19779
  • Adebayor
    Évek óta várható hogy a GTE-be nagy csata lesz. Tavaly is az volt :)
  • Alexease
    A licencekkel van gond, Suzuka es Portugal egyertelmuen nincs meg, a malaj talan volt de lehet mar az sincs. Kamu neveken meg hulyen nez ki. Bar igy sem valami biztato.
    Valahol meg ugy olvastam, bovebb lesz a program valasztek, talan CARS es AC-t is irtak. Meg valahol kontrollert meg telefont is:D
  • ManoNegra
    Az érthető, hogy Suzukát nem tették bele, de a portugál vagy maláj pályát betehették volna. Vagy azok licensze sincs meg nekik?

#16123 Többé kevésbé láttam, a vége drámai volt.
  • zolee145
    Most kerestem rá, valaki átkonvertálta az rF1-es Le Mans pályámat. Most szedtem le. Nem egy hűdehajde pálya, viszont viszonylag pontos. Mindjárt kipróbálom.
  • Betyarkoro
    Nahát ez is elég gáz rfactor 2-nél.
    Nem sikerült nekik 4 különböző pályát kiválasztani a mclaren versenyre. '-.- És akkor csodálkozunk rajta hogy fél lábbal a sírba van a játék.

Ugyan ez a verseny forzával:

5 kör 5 féle pálya.

Jövő ilyenkorra ha lesz ilyenverseny megint remélem addig studio397 össze tud válogatni 4 értelmes pályát rf2-höz.

forrás
    Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.06.18. 16:17:48
  • Betyarkoro
    Van vmi modern LeMans pálya rf2höz?

OFF:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nézte vki a lemans-ot?
    Ha igen hogy tetszett?

Én végén lemeredtem ahogy a GTE Pro C7.R megszívta. Meg úgy látszik a toyota valójában honda motorokat használ. :D
    A GTE kategóriák sokkal jobbak voltak mint a LMP kategóriák.
  • Betyarkoro
    Marcel mondta hogy vagy péntek vagy hétfő a roadmap.
  • Betyarkoro
    Hát hétfőre marad a roadmap. :D

Hátha becsúszik vele az új UI is.
  • formula1996
    Ilyen tajt kene erkeznie abbol gondoltam :D
  • D_Moriarty
    Ha valaki pick up versenyt keres Le Mans-ra, a Simracing-GP.neten négy óránként indulnak nyílt futamok. Az elején Enduracers EGT-vel, később majd ER PX2-vel. 1 óra qualy, 12 kör, egy része éjszaka. Ha regisztrálsz és feliratkozol, pontot is számít: Raceday Madness - Simracing-GP.net
  • ManoNegra
    Miből gondolod? A fórumon írták valahol? Nem mintha bánnám.. :-)
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2017.06.17. 19:17:24
  • formula1996
    Ma hátha kapunk egy roadmapet valami új contentel
  • Betyarkoro
    McLaren verseny

SILVERSTONE ESPORTS CHAMPIONSHIP

Title: rFactor 2
    Platform: PC

Last month, we made our first announcement about one of the qualifying rounds, the Silverstone esports Championship, an rFactor 2 series, presented in association with our friends at Silverstone. The rFactor 2 series takes in classic grand prix circuits, with the emphasis on the roots of the sport in Europe. Competitors will race in a soon-to-be-unveiled race specification McLaren GT car.

Na. Esélyes egy McLaren GT autó rFactor 2 be? :D
  • Gadfly13

Kedves Versenyzők! Megnyitottuk a jelentkezést a 2017-es SRS TCR Bajnokságra, amit az rFactor2-vel fogunk lebonyolítani.

A TCR mod 5 autó márkát és 6 pályát tartalmaz. Minden versenyhétvégén két futam kerül megrendezésre, az elsőn az időmérő sorrendjében alakul ki a rajtrács, míg a második versenyre a teljes időmérős sorrendet megfordítjuk.
    A bajnokságban mind a hat futam napos körülmények között kerül majd lebonyolításra. Mindenkinek jó felkészülést és jó szórakozást kívánunk!

Bajnokság további információi: LINK
    Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2017.06.15. 14:16:40
  • Betyarkoro
    Lehet csak hajtás van hogy készen legyenek a simracing expo-ra és csak ennyi fér bele.
    Szept 16-17. simracing expo.
  • bottleopener
    De most komolyan, mi a rák akadályozza meg őket abban, hogy kihozzák azt ami a DX11ben benne van? Nem tudnak programozni? Vagy olyan nagy kérés ez?

