rFactor 2 és LeMans Ultimate

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Milyen CPU-d van? Nem is láttam még olyat, hogy ekkora felbontásnál egy játék CPU limites legyen.

www.smart-bus.hu

Adam Jonas
Na ez már döfi! <#zavart1>

Nem veszlek továbbra se komolyan. Ne örülj!! by sertrex

lac coo
Mindegy , ezek nyilvan tok azonos korulmenyek kozott inditott tesztek voltak osszehasonlitas vegett.De amugy napos mindegyik.

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Küldj nekik bugreportot. Kell nekik adat ezekről a problémákról.

Nekem vmi 63-64 fps a max abba a konfigurációban amiben néztem hétfő óta. Ma megnéztem dx9-el és volt 147fps-em volt egyik ponton. 😄

Amúgy a másik hogy ha felhős időt választasz ki az is rengeteg fps-t elvisz. Bugosak a felhők.
Utoljára szerkesztette: Betyarkoro, 2017.05.04. 23:25:19

lac coo
DX9, 20 AI FXAA kivételével minden létező dolog maxon, 5760 X 1080 rajt után leghátul 65 fps, ha elengedem az összes autót hogy nem is látszik 105 fps ....

lac coo
DX11 pp ultra, 20 AI, max élsimitás, max tükröződés, 5760 X 1080 :

DX11 pp low, 20 AI, legalacsonyabb 1-es élsimítás, low tükröződés , 5760 X 1080 :

Gyak mindegy hová állítom, GPU viszi a hátán az egészet ...Vagy nem értem 😊)

Én meg visszavonom a kijelentésem. Lassan 3hete vagyok dx11 builden most visszaraktam dx9-et megnézni nálam hogy áll a helyzet FPS terén a mai updatek után.
DX9= 90-110fps
DX11= 25-34fps
Régi kártyákkal akkor még mindig nem jó. (HD5830Xtreme)
tobias88
Most kipróbáltam és az 1966os Monte Carlo is nagyon jó az USF 2000el, de a Flat6 is jó volt Doningtonban, bár azon látszott hogy valamivel csúnyább. FPS-el nem volt sehol sem baj, szóval én egyelőre maradok is dx11en. Nekem már megérte
Mégiscsak rákapcsoltak arra a tripla sebességre amit emlegettem. Respect nekik 😄
Ami még szerintem lenyűgöző hogy live supportot tartanak discordon gyakorlatilag egész nap. 😄

zolee145
Ha az ISI így állt volna hozzá az elejétől...

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Adam Jonas
Azért egyelőre nagy respekt a Studio 397-nek, ha ilyen gyorsan tudtak reagálni (és talán úgy néz ki, értelmesen is) a hétfői megjelenés után felmerült problémákra. Egy-két fejlesztőcsapat (khmm khmm Sector3) igazán tanulhatna tőlük.

Alexease
Valamit hozott nalam is, ami kissebb csoda, es nem is AMD😊 Majdnem megcsipte a 100-at;D
Szép. Tegnap még nekem is ment a novideo felvevő. Ma meg 3 percből rögzített kb 30mp-t.

Ezt mindenkinek írom hogy ma az is kibukott hogy a felhők is okoznak legalább 20-30fps minuszt. Szóval tisztaégbolt amíg nem javítják. 😄

Ja ja, megoldotta a gondot, mindjárt 100 körül mocorog az fps.
Gadfly13
Akiknek negyede volt az FPS DX11-ben DX9-hez képest és AMD kártyájuk van, azok szedjék le a legfrissebb beta buildet steamben!

A "last stable" AMD-sek számára a rossz (régi) verzió, tehát simán az "open beta-at" szedjétek le újra (kb. 40-50 MB-ot fog frissíteni).

Ha minden jó, akkor játékban a jobb felső sarokban az alábbinak kell lenni v. esetleg frissebb dátumnak, mert most jött egy újabb bulid (ma volt több is) épp dolgozhatnak jelenleg. 😊

A saját tesztkörnyezetemben DX9-ben 120 FPS volt, a DX11-el pedig 20-30. Semmilyen misztifika (json törlés stb.) nem segített, de az új build már igen. Igaz még nincs a DX9 értékén, de már legalább néha bekacsingat a 3 jegyű FPS számba DX11-ben.

Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2017.05.04. 20:14:51

simraceseries.com

tobias88
Hát, az nvidiás felvevő nem muzsikál jól, nem vesz fel hangot és a kép is szakadozik, szóval csak képeket csináltam. Nálam nagyon jól néz ki a játék a dx11es contentekkel, sim részen meg már amúgy is a legjobb volt! Viszont azt elismerem, hogy ehhez egy sok százezres gép kell sajnos:

https://ibb.co/kcM6qk
https://ibb.co/fiNCVk
https://ibb.co/kX8835
https://ibb.co/cC8835
https://ibb.co/ion1O5
Ez csak azért furcsa, mert a dev modeba ez már benne volt, viszont a performance testnél azt mondták mindenki frapsal mérjen 😄DD
Alexease
<#idiota>
Alexease
Jo ez az fps kiiras, nem kell kuso progival mericskelni a min/avg/max ertekeket.
zolee145
Igazából a 2017-es F1 modra vagyok kíváncsi. Elvileg kell egy minimum 50 lóval gyengébb motor a Mekibe, plusz a meghibásodást úgy beállítani, hogy a felvezetőt se bírja ki az autó. 😄

Alexease
A pilota file-ok piszkalassaval (elvileg) megoldhatok a kulonbsegek. Persze csak offline-ra😉 Az online pilotat nehezkes (es torvenytelen) piszkalni😄
zolee145
Csinálhattatok volna kétfajta motort. A Citroenbe egy jót, a Hondába meg egy nem jót. 😄

tobias88
Volt ilyen már többeknek, configban kell szórakozni a UserData\Controller\*sajatjson*.JSON -ban a ForceFeedback részen de hogy pontosan melyik érték az, azt nem tudom. Rázókőnél volt probléma mastersesek körében Logitech termékkel
9-en van, szóval sajnos nem ez a megoldás.

Most mentem pár karikát a WTCC moddal. Jó lett, gratula a készítő(k)nek! Nordschleife nagy élmény vele.
Tudom hogy ti online nyomjátok, de sokan gép ellen játszanak, mint én is. A munka miatt nincs lehetőség online versenyekhez csatlakozni. Gép ellen nekem tökéletes, ezért lenne praktikus hogy külön kezelje a játék a két évet.
Nálam pont 9es értéken van és ezt csinálja 😄 De próbáltam levenni-felvenni semmit nem változott ugyanúgy darál elfékezésnél mint egy diódaráló. Nem értem hogy nem hullik szét tőle😄
Mert így összekeveri a játék a futamhoz a két évad autóit. Gép ellen szeretnék menni és jó lenne ha csak az adott év autói lennének bent. 😊
Van egy ilyen hogy FFB Smoothing. Próbáld ki mondjuk 9 es értékkel. Ha már 9 re van állítva akkor passz.

Egy kicsit lehet félreérthető voltam, meg bevallom egy picit kínai is amit írtál, de:
Alapból az FFB-vel nekem nincs semmi bajom, viszont amikor kockásra van fékezve a gumi, akkor iszonyatosan remeg/ráz a kormány. Biztos komolyabb kormányoknál ez nem gond, viszont a G27-ből borzasztó hangok jönnek ilyenkor, kb mint ami szét akar esni. És kegyetlen hangos. Engem nagyon idegesít (és nem csak engem, hanem a körülöttem élőket is). Ezt akarom valahogy megszüntetni.
simcompany
Igen, csak ugye mások az autók paraméterei. Pici különbség van

Head of SIMCO http://www.simcompany.hu

Lehet hülye kérdés de a fizika minden autó alatt ugyanaz ?
simcompany
Nem gondoltam erre, minek?

