19779
  • Adebayor
    Összedobtam egy ilyet. Csak egy kósza ötlet volt :) High körüli beállítás mindkettő. Rf2-nél PP: high
    Viszont mivel gyenge a gépem, az obs-st se tudom őgy beálitani hogy minőség legyen, de hát ennyit ki tudtam hozni.
  • zolee145
    Most első körben csak Townsville és Gold Coast, de majd kiderül. :)
  • Debilon
    köszi megvan, bár azt hittem emészthetőbb formátum :)
  • Betyarkoro
    UserData könyvtáron belül lesz Perflog vmi néven.
  • Debilon
    ha csinálok a játékban ctrl+f után bal shift+space-vel teljesítmény "mérést", azt elmenti valahova?

amúgy a
    rFactor 2\UserData\Log\Shaders
    rFactor 2\UserData\Log\cbash
    mappákat kellett kiürítenem, plusz kitöröltem 1-2 plugint ami eddig ment, és most fura módon a garázsban akkor akadt ki a játék mikor felvillant a felső sarokban a plugin jel
  • Betyarkoro
    A logitech driverét kell frissíteni a játékon belül. S397 azt mondta hogy rajta van a listán. :D Soon tm.
  • sertrex
    Tetszik ez az összeesküvés elmélet. Nagyon kíváncsi lennék már arra a legendás rFPro-ra.
  • GeriDoc
    Szeretem az ilyeneket. Dx9-el "csúnya" volt 50-60 fps-el, dx11-el szép 80-90 fps-el. Nincs kérdés, tovább is lépnek. Az iR-nél néha már idegesít, hogy hónapok, sőt évek telnek el, mire történik egy olyan dolog, aminek már rég meg kellett volna történnie. Néhány dologról meg hallani sem akarnak. Nem tudom. Most ez a Studio397 brigád nagyon szimpi nekem.
    G29. Az AMS bétában már van valami program, ami felismeri a G29-et, és beállítja a kormányszöget. Ha meglesz stabilra, remélem gyorsan berakják ide is.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2017.07.03. 19:48:44
  • Alexease
    Azokon a kepeken az az erdekesebb resz, mintha mar rF2 vagy azutani gMotor futna az rFpro alatt is (nap, eg, tukrozodes). Eddig az rFpro grafikailag "natur" rF1 szinten volt, felesleges volt tul varialni.
    Ez lehet egyszeru grafikai ugras (miert ne, HC szimekhez sem art) vagy osszeeskuves elmelet, hogy a Pro verziot (vagy annak az alapjat) akarjak bevezetni az user piacra;D
  • Alexease
    Ennel gyorsabban tovabb lehet lepni, kevesen is vannak es nincs "szerzodott" kotelezettseg vagy feleloseg a DX9 miatt. Az iR-nek 1 evig futott parhuzamosan a ketto, de ott mindent hulyere tesztelnek, plusz ki kellett futtatni az esetleges DX9-only emberek elofizeteset is;)

Persze nullarol ujra/atirni nem fogjak, de mar4 az is sokat szamit, ha nem foglakoznak a DX9-cel.
  • Betyarkoro
    Alexease,

DX9 kompatibilitás kérdése is megoldódott. Már csak ki kell seggelni.
  • PacsutaTibi
    Rally-s pályákat is? :D
    Vagy csak versenypályákat?

Egy csapatnak ne engedd, akik az AC TRAXX, meg RBRTRAXX-et üzemeltetetik.
    Ingyen adnak valami béta sz@rt, ami legtöbbször nem az egész pálya.... Nincs optimalizálva, szaggat, és még pl a fáknak ütközése sincs.... Kamera nincs.

A többi teljes verzióért meg fizessünk....
    Utoljára szerkesztette: PacsutaTibi, 2017.07.03. 17:25:39
  • sertrex
    rFactor Pro Shows Off Laser-Scanned Hungaroring

• Alexease
    Norisring DTM befuto;) Az egesz palya ket visszafordito es egy kozepes sikan, de jo versenyekt vannak.
    https://streamable.com/i5od0
  • zolee145
    Jut eszembe. Pár napja kért engedélyt valaki, hogy átkonvertálja a pályáimat rF2-re. Azt írta megcsinálja DX11-re. Kíváncsi vagyok, mert azért lássuk be, az eszközeimhez mérten jó pályák, talán pontosak is, de azért közel sem egy Com8 vagy bármelyik top pályakészítő munkáival egy szintű. Szóval érdekel, hogy mit lehet kihozni belőlük.

