19779
  • Ingy2
    Sztem valamit a diffivel néztek be, vagy preload, baszik normálisan elfordulni az autó. Crofton kiborított.
  • Alexease
    Barkinek barmi fent volt korabban (DX9, warez) az a legtisztabb es legjobb megoldas, hogy nullara pucolja (program, beallitasok, pluginek es MOD cuccok) es ujratelepiti. A problemak 80%-a tuti nem jon elo. Legalabbis, igy szinte mindig megoldodnak a dolgok;)
  • ManoNegra
    Tényleg, aaaakkor bocs!
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2017.07.04. 19:18:49
  • Betyarkoro
    Szerintem ő azt írta hogy megvette de előtte volt fent a tört.
  • PacsutaTibi
    GE-ben már vannak más adatok is nem csak az Űrhajós felvételek!

A nagyobb városok környékén, repülővel körbeszálltak és beszkennelték az egészet. Debrecen, Budapest, stb. Így mogyoród is be van.
    Ez a "feature" nekem egy Google Föld pluginnal érhető el. De az újabb böngészők (firefox, chrome..... opera még nem...), már tudják ezt beépített szinten a google térképen belül, nem kell semmi extra plugint telepíteni.

Ezek az adatok egy kicsit jobban mint a 100 mérerenként vett, hiszen itt egy egy kocsi is kiemelkedik a talajból, ami kb 1,5 méter magas. Nem pontos, de egy kicsit jobb érték. Nyílván a körbemenős megoldás lenne a legjobb, legpontosabb.

Hungaroring:

Ez ismerős valakinek? 12 nem volt rajta verseny....

Kicsit off. Egy cseh modder, egy Zlin-i super speciált akar készíteni RBRhez. Próbálkozott többféle kilopóval, de nem tudta ezt a fajta modellt kiszedni a googleből. (Nekem vannak homályos emlékeim, 4-5 évvel ezelőtt, valamit mintha a OpenGL verzióból kitudtam volna bányászni.. De valami bibi volt vele, textúra, vagy elnyomódótt....) No nem tudta kimenteni, csinált róla körbe több képet és egy progival a képekből felépítette a 3ds modellt. (Merthogy ilyen is van már.) Ezt kapta, és erre modellezi újra az utakat, épületeket.

https://www.jankaderabek.com/2016/08/01/template-from-google-earth-3d-model/
    Utoljára szerkesztette: PacsutaTibi, 2017.07.04. 19:10:15
  • ManoNegra
    Én tudok, 15 euróba fáj, és olyan nevet írsz be, amilyet szeretnél. :-) Ennyi pénz nem sok egy ilyen játékért.
  • Solt
  • ManoNegra
    A játékot telepítettem újra, a drivert meg se próbáltam.
  • Solt
    Mármint játék vagy driver? :) Nincs mit Uram...
  • ManoNegra
    Végül egy újratelepítés megoldotta. Köszi!
  • Ocsi15533
    Sziasztok! Olyan problémám van hogy a nick nevemet mindig visszaírja ALI213-ra online szerveren pedig átírom a player.JSON-ban. Régebben volt fent a gépemen Virágbolti verzió! Tud rá valaki valami megoldást?
  • Betyarkoro

Na most akkor vajon mégis csak van vmi gubanc? :D
  • zolee145
    Most mondjam azt, hogy a motor készítő programot nagyjából 1 hónap alatt csináltam, amiből a tényleges programozás 1 hét sem volt, a maradék 3-4 hét pedig a doksira vadászás? :D
    Természetesen nem találtam túl sok használhatót, így a turbó működését megcsináltam a valódi működés alapján valós számításokkal, majd az adatokat rF2 számára ehetővé tettem. A poén az, hogy működik. Szóval nagy eséllyel azt modellezték a játékban amit kell, csak épp erről senkit nem tájékoztattak. :D

De itt a doksi hiánya már lerágott csont. Mintha az IKEA nem adna útmutatót az összeszereléshez... Pl az iRacingtől senki nem vár doksit. Készen megkapsz mindent, nincs is más lehetőséged. Nade itt, amikor a modolásra épül maga a játék mókás, hogy titkolóznak.
  • Betyarkoro

Na itt azt mondja a fickó hogy: "The car does not drive correctly."
  • Hellboy76
    Nem meghívásos, csak annyi, hogy regisztrált kell legyél:
    https://sg.hu/forum/tema/1197067820
  • Betyarkoro
    Na és kérhetek egy meghívást a privát fórumba?