Elvégre az egészbe ezért vágtak bele...
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2017.06.13. 22:34:32
  • Betyarkoro
    Right, painters are you ready!?

In the next few days we will be releasing a paintable (is that a word) version of the upcoming Radical Sportscars SR3, the top 20 will make it into the final build later this month - how's that! So...get your brushes out and we will release more details shortly
    Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.06.13. 09:28:43
  • Betyarkoro
  • zolee145
    Lehet, hogy mégis URD. Van hozzá valami csomag amiben az eredeti márkák vannak. Alapból tényleg márkajelzés nélkül, kamu néven futnak a kocsik.
  • zolee145
    Az a baj, hogy nekem nemcsak időm nincs, de az alapok is hiányoznak a konvertáláshoz. Azt sem tudom hogyan kellene hozzá fognom... azért gondoltam, hogy hátha valakinek van kedve és ideje is rá.
  • PacsutaTibi
    Az új 3Dsimeddel elvileg lehet Forza3-mas kocsit megnyitni. FM3 és FM6Apexet.
    Nekem volt letöltve valahonnan BTCC-s NGTC Toyota meg Audi, de nem emlékszem már az mi volt, FM6 Apex vagy sima FM6, de azokat csak egyesével tudtam behozni alkatrészenként :S, külön 3dsimed ablakban... Pedig elvileg egyben is benyitható. De lehet valamit rosszul csináltam.
    A textúrákat is ki kellett logikázni, hogy melyik materiálra, melyik swatchfile kell.

A linken amit adtál ott van egy másik progi is ajánlva. Make_H2O_ForHor Igaz ez forza horizonhoz, én asszem a Horizon 2ből a Ford Ranger Dakart próbáltam, abból szépen létre is hozott egy obj fájlt, amit simedbe benyitva jól nézett ki, csak nem volt benne kerék, meg nem volt rajta textúra.

Nekem sajnos mostanság nincs időm, ezekre, pedig jó lenne kisilabzálni, mit hogyan kell, mert akkor rengeteg jó autót át lehetne konvertálni, bármibe.
  • Betyarkoro
    Tégy egy próbát super alt f4-el. :D

https://stefansundin.github.io/superf4/

Ctrl+Alt+F4 hotkey-t adja az kilövi a progikat mikor beragadnak.
  • ManoNegra
    Ma csak ctrl-alt-del-el tudtam kilépni, ha a steamet kilőttem, ráadásul kétszer kifagyva.

Egyébként még mindig a legjobb élményt adó szim. Nekem a látvány is számít, bevallom. :)
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2017.06.10. 21:42:25
  • Betyarkoro
    Találtam még 1 jó képet:
  • Betyarkoro
    Lehet hogy ebből van a bmw és nem is urd: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=788866138
    Most gondolkodok hogy URD nem is valós brandot használ.
  • zolee145
    Annak megvolt egy nagyon régi verziója. Azt hittem van frissebb autó.

Más: tud valaki Forzából konvertálni autót? Lenne egy Tesla Model S, és azt már évek óta vadászom. Bátor önként konvertáló? :)

• Betyarkoro
    URD fizetős modja.
  • zolee145
    Már csak az a kérdés, hogy ez milyen DTM mod? :)
  • Adebayor
    Grafika az fasza, csak telejesítmény kéne. Meg track map plugin.. :D Ezek nélkül csak fényképezésre jó, meg egyedül körözgetni :)
  • Betyarkoro

"Bánatomban" megpörgettem a screenshot threadet a fórumon. Azért még csak nincs minden veszve grafika terén sem. :D
  • Adebayor
    Én is egyet értek veled. Sajnos mai világban a grafika a top, és nem a játékélmény.
  • Betyarkoro
    Persz én a véleményeddel is egyetértek. Csak azok akik ezen a véleményen vannak kevesen vannak. Azért tartunk ott hogy összetesszük a két kezünket hogy még vki ránéz az rF2-re. :D

Spoiler alatt említett játéknál meg szerintem leszarják. Mert rájöttek hogy nem az vonza a tömeget. Tömeg nélkül meg nincs pénz.
  • Betyarkoro
    "Es meg az MAS is reszelgetik parhuzamosan, azt is fejleszteni kell." - Itt nem értem h mire gondolsz. D:

Én amúgy nem értem hogy miből finanszírozzák a fejlesztést. Lehet hogy van vmi befektetőjük akik pénzelik ezt. Igaz hogy NULLA bevétele van de jelenleg fejlesztenek és ha már fejlesztenek akkor lehetne egy vízió hogy pl mit szeretnének csinálni a dx9 verzióval. Mert ugye így véges a költségvetés. Véges költségvetésbe meg nem fasza hogy nem tudjuk hogy akarjuk csinálni.