Viszont ha a Codi Hungaroringjének objektumait ki lehetne külön szedni, épületek, lelátók, hidak, növényzet stb akkor érdemes lenne alá csinálni egy rendes domborzatot.
  • Solt
    Upsz, erre nem is gondoltam... akkor megy érzésre, a VR miatt maradok a DX11-l. Köszi..
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.07.02. 21:44:48
  • Betyarkoro
    Rakd át a játékot DX9-be és akkor megy az overlay.
    DX11-re nem igen van megoldás max vmi telemetry programmal.
    Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.07.02. 21:43:55
  • Solt
    Urak,

FFB Clipping figyelésére melyik plugint használjátok? Leszedtem az alábbit, bemásoltam ahova kell (Bin64/Plugins), de nem akar működni... :S

rF2PedalOverlayPlugin_1.0.0.5
  • Ingy2
    Nem lenne rossz ez a Radical de AI ellen teljesen játszhatatlan, egyenesben úgy lépnek le mintha feltekert turbóval mennének. Vagy az enyém van letekerve
  • Betyarkoro
    Szerintem lófasz.

Steam community ki van halva. Szinte alig van új téma. Hozzászólások is kevés van napi szinten. Napi játékosszám sem ugrott meg. Hivatalos fórumon is kb 10 állandó ember van aki feszt postol minden nap. Elvétve van 1-2 új arc 1-2 hozzászólásig. Discordon is ugyan azok az arcok vannak állandóan. Én május 1 óta nem sok új embert véltem felfedezni itt sem.

Ez az oldal kb 50e-re becsüli a steam-en a példányszámot: https://steamspy.com/app/365960 Ugyan ez assettonál 450e. :D
    Tegyük fel hogy dx11 és vr miatt eladtak + 10e- darabot.

• Hellboy76
    Ha nem erint tul sok objektumot, biztosan ossze lehet ugyeskedni, de hogy mennyi ido, ki tudja azt :)
  • Adebayor
    üdv. Itt ott elcsíptem itt hozzászólásokban, hogy nicns bevétele az S397-nek még. De azt hogyan? mióta átvették, és levitték az árát, szerintem rohadt sokan megvették a játékot. az semmi? :)
  • zolee145
    Ok, kihagytam egy lépést a beszélgetésünkből. :D

Te: - Na és milyen a raceroom hungaroringje?
    Az nem lenne jó?

Én: - Az fasza, jó lenne (ez maradt ki). De sajnos ha jól tudom az kiszedhetetlen a játékból. Meg úgy egyáltalán a RaceRoomból minden kiszedhetetlen.

Ezután írt Tibi...

Innen lehet folytatni.
  • zolee145
    Akkor úgy írom, hogy a lényeges dolgok. :) Egy Volvo festést összedobok fél óra alatt. :D Egy modellt év végéig sem. ;)
  • PacsutaTibi
    Azért az, hogy minden kiszedhetetlen az túlzás. Kis utánna olvasás után, sikerült a TC1-es Volvó texturáit kibontani. :)

Visszafele sajna nem működik, tehát skin-t belerakni nem lehet. De csak DDS fájlokat tudtam kicsomagolni, méret alapján abban a fájlban nem lehetett más, majd még utánna kersgélek a nyáron, de úgy nehéz, ha a játék fájljai a tesóm gépén vannak, a kibontó progik meg az enyémen....
  • Betyarkoro
    Hát én átnevezném az userdata könyvtárat miután letöltött minden fost a dx11 verzióhoz. Meglehet hogy valami régi beállítás miatt nem akar sikerülni.
    MIkor kiadták az első dx11 verzió mindenkinek rosszul futott míg nem törölte ki vmeik konfig filet.
  • Betyarkoro
    Nem azt kérdeztem hanem hogy az fasza-e. ;)
  • Debilon
    üdv! gondoltam kipróbálom hosszú idő után a játékot a dx11 verziót, de ahogy belépek a pályára, lemerevedik és pár másodperc múlva az "rfactor2 működése leállt, a windows megoldást keres a problémára", igaz a gépem nem valami nagy etwas, phenom II X2, 8gb ram, r7360 2gb vga, és DX11 v1108 build-t ír a steam

trace file-t csináltam, de nekem az semmit nem mond, semmi olyan error nincs benne (szerintem)

a régi dx9-esre tettem fel a steamen, jól sejtem, hogy egy friss install kellett volna nulláról? a gép gyengeségén kívül mit lehet tenni?
  • zolee145
    Ha jól tudom az kiszedhetetlen a játékból. Meg úgy egyáltalán a RaceRoomból minden kiszedhetetlen.
  • Betyarkoro
    Nah akció van:

