017.07.24. 20:42:17
  • Danecay
    Ja, csak az automatikus kormányszög állítás nem, így nem csoda, hogy kilépés után is ugyanúgy 900 fok marad mint játék indítása előtt
  • sertrex #16441
    Próbáltam azt is. :( Gondoltam hátha van valami fájl átírós trükk. na mindegy marad az rF2 utáni driver visszaállítgatás. Csak néha elfelejtem. Köszi a válaszokat.
  • ManoNegra
    Hagyd bepipálva míg játszol, kilépés előtt meg kiszeded. Jobb ötletem nincs.
  • sertrex #16439
    igen azt próbáltam, akkor az összes autó kormányszöge 900 fok lesz.
  • ManoNegra
    Azt hiszem, a vechile set elől kell kivenni a pipát.
  • sertrex #16437
    Fanatec FM CSR, működéssel nincs baj csak azon a kormányszögön marad a driverben, amit az rF2 utoljára beállított. Ez, gondolom gmotor sajátosság, mert az Automobilista is ezt csinálja.
  • GeriDoc
    Milyen kormány? G29-es tökéletesen működik.
  • sertrex #16435
    Meg tudná mondani valaki, hogy hogyan lehet azt kikapcsolni, hogy a játék átállítsa a kormány driverében a kormányszöget? Végül is nem lenne baj ha kilépéskor visszaállítaná eredetire.
  • macleody
    Nem olyan régi még az a GTX1070. Csak ugye aki 3 monitoron tolja... :)
  • Betyarkoro
    Ez tovább fog javulni idővel.
    Csak nem prioritás nekik. Roadmap-ba ahogy írták kirakják a dx9-et szerencsére teljesen. Íj módon látványos javulásra számíthatunk. :)

Amúgy meg örüljünk hogy mostmár így megy meg hogy van eső. Egyes "szimulátorokban" még eső sincs. :D
  • tobias88
    Szerintem váltsál, más esélyed nincs. Nem fogják régi gépre optimalizálni a játékot, egyáltalán nem éri meg nekik. Akinek régi gépe van, kevesebbet költ a gépre szóval játékra is. Nálam ahogy néztem több fps-el megy maxon a dx11es verzió mint a dx9es.
  • Betyarkoro
    Nekem már simán fut maxon level 5 AA-val. :D
  • ManoNegra
    Várjuk!
  • lac coo
    En turelmesen varok a hasznalhato fps re, es az eso javitasara...
    Addig egy fillert nem kapnak.
  • Betyarkoro
  • Betyarkoro
    Hát azt hittem így dél felé hétvégén nagyobb reakció lesz a roadmap-ra. :D
  • Szabi #16426
    Zandvoort és autócsomag
  • Betyarkoro
    Nah hát akkor agusztusban kiderül hogy mennyi lóvét kell majd befizetni az új cuccokért.

Remélem nem vmi elszállt árazás lesz.
  • Betyarkoro
    https://www.studio-397.com/2017/07/roadmap-update-july-2017/
  • Ocsi15533
    Super! :)
  • simcompany
    SIMCO WTCC 2016-2017 1.31 megjelent

1.31 changelog
    - lower tire grip
    - edited damage model
    - more turbo sounds
    - updated textures (Gleason, Ehrlacher, Nagy)
    - new cars (Fernandes, Szabo)

- alacsonyabb tapadás
    - javított ütközés model (elakadás)
    - nagyobb turbo hang
    - javított texturák
    - új autók
  • Ocsi15533
    Köszi a válaszokat! Pedig az ember azt gondolná hogy Proci kell neki jobban. De így akkor ssd lesz a proci fejlesztés helyett. meg lehet RAM
  • Joke1RS
    Az rF2 nem prociigényes, a vga és a ram ami fontos. 16gb ram lenne ideális és 4gb vram, de 8gb is elég, én is annyival nyomom.
  • Betyarkoro
    Simán jó mellé.

ár/érték. Nem tudom.
  • Ocsi15533
    Sziasztok!
    Szeretnék a gépem fejleszteni, most i5-2500, 8gb ram, GTX660 van benne.
    GTX1050ti-n gondolkozom, csak azt nem tudom van értelme a proci mellé.
    Ár értékben mi a legjobb rF2 alá?
    Utoljára szerkesztette: Ocsi15533, 2017.07.18. 13:25:49
  • Alexease
    Ez erosen tartalom fuggo. Az utobbi 3-4 evben meg az ISI is frissitette az osszes tartalmat, ami persze mind szebb de egyeben eroforras igenyesebb is lett. A jelenlegi tartalmakat pedig mar az S397 frissitette, nagyreszt DX11-re, de valszeg azert meg belenyultak itt-ott. A DX11 atallas utan a progi ±20%-ot valtozott fps-re (konfigtol es egyebektol fuggoen).
    Ha nem gyari tartalom, akkor persze akarmi is lehet;)

Az fps korlatot a monitor frissitesere erdemes allitani (mar ha megy annyit a konfig:P).
  • Adebayor
    Sziasztok.

kb három hete írtam, hogy droppok vannak nálam. Aztán valaki írta, hogy próbáljam meg az fps tartást. Beírtam egy 50 fps-t hogy tartsa a játék.
    Aztán vasárnap megint volt egy droppom, bár nem annyi ideig. De nyilván bármennyi diavetítés is frusztráló, fóleg ha kanyarba jön.