Úgy gondolom hogy ha most ők úgy döntenek hogy szimultán megtartják mind 2 verziót. Akkor ugye a modoknak is tartani kell ehhez magukat. Később mikor úgy gondolják h mostmár nem kell dx9 mert sajt tegyük fel 2 év mulva. Akkor meg benne van a pakliba hogy kezdjük előről ezt a szarakodást hogy a meglévő cuccokat igazítsuk hozzá az új verzióhoz.

"A felujitott rF2-vel nem a nagykozonseget celozzak meg, nem tudnak atcsabitani tomegeket mashonnan."
    Miért gondolod azt hogy nem lehet átcsábítani? Jelenleg mire jöjjenek át? Akiknek van VR azok átjöttek hogy megnézzék mi a helyzet. Akiket érdekelt a DX11 azok is átjöttek és megnézték mizujság van.
    De most erre a semmire ami most van arra persze hogy nem jönnek át. Itt is az sg-n még nem postoltam de emléxem hogy volt megnyilvánulás hogy minek csinálnak egy ilyen hoki kocsit mint az USF2000. Meg máshol is láttam hogy a NOLA pályára is húzták a szájukat.

Ha lenne egy vízió amire fel lehet pörgetni magad hogy úristen itt évvégére az rfactor 2 kap egy hivatalos WTCC licenszet. És mint tudjuk az rfactor 2 az atyaúristen és mostmár lesz benne WTCC is.... Erre persze felkapják a fejüket az emberek és odafigyelnek. De ugyan így mondhatnánk bármelyik más szériát is. rF2 nagyon jó endurance versenyekre is. Ha bejelentettek volna egy endurance csomagot hogy ekkora lesz x darab gte kocsi meg lmp kocsi meg 1-2 pálya akkor mindenki akiket ez érdekel egyből átmenne hype üzemmódba. Május 1 is egy ilyen vízió volt hogy Május egy és jön a megváltó _update_ ami majd hozza a dicső DX11, VR, HUD frissítést. Erre egy héttel előtte kb fityisz hogy openbeta lesz.

De most a vízió jelenleg egy zandvoort pálya. Vmi chevrolet endurance vmeiknek a modern verziója. Meg a radical ból valamelyik verzió. És újra beígérték azt amit kb 4 évvel ezelőtt is hogy lesz normális váltó szimuláció és ha belefér akkor még egy két váltó hibát is szimulálni fognak.

Én aki követem a projectet nem tudok 5 különböző dolgot felsorolni amire felkapja az ember a fejét. Hát akkor mit várunk olyantól aki nem is követi? :D

Egyébként az AMS-el lehet vonni egy jó párhuzamot. A stock car extremre is már ráhívták a papot meg a kereszt is megvolt. Az egész cuccot az indiegogo kampányuk mentette meg. Én emléxek rá hogy az az indiegogo kampány is majdnem befuccsolt és a végén valamelyik bejelentetett kocsi mentette meg a kampányt. Ott is az emberek rápörögtek hogy jön majd a V10 meg a rallycross meg az új menü meg a mittom én milyen fejlesztés.

Jah. uhm. rF2 engine megmentése. Ezt megjegyeztem. Tökéletes jelző a jelenlegi helyzetre. :D
    Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.06.10. 15:55:00
  • Adebayor
    Én meg csak annyit írok, hogy ki nem kakilja le a grafikát. Megvan az rfactor minőség, ami az online versenyzést jelenti, és kész. Nálam az a lényeg. AC is csili-vili, de nálam nem ér semmit.
    rF2: Normális boxutca, felvezető kör, levezető kör, normális büntetési rendszer. (most a rossz add-on pályáktól tekintsünk el, ahol néha egyszerre 6 stop and go-t kapsz egy vágásért), változó körülmények, és még sorolhatnám. Admin résznél meg normális log-olás, normális replay mentés, normálisan meg lehet oldani a hotlapsot és a live timing-et.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    pl AC-nál meg dobják ki az autókat dlc-ben, de egy normális boxot nem képesek csinálni. Már alakulgat, de limiter? egy gomb.. nem tudják megoldani? :)
    Raceroom-nál meg hotlaps nincs normális meg live timing.
  • Alexease
    Erre meg mindig csak azt tudom mondani: ez az rF2 engine megmentese;)