Következő autó McLaren GT. Feltételezem a McLaren eseményre kint lesz.
  • alma2
    koszi a tippeket, de alapbol a tukrozodeseket kikapcsoltam elso inditas elott. Kenytelen az ember felskalazva jatszani az ilyenekkel, ha nem kockakat akar bamulni a kijelzon, igy 4k-ba rendeleri minimum a latnivalot is. (supersampling)aztan ra egy masik aa. Agressziv cpu-t, be es kikapcsolva is megneztem, hatha.
    Igazabol, persze ki kellene merni, de high-on is megvan a 90 fps ott ahol minimum is megvan ezert fura.. Csak azok a bizonyos palyaszakaszoknal jon jellemzoen a bibi. Pedig regebben is bathrust-ot toltam, de lehet magam pakoltam bele. Mivel most 0-rol lett feltelepitve es lett bathrust is, gondoltam mar csak rendbe van teve. A nord az tudom, hogy nem gyari azt az osszehasonlitas miatt neztem. Akkor megnezem a workshopot, de az altalam megszokott palyak nem nagyon vannak benne.
    Viszont regen is es most is azt gondolom, hogy kicsit tultoltak ezeket a skip barber kocsikat. Jo par jatekban van, de itt valami hihetetlen tulkormanyzottak a legkisebb kormanymozdulatra dobja a segget. Allitgatva sem igazan lesz jobb, a szarny meg fix a beallitasban. (talan nincs is neki :) ) Viszont a regi vasak a tobbi openwheel, sokkal kezelhetobbek hihetobbek szamomra. Persze valos tapasztalat nelkul.
    Neztem ezt a realroad kicsit tul van tolva, eloszor mintha korcsolyapalyan mennl, 3 kor utan, mint a ragaszto, de nemileg magyarazat ra, hogy default-ban 5x-osre van beallitva a gumizodas. na meg itt nincs gumimelegito, mint mondjuk az ac-ben, direkt az ilyen rovid versenyekre.
    Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.07.02. 17:51:13
  • Betyarkoro
    Na és milyen a raceroom hungaroringje?
    Az nem lenne jó?
  • zolee145
    Kérdés, hogy vállalható energia- és időbefektetéssel javítható-e?
  • Alexease
    Nalam 1,5-szer gyorsabb a DX11 bekapcsolt Medium PP-vel, mint a DX9 volt. Meg a megjelenes elott csinaltam teszteket, gyari auto, gyari palya es persze minden beallitas, AI, realroad es egyeb ugyanaz. Persze, nem az en gepem a cel, es nem is a beallitasaim (1 monitor, 720p) :)

Ennek a programnak a "fun" resze es egyik celfelhasznalasa eppen a #16286. Amikor egy egyszeru auto 3-4 beallitasat piszkalva, azonnal jol erezni a valtozasokat a kormanyon, az auto mozgasan, a gumik mukodesen es persze a koridokon is. Es nem csak gyors, gyorsabb, leggyorsabb, hanem logikus kompromisszumok vannak a kezelesben is (stabilitas, tartossag, megfoghatosag stb.).

"Csak ugy" fun-bol korozgetni, es public szerveren 5 kor alatt legyurni a tobbieket, az fps, latvany es a tartalom miatt logikusan jobb az AC.
  • Hellboy76
    Hungaroring 1-es és 12-es kanyar előtti szakaszok:
    F1_2015_HUNGARORING_TURN_01
    F1_2015_HUNGARORING_TURN_12
    Valóban itt a legnagyobb az eltérés.
  • GeriDoc
    Messze jobban optimalizált, mint a régi rF2. Norisring, Bathurst, Nord egyik sem S397 által dx11-re megcsinált pálya. Agresszív cpu-t miért kapcsolod be? PP-t tedd low-ra, tükröződést (főleg az env.-et) akár ki is kapcsolhatod. Még így is nagyon jól néz ki, és meg kell legyen a 90 fps. Az AC meg te is tudod, ehhez képest egy packman. Az AI meg egyáltalán nem túl gyors (a Radicalnál valamit elrontottak), 95%-on (az az alap beállítás) egy pici pályaismerettel simán fogható. Odáig még nem jutottam el, de szerintem 100-on már kell a setup is, annyi. Szóval ez az rF2 jelenlegi formájában már hatalmas fun.
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2017.07.02. 15:39:47
  • Betyarkoro
    Agresszív cpu beállítást kapcsold ki. Nekem akadt tőle a játék.