4/5/2017 (3) : Build ID :1799885
- Improved performance when rendering 3d geometry (AMD FPS improvement)

Nagyon köszönjük a modot, nagyon jó lett! Viszont nem lehetne a két évadot különszedni?
4/5/2017 (2) : Build ID :1799547
- Fixed issue with config and AMD cards
+1 Legalabb egy eve nem mentem 10-20percnel tobbet egyszerre, kiveve most hetfon a simco gp2n teszteltem viszonylag sokat es eskuszom megfajdult a csuklom benne (amugyis fajos kondi miatt de ez meg szet is razta), masik meg hogy tenyleg baszott hangos nem zavarna de este aki aludna otthon azt igen 😄 Ha talalsz ra valami megoldast mindenkepp jelezd 😄

Videokartyara visszaterve nekemsincs idom heti 2-3oranal tobbre szimulatorozni azert nem adnek ki erte 90ezret. Sot egyedul az rf2 miatt vennek uj gepet mert ez ami szarra akadja magat full low grafon is mezonybe autozva, nyaron meg indulnek valami bajnoksagba mostmar
Ide dobj te is infót és egy performance logot:

https://forum.studio-397.com/index.php?threads/official-dx11-beta-radeon-performance-radeon-users-only.55358/#post-890424

Alexease
Az FFB/kormany beallitasnal van "filter", azt erdemes emelni, ha nagyon kozvetlen/remeg/kemeny stb.
A controller.json-ben (sajat, betoltott) van "offroad_multipler" (vagy valami hasonlo;P), az a palya szelen levo durva visszajelzeseket csokkenti.
Es van "min_FFB" (ez is vagy hasonlo;P), amivel az alap kozep ertekeket lehet allitani. De van meg saturacio (gorbe) allitas is az FFB nyomatek kimenethez. Ezek is JSON-ben.

Mind kormany fuggo, mas kell egy regi/uj vagy fogaskerekes/szervos FFB-hez.
"High és Ultra setting kifejezetten az állóképek készítésére jó"

Ezt Marc Offermans írta a Discord csatornán. Illetve úgy fogalmazott, hogy menet közben alig észrevehető a változás Medium-tól felfele, viszont nagy fps esés tapasztalható. Ha megy ultra-n is jól, akkor szerencsés vagy és természetesen nincs értelme lejjebb venni. <#eljen> <#eljen>
Üdv mindenkinek!
Elnézést, ha volt már ilyen kérdés, SG-n még eléggé el vagyok tévedve (ph-n szoktam fórumozni, de ott nincs rf2 topik, az ams meg kb halott, viszont örömmel láttam, hogy itt mindkettőben van élet).
A kérdésem a következő lenne: a gumi elfékezéséből adódó FFB effektet lehet valahogy gyengíteni? Elhiszem, hogy nagyon nagy vibrációt okoz a való életben is, csak nekem meg kb szétesik tőle a G27, és olyan hangokat ad ki, hogy a holtakat fölkelti. Szeretném valahogy minimálisra venni ennek az effektnek az erejét, de nem tudom, hogy mit kellene állítanom.
Választ előre is köszönöm!

Emerico
Köszönjük a modot! Már vártam nagyon.
simcompany

https://www.studio-397.com/2017/05/the-road-ahead-open-beta-explained/

lac coo
A 3monitor app az nincs most benne, vagy bugos az overlay, vagy mi van vele ? Amiota kitoroltem a json-t nem tudom elocsalogatni...

4/5/2017 : Build ID : 1798231
- New GFX, PHYSICS, cpu thread scheduling
- "Contact Support" button added in the Launcher (quick way to report issues)
- Performance profiling & performance recording tool (CTRL+F)

Nem élsímításra gondoltam. Hanem a textúra szűrőre. Az az AF. .D Azt nyugodtan bekapcsolhatod szerintem legalább 8x-ra nem fog látszódni az fps-en.

Másik úgy néz ki ma jön az első dx11 patch. 😊

Miért szopatod magad? 😄
Alexease
Es DDR2 333MHz, vagyis 4GB-bol is a roszabb😊))
Nem hasznalok semmi AA-t, felesleges, engem nem zavarnak a pixelek. Meg eleve csak 1280x720px-ben megy, skalazva van nativ-ra (FullHD-ben is megy, az fps se sokkal kevesebb), de a gepnek ki van a bele, ha FullHD-ben indul szinte azonnal kikapcsol a gep😄
Ugyan, semmi gond! Szerencsére csak virtuálisan haraptad le a fejem! 😊

www.smart-bus.hu