Miért lenne baj?
  • Hellboy76
    Alex-nek van egy privát fóruma, Pályamodellezés címmel, az kb erről szól, csak elég kihalt mostanában.
    A Pcars pályákkal meg rengeteg bajod lesz :)
  • Betyarkoro
    Hát én szívesen csinálnék pályákat. Most ősszel pont jönne a ragyogó alkalom hogy konvertáljuk pcars 2 pályáit. Mivel pár kivétellel mind lézerszkennelt pálya lesz.

Viszont az idő ami ahhoz kell hogy elkezd 0-ról egyszerűen őrület. Mivel a dokumentáció nagyrésze régi elavult. Találkoztam olyan esettel mikor a devcornerben lévő doksi mást mondott mint a hivatalos wiki. :D

Magamtól az ilyen alap cuccot hogy pakoljak be egy pályát egyik játékból a másikba tartott majdnem 3 hétig.

Ahhoz képest hogy rF2 egy modding platform akkora szar a támogatás hogy nem is tudok rá kifejezést találni.

Menő lenne hogyha az itt hozzáértők esetleg összeírnának ezt azt. Vagy esetleg egy pálya készítését dokumentálnák hogy mit miért csinálnak.

A hivatalos fórumon múlthónapban valaki felvetette hogy a dokumentáció budi és jött a csipetcsapat bevédeni hogy nem is. Külön poén volt mikor megakarták idézni a fejlesztőket hogy mondják meg hogy gyíkok és nem szar a documentáció. Aztán a végén egy darab komment se jött a fejlesztőktől. XD

• Hellboy76
    Egy kart pálya: https://www.youtube.com/watch?v=z3xdl61oB2U
    http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=963980240
    A srác csinálta, aki a Maya-s tutorialokat.
    Utoljára szerkesztette: Hellboy76, 2017.07.04. 13:32:41
  • Betyarkoro
    Nafene és hol van ez Euroring? Vagy úgy érted hogy pikkpakk ment minden addig amíg ISI-re került a sor? :D

Én nem nagyon vagyok képben az ISI történelemmel.

Amúgy. Beírtam gugliba hogy mit ad ki hungaroringre. Ez a 3 forrás tűnt a legértelmesebbnek. És belinkeltem hogy hátha hasznos.
  • zolee145
    Codi objektumokkal ez eleve illegális cucc lenne, vagyis a tervek elkérése nem működik. Meg aztán Magyarország. Nem a tervek kellenek, hanem a megvalósulás. :D
  • Alexease
    Sajnos azok a magassagi adatok, abbol a forrasbol (Google es haosnlo), igazabol hasznalhatatlanok. Europaban altalaban 100 meterenkent, Amcsiban nagynagyritkan 10 meterenkent vannak magassag adatok. De eleve a meresi modszer miatt, tobb tiz meteres elteres lehet koordinataban, magassagban meg tobb meteres.

Mivel Hungaroring, sokan jarnak ki autozni, a legegyszerubb lenne trackingelni a palyat, 3-6 kor, bal-kozep-jobb, vagy ahogy sikerul.