Persze mindennek van alapja amit irtal, valoban eleg nagy a "nem tudni mi lesz" erzes. Talan meg ok sem tudjak pontosan:)

Egy komolyabb atallashoz/fejleszteshez sajnos evek kellenek. Meg olyan cegeknek is, ahol folyamatos komoly bevetelek vannak evek ota (AC, iR). Az iR-nel 2-3 evig fejlesztettek a DX11 atallast, aztan meg 1 evig tartott, amig vegleg atalltak ra (addig parmuzamosan ment). Az AC-nal is kellett 3-4 ev, amig mukodo dolgot csinaltak, aztan meg 2 ev, amig "jatek" lett belole.

Az S397-nek NULLA bevetele van, es meg egy ideig nulla is lesz. De ha lesz is valami, messze elmarad a tobbi cegtol. Es meg az MAS is reszelgetik parhuzamosan, azt is fejleszteni kell.

A felujitott rF2-vel nem a nagykozonseget celozzak meg, nem tudnak atcsabitani tomegeket mashonnan. A jelenlegi "valodi" rF2 kozonseget szeretnek kiszolgalni, es visszacsabitani azokat, akik hasznalnak, de a problemak (DX9, no VR es egyebek) miatt fokozaosan lemondtak rola.

Ha az S397 nem veszi at a programot, 1-2 even belul game over. Igy akar 3-5 evig fenn tudjak tartani az onlien kozonseget, akik valoban hasznalnak.

Valszeg az ev vegeig (valoban) "hasznalhato" lesz a DX11 es a VR, lesz uj GUI es korites (lobby, online, DLC-rendszer stb.?!).
    Aztan fokozatosan epithetik fel olyan funkciokkal amire igeny van, es johetnek a tartalmak, hogy legyen valami minimal bevetel is.
  • Betyarkoro
    Alapvetően nekem azzal van a problémám hogy hiába pofázom én is meg a másik is napestig a fórumon, discordon, racedepartment-en hogy még mindig fostalicska a teljesítmény dx9-hez képest. Ha meg rárakod a PP-t Low-ultra akkor meg aztán tényleg siralmas a teljesítmény dx9-hez képest.

Szal véleményem szerint még az alapon sem vagyunk túl. Ehhez képest meg Marcel feszt azt fúja hogy ők már úgy érzik hogy a teljesítmény jobb. Csak érdekes módon nem ezt támasztják alá a visszajelzések.

És akkor végeredményben a DX11 az lett amit a szkeptikusok állítottak hogy kaptunk egy cukormázat amivel még szarabb lett a teljesítmény. És extraként még buktunk olyan pluginokat mint a trackmap.

Na meg akkor ők nem tudják hogy most mi legyen a DX9 sorsa. Nem tudják hogy most amikor ez a DX11 kijön a bétából akkor dobják a DX9-et vagy éljen a kettő egymás mellett.

Ha a 2 verzió egymás mellett él akkor a DX9 verzió miatt csak olyan cuccok kerülhetnek be a DX11 verzióba ami visszafelé kompatibilis a DX9 verzióval. Magyarul csak szarságok. Ilymódon nem is csoda hogy nincs AC "Fotorender" mikor saját magukat vágják tökön hogy egy elavult techet támogatnak.

A következő lépésről meg megint kussolnak.
    Pl ez: - Fixed UI and HUD colors reversed on some elements.
    Még nem néztem meg a buildet de ez gondolom arra vonatkozik hogy a gumi hőfoka alacsony hőmérsékelten pirossal volt jelezve kék helyett magas hőmérsékleten meg fordítva. Na most ezt mi a tökömnek csinálták meg? Én azzal voltam hogy nem csak a főmenüt meg a kocsiválasztót fogják kidobni hanem vele együtt a játék közben látható PS2 kinézetű majom hudot is.

De most akkor mégsem fogják?
    Akkor megint vkinek seggelni kell majd 2 hónapot hogy csináljon egy új trackmap plugint? Mert ugye a forrás kód náluk van de látszólag ők kezdeni nem akarnak vele semmit sem. Az eredeti készítő meg leszarja ezért passzolta át a trackmap plugint s397-nek.