3-4 éve ugyan az a konfigom. Mármint ami lényeges egy gépben. Nem voltak ilyen gondjaim. Ennyit változott az rfactor 2 igénye? vagy mi lehet?
    1 gigás videókártya tudom kevés, de mondom, három éve még elég volt.. :)
    Utoljára szerkesztette: Adebayor, 2017.07.18. 10:09:37
  • Alexease
    5 eves video:)

Az rFpro engine/rendszer az ISI-e. De az esetleges tartalmakat, mukodest, fizikai szimulatort kulsos cegek (is) fejleszhetik.
    Olyan, mint ha valaki az rF2-hoz epit otthon mozgo cockpitet, extras kormannyal/pedallal, kiegeszito kijelzokkel, sajat kulsos programokkal es vezerlessel; es/vagy modellez maganak sajat autot (amit igazabol is hasznal), es a valos/szimes adatokat osszefesulve (akar sajat) telemetriaval, folyamatosan hangolgatja/teszteli a szimes autot.

A versenycsapatok hasznaljak igy a szimeket, minden gyakorlas, idomero, verseny, auto beallitas es palya adatait folyamatosan toltik fel a rendszerbe, amit fokozatosan egyre pontosabb lesz.
    Az engine fejleszto (itt az ISI, de elvileg Kunosek az AC-val is uzemeltetnek ilyen szimeket, max nem versneycsapatoknal) meg folyamatosan frissiti az alapot, es beepiti a kereseket.

Az iR-nel annyi "trukk" van, hogy ok mar a "jatekban" levo autokat is parhuzamos telemetria cserekkel fejlesztik, es ha valamihez nincs eleg adat, akkor az az auto meg sem jelenik:D Naluk 3-5 "bejelentett" autobol jo ha 1 megjelenik. Es meg ki tudja mennyi van a hatterben. Persze, naluk a tartalmat a rendszer uzemeltetes is erosen korlatozza, a felhasznalok szamahoz es igenyeihez kell igazitani a tartalmakat, amivel nem mennenek vagy kevesen, nem eri meg rendszeresen "ures" szervereket inditani.

Az hogy mit csinal az ISI, total "titok":)
    Lehet, teljesen kiszalltak a user szimekbol, es kikapcsolodaskent, az rFpro mellett, valoban Zone Raider-dolgot barkacsolnak:D
    De az is lehet, hogy megcelozzak a szimesek kissebb reteget, es az rFpro-t ultetik at user szintre, jo dragan, profi otthoni cuccokhoz (vagyis nem 1 monitor es Logitech kormany:P).
    Ha igy elerik a szimesek 10%-at (ami extra keves), de 10x aron, ugyan ott vannak:) Es azona szinten nincs sirankozas, hogy miert nincs ilyen-olyan auto/palya vagy lensflare effekt (bar ha csinalnak valamit, akkor az lazan lehet mar DX12 is).

Az iR-rel (e-sport) es a AC/CARS-szal (foleg tartalom es csicsamicsa:P) ugy sem tudnanak versenyezni, felesleges eroltetni.
  • Timbu
    rFpro – Images and Videos – London Track

"This professional version of the original rFactor was taken over by the British Kangaloosh Limited company who developed it to become a simulator..."
    Akkor most az rFpro még az ISI-é, vagy ez is máshoz került az rF2-höz hasonlóan?
    (Szerintem a titkos, "nem rF3" projektjük a Zone Raiders második része )
  • simcompany
    rájöttem, Chrome-al jó
  • Alexease
    Nalam most mukodik.
  • simcompany
    Alex, tervezed máshova tölteni a modokat, pályákat? Sajnos a mega kifingott :(
  • Adebayor
    Közben megoldottam a dolgot. :)
  • Adebayor
    Hali. Tudja valaki, hogy lehetne beálítani online, hogy a Stock Car Rules plugin müködjön? Lenne egy indy ovál futam, és be kéne állítani a dolgokat. Így-úgy sikerült, de nem tökéletes. De csak a player.JSON-t szerkesztkgettem csak.

Egyik fő probléma, hogy hozzá adja a futam távjához a sárga etap köreit. Másik probléma, hogy sárga etap elején is nyitva a pit. Az előbbi az ami nem kéne :D Mondjuk Lucky Dog sem kéne. Bár az nemtudom hogy most van-e. Elvileg ahoz nem nyúltam.

https://www.studio-397.com/2017/01/stock-car-guide-part-1-the-full-course-caution/

ui.: rákérdeztem s-397 fórumbna, de nem tudom hogy lesz-e válasz :) Meg hát fene se tudja melyik topicba jó kérdezősködni.
    Utoljára szerkesztette: Adebayor, 2017.07.12. 06:05:40