Mivel ujra lett aszfaltozva es egyeb valtozasok, talan a kivitelezo/tervezo cegeket is meg lehetne keresni, es "magan celra" elkunyeralni a terveket:) Minimalis az eselye, hogy normalisan alljanak hozza, de elofordulhat;)
    Amikor az Euroring-et inteztem, a fonok pikkpakk belement, kuldte a CAD cuccokat, a szerzodest, ment tovabb ISI-nek, es mar gyartottak is;) Persze, a Hungaroring nagyobb falat:D
  • Solt
    A legújabbal vannak gondok, azt nem javaslom. Más ötletem nincs sajnos...
  • ManoNegra
    Nem, a 378.49, eddig ment gond nélkül. Most frissítem az experiencet, meg talán megpróbálom a drivert is frissíteni, hátha.
  • Solt
    Esetleg nem az új NV driver van fent? (384.76)
  • ManoNegra
    Nem. Fanaleds és Simcommander fut mellette, de úgy is csinálja ha ezeket nem indítom el, a plugint is töröltem, és úgy is. Tanácstalan vagyok.
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2017.07.04. 12:35:37
  • Solt
    Fut a háttérben bármilyen monitorozó program? (AIDA, Fraps, stb)
  • ManoNegra
    Nem tudom miért, de tegnap óta lefagy a játék, amikor a gyakorlásról átugrok a versenyre. Betölt, a rajtrácson pedig jön az appcrash. :/

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Problémaesemény neve: APPCRASH
    Alkalmazásnév: rFactor2.exe
    Alkalmazásverzió: 1.1.0.8
    Alkalmazás időbélyegzője: 59502d51
    Hiba – modul neve: rFactor2.exe
    Hiba – modul verziója: 1.1.0.8
    Hiba – modul időbélyegzője: 59502d51
    Kivételkód: 40000015
    Kivétel – eltolás: 0000000000488476
    Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
    Területibeállítás-azonosító: 1038
    További információk 1: 265d
    További információk 2: 265d4614f022a38bde2bc30df97587f3
    További információk 3: 7c60
    További információk 4: 7c60035bf76097b4f5e6e04f3797a611

A steamen megvolt az ellenőrzés, de nem segített.

• zolee145
    Szóval semmi nem változott... nem értem. Na mindegy.
  • Betyarkoro
  • Betyarkoro
    Vannak de nem dokumentáltak. És nem hajlandóak beszélni róla.

Pl.: most az új radical teljesen használhatatlan volt DX9-ben. Ezt is onnan tudom hogy discordon vki feljött pampogni hogy fos a radical dx9-en és az volt a support válasz hogy hagyja frissíteni a játékot. Aznap mikor kiadták a radicalt kiadtak egy új DX9 verziót is hogy menjen vele a radical.

Másik a carstat 2 is azért szarja össze magát frissített kocsiknál mert olyan adatot keres amit már nem használnak. Szintén 0 infó erről is.

Na meg hát ha csak belegondolsz abba hogy mennyire más az ffb a frissített autókon a régi verzióhoz képest.
    Vmit csak csak műveltek a motorháztető alatt.

Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.07.04. 11:54:24
  • zolee145
    Más: mióta új rF2 fejlesztők vannak a motorban történt valami változás? Új lehetőségek? Tud erről valaki valamit? Lehet, hogy nekiállnék újra a kis motormókoló progimnak, de most rendesen meg akarom csinálni, és nem VB-ben hanem Java-ban.
    Még annak idején láttam, hogy van valami új motorfék rendszer, már nemcsak 3 számból áll. Ezen kívül valami?
    Utoljára szerkesztette: zolee145, 2017.07.04. 11:42:57
  • zolee145
    Természetesen megvettem. És itt jegyezném meg, hogy a gépemen tárolt összes szoftver jogtiszta. Sem most, sem a múltban nem használtam illegális szoftvereket, és a jövőben sem kívánok ilyenek használni. Bármilyen egyéb kérdéssel kérem az ügyvédemhez fordulni.:)

Azért mondom a BTB-t amúgy, mert abban benne vagyok valamennyire, és nagyon gyorsan össze lehet vele rakni a pucér pályát. A "felöltöztetése" meg a kész modellekkel történne, ami így nagyon meggyorsítaná a folyamatot. Viszont a BTB csak rF1-be exportál, leglábbis tudtommal, szóval még lenne vele meló, mire abból rF2-es pálya lenne. De itt van a közelben, talán ki is lehetne menni fotózgatni.