Nekem az a fura. Hogy már dolgoznak ezen a szaron több mint egy féléve de igazából nem beszélnek arról hogy mit szeretnének. Nyilvánvaló hogy valamilyen formában lesz dlc meg új cucc. De úgy hogy mégis mi a cél? Ők akkor most ráfekszenek mondjuk az amerikai szériákra mint ahogy ams a brazil cuccokra? Vagy implementálnak egy új karrier módot mert single player-t érzik fontosnak?

Ha kérdezel valamit folyton csak kitérő válaszokat kapsz. Kapsz egy szépen megfogalmazott semmit.
    Igazából senki nem tud semmit sem. Ha meg azt állítja hogy igen. Akkor viccelődik. Mert fel lehet menni discorda meg lehet őket kérdezni és nem mondanak semmit. Indok: majd mondunk valamit valamikor. Vagy megmondják h nem tudjuk még.

Ami az igazán kiborító az az hogy mire eljutunk az "És majd csak ezek után jöhetnek a további fejlesztések" fázisba addig már megint eltelik egy szaros év.

Májusra be volt minden ígérve. Junius van DX11 még mindig beta. Performance nuku. Új HUD TBA. Basszus ha kitolják ezt az új HUD-ot és az is ilyen bugos szar lesz mint ami a DX11-volt. Jó ég arra is várni kell 1+ hónapot hogy megreszeljék? :D

Én alapvetően elég derülátó voltam. De így hogy nap mint nap azt látom hogy nem tudnak semmit. Eléggé elveszi a lelkesedést.

Külön poén hogy nagy modding platform. Erre vmeik nap az egyik art csávójuk benyögte a fórumra hogy hát ők nekik még nincs tervben hogy vmi új plugint vagy vmit kirakjanak az új 3d modellező cuccokhoz. :D

Hónapok óta megy a nyafogás a fórumon hogy történjen már vmi mozdulás modding témában is. Erre ez az első official hír hogy nem történik még semmi és nem is tudjuk hogy fog e a közeljövőben. :D

Tartalom témába is jobb lesz ha felkötik a gatyót mert az hogy nyiltan elutasítják a laser scannelést mert sajt nem vet rájuk jófényt. Pláne hogy egyesek már úgy tesznek nyilvános fórumokon hogy laser scannelt cuccok nélkül már nem is sim egy játék.
  • Alexease
    Az elso lepes az volt, hogy atrakjak DX11-re es VR-re, "teszteltessek", optimalizaljak, javitsak. Ez volt az alap a tovabbiakhoz.
    A kovetkezo lepes az uj GUI, menuk, felulet, koritesek, mukodes, DLC tamogatas es hasonlok. Ez mar valodi plusz lesz.
    Es majd csak ezek utan johetnek a tovabbi fejlesztesek, bovitesek, tartalmak. Onmagaban a DX11 "keves", a teljes rendszert kell rendberakni.

Meg persze senki nem varjon AC photo rendert, CARS latvanyt es koritest, sem az azokban elerheto licencelt tartalmak szazait. Ez lenyegeben az rF2 engine "megmentese", ami fizikaban/gumiban/FFB-ben meg mindig top; valodi szimes online bajnoksaghoz meg mindig a legjobb lenne.

Az iRacing lenne a tuti szimes online platform, de ahhoz ertelmes tartalom arak, ingyenes sajat szerver lehetoseg es minimal (10$) eves elofizetes kellene (amivel csak a sajat szerverek erhetok el). De ilyen nem lesz;)
  • bottleopener
    Ha ez marad, az nagyon gáz lesz.
  • Alexease
    Ez a patch, a korabbiak update-ek voltak;)
  • Betyarkoro
    9/6/2017 Build ID : 1879993
    - Fixed excessive marble build up on some tracks.
    - Fixed UI and HUD colors reversed on some elements.
    - Fixed VR issue where clouds were clipping over the horizon.
    - Switched rFactor 2 screenshot function to Steam screenshot.
    - Fixed Gmotor 2.5 scene viewer showing all stages of real road at the same time.
    - Fixed CTRL+C (CPU/GPU usage chart) being only visible with driver name tags. ON.
    - Fixed Dev Mode Launcher 'Video Settings' button not properly saving.
    - Fixed a sporadic issue where changing graphics settings would cause black areas to appear around the car body.
    - Updated Fanatec SDK: Added native support for LEDs and gear shift indicators.

Na vége az izgi patch sorozatnak? :D