Nincs esős gumi azért balfaszok esőben.
  • Alexease
    A tukrozodesek sokat zabalnak, azokat erdemes low/low-ra venni (van kulonbseg, de lenyegtelen).

A palya tukrozodest talan akkor is szamolja, ha nincs eso, valszeg/gondolom a dinamikus shaderezes miatt. Pl. vannak/voltak palyak, ahol meleg idoben, delibab-szeruen szaraz idoben is kicsit tukrozodott a tavolban a palya (vagy bug volt/van:D). A lenyeg, hogy emiatt duplan rendereli a palyat, es ha nem jo vagy rossz az optimalizacio (mod palyaknal nem nagyon van vagy ritka,talan a frissebbeknel jobb a helyzet), akkor rengeteget zabal. Tolja bele a videokartyaba a modelleket es a texturakat.

Videokartyaban valszeg a realroad is sokat zabal, ami ismet total dinamikus. Mig az AC-ban van 1-2 darab object, ami teljes palyara ervenyesen egyszerre sotetedik es tapad, addig itt, palyatol es reszletessegtol fuggoen, akar nyolcad-fel negyzetmeterenkent folyamatosan valtoznak a shaderek (gumizodas, gumi tormelek, tukrozodes, tapadas).

De a teljesen dinamikus feny/arnyek is sokat eszik, ott meg valszeg a fentartott "shadowmappok" miatt. Itt nem csak 1 fenyforras van, fix-en szamolhato object arnyekokkal, hanem a mozgo/arnyekolo felho, a palya es az auto reflektorok miatt kismillio.

Regi es fapados az engine, az teny; de az is, hogy itt sokkal tobbet kell maszatolnia egy-egy kepen, amig kikohogi magabol:)
    Persze ha meleg es savanyu a sor, attol meg nem lesz ihato, ha megmagyarazza valaki, azert van, mert nem mukodik a huto;DDD
  • alma2
    Meg a launcherben is allitgattam, aggressive mode, hmd only stb.
    montecarlo-1966 t, probalva, ott is nagyon latszik, kijossz az alagutbol, mintha megallna az elet egy pillanatra. cpu unatkozik (max 50 %), gpu 100%-on vegig, grafika jol leveve. mashol viszont nagyjabol jol megy a palyan.

Lime rock, ami mar ingerszegeny nagyon ott ugyanazokkal a beallitasokkal mar eppen elmegy, cpu ott is unatkozik, 4 a.i-val, gpu 100%-on.
    Igy azt gondolom a grafikai megjelenitesi resznel vannak a problemak, de ez csak tipp, hisz nem en irtam.

Ez az a.i is erdekes, mig lent irtatok, hogy tul eros default beallitasban. lejebb veve, meg tepernek, de esos palyan meg mar az elso kanyarban korbe lehet oket autozni, annyira finomkodnak.
  • Alexease
    Nem mentettem el oket, csak kattintgattam:) De a default neked is megvan (az a gyari).
    Nincs olyan sok allitas, raadasul eleg erzekeny az auto is. Az enyemmel ugy sem tudnal mit kezdeni, erre a palyara van, hozzam igazitva;)
    De nem is versney/hotlap setup-ok, egyszeruen "szelsoseges" allitasok a teszt miatt.

Alapbol (mindegyiknel) a fekerot vettem lejebb es allitottam elorebb az elosztast (G25 rugos pedal, plusz fa labam van:D).
    Pedig nagyon nem linearisan hasznaloma pedalokat:

1. default.
    2. hatso szarny 11, camber 2.0/1.5, hatso mereveites soft.
    3. hatso szarny 5, camber 1.4/1.1, hatso mereveites soft, elso merevites medium.

Elvileg ennyi.
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2017.07.02. 13:29:52