A Ring külsőket annak idején rallys onboardokból szedtem (volt is benne hiba), de a kamionra úgyis menni akarok, majd körbe gurulok aztán fotózgatok. Ha nagyon ráállnánk a témára akár tudnék szerezni szintező műszert is, bár lehet, hogy egy gps-es bringás kör is megteszi, pár fotóval a jellemző úthibákról, huplikról, stb. Nem egy nagy tudomány ez, még lézer sem kell. Igaz, hogy lézerrel pontosabb és gyorsabb, de drágább is.
  • Betyarkoro
    Ha már bent van egy modellező progiban a pálya akkor onnan azt szedsz ki amit akarsz. rf1 és rf2-ben meg ugye minden objektum egy külön fájl. Ott szó szerint jobb klikk másolás és beillesztés. :D

Am, BTB-t megvetted?
    Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.07.04. 11:31:51
  • zolee145
    Ha ezek az objektumok kiszedhetőek ezekből lehetne csinálni egy xpack-et (Tibi, itt vagy? :D ) azután magát a nyomvonalat, domborzatot stb már meg lehetne csinálni könnyen BTB-ben. Abból könnyű csinálni rF1 pályát, amit aztán lehetne rF2-re konvertálni. Nálam a pályáknál mindig a pálya széli objektum volt a gond.
    Sőt, ha ezek az objektumok megvannak akkor tovább lehet menni, a Szilveszter rally nyomvonalait is meg lehetne csinálni. Egy régebbi verzióm van, de ott maga a pálya nem volt lényeges, és persze a pálya széli objektumok is eléggé összecsapottak. :)
  • Betyarkoro
    1: http://elevationmap.net/mogyorod-unnamed-road-2146-hungary?latlngs=(47.58118660128292,19.256587028503418)

2: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=svjkpqeibfpmjyqg&language=en

Van eltérés a 2 között. Az első azt mondja a 206m a legalacsonyabb rész. A 2. meg azt h 204.

E szerint a 2. forrás elég pontos.

• Hellboy76
    Meg mindig Codi Hungaroring. Tegnap tesztelgettem F1 2015-ben es fura tores van meg a hid alatt is, vmint a 13-as bejaratanal is. Nem tudom ezek ott vannak-e valojaban...
    Senkinek nincs ismerose, aki tudna hitelesebb magassagi adatokkal szolgalni, mint a Google? Vmi telemtria, vagy okosabb belso kamera altal rogzitett adatok? Ilyesmi nelkul, erzetre, sosem leszunk kozelebb a valoshoz. Tervrajzot nem is emlitek. :)

A palyarol pedig mindent ki lehet szedni. Az F1 2015-nek van egy konyvtara, ahol tarolja az osszes palyaelemet (kb 3000db) alap kordinata rendszerben, 3D-s fakat (kb 100fele). Pl rengeteg keriteskombinacio, szalagkorlat, ilyesmi. Ezeket siman be lehet olvasni simeddel, onnan meg barhova lehet konvertalni. Sok Rf2-es palyan fel is lehet oket ismerni.
  • Alexease
    Regebben sok hasonlo videot csinaltam, de a lenyeg inkabb az autokazas volt;)
    Foleg az "real" videokkal osszehasonlitas izgalmasabb, amikor elsore lehetetlen megfutni ugyan azt a kort (nekem:P). Tizedmasodpercre felirtam minden kanyart es fontos helyet, aztan probaltam reprodukalni. Volt olyan video, amibe 70-80 kort tettem bele, amire osszejott rendesen;D
    Persze, video editorral egyszerubb, de az autokazas erdekesebb:D

Nehany regebbi (4-9 eves) video (igy a minoseg adott:P) ami autokazassal keszult. Spoilerbe, mert nem rF2;D
  • Adebayor
    Te jobban megcsináltad :D nálam abból is látszik hogy kósza ötlet volt, hogy nem nagyon kerestem két egyforma teljesitményű gépet. Az volt a cél, hogy mindkét autó gyári legyen. És a Nissanok pont kapóra jöttek :D Am AI vezette mindkettőt, lusta voltam megtanulni mindkét autót pluszba :D
  • Alexease
    Ha a palya a lenyeg, igy jobban latszik;) Ez is regi gep, mindketto high/max, csak kissebb felbontas es NO AA.